Hogyan válassz lágylézer készüléket?

A lágylézer készülék hatékonyan segít számos állapot kezelésében. Most ahhoz adok segítséget, milyen főbb szempontokat mérlegelj lágylézer készülék vásárlás előtt.  

Kattints a lejátszás gombra és nézd meg a felvételt.

Ne felejts el feliratkozni a csatornámra, hogy értesülj a következő részről!

Tudj meg mindent a lágylézerekről

Az alacsony intenzitású lézer (azaz lágylézer) készülék által kibocsátott lézersugár gyógyhatását Mester Endre professzor fedezte fel a Semmelweis Egyetemen. Az 1970-es években bizonyította a lábszárfekély gyógyulását serkentő hatását.

A lágylézer hatékony terápiás eszköz mozgásszervi, fogászati, fül-orr-gégészeti gyulladások gyógyítására, továbbá fekély, seb és hegkezelésre. Iratkozz fel és ingyenesen megkapod a lágylézereket ismertető hírlevelem.

Az Adatvédelmi szabályzatot itt olvashatod el.

Segítsd további cikkek készítését.


Kattints a részletekért!

blank

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (23)
 • comment-avatar

  Egy kezelést akkor lehet javasolni, ha ismert a diagnózis. Annyi alapján, amit megadott, nem lehet megmondani, hogy a lágylézer kezelés alkalmazható-e, segíthet-e, van-e értelme.

 • comment-avatar
  Zoltán 2 nap

  Már három hónapja fáj a bal fülem és alatta a torkom. Ezek kezelésére azóta folyamatosan fülcseppeket kapok az orr-fül gégészeten, míg a háziorvosom Flector fájdalom, láz és gyulladásgátlót szedet velem rendszeresen. Sajnos azóta sem szűntek meg a panaszaim. Kérdésem az lenne, hogy az Önök által forgalmazott lágylézer készülékek valamelyike alkalmas lehet-e a fentiekben írt panaszok kezelésére ?
  Tisztelettel: Zoltán

 • comment-avatar
 • comment-avatar
  Klára 1 hét

  Már régóta terveztem lágylézer készüléket venni, ezt most egy kezdődő/súlyosbodó alagút-szindróma aktuálissá tette. Tájékozódtam,de saját megnyugtatásom végett kérem, ajánljon olyan készüléket, amivel afenti problémát kezelni tudom,valamint sok más egyebet is(pl. artrózis, sarkantyú, porckorong-kopások, fülzúgás, stb.) Tulajdonképpen egy otthoni/családi általános készülékre gondoltam, amivel azért nem a leghosszabb ideig tart a kezelés.
  Válaszát előre is köszönöm!

 • comment-avatar

  A Dupuytren-kontraktura „a szívem csücske” 🙂 ebből a témából írtam szakdolgozatom egykor…. Akkoriban a műtéten kívül nem volt érdemi javítási lehetőség. Nem voltak lágylézerek, sőt… sebészi lézerek is akkoriban jelentek meg.
  A kezeléshez 3. lézerosztályú készülékek jönnek szóba: Personal Laser L400 vagy Energy Laser L500 Pro.
  A használati útmutatóban részletesen szerepel a kezelés menete, kivitelezése.
  Az említett készülékekkel a csomó területét kell kezelni, pontról-pontra. Egy ponton 5-8Joule-ra van szükség (azaz a készülékeket kb 20 másodpercig kell egy ponton tartani. Végig kell kezelni a csomós területet.
  A lágylézer kezelést másnaponta végezzék. MInimum 90-120 nap után ítélhető meg, hogy a kezelés mennyit segített a csomók megszüntetésében, lazításában.
  A támogatást köszönöm.

 • comment-avatar
  Jenő 1 hónap

  A pontosság miatt másolom az adatokat: „A jobb kéz tenyéri felszínén distalis és proximalis tenyéri redő közti területen heges csomók tapinthatók. Iseslin I-es stádium. Az MCP ízületi sor és a PIP ízületi sor mozgásai teljesen fájdalom mentesek. A
  bal kéz tenyéri felszínén a hármas sugárban a distalis tenyéri redőben egy heges csomó tapintható. A kéz mozgásaiban egyik oldalon sem okoz eltérést mozgáskiesést. Neurovasc eltérés nincs. Diagnózis: M7200 A fascia palmaris fibromatosisa /Dupuytren/ m.u.” Ezen diagnózis alapján 15 lágylézeres kezelést kap.
  De a feleségem bejelentkezett a biztonság kedvéért magán kézsebészetére is. A doktor úr ambuláns lapja: „A jobb tenyérben a hypotenár kp harmadától kb dist tenyéri redőig III-IV sugárban a redőnél kicsit behúzó mozgáselmaradást nem okozó kontraktúra van. A bal tenyérben definitív kontraktúra nem tapasztalható, a III sugárban a bőr kissé behúzottnak tűnik. KÉM intakt. Diagnózis: L9050/3 -A bőr heges állapotai és fibrosisa.” Kérem, hogy a két leletet összevetve ajánljon erre a célra való konkrét lágylézert, valamint az otthoni használathoz szükséges adatokat megadni, / mennyi ideig, milyen sűrűn, stb./ A blog fenntartását támogattam. Tisztelettel: Jenő

 • comment-avatar

  Miért vásárlás után tájékozódik a termékről és miért nem előtte szeretné tudni, mire használhatja?
  A doktornatur honlap megjelenítése és az ajánlott termékek, és azok ára alapján egy átverésre „szakosodott” cégtől vásárolt.
  A 850 ezerért megjelenített, de egyébként nyilván nagy kedvezménnyel adott „családi lézert” megkerestem a kínai alibaba áruházban. 95 dollárért veheti meg, ami most 30-40 ezer forint. A kereskedő cég valószínűleg nagyobb darabszámot vásárolt, így kedvezménnyel nagyjából 15-20 ezer forintért vehette meg darabját. Ön meg valószínűleg párszáz ezer forintot adott nekik érte.
  A termék természetesen nem rendelkezik orvosi tanúsítvánnyal, azaz egészségügyi célra -jogszerűen- nem forgalmazható Európában.
  Olvassa el ezt a cikkem is, hogy elkerüljön más átveréseket.
  Ingyenes egészségi állapot felmérés – potenciális átverés

 • comment-avatar
  Tivadar 2 hónap

  Készüléket vettem DOKTOR NATUR-tól. Neve: Kézi Lézer Készülék. Modell:Családi Lézer. Lézer hullámhossza:650nm+_20nm808nm+_20nm
  Kérdésem: mire használható a készülék és mennyi ideig?
  Tisztelettel:Tivadar

 • comment-avatar

  Igen, vannak ilyen lézerek, de orvosi vagy podiátriai (lábápoló) rendelőkben.
  Az otthoni használatra kapható lágylézerek nem képesek olyan nagy energiát kibocsátani, ami a körömgombát képes elpuszutítani.
  Azaz orvosi lézer igen, lágylézer pedig nem.

 • comment-avatar
  Elena 4 hónap

  Létezik olyan lágylézer, amely a gombásodásra – elsősorban a körömgombára – hat?
  Várom a válaszát, köszönettel

 • comment-avatar

  Porcsérülés és gerincpanaszok esetén a lágylézer enyhítheti a panaszokat, de nem csinál semmit a porccal és nem erősíti a térdet stabilizáló izmokat sem és ugyanígy nem javítja a gerincsérves hátpanaszokat.
  https://elethosszig.hu/terdfajdalom-leggyakoribb-okai-es-otthoni-kezelese/
  Az ízületek (térd, gerinc) stabilitását az őket körülvevő izmok biztosítják. A panaszok azt jelzik, hogy a lábizmai és gerinctartó izmai gyengék és nem tartják megfelelően az ízületeket.
  Oldalamon használja a keresőt. írja be: térdfájdalom. OLvassa el a Térdfájdalom okai cikkem.
  Ezután keressen rá: gerinc. Olvassa el a gerinctartó izmokról szóló cikkem, és a gerincsérvvel kapcsolatos cikkeimet.
  Benne a teendő és az is, milyen eszközök, módszerek segítenek.

 • comment-avatar
  János 10 hónap

  Mindkét meniscus szakadásra műtött térdemben kopásból eredő fájdalmam
  van. Valamint már sok éve kínlódok (két MRI is kimutatta) lumbális 4-5 csigolyánál
  porckorongsérvvel amit még ki nem szakad nem akarnak műteni.
  Ön szerint milyen készüléket kellene vennem, hogy ezeket a problémákat érdemben tudjam kezelni?

  Üdvözlettel, János

 • comment-avatar

  Az ön által említett 650nm-es kütyü simán átverés. Egyszerűen nem alkalmas arra, amit leírnak. Kb olyan, mintha azt állítaná a trabantjáról, hogy pont olyan képességekkel rendelkezik, mint a forma-1-es kocsik.
  A küldött linken egy másik kategóriájú termék szerepel, azaz nem keverje az almát a dióval. Önnek nem ilyen van, hanem az olcsó gagyi és arról is kérdezett. Én pedig elmondtam a véleményem. Amit tartok akkor is, ha önnek nem tetszik.
  A vérnyomásmérő is totál más dolog, mert ott a Hartmann a nevével vállalja a terméket és tanúsítással is rendelkezik.
  Küldje el az ön készülékének medikai CE tanúsítványát, érdekelne!

 • comment-avatar
  Péter 1 év

  Akkor ez is minden bizonnyal egy ócska, összetákolt vacak, ugye ?
  https://zeuslasers.com/collections/laser-therapy-devices/products/professional-powerful-cold-laser-therapy-device-955mw.
  (Nem ide tartozik – de méregdrágán vásárolt német gyártmányú Hartmann Veroval Duó vérnyomás-mérőmet – a német orvosok ajánlásával – is egy kínai intézet minősítette a mérési jegyzőkönyv szerint…)
  Köszönöm szépen a válaszokat Doktor Úr !
  Maradok tisztelettel:
  Péter

 • comment-avatar

  Nem kínából vásárolta, de azért kínai gagyit. Az említett cég egyszerűen egy kereskedőcég. Kínai OEM terméket forgalmaz. A kínai gagyigyárban ha valaki 100 darab vagy ennél több terméket kér, akkor bármilyen logót, márkanevet rányomtatnak neki. Az is ilyen, amit ön vett.
  Nem orvosi célra készült eszköz. A leírása 95%-ban hazugság, mert olyanokat állít, amit a paraméterek alapján ez a készülék nem tud. Kérjen tőlük orvosi megfelelőségi tanúsítványt (CE jelzet)… Nem fog kapni.
  Ahogy a várt hatást sem. Bár pattanásos bőrre vagy herpesz hólyagokra jó lehet.

 • comment-avatar
  Péter 1 év

  Tisztelt Zátrok Doktor Úr ! Vásároltam egy lágylézer készüléket (NEM Kínából !) hanem a Zeus Laser cégtől külföldről – mivel a hazai készülékek – áruk miatt – nekem elérhetetlenek. A lágylézer 320 mW-os 650 nm-es fényhullámhosszon, a gyártó 1-3 perc kezelési idő javasol. Kezeltem vele pontonként 3 percig lymphoödémás, dermatitises lábszáramat mire a korábbi bullák egyike hólyaggá alakult. (Megjegyzem ez korábban is előfordult időnként – amikor a lágylézeremnek még híre-hamva sem volt…) Kérdésem : előidézhette-e a nyirokfolyadékos hólyagot a lézer – avagy ez csak véletlen egybeesés…? -különös tekintettel arra, hogy a lágylézereket pl. égési sérülések kezelésére is javasolják. Köszönöm szépen válaszát !

 • comment-avatar

  Egyik TENS készüléket sem érdemes. A TENS-nek nincs gyulladáscsökkentő hatása, így nem várható érdemi javulás a problémájára. Tendinitis esetén terápiás ultrahang, mikroáram, lágylézer vagy pulzáló mágneses mező kezelés segít. Ezeknek van gyulladáscsökkentő hatásuk, azaz ezektől várható javulás.

 • comment-avatar
  M.Zsuzsanna 2 év

  Szeretnèk segîtsèget kèrni, hogy hónapok óta fenàlló adductor tendinitis problèmàmra melyik tens kèszülèket èrdemes vàsàrolni ès azon belül milyen programot hasznàlni. Nagyon köszönöm üdvözlettel Zsuzsanna

 • comment-avatar

  A lézer azon a területen hat, amit kezelt (azaz azon a ponton, ahova a készüléket néhány percre odatartotta). Ettől 1-2cm-re már nincs hatása. Ebből kettő dolog következik:
  1., Ha például egy adott fájdalom nagyobb területet érint, mint amekkora a készülék kezelőfeje, akkor annyiszor kell áthelyezni a készüléket (a megfelelő kezelőidővel), hogy mindent lefedjen (mint például a csempék – egyetlen csempe nem fedi be a falat, ezért több kerül egymás mellé, míg a teljes felületet takarják).
  2., Mivel minden ponton be kell adni az 5-7 Joule energiát a hatás érdekében, így a teljes gerinc mentén végigkezelni akár több órás kezelési időt is jelenthet (persze lehet, hogy csak 5 cm-enként kezel egy-egy pontot, de ettől hatást nem várhat.

  A lágylézer kezelés nem közvetlenül fájdalomcsillapító, sőt az első időszakban a fokozhatja is a fájdalmakat. Ám a beadott energia elindít egy gyógyulási folyamatot és idővel ennek lesz fájdalomcsillapító hatása.
  Az nem megmondható előre, hogy az Ön esetében lesz-e fájdalomcsillapító hatás vagy segíti-e a gyógyulást, mert ahogy egyetlen orvosi kezelés sem ad 100%-os eredményt, úgy a lézer sem. Az sem megmondható, hogyha lesz fájdalomcsillapító hatása, akkor az meddig fog tartani.
  OLvassa el még további cikkeimet a lágylézerről.

 • comment-avatar
  Dia 3 év

  Ha több kezelendő problémám is van (térd, nyaki gerinc boka), lehetséges-e egymás után kezelni lágy lézerrel, vagy egy adott időszakban csak egy problémára szabad használni?
  Ha kezeléssel sikerül kezelni a fájdalmat, meddig tart a hatása?

 • comment-avatar

  Sarkantyúra a 808nm-es lágylézer való. Például a B-Cure készülékek mindegyike ilyen. A drágább készüléket rövidebb ideig kell egy ponton tartania. Az olcsóbbat meg hosszabban, de a várható hatásban nincs különbség.

 • comment-avatar
  Mertz mihály 3 év

  Sarkantyura melyik a jó ?????

 • comment-avatar
  Mertz mihály 3 év

  Sarkantyura melyik használható ????