Amit a TENS elektródákról tudni kell... - Dr. Zátrok Zsolt blog

Amit a TENS elektródákról tudni kell…

Az öntapadó TENS elektróda (vagy ahogy szintén nevezik: tens tappancs) elengedhetetlenül fontos az otthoni elektroterápiás kezelések (TENS, EMS, Mikroáram, stb) mindegyikéhez. Ezernyi féle TENS elektróda kapható, nem könnyű választanod. Ebben a részben bemutatom a különféle TENS elektróda típusokat, méreteket. Beszélek arról is, hogy mikor érdemes a legjobb minőségű elektródát megvenned és mikor elég az általános (olcsóbb).


Mindent egyben a fájdalomcsillapításról

Számos cikket írtam már a fájdalomcsillapításról. A módszereiről (mint pl. a TENS vagy MENS kezelésekről), a kezelés gyakorlati végrehajtásáról.

Ha szeretnéd mindezt egyben megkapni, akkor add meg az email címed és nyomd meg az “OK”-t! Az Adatvédelmi szabályzatot itt olvashatod el.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (4)
 • comment-avatar

  Minél egyszerűbb egy készülék, annál kevésbé segít. De ez minden eszköz esetén így van. “Rendes munkát” csak jó minőségű eszközzel lehet végezni. Olvasd el ezt a cikkem. Benne van a mivel és hogyan is.

 • comment-avatar
  Anti 3 hónap

  Lumbális gerincsérv műtéten estem át, és a rehabilitációm során folyamatosan küzdök a főleg a farizomban jelentkező fájdalom ellen, valamint a lábamban az izmok merevségével, gyengeségével és az állandó zsibbadással. Az MRI szerint idegsérülés nincs a háttérben. Szívesen kipróbálnám valamelyik TENS/EMS készüléket, hogy teljesebbé tegyem a rehabilitációt, de nehéz választani. Elég nekem az egyszerűbb készülék, vagy valamilyen speciálisabb lenne jó? Mit tanácsolsz? Előre is köszönöm a tanácsokat!

 • comment-avatar

  A két készülék között a kezelőfelület az érdemi különbség. Az egyik csak kapcsolókat és kezelőgombokat tartalmaz, a másik képernyős és menüből kell választani. Egyébként egyformán elavult mindkettő, így a kezelés szempontjából mindegy. Amelyik jobban tetszik vagy amelyiket egyszerűbben tudja majd kezelni.

 • comment-avatar
  Ági 4 hónap

  a reumatologusom egy tensel double me 2015 készüléket irt fel otthoni használatra,a fizikoterápián a hölgyek a tensel me 2001 ajánlották a könnyebb kezelhetőség miatt
  szeretném a véleményét kikérni mielőtt megvásárolnám melyiket válasszam

  elöre is köszönöm