A lágylézer készülék hatékonyan segít számos állapot kezelésében. Most ahhoz adok segítséget, milyen főbb szempontokat mérlegelj lágylézer készülék vásárlás előtt.  

Kattints a lejátszás gombra és nézd meg a felvételt.

Ne felejts el feliratkozni a csatornámra, hogy értesülj a következő részről!

 

Mindent egyben a lágylézerekről

Az alacsony intenzitású lézer (azaz lágylézer) készülék által kibocsátott lézersugár gyógyhatását Mester Endre professzor fedezte fel a Semmelweis Egyetemen. Az 1970-es években bizonyította a lábszárfekély gyógyulását serkentő hatását.

A lágylézer hatékony terápiás eszköz mozgásszervi, fogászati, fül-orr-gégészeti gyulladások gyógyítására, továbbá fekély, seb és hegkezelésre. Iratkozz fel és ingyenesen megkapod a lágylézereket ismertető hírlevelem.

Az Adatvédelmi szabályzatot itt olvashatod el.

Szerző: Dr. Zátrok Zsolt

A Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán végeztem 1991-ben. Hosszú ideig kórházi orvosként dolgoztam, majd elhagytam a pályát és a legkorszerűbb orvosi berendezések használatát oktattam az orvosi teamek számára. 2012 óta kizárólag olyan eszközökkel foglalkozom, melyet a beteg általi, otthoni használatra terveztek. Blogomban ezekről az eszközökről írok, beleértve a biztonságos alkalmazás ismertetését is. Tapasztalataim alapján meggyőződéssel állíthatom, hogy hozzájárulhatnak az egészséged megőrzéséhez/helyreállításához.

29 Comments

 1. A B-Cure Classic kb 5-8%-kal kisebb teljesítményű, mint a Sport modell, azaz minimális a hatásbeli különbség.
  Nem lehet megmondani előre, hogy a lágylézer kezelés segíteni fog-e. A lökéshullám terápia elvileg egy erősebb hatású kezelés, mint a lágylézer és nem segített).
  Viszont sokan vannak, akiknek egy egyszerű sarokalátét, a cipő lecserélése, a terápiás ultrahang, a masszázs, az elektroterápia segít. Másnak még a röntgenbesugarazás sem (ami egy nagyon durva módszer).
  Olvassa el ezeket a cikkeimet
  Sarkantyú – megszüntethető-e fizikoterápiával?
  Sarkantyú (sarokcsont kinövés) kezelése
  Sarokcsont kinövésre az ultrahang vagy lágylézer a jobb?
  Sarokfájdalom kezelése lágylézerrel

 2. Egyik cikkében javasolta sarkantyú problémára a B Cure Sport lágylézer készüléket. A Sport változatot nem lehet kapni, csak a Classicot. Az is ugyanolyan eredményes?
  Röntgen terápia segíthet még?
  A lökésterápián már túlvagyunk.

  Köszönöm szépen!

 3. A Safelaser 30 gyártását már megszüntették. Ez egy szintén nagyon kis energiájú (30mW) készülék, amit a fül, orr és száj problémáinak kezelésére fejlesztettek. Alacsony energiája és pontszerű sugara miatt ízülete kezelésre és általában más kezelésekre sem igazán alkalmas. Az 5 Joule-t 3 perc alatt adja be, azaz ennyi ideig kell egy ponton tartania, hogy 1mm2 területet kezeljen. Ha egyetlen apró ízülete fáj, például a mutatóujja középső izülete, akkor kb 10 kezelési ponton kell odatartania a készüléket. Mindegyiknél 3 percig, azaz egyetlen ilyen apró ízület kezelése 30 perc. Ilyen ízületből egy kézen 14 van.
  Ma már lényegesen hatékonyabb, és hatásosabb eszközök vannak.

 4. „Ez egy szuper átverős eszköz. A használati útmutatójában ez áll: Lézer sugárzás: 0,4-6,25mW”

  Hmmm. Volt egy ilyen érzésem.
  Ezek szerint a nálam kölcsönben lévő Safe Laser 30 (még nem használt) is jobb lenne?

  Köszönettel

 5. Ez egy szuper átverős eszköz. A használati útmutatójában ez áll: Lézer sugárzás: 0,4-6,25mW
  Ebből következik, hogy például egy csuklóproblémánál, ahol legalább 5 joule energiát kell beadni, a HandyCuret a legnagyobb teljesítménye esetén is 13.5 percig kell egy ponton tartani a terápiás hatáshoz.
  Ha azonban a térdízületen belül van a fájdalom, mondjuk 4 cm mélyen, akkor 54 perc a kezelési idő egyetlen ponton. És csak egy térden jobbról, balrl, elölről-hátulról kezelni kellene.
  Véleményem szerint jópofa játék, bár a játéknak is van haszna, mert lehet vele játszogatni.
  Ha komoly problémája van, akkor „rendes” lágylézert érdemes vennie.

 6. Mi a véleménye a Handy Cure s’ lézer készülékről lágy lézer kezelés szempontjából ?

  Köszönettel

 7. Egy kezelést akkor lehet javasolni, ha ismert a diagnózis. Annyi alapján, amit megadott, nem lehet megmondani, hogy a lágylézer kezelés alkalmazható-e, segíthet-e, van-e értelme.

 8. Már három hónapja fáj a bal fülem és alatta a torkom. Ezek kezelésére azóta folyamatosan fülcseppeket kapok az orr-fül gégészeten, míg a háziorvosom Flector fájdalom, láz és gyulladásgátlót szedet velem rendszeresen. Sajnos azóta sem szűntek meg a panaszaim. Kérdésem az lenne, hogy az Önök által forgalmazott lágylézer készülékek valamelyike alkalmas lehet-e a fentiekben írt panaszok kezelésére ?
  Tisztelettel: Zoltán

 9. Már régóta terveztem lágylézer készüléket venni, ezt most egy kezdődő/súlyosbodó alagút-szindróma aktuálissá tette. Tájékozódtam,de saját megnyugtatásom végett kérem, ajánljon olyan készüléket, amivel afenti problémát kezelni tudom,valamint sok más egyebet is(pl. artrózis, sarkantyú, porckorong-kopások, fülzúgás, stb.) Tulajdonképpen egy otthoni/családi általános készülékre gondoltam, amivel azért nem a leghosszabb ideig tart a kezelés.
  Válaszát előre is köszönöm!

 10. A Dupuytren-kontraktura „a szívem csücske” 🙂 ebből a témából írtam szakdolgozatom egykor…. Akkoriban a műtéten kívül nem volt érdemi javítási lehetőség. Nem voltak lágylézerek, sőt… sebészi lézerek is akkoriban jelentek meg.
  A kezeléshez 3. lézerosztályú készülékek jönnek szóba: Personal Laser L400 vagy Energy Laser L500 Pro.
  A használati útmutatóban részletesen szerepel a kezelés menete, kivitelezése.
  Az említett készülékekkel a csomó területét kell kezelni, pontról-pontra. Egy ponton 5-8Joule-ra van szükség (azaz a készülékeket kb 20 másodpercig kell egy ponton tartani. Végig kell kezelni a csomós területet.
  A lágylézer kezelést másnaponta végezzék. MInimum 90-120 nap után ítélhető meg, hogy a kezelés mennyit segített a csomók megszüntetésében, lazításában.
  A támogatást köszönöm.

 11. A pontosság miatt másolom az adatokat: „A jobb kéz tenyéri felszínén distalis és proximalis tenyéri redő közti területen heges csomók tapinthatók. Iseslin I-es stádium. Az MCP ízületi sor és a PIP ízületi sor mozgásai teljesen fájdalom mentesek. A
  bal kéz tenyéri felszínén a hármas sugárban a distalis tenyéri redőben egy heges csomó tapintható. A kéz mozgásaiban egyik oldalon sem okoz eltérést mozgáskiesést. Neurovasc eltérés nincs. Diagnózis: M7200 A fascia palmaris fibromatosisa /Dupuytren/ m.u.” Ezen diagnózis alapján 15 lágylézeres kezelést kap.
  De a feleségem bejelentkezett a biztonság kedvéért magán kézsebészetére is. A doktor úr ambuláns lapja: „A jobb tenyérben a hypotenár kp harmadától kb dist tenyéri redőig III-IV sugárban a redőnél kicsit behúzó mozgáselmaradást nem okozó kontraktúra van. A bal tenyérben definitív kontraktúra nem tapasztalható, a III sugárban a bőr kissé behúzottnak tűnik. KÉM intakt. Diagnózis: L9050/3 -A bőr heges állapotai és fibrosisa.” Kérem, hogy a két leletet összevetve ajánljon erre a célra való konkrét lágylézert, valamint az otthoni használathoz szükséges adatokat megadni, / mennyi ideig, milyen sűrűn, stb./ A blog fenntartását támogattam. Tisztelettel: Jenő

 12. Miért vásárlás után tájékozódik a termékről és miért nem előtte szeretné tudni, mire használhatja?
  A doktornatur honlap megjelenítése és az ajánlott termékek, és azok ára alapján egy átverésre „szakosodott” cégtől vásárolt.
  A 850 ezerért megjelenített, de egyébként nyilván nagy kedvezménnyel adott „családi lézert” megkerestem a kínai alibaba áruházban. 95 dollárért veheti meg, ami most 30-40 ezer forint. A kereskedő cég valószínűleg nagyobb darabszámot vásárolt, így kedvezménnyel nagyjából 15-20 ezer forintért vehette meg darabját. Ön meg valószínűleg párszáz ezer forintot adott nekik érte.
  A termék természetesen nem rendelkezik orvosi tanúsítvánnyal, azaz egészségügyi célra -jogszerűen- nem forgalmazható Európában.
  Olvassa el ezt a cikkem is, hogy elkerüljön más átveréseket.
  Ingyenes egészségi állapot felmérés – potenciális átverés

 13. Készüléket vettem DOKTOR NATUR-tól. Neve: Kézi Lézer Készülék. Modell:Családi Lézer. Lézer hullámhossza:650nm+_20nm808nm+_20nm
  Kérdésem: mire használható a készülék és mennyi ideig?
  Tisztelettel:Tivadar

 14. Igen, vannak ilyen lézerek, de orvosi vagy podiátriai (lábápoló) rendelőkben.
  Az otthoni használatra kapható lágylézerek nem képesek olyan nagy energiát kibocsátani, ami a körömgombát képes elpuszutítani.
  Azaz orvosi lézer igen, lágylézer pedig nem.

 15. Létezik olyan lágylézer, amely a gombásodásra – elsősorban a körömgombára – hat?
  Várom a válaszát, köszönettel

 16. Porcsérülés és gerincpanaszok esetén a lágylézer enyhítheti a panaszokat, de nem csinál semmit a porccal és nem erősíti a térdet stabilizáló izmokat sem és ugyanígy nem javítja a gerincsérves hátpanaszokat.
  https://elethosszig.hu/terdfajdalom-leggyakoribb-okai-es-otthoni-kezelese/
  Az ízületek (térd, gerinc) stabilitását az őket körülvevő izmok biztosítják. A panaszok azt jelzik, hogy a lábizmai és gerinctartó izmai gyengék és nem tartják megfelelően az ízületeket.
  Oldalamon használja a keresőt. írja be: térdfájdalom. OLvassa el a Térdfájdalom okai cikkem.
  Ezután keressen rá: gerinc. Olvassa el a gerinctartó izmokról szóló cikkem, és a gerincsérvvel kapcsolatos cikkeimet.
  Benne a teendő és az is, milyen eszközök, módszerek segítenek.

 17. Mindkét meniscus szakadásra műtött térdemben kopásból eredő fájdalmam
  van. Valamint már sok éve kínlódok (két MRI is kimutatta) lumbális 4-5 csigolyánál
  porckorongsérvvel amit még ki nem szakad nem akarnak műteni.
  Ön szerint milyen készüléket kellene vennem, hogy ezeket a problémákat érdemben tudjam kezelni?

  Üdvözlettel, János

 18. Az ön által említett 650nm-es kütyü simán átverés. Egyszerűen nem alkalmas arra, amit leírnak. Kb olyan, mintha azt állítaná a trabantjáról, hogy pont olyan képességekkel rendelkezik, mint a forma-1-es kocsik.
  A küldött linken egy másik kategóriájú termék szerepel, azaz nem keverje az almát a dióval. Önnek nem ilyen van, hanem az olcsó gagyi és arról is kérdezett. Én pedig elmondtam a véleményem. Amit tartok akkor is, ha önnek nem tetszik.
  A vérnyomásmérő is totál más dolog, mert ott a Hartmann a nevével vállalja a terméket és tanúsítással is rendelkezik.
  Küldje el az ön készülékének medikai CE tanúsítványát, érdekelne!

 19. Akkor ez is minden bizonnyal egy ócska, összetákolt vacak, ugye ?
  https://zeuslasers.com/collections/laser-therapy-devices/products/professional-powerful-cold-laser-therapy-device-955mw.
  (Nem ide tartozik – de méregdrágán vásárolt német gyártmányú Hartmann Veroval Duó vérnyomás-mérőmet – a német orvosok ajánlásával – is egy kínai intézet minősítette a mérési jegyzőkönyv szerint…)
  Köszönöm szépen a válaszokat Doktor Úr !
  Maradok tisztelettel:
  Péter

 20. Nem kínából vásárolta, de azért kínai gagyit. Az említett cég egyszerűen egy kereskedőcég. Kínai OEM terméket forgalmaz. A kínai gagyigyárban ha valaki 100 darab vagy ennél több terméket kér, akkor bármilyen logót, márkanevet rányomtatnak neki. Az is ilyen, amit ön vett.
  Nem orvosi célra készült eszköz. A leírása 95%-ban hazugság, mert olyanokat állít, amit a paraméterek alapján ez a készülék nem tud. Kérjen tőlük orvosi megfelelőségi tanúsítványt (CE jelzet)… Nem fog kapni.
  Ahogy a várt hatást sem. Bár pattanásos bőrre vagy herpesz hólyagokra jó lehet.

 21. Tisztelt Zátrok Doktor Úr ! Vásároltam egy lágylézer készüléket (NEM Kínából !) hanem a Zeus Laser cégtől külföldről – mivel a hazai készülékek – áruk miatt – nekem elérhetetlenek. A lágylézer 320 mW-os 650 nm-es fényhullámhosszon, a gyártó 1-3 perc kezelési idő javasol. Kezeltem vele pontonként 3 percig lymphoödémás, dermatitises lábszáramat mire a korábbi bullák egyike hólyaggá alakult. (Megjegyzem ez korábban is előfordult időnként – amikor a lágylézeremnek még híre-hamva sem volt…) Kérdésem : előidézhette-e a nyirokfolyadékos hólyagot a lézer – avagy ez csak véletlen egybeesés…? -különös tekintettel arra, hogy a lágylézereket pl. égési sérülések kezelésére is javasolják. Köszönöm szépen válaszát !

 22. Egyik TENS készüléket sem érdemes. A TENS-nek nincs gyulladáscsökkentő hatása, így nem várható érdemi javulás a problémájára. Tendinitis esetén terápiás ultrahang, mikroáram, lágylézer vagy pulzáló mágneses mező kezelés segít. Ezeknek van gyulladáscsökkentő hatásuk, azaz ezektől várható javulás.

 23. Szeretnèk segîtsèget kèrni, hogy hónapok óta fenàlló adductor tendinitis problèmàmra melyik tens kèszülèket èrdemes vàsàrolni ès azon belül milyen programot hasznàlni. Nagyon köszönöm üdvözlettel Zsuzsanna

 24. A lézer azon a területen hat, amit kezelt (azaz azon a ponton, ahova a készüléket néhány percre odatartotta). Ettől 1-2cm-re már nincs hatása. Ebből kettő dolog következik:
  1., Ha például egy adott fájdalom nagyobb területet érint, mint amekkora a készülék kezelőfeje, akkor annyiszor kell áthelyezni a készüléket (a megfelelő kezelőidővel), hogy mindent lefedjen (mint például a csempék – egyetlen csempe nem fedi be a falat, ezért több kerül egymás mellé, míg a teljes felületet takarják).
  2., Mivel minden ponton be kell adni az 5-7 Joule energiát a hatás érdekében, így a teljes gerinc mentén végigkezelni akár több órás kezelési időt is jelenthet (persze lehet, hogy csak 5 cm-enként kezel egy-egy pontot, de ettől hatást nem várhat.

  A lágylézer kezelés nem közvetlenül fájdalomcsillapító, sőt az első időszakban a fokozhatja is a fájdalmakat. Ám a beadott energia elindít egy gyógyulási folyamatot és idővel ennek lesz fájdalomcsillapító hatása.
  Az nem megmondható előre, hogy az Ön esetében lesz-e fájdalomcsillapító hatás vagy segíti-e a gyógyulást, mert ahogy egyetlen orvosi kezelés sem ad 100%-os eredményt, úgy a lézer sem. Az sem megmondható, hogyha lesz fájdalomcsillapító hatása, akkor az meddig fog tartani.
  OLvassa el még további cikkeimet a lágylézerről.

 25. Ha több kezelendő problémám is van (térd, nyaki gerinc boka), lehetséges-e egymás után kezelni lágy lézerrel, vagy egy adott időszakban csak egy problémára szabad használni?
  Ha kezeléssel sikerül kezelni a fájdalmat, meddig tart a hatása?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük