Parlagfű allergia kezelése és sóterápia

Az úton-útfélen növő gyomnövény a parlagfű ilyenkor, a nyár végén ontja magából a virágport, azaz a pollent, amelyet a szél messzire sodor magával. A levegővel belélegezve sokaknak okoz gondot, mert szervezetük túlérzékenyen reagál rá. Ez a parlagfű allergia, ami a szénanátha vagy más néven allergiás rhinitis egyik típusa. A parlagfű allergia fő tünetei az orrfolyás, orrdugulás, tüsszögés, szemviszketés, könnyezés, melyek alaposan megkínozzák az érintettet.

A parlagfű allergia valójában emberi mulasztás következménye.

Ha ugyanis az árkok, útmenti sávok és kertek növényzetét időről időre lenyírnák a tulajdonosaik, akkor a parlagfű nem nőne ilyen zavartalanul, a pollenje sem kerülhetne a levegőbe és így tüneteket sem okozhatna.   

A sós levegő jótékony hatása

Apropó tünetek: a parlagfű allergia tüneteit tabletta vagy spray formában kapható gyógyszerekkel csillapíthatod őket, de ezek hatása legfeljebb néhány óráig tart. Ha tartósan szedned kell, számolnod kell a mellékhatásokkal is.

Ha voltál már ilyenkor tengerparton, nyilván észrevetted azt is, hogy a megérkezést követő 1-2 napon belül megszűnnek a korábban kínzó tüneteid. A levegő ugyanis finom sórészecskéket tartalmaz, melyek belélegezve a tüdődbe jutnak, megtisztítják a nyálkahártyát a szennyeződésektől, semlegesítik a port és polleneket, elpusztítják a baktériumokat és csökkentik a gyulladást. Ezért aztán csökken a nyálkahártya duzzanat, enyhül a köhögési és tüsszentési inger.

A sóterápia a parlagfű allergia megelőzésének módszere!

Tudnod kell, hogy a sóterápia nem az akut tünetek megszüntetésére való, azaz nem helyettesíti az orrcseppet. A készülék a parlagfű allergia tüneteinek megelőzésére való – ha használod, akkor szinte észrevétlenül enyhülnek, majd megszűnnek a tüneteid, egyre kevesebb gyógyszerre lesz szükséged. 

Azt már a sóbarlang kezelések során megfigyelték, hogy a hatás eléréséhez minimálisan egy órát kell a sópárában tartózkodni naponta és legalább 15 alkalommal. Hosszabb sópára kezelések gyorsabban hoznak eredményt. Akár 2-3 nap elég lehet az első kedvező hatások észleléséhez.

A Saltair ultrahangos sóterápiás készülék

Egy olyan készüléket mutatok be, amivel otthon vagy a munkahelyen is egyszerűen előállítható a tengerpartok vagy sóbarlangok jótékony levegője, mely segíti a kellemetlen orrdugulás, tüsszögés, szemviszketés megszüntetését.

A Saltair otthoni sóterápiás készülék dobozában megtalálható minden, ami az azonnali használathoz szükséges. A készülék, hálózati adapter, sótartály és egy kis flakon tisztítófolyadék, meg egy kis ecset. A készülék két félből, egy alsóból és egy felsőből áll. Az alsó rész tartalmazza az elektronikát. A készülék hűtését a ház fenekén levő nyílások biztosítják. A bemélyedés alján látható a kerek ultrahang cella – ez állítja elő a sópárát.

Saltair banner - mainpage
MM - mainpage

Egy kis érzékelő biztosítja, hogy a készülék leálljon, ha a víztartály kifogy – ilyenkor az ultrahang cella és a ventillátor leáll, a bekapcsolást jelző led azonban továbbra is világít.

Azt, hogy a készülék ultrahang cellája működik-e könnyű ellenőrizni. Kevés vizet kell a mélyedésbe önteni, majd az úszót megemelve láthatjuk, hogy az ultrahang sugarak felkeverik a folyadékot.

A készülékhez adott sótartályban kb 3 hónapnyi folyamatos használathoz elegendő só van.

A tisztítófolyadék az ultrahangcellára rakódó vízkő eltávolítására való. 2 hét használat után cseppents 2-3 cseppet a cellára, az ecsettel dörzsöld szét, majd várj 10-15 percet és ezután vízzel öblítsd ki a tartályt – vigyázz, hogy ne kerüljön víz a készülékházba.

Itt szerezhető be a Saltair ultrahangos sóterápiás készülék

 

Szeretne többet megtudni arról, hogyan alkalmazhatja a sóterápiát asztma, bronchitisz, COPD, krupp, szénanátha, légúti allergia esetén? Kérésére ingyenesen elküldöm a tájékoztatót.

Az igénylés elküldésével Ön hozzájárul, hogy megadott mail címét és nevét kezeljük abból a célból, hogy tájékoztató anyagokat, valamint eseti reklámcélú levelet küldjünk. A hozzájárulását bármikor visszavonhatja. Az Adatkezelési szabályzatot itt olvashatja

A Saltair készülék beüzemelése

Készíts elő egy kávéskanalat, sót és egy papírtörlőt az esetleg lecseppenő víz törléséhez. Használhatsz csapvízet, buborékmentes ásványvízet vagy desztillált vízet – ez utóbbival a készülék élettartama javul, mert nincs vízkőlerakódás.

Töltsd fel a tartályt és tegyél bele ¼ (tényleg csak egynegyed) kávéskanálnyi sót. Csavard vissza a zárókupakot és kevergesd meg, hogy  a só oldódjon. Ezután fordítsd meg a tartályt és óvatosan illeszd a helyére.

A felszálló buborékok jelezik, hogy a zárókupak szelepe kinyílt és a porlasztómedence megtelik vízzel.

Ha a tartályt feltöltötted, akkor már óvatosan mozgasd, mert a készülék megbillentésére az alsó porlasztó tartályból túlcsordul a víz és a házon is végigfolyik.

Egy vízszintes, kemény felületre tedd a gépet. Ne legyen alatta  textil vagy szivacs, mert elzárja az alul levő szellőzőnyílást és a készülék túlhevülhet!

Csatlakoztasd a hálózathoz és kapcsold be a főkapcsolóval. A kifúvónyílásnál finom levegőáramlást érezhetsz. Állítsd a fejed irányába.

Mennyi idő kell a hatáshoz?

Minél tovább tartózkodsz a sópárában, annál biztosabb a hatás, ezért működtesd a hálószobádban vagy munkahelyi asztalodon.
Egy feltöltéssel 5-6 napig működik, miközben egyenletes sókoncentrációt biztosít!

Tudnod kell, hogy a sóterápia nem csodaszer! Önmagában a sóterápia nem szünteti meg az allergiás rohamot.

Bár ebben is segít egy keveset, de az igazi hatása a megelőzésben van!

Ha az elmondottak szerint alkalmazod, akkor a tüneteid észrevétlenül enyhülnek, a rohamok ritkulnak vagy megszűnnek és a közérzeted javul.

Hasonlítsuk össze a Saltair-t más sóterápiás készülékkel

Az üzletekben kapható más sóterápiás készülékek nem ultrahang cellával működnek, hanem  úgynevezett sóbetéttel. Ez egy szivacsszerű szerkezet, ami kristályos sót tartalmaz. A készülékekben a sóbetét mögött egy ventillátor van, ez “fújja” ki a sórészecskéket a légtérbe. Az így kibocsátott só koncentrációja az első 2-3 hétben magas, majd meredeken csökken.

Ezt ellenőrizheted egy egyszerű kísérlettel (valahol a szabadban végezd le, ne a lakásban). Önts a tenyeredbe egy kiskanálnyi sót, majd néhányszor fújj rá erősen. Láthatod, hogy az első fújással a só zöme “távozott”, a következő fújások egyre kevesebbet “visznek magukkal”. Azaz a kezdeti hatékonyság gyorsan csökken. Bár azt hiszed, hogy a készülék sókristályokat fúj ki, de valójában már hetek óta nem…

Ezzel szemben a Saltair egyenletes sókoncentrációt biztosít mindvégig, amíg a tartályában sóoldat van!

A sóbetétes készülékek ára alacsonyabb. De a kis sóbetétek ára 4 és 9 ezer forint között vannak, a mérettől függően. Azaz a betétek éves költsége meghaladhatja a készülék árát! 

A Saltair készülék működtetése során ilyen költségek nem merülnek fel. Bármely természetes és adalékmentes, például himalájai vagy parajdi kősóval használhatod, amiből 500 forintért 8-10 évre elegendő mennyiséget kapsz!

Véleményem a Saltair sóterápiás készülékről

A Saltair készülék az egyetlen sóterápiás készülék, amely nem száraz sókristályokat fúj ki magából, hanem vízben oldott sóból “készít” párát. Legfőbb műszaki előnye az ultrahang cella alkalmazása. Ez egyenletes koncentrációjú sópárát állít elő mindaddig, amíg a tartályban van oldat.

További előnye, hogy nem száraz sót fúj ki, hanem vízpárába “csomagolt” sómolekulákat. Ez különösen száraz levegőjű  (pl. távfűtéses) lakásokban kedvezőbb. A só jótékony hatásához ugyanis vízre is szükség van.

Az ultrahang cella és a vízporlasztás miatt tartom a Saltair-t a leghatékonyabb otthoni sóterápiás eszköznek.

A tartály egyben a készülék hátránya is, hiszen rendszeresen (5-6 naponként) fel kell tölteni, mert a sóoldat kifogy. Továbbá a használat függvényében néhány hetente vízkőteleníteni kell az ultrahangcellát és néha a tartályt is. Ha a Saltair-t feltöltötted vízzel, akkor már nem tanácsos mozgatni, különösen megdönteni, mert a porlasztótartályban levő víz kilöttyenhet, azt a látszatot keltve, hogy a készülék “folyik”.  A száraz sóbetétes készülékeknél ilyen nincs.  

Egy Saltair készülék hónapok óta működik az íróasztalomon, közel a számítógépemhez és monitorhoz, de a kifújt levegő nem károsította az elektromos gépeket és nem okozott kárt a bútorokban sem. A “hiedelemmel” ellentétben nem borít semmit fehér sóréteg! 🙂 

A Saltair beszerzése némiképp drágább, mint a sóbetétes készülékek, de ez gyorsan megtérül a működtetése közben. Míg a 2-3 hónapra elegendő sóbetétek ára a mérettől függően 4-9 ezer forint között található, addig a Saltairbe való egyévi só kb. kettőszáz forintba kerül. Már egy év használat után kedvezőbbé teszi a vételt. A Saltairbe bármely természetes kőső tehető (tengeri só és adalékolt só nem megfelelő!), melyet bárhol beszerezhetsz – akár a közértben is!

A sóterápia és így a Saltair nem a parlagfű allergia (szénanátha egyéb formáit is ideértve) tüneteinek azonnali megszüntetésére való (azaz nem helyettesíti a gyógyszert, orrcseppet), hanem segít megelőzni a tünetek kialakulását. Ha elkezded használni, akkor néhány nap alatt, észrevétlenül javul az állapotod, csökken, majd megszűnik az orrdugulás és viszketés. További fontos előnye, hogy csökken a gyógyszerigény is – már nem kell félóránként cseppenteni és egyre ritkábban.

Ha az allergiaszezon előtt kezded használni, akkor akár megelőzheted a tünetek megjelenését is! Meggyőződéssel ajánlom!

Itt szerezheted be a Saltair készüléket

 

Nézd meg a Saltair készüléket ismertető youtube videómat és ne feledkezz meg feliratkozni, hogy értesülj a következő részről!

MM - mainpage

Legyen az első hozzászóló on "Parlagfű allergia kezelése és sóterápia"

Hozzászólás írása

E-mail cím (nem publikus)


*