Amit a TENS elektródákról tudni kell... - Dr. Zátrok Zsolt blog

Amit a TENS elektródákról tudni kell…

Az öntapadó TENS elektróda (vagy ahogy szintén nevezik: tens tappancs) elengedhetetlenül fontos az otthoni elektroterápiás kezelések (TENS, EMS, Mikroáram, stb) mindegyikéhez. Ezernyi féle TENS elektróda kapható, nem könnyű választanod. Ebben a részben bemutatom a különféle TENS elektróda típusokat, méreteket. Beszélek arról is, hogy mikor érdemes a legjobb minőségű elektródát megvenned és mikor elég az általános (olcsóbb).


Mindent egyben a fájdalomcsillapításról

Számos cikket írtam már a fájdalomcsillapításról. A módszereiről (mint pl. a TENS vagy MENS kezelésekről), a kezelés gyakorlati végrehajtásáról.

Ha szeretnéd mindezt egyben megkapni, akkor add meg az email címed és nyomd meg az “OK”-t! Az Adatvédelmi szabályzatot itt olvashatod el.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (6)
 • comment-avatar

  A nedvesség hiány volt a probléma. Az öntapadó TENS elektróda nemcsak ragasztót, hanem az impulzust átvitelt biztosító kontakt gélt is tartalmaz, így a kezelés kényelmes”. Ezzel szemben a gumi elektróda száraz. Így pedig nem tudja átadni az impulzust a bőrre.
  Több megoldás lehetséges. 1., A gumi elektródához használjon kontakt gélt vagy alaposan vizezze be a bérrel érintkező felületét. 2., Használjon szivacs tokot, amely megvizezve segíti az impulzus átadást. Ebben a cikkben van egy filmem a gumi elektródáról és használatáról. Nézze meg!.

 • comment-avatar
  Örs 1 hónap

  Elektródák kapcsán szeretnék kérdezni: Gumi elektróda használatakor tapasztaltam, hogy nagyon kellemetlen, tűszúrás szerűen fájdalmas volt a kezelés már nagyon alacsony teljesítményen (3 -4 mA) is. Ugyanaz a kezelés öntapadó elektródával probléma mentesen zajlott, 30 mA környékén is. A gumi elektródákat szalaggal rögzítettem normál (nem nedves vagy izzadt) bőrre. Mi lehet a probléma?
  Előre is köszönöm szíves válaszát!

 • comment-avatar

  Minél egyszerűbb egy készülék, annál kevésbé segít. De ez minden eszköz esetén így van. “Rendes munkát” csak jó minőségű eszközzel lehet végezni. Olvasd el ezt a cikkem. Benne van a mivel és hogyan is.

 • comment-avatar
  Anti 6 hónap

  Lumbális gerincsérv műtéten estem át, és a rehabilitációm során folyamatosan küzdök a főleg a farizomban jelentkező fájdalom ellen, valamint a lábamban az izmok merevségével, gyengeségével és az állandó zsibbadással. Az MRI szerint idegsérülés nincs a háttérben. Szívesen kipróbálnám valamelyik TENS/EMS készüléket, hogy teljesebbé tegyem a rehabilitációt, de nehéz választani. Elég nekem az egyszerűbb készülék, vagy valamilyen speciálisabb lenne jó? Mit tanácsolsz? Előre is köszönöm a tanácsokat!

 • comment-avatar

  A két készülék között a kezelőfelület az érdemi különbség. Az egyik csak kapcsolókat és kezelőgombokat tartalmaz, a másik képernyős és menüből kell választani. Egyébként egyformán elavult mindkettő, így a kezelés szempontjából mindegy. Amelyik jobban tetszik vagy amelyiket egyszerűbben tudja majd kezelni.

 • comment-avatar
  Ági 7 hónap

  a reumatologusom egy tensel double me 2015 készüléket irt fel otthoni használatra,a fizikoterápián a hölgyek a tensel me 2001 ajánlották a könnyebb kezelhetőség miatt
  szeretném a véleményét kikérni mielőtt megvásárolnám melyiket válasszam

  elöre is köszönöm