Lágylézer kezelés: hogyan csináljam? - Dr. Zátrok Zsolt blog

Lágylézer kezelés: hogyan csináljam?

A lágylézert elsősorban a mozgásszervi eredetű (izom és ízületi) fájdalmak enyhítésére, fogászati gyulladások, valamint sebek, fekélyek, hegek gyógyulásának serkentésére alkalmazhatod. Gyógyszerek és mellékhatások nélküli fájdalomcsillapító hatású. A lágylézer kezelés rendkívül egyszerűen elsajátítható – a lézersugarat a fájdalmas területre kell tartani egy adott időtartamon át. A lézersugár serkenti a sejtek energiatermelését és a gyógyulási folyamatokat. Ebben a cikkben megmutatom, hogyan használd a B-Cure Laser-t a különféle panaszok kezelésére.

A lágylézer kezelés végrehajtása

1., Kapcsold be a készüléket és állítsd be a kezelési időt

 • B-Cure Laser készüléken 6 perc
 • B-Cure Laser Sport készüléken 6 perc
 • B-Cure Laser Pro esetén 4.5 perc.

2., A készüléket helyezd a fájdalmas területre, közvetlenül a bőrre. Ruhán vagy kötésen keresztül nem jut át a lézerfény, így a kezelés hatástalan marad!

3., A készüléket mozdulatlanul tartsd ott addig, amíg a beállított idő letelik. Ha a kezelési idő letelt, a készülék leáll.

Figyelem: a lágylézer kezelés csak a megadott adagban hatásos! Ennél rövidebb kezelés nem vált ki biostimulációt, míg a kezelési idő megduplázása leállítja a gyógyulást, ezért csak az adott ideig kezelj egy-egy pontot!

A B-Cure készülékek egyszere 4,5 cm2 területet kezelnek. Ha az érintett, fájdalmas, gyulladt terület nagyobb, annyiszor kell áthelyezned az eszközt, amíg a teljes területet lefeded és minden pontját kezelsz. Egy adott problémát kezelj több irányból is, hosszanti és keresztirányban vagy mindkét oldalról.

A kezelés során általában semmit nem érzel. A lágylézer nem vált ki érezhető melegedést, kipirosodást sem a kezelt területen.

A kezelés hatása ritkán már az első alkalommal is érezhető, sőt akár szűnhet a fájdalom is. A gyakoribb azonban, hogy a hatások egy kúra (azaz 10-12 nap) után jelentkeznek. A lágylézer kezelést nem kell megszakítanod 10 nap után. Addig folytasd, amíg a tünetek teljesen megszűnnek.

Friss sérülés, akut gyulladás esetén akár óránként kezelhetsz. Krónikus panaszok esetén naponta 2 kezelés elegendő.

Lágylézer kezelési pontok

Nyaki fájdalmak

3 kezelési pont: a csigolyák mellett, a nyak mindkét oldala (a fülcimpák alatt) és az állkapocs mögötti mélyedés.

B-Cure lágylézer kezelés nyak kezelési pontok

Hát- és deréktáji  fájdalmak, lumbágó, gerincsérv, isiász

Alapelv, hogy a fájdalmas területet hosszanti és kereszt irányban is kezeld. Bárhol alakul ki a gerinced mentén, minden esetben így járj el, akár a nyakon, a háton vagy a derékon, ágyéki szakaszon egyaránt kezelhetsz.

B-Cure lágylézer hát és derék kezelése

Váll fájdalom

3-4 ponton a vállízület területén és a felkar külső részén.

B-Cure lágylézer váll kezelése

Teniszkönyök (epikondilitisz, golfkönyök)

3 ponton kezelj: könyökhajlat, könyök jobb és bal oldala.

B-Cure lágylézer könyök kezelési pontok

Csuklófájdalom (ún. alagút szindróma) esetén

A csukló belső oldala a bőrredőben, a csukló belső oldala merőlegesen a bőrredőre, a hüvelykujj alapperce felett (a tenyéri párnán), a csukló oldala, a hüvelykujj alatt és a kisujj alatt is.

B-Cure lágylézer csukló kezelési pontok

Kézujjak ízületi fájdalma (reumás kisízületi gyulladás)

Az ujj jobb és bal oldala minden ujjon, egyenként. Továbbá a tenyér és az ujjak közötti redő.

B-Cure lágylézer kéz ízületek kezelése

Csípőízületi fájdalom

Az ízület felett hosszanti és keresztirányban is (érzékenység esetén a térd feletti terület is).

B-Cure lágylézer csípő kezelési pontok

Térdfájdalom, térdsérülés esetén, térdműtét után

A térd hátoldala, a hajlat, a térd jobb és bal oldala (esetleg a térdkalács alatt).

B-Cure lágylézer térd kezelés

Csontkinövés (sarkantyú)

A sarok talpi felszíne, a láb belső éle, a sarokcsont mindkét éle, a sarok hátsó fele.

Achilles-ín gyulladás, sérülése esetén, műtét után

A sarok hátsó fele és az e feletti pont, a sarokcsont jobb és bal oldala.

B-Cure lágylézer csontkinövés kezelési pontok

Lábujj ízületi fájdalom

A lábujjak és a talp találkozási vonala, az öregujj és a kisujj felett.

B-Cure lágylézer lábízületek kezelési pontjai

Nehezen gyógyuló sebek, felfekvések és fekélyek

 • Friss, nyitott seb első kezelésekor a teljes területet kezeld 5-8 percig, ezután tarts 5 perces szünetet, majd ismételd a kezeléseket-szüneteket legalább egy órán keresztül. Ezt követően naponta kétszer kezelj területenként 5-8 percig, a seb teljes gyógyulásáig. Nyílt seb kezelésekor ne érintsd a lézer készüléket a sebhez, azonban olyan közel tartsd, amennyire csak lehetséges.
 • Krónikus, nehezen gyógyuló sebek esetén napi kettőnél többszöri kezelés nem ajánlott (mivel a lézeres kezelés előtt a kötést el kell távolítani, a sebet pedig ki kell tisztítani).

Mindent egyben a lágylézerekről...továbbiak

Mindent egyben a lágylézerekről

Mindent egyben a lágylézerekről

Készítettem egy tájékoztató anyagot a lágylézerekről! Minden benne van, amit a készülékválasztáshoz tudni kell, beleértve a műszaki ismereteket, az otthoni alkalmazás módját és azt is, hogy mely állapotok, betegségek kezelésére alkalmazhatod? ...részletek

Lágylézerekkel kapcsolatos cikkek...továbbiak

Sarokfájdalom kezelése lágylézerrel

4

A sarokfájdalom gyakori oka a gyulladás, mely a sarokcsont és a talpi bőnye vagy az Achilles-ín találkozási pontján alakul ki. Hónapokig, néha évekig kínozza az embert és nehéz ... ...részletek

Mire való a lágylézer?

0

Tudod-e, hogy mire való a lágylézer és miért is segíti a betegség leküzdését? Kattints a lejátszás gombra és hallgasd meg. ...részletek

Teniszkönyök kezelése lágylézerrel

2

A teniszkönyök egy gyulladásos betegség, mely könyöktáji fájdalmat okoz, gyakran olyan erőset, hogy egy pohár víz szájhoz emelése is fájdalmas. A teniszkönyök kezelése időigényes! Több módszert választhatsz: hideg-meleg, terápiás ... ...részletek

blank
blank
blank
blank
blank
blank
KATEGÓRIÁK
CÍMKÉK
MEGOSZTOM

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (4)
 • comment-avatar

  A lágylézer semmilyen hatással nem lesz a hasi sérvre. A sérv egy “szakadás” a hashártán. Ezt sebész tudja “befoltozni”. Nincs olyan otthoni praktika, ami helyettesíthetné.

 • comment-avatar
  Krisztina 1 hónap

  Érdeklődni szeretnék, hogy a lágylézer kezeléssel a hasi sérv is kezelhető e? És ha igen, milyen terápiát javasol?
  Várom kedves válaszát, Üdvözlettel Krisztina

 • comment-avatar

  Egy kezelést akkor lehet javasolni, ha tudjuk, hogy mit akarunk kezelni. Más evőeszköz kell, ha levest akarunk megenni és más, ha egy süteményt. konkrét készüléket ugyanígy akkor lehet javasolni, ha pontosan ismert, hogy mit kell kezelni.
  Általában: az alagút szindrómák kezelése azonos elvek mentén történik, bárhol is legyenek a testen: csuklón, könyökön, bokán. Az ultrahang a csuklóalagút szindróma (carpal-tunnel) kezelésére alkalmas (ahogy más alagút szindrómák esetén is). Azaz a Sonostim 922 is ilyen.

 • comment-avatar
  Varga-Horn Krisztina 6 hónap

  Tisztelt dr. Zátrok Zsolt!

  Korábban már váltottunk levelet, sarkanyú témában. Ön azt írta, hogy amennyiben röntgennel kimutatható sarkantyúról beszélünk, akkor azt már csak műteni lehet, és nekem valóban nem használtak már a konzervatív módszerek. Ma elmentem egy Szakklinikára itt, Németországban. A szakorvos szerint az MRI és röntgenfelvételek ugyan mutatnak minimális elváltozást, de ő úgy gondolja, hogy az a nagy fájdalom amit én érzek, nem indokolt, – egyelőre nem műtenek. Ő azt javasolta, hogy keressek meg egy neurológust, mert nagyon könnyen elképzelhető, hogy valamiféle alagút szindróma van az alsó végtagokban, emiatt gyulladt be a sarok, és ezért keletkezett a sarkantyú. Az Achilles-mellett futó idegekről lenne szó a doktor úr szerint.Szóval, most ezt fogom tenni, de az idő, amíg időpontot kapok, addig is jó lenne valami elsősegély… A kérdésem Önhöz: mely terápiás készülékeket ajánlja alagút szindrómák esetén? Mert én vettem Önöktől Sonostim 922 ultrahang-készüléket. Tudom én ezt erre a célra használni, és ha igen, hogyan? Mert erre vonatkozólag nem találtam leírást a tájékoztató füzetben, csak a Karpat-Alagút szindrómáról van szó benne. Ha az ultrahang nem jó, akkor mi? Várom szíves válaszát, köszönettel.