Hogyan válassz lágylézer készüléket?

A lágylézer készülék hatékonyan segít számos állapot kezelésében. Erről korábbi cikkeimben olvashatsz. Ezen a felvételen ahhoz nyújtok segíteni, milyen szempontokat kell mérlegelned a lágylézer készülék vásárlás előtt.  

Fontos tudnod arról, hogy más hatású a 660nm és más a 808nm-es lézersugár. Az ízületek kezelésére például a 660-as szinte teljesen alkalmatlan. Vagy éppen mit jelent az, ha egy készülék nagyobb teljesítményű. Mindig előnyt jelent-e ez? Aztán az sem biztos, hogy a Te számodra a legdrágább készülék a legjobb.

Mindezekről kapsz információt. Kattints a lejátszás gombra és nézd meg a felvételt. Ne felejts el feliratkozni a csatornámra, hogy értesülj a következő részről!

Tudj meg mindent a lágylézerekről

Az alacsony intenzitású lézer (azaz lágylézer) készülék által kibocsátott lézersugár gyógyhatását Mester Endre professzor fedezte fel a Semmelweis Egyetemen. Az 1970-es években bizonyította a lábszárfekély gyógyulását serkentő hatását.

A lágylézer hatékony terápiás eszköz mozgásszervi, fogászati, fül-orr-gégészeti gyulladások gyógyítására, továbbá fekély, seb és hegkezelésre. Iratkozz fel és ingyenesen megkapod a lágylézereket ismertető hírlevelem.

Az Adatvédelmi szabályzatot itt olvashatod el.

blank

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (13)
 • comment-avatar

  Porcsérülés és gerincpanaszok esetén a lágylézer enyhítheti a panaszokat, de nem csinál semmit a porccal és nem erősíti a térdet stabilizáló izmokat sem és ugyanígy nem javítja a gerincsérves hátpanaszokat.
  https://elethosszig.hu/terdfajdalom-leggyakoribb-okai-es-otthoni-kezelese/
  Az ízületek (térd, gerinc) stabilitását az őket körülvevő izmok biztosítják. A panaszok azt jelzik, hogy a lábizmai és gerinctartó izmai gyengék és nem tartják megfelelően az ízületeket.
  Oldalamon használja a keresőt. írja be: térdfájdalom. OLvassa el a Térdfájdalom okai cikkem.
  Ezután keressen rá: gerinc. Olvassa el a gerinctartó izmokról szóló cikkem, és a gerincsérvvel kapcsolatos cikkeimet.
  Benne a teendő és az is, milyen eszközök, módszerek segítenek.

 • comment-avatar
  János 6 hónap

  Mindkét meniscus szakadásra műtött térdemben kopásból eredő fájdalmam
  van. Valamint már sok éve kínlódok (két MRI is kimutatta) lumbális 4-5 csigolyánál
  porckorongsérvvel amit még ki nem szakad nem akarnak műteni.
  Ön szerint milyen készüléket kellene vennem, hogy ezeket a problémákat érdemben tudjam kezelni?

  Üdvözlettel, János

 • comment-avatar

  Az ön által említett 650nm-es kütyü simán átverés. Egyszerűen nem alkalmas arra, amit leírnak. Kb olyan, mintha azt állítaná a trabantjáról, hogy pont olyan képességekkel rendelkezik, mint a forma-1-es kocsik.
  A küldött linken egy másik kategóriájú termék szerepel, azaz nem keverje az almát a dióval. Önnek nem ilyen van, hanem az olcsó gagyi és arról is kérdezett. Én pedig elmondtam a véleményem. Amit tartok akkor is, ha önnek nem tetszik.
  A vérnyomásmérő is totál más dolog, mert ott a Hartmann a nevével vállalja a terméket és tanúsítással is rendelkezik.
  Küldje el az ön készülékének medikai CE tanúsítványát, érdekelne!

 • comment-avatar
  Péter 1 év

  Akkor ez is minden bizonnyal egy ócska, összetákolt vacak, ugye ?
  https://zeuslasers.com/collections/laser-therapy-devices/products/professional-powerful-cold-laser-therapy-device-955mw.
  (Nem ide tartozik – de méregdrágán vásárolt német gyártmányú Hartmann Veroval Duó vérnyomás-mérőmet – a német orvosok ajánlásával – is egy kínai intézet minősítette a mérési jegyzőkönyv szerint…)
  Köszönöm szépen a válaszokat Doktor Úr !
  Maradok tisztelettel:
  Péter

 • comment-avatar

  Nem kínából vásárolta, de azért kínai gagyit. Az említett cég egyszerűen egy kereskedőcég. Kínai OEM terméket forgalmaz. A kínai gagyigyárban ha valaki 100 darab vagy ennél több terméket kér, akkor bármilyen logót, márkanevet rányomtatnak neki. Az is ilyen, amit ön vett.
  Nem orvosi célra készült eszköz. A leírása 95%-ban hazugság, mert olyanokat állít, amit a paraméterek alapján ez a készülék nem tud. Kérjen tőlük orvosi megfelelőségi tanúsítványt (CE jelzet)… Nem fog kapni.
  Ahogy a várt hatást sem. Bár pattanásos bőrre vagy herpesz hólyagokra jó lehet.

 • comment-avatar
  Péter 1 év

  Tisztelt Zátrok Doktor Úr ! Vásároltam egy lágylézer készüléket (NEM Kínából !) hanem a Zeus Laser cégtől külföldről – mivel a hazai készülékek – áruk miatt – nekem elérhetetlenek. A lágylézer 320 mW-os 650 nm-es fényhullámhosszon, a gyártó 1-3 perc kezelési idő javasol. Kezeltem vele pontonként 3 percig lymphoödémás, dermatitises lábszáramat mire a korábbi bullák egyike hólyaggá alakult. (Megjegyzem ez korábban is előfordult időnként – amikor a lágylézeremnek még híre-hamva sem volt…) Kérdésem : előidézhette-e a nyirokfolyadékos hólyagot a lézer – avagy ez csak véletlen egybeesés…? -különös tekintettel arra, hogy a lágylézereket pl. égési sérülések kezelésére is javasolják. Köszönöm szépen válaszát !

 • comment-avatar

  Egyik TENS készüléket sem érdemes. A TENS-nek nincs gyulladáscsökkentő hatása, így nem várható érdemi javulás a problémájára. Tendinitis esetén terápiás ultrahang, mikroáram, lágylézer vagy pulzáló mágneses mező kezelés segít. Ezeknek van gyulladáscsökkentő hatásuk, azaz ezektől várható javulás.

 • comment-avatar
  M.Zsuzsanna 2 év

  Szeretnèk segîtsèget kèrni, hogy hónapok óta fenàlló adductor tendinitis problèmàmra melyik tens kèszülèket èrdemes vàsàrolni ès azon belül milyen programot hasznàlni. Nagyon köszönöm üdvözlettel Zsuzsanna

 • comment-avatar

  A lézer azon a területen hat, amit kezelt (azaz azon a ponton, ahova a készüléket néhány percre odatartotta). Ettől 1-2cm-re már nincs hatása. Ebből kettő dolog következik:
  1., Ha például egy adott fájdalom nagyobb területet érint, mint amekkora a készülék kezelőfeje, akkor annyiszor kell áthelyezni a készüléket (a megfelelő kezelőidővel), hogy mindent lefedjen (mint például a csempék – egyetlen csempe nem fedi be a falat, ezért több kerül egymás mellé, míg a teljes felületet takarják).
  2., Mivel minden ponton be kell adni az 5-7 Joule energiát a hatás érdekében, így a teljes gerinc mentén végigkezelni akár több órás kezelési időt is jelenthet (persze lehet, hogy csak 5 cm-enként kezel egy-egy pontot, de ettől hatást nem várhat.

  A lágylézer kezelés nem közvetlenül fájdalomcsillapító, sőt az első időszakban a fokozhatja is a fájdalmakat. Ám a beadott energia elindít egy gyógyulási folyamatot és idővel ennek lesz fájdalomcsillapító hatása.
  Az nem megmondható előre, hogy az Ön esetében lesz-e fájdalomcsillapító hatás vagy segíti-e a gyógyulást, mert ahogy egyetlen orvosi kezelés sem ad 100%-os eredményt, úgy a lézer sem. Az sem megmondható, hogyha lesz fájdalomcsillapító hatása, akkor az meddig fog tartani.
  OLvassa el még további cikkeimet a lágylézerről.

 • comment-avatar
  Dia 3 év

  Ha több kezelendő problémám is van (térd, nyaki gerinc boka), lehetséges-e egymás után kezelni lágy lézerrel, vagy egy adott időszakban csak egy problémára szabad használni?
  Ha kezeléssel sikerül kezelni a fájdalmat, meddig tart a hatása?

 • comment-avatar

  Sarkantyúra a 808nm-es lágylézer való. Például a B-Cure készülékek mindegyike ilyen. A drágább készüléket rövidebb ideig kell egy ponton tartania. Az olcsóbbat meg hosszabban, de a várható hatásban nincs különbség.

 • comment-avatar
  Mertz mihály 3 év

  Sarkantyura melyik a jó ?????

 • comment-avatar
  Mertz mihály 3 év

  Sarkantyura melyik használható ????