Home

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (31)
 • comment-avatar

  Az előző válaszom kicsit félreérthető lehetett. Most kiegészítettem, hogy pontosabban érthető legyen (görgessen vissza és olvassa el az előző választ is). Az, hogy a csont is kapott az energiából nem kerülhető el. De kifejezetten csontot nem kezelünk. Az, hogy bizonyos pontokon a keresztcsont felett „megáll” a kezelőfej azt jelenti, hogy az idegkilépési pontra fókuszált a kezelő. Ez teljesen normális így.
  Ha egyetlen, néhány perces fizikoterápiás kezeléssel ártani lehetne, akkor már régen kihalt volna az ország, mert alig van ember, akit ne kezeltek volna. Nem kell ennyire „parázni”.

 • comment-avatar
  Tünde 12 hónap

  Tiszteletem!
  Köszönöm a válaszát a piriformis kezelese ultrahanggal kerdesemre. Nos ma volt az ekső kezelesem, és hát ahogy olvastam a válaszabol a csontra nem szabad az ultrahangot hasznalni, sajnos nekem a 10 perc alatt nemcsak a bal odali izmot hanem a keresztcsontot is masziroztak. Es párszor meg is állt egy helyen, par masodpercre. :/ Holnaptol az kimarad majd Önnek hála,meg hogy ne álljanak le kozbe, majd szolok nekik, de kerdezném ez az 5 perc ugye nem csinalhatott bajt a keresztcsontnal remelem!!! Fizikoterapiara jarok .
  köszonettel Tünde

 • comment-avatar

  Ezt a cikkem olvassa el alaposan! Benne van a válasz. Ha további segítségre van szüksége, akkor hívjon fel telefonon.

 • comment-avatar
  Zsuzsanna 2 év

  Jobb oldali arcideg bénulást állapítottak meg nálam nagyjából 2 hete. Voltam fül-orr-gégészeten és neurológián is. A neurológián mivel terhes vagyok, nem küldtek tovább kezelésre. használom nagyjából 1 hete PeroBravo 7. program 3mA. Mivel nincs viszonyítási alapom a kezelés erősségére, ebben kérném a segítségét. Érzem hogy dolgozik az áram hiszen csipked, viszont nem nagyon látom hogy mozognának az arcizmaim. Tegnap kipróbáltam a 6. programot is, de az sem bizonyult túl intenzívnek. Hogyan kellene látnom és érzékelnem a gép hatását? Tudna ebben egy kicsit irányt mutatni számomra? Köszönettel Zs.

 • comment-avatar

  A laboradatok esetén a számok csak a referenciaértékekkel együtt értékelhetők. A fehérvérsejtszám enyhe emelkedést mutat minden fertőzés esetén (nátha, influenza, minden vírus és bakteriális fertőzés esetén). Azaz egy +-os eltérés semmi komolyat nem jelent, mint azt, hogy a teste védekezik valami ellen. (de ez az immunrendszere feladata, azaz inkább jót jelent, mint félelmetest). A részletek miatt forduljon a kezelőoorvosához, kérje az értékelést tőle.

 • comment-avatar
  Anna 2 év

  47 éves nő vagyok. Most voltam vérvetelen. A fehérvértsejtszám 14,3; neutrophil granulocyta 80,1%; lymphocyt 15,1%, neutrophil granulocita 11,46 g/l. A többi jó.
  Nagyon félek, hogy valami komolyabb baj. Önnek mi a véleménye?
  Köszönöm, Anna

 • comment-avatar

  A vénagyulladást nem szokás fizikoterápiás készülékekkel kezelni, így bízza a természetre. A gyulladásos szövetek normális módon duzzadtak. A védekező-öngyógyító rendszer aktiválódik és a gyullad területet felé megnövekszik a véráramlás, fehérvérsejtek érkeznek a test más pontjairól és megkezdődik a gyulladás elhárítása és a következmények felszámolása. Ez a megnövekedett folyadék, vér, sejt, stb. tartalom adja a duzzanatot és a környezeténél keményebb tapintatot. A gyógyulás előrehaladásával a duzzanat és a kemény tapintású ér is oldódik.
  A folyamatot serkentheti, segítheti, de nem a gyógyulási idő fog érdemben rövidülni, hanem jobb lehet a végeredmény. A gyógyulási folyamatot segíti minden tevékenység, ami a gyulladt terület vérkeringését fokozza. Például hideg-meleg kezeléssel, sétával, testmozgással serkentheti a vérkeringést, ezek azonban rövidtávon fokozhatják a duzzanatot, de összességében hasznosak a gyógyulásban. De olyan módszer nincs, ami a végleges állapot eléréséig szükséges 90-100 napot 30-ra rövidítené.

 • comment-avatar
  Anett 2 év

  Először is szeretném Önnek hálásan megköszönni a válaszát korábbi kérdésemre.
  Szeretném még megkérdezni,hogy egy hóbapja lett thrombophlebitisem. Húr szerűen vastag az erem szeretném .egkérdezni mit tehetek a gyógyulásáért? Írta az előző kérdésemben,hogy 60-100nap a gyógyulási idő esetleg akkor addig még a húr szerű erekkel tudok kezdeni valamit?Milyen gyógymódot tudna tanácsolni?
  Valamint van esetleg elérhetősége a doktorúrnak vizsgálatra?
  Válaszát előrr is köszönöm.

 • comment-avatar

  A koszorúér a szívizom vérellátásáért felelős. A szívizom oxigénszintje nincs közvetlen összefüggésben a kézujjakon mérhető oxigén telítettséggel. Azaz koszorúér szűkület esetén nem szükségszerűen alacsony a véroxigén szint. Ha a szűkület már a szívizom elhalását okozza, azaz nagyon súlyos keringési zavart vált ki, akkor lehet alacsony.

 • comment-avatar
  Anna 2 év

  Ha valakinek koszorúér szűkülete van az okoz a véroxogénszint mérőn alacsonyabb értéket?
  Köszönöm, Anna

 • comment-avatar

  Ez egy olyan kérdés, amire távolról nem adhatok tanácsot. Nem ismerem az esetét teljes komplexitásában. A Bemer terápia igen hatékony a mikrocirkuláció javításában és ezzel a sejtműködés serkentésében. Az, hogy az Ön esetében mennyi a kockázata annak, hogy a daganatképző sejtek működését is segíti… nos ennek megítélése a kezelőorvosa, onkológusa feladata. Forduljon hozzájuk!

 • comment-avatar
  Karolin 2 év

  3éve „alacsony malignitású B-sejtes limphona (mariginál zóna)”miatt 6 ciklus R-CVP cytostaticus kezelést kaptam. Azóta a felülvizsgálatok alapján a betegségem „remisszióban véleményezhető”.Emiatt később a lábaimban zsibbadás és hidegérzet lépett fel.amire polineuropáthiát állapítottak meg.Thiogammát szedek,de nem érzek változást.Kérdésem,hogy a BEHMER készüléket használhatom-e?
  A térdeim is fájnak,kopásos eredetű izületi panaszaim vannak.Kipróbáláson voltam,úgy tűnik jó hatással lenne,kibérelném,de nem szeretnék magamnak bajt okozni.A kezelőhelyen ajánlották,de a Doktor Úr tanácsát szeretném kérni.Köszönettel.

 • comment-avatar

  Általános szabály: egy konkrét készülékkel kapcsolatban azoktól kell segítséget kérnie, akinél vette az eszközt. Nekik kell szakértővel rendelkezniük, aki segít Önnek, hogy a konkrét készülék mire képes.
  A terápiás ultrahangról készítettem egy video-sorozatot, itt nézheti meg őket.
  Az arc kezelésére a 3Mhz-s ultrahang készülékek valók. Az 1Mhz-s ultrahang az ízületek, inak és izmok kezelésére való. Ne használja az arcon.

 • comment-avatar
  Beáta 3 év

  Keresem, kutatom, de választ nem találok sehol az interneten. Így Önhöz fordulok, hátha. Vettem egy Vivamax GYVUM3 ultrahangos mélymasszázs készüléket. 1MHz, max. 8W. 8 intenzitással rendelkezik, de sehol nem talàlom, hogy ez mit takar. Arcra melyiket használjam? Régóta fájó vállra? És cellulitis kezelésére?
  Nagyon nagy segítség lenne, ha tudna támpontot adni, hiszen így nem nagyon merem használni a készüléket.
  Tisztelettel, Beáta

 • comment-avatar

  Igen, használható terápiás ultrahang, de a pacemaker közvetlen közelében nem. 10-15cm-rel távolabb már igen.

 • comment-avatar
  Tibor 3 év

  Megvettem a felesegemnek a sport lágyléser
  Készüleket.Magyon szépen használ.Gerinc mütét után.Pészmékere van a páromnak.Használhatom mellette az otthoni
  ultrahang készüléket.
  Köszönttel.
  Tibor

 • comment-avatar

  🙂 Így kell gondolkodni az otthoni orvostechnikai eszközökről! Pontosan erre valók! Egyszerű eszközzel, egyszerű méréssel ellenőrizhető a kezelés hatása.

 • comment-avatar
  B. János 3 év

  Kedves Edit! A perfuziós index, mint azt a Dr. úr is leirta a kapillárisok állapotát, pillanatnyi állapotát mutatja, amikor èppen a pulzoxit használjuk, .
  Ez egyáltalán nem egy èrtelmetlen paramèter, mert èn amikor inhalálást vègzek, ès/vagy, ferrocompex kapszulát veszek be, egyèrtelműen jobb a keringèsem, a közèrzetem is,, ezt az SpO-2mèrő is igazolta, mi több pontosan mutatja, mèri..
  Amikor felugrik az èrtèk egyik óráról a másikra, pl, 1,5-2Pi-röl, 8,ra, de van mikor 12-13ra is, akkor megszünik a jobb kèz zsibbadása, el tudja dönteni a beteg ember, orvos nèlkül is, hogy jó, vagy èppen megfelelő a fenntartó kezelès, amit alkalmaz odahaza..

 • comment-avatar

  Miért van az autóban a pedálokon és a kormányon kívül ezernyi dolog, pl, klíma, üléspozíció állító, hifi? Mert egyesek használják, mások meg nem. Az újabb sportórák, pulzoximéterek a rendszeresen sportolókat, életmódtudatos vevőket „célozzák”, akik szeretnek minél több paramétert mérni, folyamatosan látni. Egy sportolónak a perfúziós index trendje (időbeli alakulása) segít megítélni a kapillarizáció állapotát vagy éppen az edzés utáni savasodás mértékét.
  Ha nem érdekli a perfúziós index ilyen „mélysége”, egyszerűen ne foglalkozzon az értékével! 🙂

 • comment-avatar
  Edit 3 év

  Nagyon köszönöm válaszod a perfúziós index-szel kapcsolatban. Végre magyarázatot kaptam arra, hogy mit jelent a perfúziós index. Azt találom csak értelmetlennek, hogy miért szerepel az értéke a véroxigén mérőn, amit otthoni használatra gyártanak. 
  Üdvözlettel
  Edit

 • comment-avatar

  Önmagában az operáció tüneti terápia, nem oldja meg a problémákat előidéző legfőbb okot! Ez az esetek többségében a gerinctartó izmok abszolút vagy relatív gyengesége.
  Olvassa el a gerincsérvről szóló cikkem. A panaszai a rehabilitáció során (gyógytorna, gerinctartó izmok erősítése), néhány hónap alatt fognak megszűnni. Már ha rendesen csinálja a rehabilitációs kezeléseket. Az izomstimulációval a folyamat jelentősen felgyorsítható, segíthető. Olvassa el ezt az írásom is.

 • comment-avatar
  Gergő 3 év

  12 napja operáltak, mikrodiszektómia volt az eljárás, az ágyéki 4-es porckorongon kialakult sérv került eltávolításra. A deréktáji fájdalom ugyan enyhült, de jelenleg is fennáll, sőt a lábszáramba sugárzó fájdalom is megvan. A kérdésem az, hogy ez természetes gyógyulás része, esetleg gyökgyulladás, ödéma is okozhatja? Vagy már aggódnom kellene?
  Köszönöm a válaszát! Üdvözlettel: B. Gergő

 • comment-avatar

  A mágnesterápiás matrac egy kiegészítő, önmagában nem működik. Kell hozzá a készülék is (pl. a Magnum XL). Azaz a matrac olyan, mint az utánfutó, önmagában nem sok hasznát veszi az ember, kell hozzá egy autó is, ami majd húzza.
  A térdpanaszaira teljesen felesleges matracot vásárolnia!
  A Magnum Xl készülékhez alapból jár egy kezelőeszköz, ami a térdére helyezhető (hasonló módon, ahogy a vérnyomásmérő mandzsettát a karjára rögzíti).
  A matrac ára azonos a készülékével, miközben nem ad előnyt az Ön esetében. A matracot csontritkulás vagy az egész gerincet érintő degeneratív elváltozások, sokízületi gyulladás, stb esetén kell választani.
  Mivel Önnek nincs ilyen (eddig nem említett legalábbis), „csak” a két térdét kell kezelni, így a készülékkel kapott kezelőeszköz elegendő és megfelelő.
  A Magnum XL készülékkel egyetlen kezelőt kap, azaz kezelni kell az egyik térdét, majd ha a kezelés lejárt, a másik következik.
  Ha Ön egyszerre szeretné a két lábát kezelni, akkor válassza a Magnum XL Pro készüléket, amihez egyszerre két kezelő csatlakoztatható és a két kezelőt alapból szállítják a készülékkel.

 • comment-avatar
  Halasi Béla 3 év

  Tisztelt Dr. Zátrok Zsolt!

  Köszönöm a térdizületkopással kapcsolatos ismertetőt és gyógyítási lehetőségeket,- tanulmányoztam.
  Laikusként úgy érzem hogy a Magnum terápiásmatrac lenne 92 éves korom miatt is a kedvező.
  A következőket szeretném kérdezni:
  1.Magnum terápiásmatrac jó választásom?
  Esetleg Doktor úrnak más javaslata lenne?
  2. A két térd egyszer való kezelésére, szükséges a B-MAT-400as 4 db. mágneses matrac vagy 2db elégséges?
  3. A B-MAT 200 a 2 db tekercs nélküli matrac mi célt szolgál?
  4. A B-MAT matrac áraiban a Magnum XL készülék ára benne van, vagy külön kell megvenni?
  5.A komplett (matrac és a Magnum XL készülék) összeszerelt rendszer Használati leírás a termék tartozéka, vagy a Doktor úrtól
  kapom?
  Tisztelettel Halasi Béla

 • comment-avatar
  Halasi Béla 3 év

  Dr. Zátrok Zsolta
  Tisztelt Doktor Úr!
  Köszönöm a gyors választ.
  Áttanulmányozom és rövidesen megkeresem a kézzelést segítő berendezés vételében való tanácsért.
  Üdvözlettel Halasi Béla

 • comment-avatar

  Valóban így van. A statikus mágneseket nem használják a gyógyászatban. Az orvosi (fizikoterápiás) kezelések során úgynevezett PEMF, azaz pulzáló mágneses mező kezelést végeznek, melyet mágneses teret elektromos árammal hozzák létrel.
  Otthoni, egyszerűen használható mágnesterápiás készülékeket ide kattintva talál. A Magnum L készülék már rendelkezik megfelelő kezelőprogrammal.

 • comment-avatar
  Halasi Béla 3 év

  Tisztelt Dr. Zátrok Zsolt

  Téma:térdizület kopás

  Érdeklődöm, hogy a térdem artrozls kezelésére milyen mágneses terápiás készülék alkalmazható?
  Jelenleg nappal mindkét lábamra Fortuna mágneses térdszorítót használok ami állítólag csak statikus mágnes és semmi gyógyító hatása nincs.
  Pár szó a térdemről:
  .Artroszkópos térdműtét mindkét térden,
  Hialuronsavas térdinjekciók többször,
  Vérplazma térdinjekciók többször,
  Térdízület javítók külsőleg belsőleg,
  Korom 92 év. Phonak Bolero hallásjavítót használok.
  Debrecen.2020.06.03.
  Tisztelettel Halasi Béla

 • comment-avatar

  Amit leír, az epikondilitisz-nek tűnik. Hívják még „dobó-könyöknek” is. Jellemző a baseball, kéziladba, gerelyhajítók, stb között. Ez a könyök belső oldalán tapadó inak túlerőltetéses gyulladása. A leállás, majd a hirtelen újrakezdés okozta. A fokozatosság fontos lett volna.
  Sajnos elhúzódó, akár néhány hónapos fájdalomra készüljön, ami alatt minden kézmodulat fájhat.
  Olvassa el ezt a cikkemet, ami ugyan épp az ellentétes oldal, azaz a könyök külső felén levő ugyanilyen sérülésről szól. Maga a kialakulás, a kezelés és a lefolyás teljesen azonos, mint a dobókönyök esetén.

 • comment-avatar

  Myasthenia Gravis betegségben az ingerület átvitelhez szükséges acetilkolin hiányzik vagy hatástalan és ezért az izmok nem tudnak megfelelően összehúzódni. Ezért lassan elveszik az izomerő.
  Ebben a betegségben az alkalmazott elektromos izomstimuláció hatására az izmok összehúzódnak, de közben az ingerülteátvivő anyagokat felhasználják. Így az elektroterápiás kezelést követően az izomgyengeség fokozódása lenne a következmény.
  Sajnos az izomstimuláció nem javasolható myasthenia gravis esetén, mert bár magát a betegséget nem sietteti, de a kezelést követően a beteg az egyébként is gyenge izmok erejének további, hirtelen csökkenését érzékelné (ez szerencsére elmúlik néhány óra alatt).

 • comment-avatar
  Dóri 3 év

  Jónapot Dr úr kézilabdázok és a vírus miatt nincs edzés és itthon dobálok kapura de majdnem egy hónapig nem dobáltam most kezdtem el. És két napja amikor dobálok utánna nagyon fáj a könyökem belső fele úgy érzem valamikor hogy a vállamig de nem mindig. És fáj fél óráig és utána elmúlik. Utána csak akkor fáj amikor behajlitom. És utána megin dobálok és megin elkezd fájni de nagyon

 • comment-avatar
  Czibolya Melinda 3 év

  Tisztelt Doktor úr! Utolsó reményként talàltam rá az Ôn cikkekre.Édesanyám myasthenia gravis,reumatolid artetis most fél éve syringomelia betegséggel diagnosztizálták.Amit annyival elintéztek hogy nincs rá gyógyszer.Làtom hogy izomsorvadás indult kezei deformàltak járni nem tud.Ezelőtt aktív dolgozó volt nagyon erős szervezete van a myasthénia műtét óta ami kb 30 éve volt szinte tünetmentes.A cikkében izomsorvadásra említ izom stimuláló gépet kérdésem hogy édesanyám melyiket hasznàlhatná.Nagyon szépen köszönöm a segítséget!