Szerző: Dr. Zátrok Zsolt

A Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán végeztem 1991-ben. Hosszú ideig kórházi orvosként dolgoztam, majd elhagytam a pályát és a legkorszerűbb orvosi berendezések használatát oktattam az orvosi teamek számára. 2012 óta kizárólag olyan eszközökkel foglalkozom, melyet a beteg általi, otthoni használatra terveztek. Blogomban ezekről az eszközökről írok, beleértve a biztonságos alkalmazás ismertetését is. Tapasztalataim alapján meggyőződéssel állíthatom, hogy hozzájárulhatnak az egészséged megőrzéséhez/helyreállításához.

6 Comments

 1. Az izomstimuláció a meglévő izom erősítésére alkalmazható. Ezzel a módszerrel nem képződik „új izom”, azaz inkább a probléma enyhítésében jön szóba, mint teljes megoldásában.
  Az izomstimuláció teljesen veszélytelen és szükség esetén bármely életkorban alkalmazható módszer. A korlátja inkább a testméret. A kezelőszondák felnőttek számára készülnek, így nem ajánlom a végbélszonda alkalmazását.
  A kívülről, a bőrön át történő stimuláció hatása némiképp elmarad a szondás kezelésétől, de ártani nem lehet vele. Olvassa el az inkontinencia kezelés a gyakorlatban című cikkem.

 2. Köszönöm szépen válaszát.
  A székletinkontinencia oka fejődési rendellenesség, záróizomzat csak részben fejlődött ki.
  Passzív mozgás fejlesztése ,a meglévő izom erősítése lenne a cél.
  Mindezt 5-6 éves korban, ez is fontos kérdés.
  Köszönöm szépen

 3. Az attól függ, hogy mi a széklet inkontinencia oka! Lehet olyan helyzet, hogy igen és olyan is, ahol nem várható tőle segítség. Pontosítani kellene a diagnózist, hogy minek a következménye a széklettartás zavara.

 4. Székletinkontinencia esetén hány éves kortól alkalmazható az erre javasolt stimulációs készülék?
  Akár 5-6 éves kortól is?
  Köszönöm szépen válaszát

 5. Passzív mozgatásra gondol? Vagy az izommerevség csökkentésére?

 6. öt éves kisfiu ugy szuletett hogy 4 végtag bénulása Spacticus tetraplegia számára létezik olyan eszköz ami meg mozgassa az izmait

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük