Hogyan válassz lágylézer készüléket? - Dr. Zátrok Zsolt blog

Hogyan válassz lágylézer készüléket?

A lágylézer készülék hatékonyan segít számos állapot kezelésében. Erről korábbi cikkeimben olvashatsz. Ezen a felvételen ahhoz nyújtok segíteni, milyen szempontokat kell mérlegelned a lágylézer készülék vásárlás előtt.  

Fontos tudnod arról, hogy más hatású a 660nm és más a 808nm-es lézersugár. Az ízületek kezelésére például a 660-as szinte teljesen alkalmatlan. Vagy éppen mit jelent az, ha egy készülék nagyobb teljesítményű. Mindig előnyt jelent-e ez? Aztán az sem biztos, hogy a Te számodra a legdrágább készülék a legjobb.

Mindezekről kapsz információt. Kattints a lejátszás gombra és nézd meg a felvételt. Ne felejts el feliratkozni a csatornámra, hogy értesülj a következő részről!

blank

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (7)
 • comment-avatar

  Egyik TENS készüléket sem érdemes. A TENS-nek nincs gyulladáscsökkentő hatása, így nem várható érdemi javulás a problémájára. Tendinitis esetén terápiás ultrahang, mikroáram, lágylézer vagy pulzáló mágneses mező kezelés segít. Ezeknek van gyulladáscsökkentő hatásuk, azaz ezektől várható javulás.

 • comment-avatar
  M.Zsuzsanna 9 hónap

  Szeretnèk segîtsèget kèrni, hogy hónapok óta fenàlló adductor tendinitis problèmàmra melyik tens kèszülèket èrdemes vàsàrolni ès azon belül milyen programot hasznàlni. Nagyon köszönöm üdvözlettel Zsuzsanna

 • comment-avatar

  A lézer azon a területen hat, amit kezelt (azaz azon a ponton, ahova a készüléket néhány percre odatartotta). Ettől 1-2cm-re már nincs hatása. Ebből kettő dolog következik:
  1., Ha például egy adott fájdalom nagyobb területet érint, mint amekkora a készülék kezelőfeje, akkor annyiszor kell áthelyezni a készüléket (a megfelelő kezelőidővel), hogy mindent lefedjen (mint például a csempék – egyetlen csempe nem fedi be a falat, ezért több kerül egymás mellé, míg a teljes felületet takarják).
  2., Mivel minden ponton be kell adni az 5-7 Joule energiát a hatás érdekében, így a teljes gerinc mentén végigkezelni akár több órás kezelési időt is jelenthet (persze lehet, hogy csak 5 cm-enként kezel egy-egy pontot, de ettől hatást nem várhat.

  A lágylézer kezelés nem közvetlenül fájdalomcsillapító, sőt az első időszakban a fokozhatja is a fájdalmakat. Ám a beadott energia elindít egy gyógyulási folyamatot és idővel ennek lesz fájdalomcsillapító hatása.
  Az nem megmondható előre, hogy az Ön esetében lesz-e fájdalomcsillapító hatás vagy segíti-e a gyógyulást, mert ahogy egyetlen orvosi kezelés sem ad 100%-os eredményt, úgy a lézer sem. Az sem megmondható, hogyha lesz fájdalomcsillapító hatása, akkor az meddig fog tartani.
  OLvassa el még további cikkeimet a lágylézerről.

 • comment-avatar
  Dia 2 év

  Ha több kezelendő problémám is van (térd, nyaki gerinc boka), lehetséges-e egymás után kezelni lágy lézerrel, vagy egy adott időszakban csak egy problémára szabad használni?
  Ha kezeléssel sikerül kezelni a fájdalmat, meddig tart a hatása?

 • comment-avatar

  Sarkantyúra a 808nm-es lágylézer való. Például a B-Cure készülékek mindegyike ilyen. A drágább készüléket rövidebb ideig kell egy ponton tartania. Az olcsóbbat meg hosszabban, de a várható hatásban nincs különbség.

 • comment-avatar
  Mertz mihály 2 év

  Sarkantyura melyik a jó ?????

 • comment-avatar
  Mertz mihály 2 év

  Sarkantyura melyik használható ????