Babamozi otthonra: „közvetítés” az anyaméhből

Az orvosi rendelők 4D babamozijának osztatlan sikere ihlette az ausztrál New South Wales egyetem ipari tervező szakos hallgatóját, Melody Shiue-t, amikor PreVue-nak nevezett vízióját megtervezte.

Egy textil alapú, flexibilis babamozi készüléket tervezett, mely a várandós kismama pocakjára övszerűen felcsatolva lehetővé teszi a család számára, hogy kapcsolatba lépjen a méhben fejlődő magzattal, folyamatosan követve mozgását és megfigyelve fejlődő személyiségjegyeit. A legújabb nyújtható-hajlítható kijelző technológia biztosítja, hogy a PreVue babamozi készülék felveszi a has domborulatát és a lehető legjobb betekintést biztosítja. Láttatni engedi a baba mozgását, forgását, ásítását, szundikálását, mosolyait – mindez közelebb hozza egymáshoz a családot mielőtt még ténylegesen a karunkba vehetnénk őt. A készülék az orvosi gyakorlatban engedélyezett és a magzatra veszélytelennek tartott intenzitású és frekvenciájú ultrahang sugarat bocsát ki, mellyel „letapogatja” a méhet és a jeleket az övben levő elektronika alakítja majd képpé. Használata a terhesség utolsó harmadában lenne engedélyezett.

A babamozi készülék Ausztrál Tervezői Díjat kapott

A babamozi készülék optimális lehetőséget biztosít a meghitt baba-mama viszony kialakításához, hiszen az anya láthatja a magzat reakcióit. Megfigyelheti, melyik ének vagy vers vidámítja fel, milyen magatartás vagy élethelyzet „keseríti el”. Egyes tanulmányok során megfigyelték, hogy amennyiben az anya érzékelte a magzat fokozott aktivitását és mindig ugyanazt a dalt énekelte neki, később az újszülött gyorsabban abbahagyta a sírást ugyanerre a dalocskára. A PreVue segítségével az anya már a terhesség utolsó szakaszában „taníthatná” a babát, folyamatosan figyelve annak reakcióit.

A babamozi készülék egyelőre a tervezőasztalon létezik, azaz még el fog telni egy kis idő, mire a babát váró családok beszerezhetik.

PreVue babamozi készülék

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (2)
  • comment-avatar

    El kell olvasni a cikket. Kiderül belőle, hogy ez egy egyetemista víziója, ami még nem vált valósággá. De technikailag rövidesen elérhetünk arra a szintre, hogy meg is valósul.

  • comment-avatar
    Gabriella. 2 év

    Tetszik és hogy lehet hozzá jutni