Lézer – “csodafegyver” a fájdalomcsillapításban

A lézer szóról alighanem egy keskeny, vörös fénysugár jut eszedbe. Nemcsak vörös lézerfény létezik – a szín a hullámhossztól függ- és akár szemed számára láthatatlan is lehet! A lézer felhasználása igencsak sokrétű lehet. Használják az iparban hegesztésre és polírozásra, navigációhoz és nem utolsó sorban a gyógyításban.

 

A lézer gyógyászati alkalmazása

Kemény (nagy energiájú) lézerrel végeznek különböző sebészeti operációkat. Alkalmas arra, hogy sebészkésként használva elvágja a szöveteket vagy éppen “elpárologtasson” nemkívánatos sejteket. Nagyenergiájú lézert csak kórházi-rendelői körülmények között szabad alkalmazni.

A lágylézer vagy más néven alacsony energiájú lézersugár a gyógyítás hatékony eszköze, serkenti a gyógyulási folyamatokat és kiváló fájdalomcsillapításra is. A lézer terápia során kis energiájú, alacsony sűrűségű sugarat alkalmaznak. hasznosítanak, ami nem okoz szöveti károsodást, így könnyen és biztonságosan alkalmazható.

A kemény lézerrel szemben a lágylézer nem termel hőt (nincs termikus hatása). Hatását fotokémiai úton fejti ki, azaz lézer behatol a szövetekbe és a megfelelő szöveti rétegben kémiai változást idéz elő. A lágylézer serkenti a regenerációs folyamatokat, hiszen gyorsítja a sejtek anyagcserefolyamatait, fokozza a vérkeringést: így javul a sejtek tápanyag ellátottsága.

Kiváló terápia számos kórképben, mivel segít visszaállítani a sejtek életfunkcióit, javítja a sejtek oxigénellátását és csökkenti a lágyrészekben keletkezet ödémát.

 

A lézer kezelés akut és krónikus elváltozásoknál egyaránt alkalmazható

A kutatók már 5-10 kezelés után pozitív eredményeket értek el lumbágó, ízületi fájdalom, különböző izom és ín és szalag sérülések esetében.

A sportsérülés esetén használhatod a fájdalom és az ödéma csökkentésére, naponta, összesen 10 kezelés erejéig vagy a tünetek megszűnéséig.

A bőrgyógyászatban: az égési sérülések, ekcéma, felfekvés, fekély és övsömör kezelésére; a fogászatban: fogíny gyulladás, szájnyálkahártya sérülés esetén is.

Különböző neurológiai és reumatológiai tünetek esetén is hatékony: a fájdalom enyhítése mellett csökkenti a gyulladást is. Kiváló trigeminus neuralgia és más neuralgiák, artrózis, artritisz kölönféle formáiban.

Fontos észben tartanod, hogy a lézersugár veszélyes lehet a szem ideghártyájára, ezért soha ne próbálj közvetlenül belenézni a lézersugárba, illetve ajánlott a védőszemüvegek használata! Minden 3.osztályú lézernél tartsd be ezt a javaslatom. Az I. osztályba sorolt lágylézereknél nem kell szemüveg, mert a készülék egy prizmát tartalmaz és a sugarakat egy nagyobb területen szórja szét. Így az I. osztályú lézerek a szemedre kevésbé veszélyesek (de azért ne nézedgesd), viszont nagyobb területet kezelhetzs velük egyszerre – ez előnyüs például artrózis, artritisz, stb esetén.

Krónikus gyulladás és fájdalom, degeneratív elváltozás (pl. artrózis, reumatoid artritisz, neuropátia, ín-degeneráció), funkciózavarok, kontraktúrák, spazmusok esetén érdemes beszerezned otthonra egy kis lágylézer készüléket. Kényelmesen, az időt megspórolva tudod enyhíteni a tüneteid!

Pontos orvosi diagnózis ismeretében ajánlott használni napjaink egyik leginkább elterjedt eszközét, a B-Cure lágylézer készüléket. Pontos leírás segíti, hogy milyen kezelést alkalmazz egy adott problémára. A készüléket egyszerűen a fájdalmas területre kell helyezned, közvetlenül a bőrre, majd ott tartani amíg az elindított kezelési idő lejár. Egy pont kezelése 2-8 percet igényel. A fokozatosság elvét érdemes betartani, kezd rövidebb kezelési idővel és kezelésenként növeld némiképp az időtartamot. Az ajánlások szerint napi 2-4-szer végezhetsz lágylézer terápiát, de szükség esetén (pl. erős fájdalomban) akár 10-szer is kezelhetsz egy nap.

A lézer -szemben az ultrahanggal- nem kumulálódik, így nem kell szünetet tartani néhány kezelés után. Addig használhatod, amíg a panaszaid csökkentésre szorulnak.

 

Ne alkalmazd a lágylézert, ha

Kerüld a lézer kezelést a pajzsmirigy környékén, a mell területén, festékes anyajegyeket, rosszindulatú daganatot, gombás vagy egyéb fertőzött bőrterületet. Szintén ne alkalmazd lázas betegség esetén, terhesség idején az ágyéki gerinc és alhasi területen. Ha a lézerkezelés hatására a fájdalmad fokozódik, azt jelenti, hogy a szöveteid erőteljesen reagálnak a bevitt energiára – ilyenkor csökkents a kezelési időn 1-2 percet. Különösen a friss, akut tünetek esetén érzékenyek a szövetek. Krónikus állapotokban ritkán tapasztalható ilyen.

 

A lágylézer kezelések tudnivalói

 • A kezelés nagy előnye, hogy nincs mellékhatása, fájdalommentes. Nem okoz sugár vagy elektromos terhelést, rövid és megismételhető.
 • Kisgyerekeknél és időseknél is egyaránt alkalmazható.
 • Segíti a sejtregenerációt, csökkenti a gyulladást és a szöveti ödémát, csillapítja a fájdalmat, gyorsítja a sebgyógyulást és oldja az ín- és izomfeszülést.
 • Ha nyak-, hát-, derékfájdalommal, ízületi kopással, nem gyógyuló sebekkel (fekéllyel), izomgörcsökkel, íngyulladással, szalagszakadással, lumbágóval vagy isiásszal küszködsz,  a lézer kezelés segíti a fájdalmak megszüntetését és a gyógyulás serkentését.

Több, eltérő teljesítményű B-Cure lágylézer készülék kapható

 

Forrás:

CÍMKÉK
OSZD MEG!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (4)
 • comment-avatar
  Mengele 3 hónap

  Sokkoló?

 • comment-avatar
  Tüdősné Kaló Éva 3 hónap

  Az ár érdekelne . Köszönöm.

 • Dr. Zátrok Zsolt

  Ez egy tájékoztató oldal és nem webshop. Keressen rá a neten.

 • comment-avatar
  Zsuzsa 4 hónap

  Az árát nem találtam, pedig az a legfontosabb számomra!