Küldetés

 

Az Élethosszig Egészségesen® blog gondolata már évekkel ezelőtt megfogalmazódott bennem.

Akkori munkám miatt megfordultam az ország összes kórházában, jártam többszáz házi- és magánorvosi rendelőben és azt tapasztaltam, hogy az orvosok jelentős része alig vagy nagyon keveset tud a betegek számára készült orvostechnológiai megoldásokról.

Ha pedig nincs ismeretük ezekről, akkor hogyan adhatnának tanácsot a betegeik számára?

Az internetes betegtájékoztató oldalak hiányosságai

A interneten elérhető “betegtájékoztató” oldalak szinte kizárólag a betegségek tankönyvi igényességű ismertetésére vállalkoznak. Orvosi kifejezések használatával igyekeznek a lehető legkörültekintőbben leírni egy-egy kórkép minden lehetséges okát, szövődményét, továbbá a gyógyszeres vagy a műtéti kezelés módjait.

A beteg általi otthoni teendőket vagy éppen a gyógyulást támogató technológiai eszközöket, módszereket egyik sem ismerteti.

Nem véletlen, hogy a betegek egy jelentős részének fogalma sincs arról, hogy van vagy lehet megoldás a problémájára.

Írásaimban és videóimban igyekszem a laikus számára is érthetően bemutatni az otthoni orvostechnikai eszközöket

Emlékezzen vissza, hogy 10-15 évvel ezelőtt milyen volt a telefon – egy tárcsázó és egy kagyló, meg egy darab drót. Csak telefonálni lehetett vele! Ma a telefon már messze nem ez. Számítógép, fényképezőgép, zenelejátszó, navigációs eszköz, levelezőeszköz, stb. Az orvosi eszközök sem maradtak le a fejlődésben. Sőt!

A korszerű orvostechnikai eszközök hatékony segítséget nyújtanak a betegségek leküzdésében, sőt az egészség megőrzésében is!

Egy zsebben elférő orvostechnikai készülék ma már hatékonyabb kezelést biztosít, mint 15-20 évvel ezelőtt egy kórházi készülék!

Mivel minden valószínűség szerint az Ön családjában és környezetében is többen szenvednek krónikus betegségtől vagy éppen egészségmegőrzés a céljuk, így érdemes Önnek is velem és szerzőtársaimmal tartania.

Olvassa írásainkat és ossza meg másokkal is.

Dr.Zátrok Zsolt

Dr. Zátrok Zsolt orvos, orvostechnológiai szakértő, blogger, vlogger

Legyen az első hozzászóló on "Küldetés"

Hozzászólás írása

E-mail cím (nem publikus)


*