Egyél lassan! Segít az okosvilla!

Több tudományos kutatás is megerősítette a habzsoló, túl gyors evés negatív hatásait. Az okosvillát és a hozzá tartozó alkalmazást a tanulmányok tapasztalatai alapján, orvosi kezelési célokra fejlesztették ki. Közben a technológiai fejlődés széles körben elérhetővé tette az eszközt, így bárki használhatja a konyhájában vagy étkezőjében.

A HAPIfork okosvilla több színben kapható. Egészen villa kinézete van!

A HAPIfork nevű villát orvosi kutatásokra alapozva, a gyorsan, habzsolva evők kezelésére fejlesztették ki. A Slow Control szoftverrel ellátott „okosvilla” egy elektronikus eszköz, ami monitorozza és rögzíti használója étkezési szokásait. Minden egyes tányértól a szájig tartó mozdulatot regisztrál, feljegyzi a percenkénti „lapátolások” számát. Ezen felül rögzíti az étkezések hosszát és az étkezések között eltelt időt. Túl gyors evés esetén a nyél fényjelzéssel és enyhe vibrációval jelzi, lassíts!

Az eredményeket USB-n vagy bluetooth-on feltöltheted egy appba, ahol követheted a „teljesítményed”. A készülékhez tréning program is tartozik, melyek segítenek javítani étkezési szokásaidon.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (0)