Narancsbőr megszüntetés vibrációs trénerrel

A narancsbőr egy esztétikai probléma, melytől -bár az életet nem veszélyezteti- nők milliói szenvednek. Nem más, mint a kötőszövet gyengesége. Ha narancsőrös a combja vagy a feneke, lényegében az történt, hogy a bőr irharétegében lerakódtak a salakanyagok, amelyek a környező szövetekből magukhoz vonják a vizet és így kialakulnak a narancsbőrre jellemző kis és nagy duzzanatok. A sok nedvesség jelenléte ödémához vezet és amikor a csomók összeérnek, a rostok rácsszerkezete felszakad. Ez a narancsbőr: olyan göröngyös, akár a narancs héja. A vibrációs tréning segíthet a megszüntetésében.

A narancsbőr többnyire kéz a kézben jár az elhízással és az elzsírosodással: amikor elhízunk, a salakanyag felgyülemlése és a zsírraktárak túltelítődése mellett a kötőszöveti rostok közötti zsírsejt állomány is megnő, és mintegy ellopja a helyet a rugalmas kötőszövettől.

A vibrotréning azáltal csökkenti, illetve szünteti meg a narancsbőrt, hogy javítja a mikrocirkulációt (a kis erekben végbemenő véráramlást).

Mit jelent ez?

Azt, hogy megnő az anyagcsere (sejtszinten), a véráramlás, a kötőszöveti rostokban is javul az oxeginezáció, így az feszesebb lesz a bőrünk. A vibrációs tréning rendszeres végzésével fokozódik a sejtek közötti térben lerakódott kóros anyagcseretermékek kiürülése. A stimulációs rezgések egy mély és pihentető masszázshoz hasonlíthatóak. A rezgések alaposan megmozgatják a szöveteket, ezáltal kiküszöbölik a letapadásokat és lágyabbá teszik őket. A vibrációs platformon végzett tréning fokozza a kalóriaégetést, növeli az alapanyagcserét, azaz a nyugalmi állapotban szükséges kalóriaigényt.

A növekedési hormon nagyobb jelenléte (GH) miatt magasabb lesz a szervezet energia-, és zsírfogyasztása, és ez egy fontos fogyasztó, és cellulitcsökkentő hatás.

A masszírozó hatás és a fokozottabb vérkeringés szintén segít leküzdeni a narancsbőrt. Ha szeretné segíteni a folyamatot, ügyeljen az elegendő folyadékfogyasztásra.

A vibrációs tréner erősíti a kollagén réteget.

A kollagén réteg egy zselatinos réteg, az a természetes fehérje, amely fehér rostokból felépülve támogatja a kötőszövetet. Tőle lesznek a szövetek és a szervek elasztikusak (rugalmasak). Gyakorlatilag az egész szervezetünkben megtalálható: bőrünk 75%-a kollagén, de található belőle az ereinkben, ízületeinkben, a csontjainkban, a porcokban, és minden belső szervünkben is.

Egy gyakori kérdés, amit a vibrációs trénert használók rendszeresen feltesznek:

Mitől viszket a bőröm használat közben és után?

A már említett mikrocirkuláció fokozódás és vérkeringés fokozódás miatt. Amikor viszket a bőre, tulajdonképpen azt érzi, hogy a kapilláris erek megnyílnak a bőr alatt. A viszketés tehát teljesen ártalmatlan, azt jelzi, hogy fokozódnak az anyagcsere folyamatok, és több tápanyag jut a kollagén rostoknak. Ha pedig már nem viszket a bőr, az csak azt jelzi, hogy a kis kapilláris, bőr alatti erek nyitva maradtak. Tulajdonképpen ez is a cél.

Ha szeretne megszabadulni a narancsbőrtől és feszes testtónusra vágyik, tegye próbára a vibrációs trénert, és nem fog csalódni! Persze egy-két edzéstől nem lesz semmi változás, mint ahogy a narancsbőr is hosszú idő alatt keeltkezett, így az eltüntetése sem megy egyik napról a másikra. Kitartással azonban sikerülni fog!

Nem elég, ha csak úgy feláll a gépre! Végezzen egyszerű gyakorlatokat. A képen néhány narancsbőr-csökkentő gyakorlatot láthat. Kérje ki személyi edző, fitnesz edző tanácsát!

vibrációs platform gyakorlatok

 

Olvasd el a vibrációs trénerel kapcsolatos többi írásomat is!

CÍMKÉK
OSZD MEG!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (0)