Szépségipari bepillantás: az impulzus a „barátunk”

Nőies idomok, feszes bőr, minél kisebb ruhaméret – sokak képzeletében így él az ideális női alkat, amelynek a szebbik nem képviselői általában igyekeznek is megfelelni, újabb és újabb módszerek kipróbálásával egyre közelebb jutni ehhez a célhoz. Sok, frissen a piacra lépő termék ígéri, hogy segít nekik ezen az úton, de a „csodaszerek” nagy része sajnos nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Ezekkel ellentétben számos olyan technológia létezik, mely valóban látványos eredményeket tud felmutatni a szépségipar területén (is).

A modern elektroterápia legfőbb alkalmazói a gyógyászat és a szépségipar

A technológia fejlődése révén a különböző elektromos / fény / hang impulzusok jótékony hatását egyre eredményesebben tudjuk a saját céljaink szolgálatába állítani. Cikkünkben a szépségápolásban alkalmazott módszerekre térünk ki, megemlítve a leggyakoribb eljárásokat és azok felhasználási területeit is:

  • az izomstimuláció különböző esztétikai, szépészeti kezelésekre alkalmas, mint alakformálás, ránctalanítás, feszesítés és ödémacsökkentés.
  • a rádiófrekvenciás impulzusok elsődlegesen a bőr feszesítését, ránctalanítást szolgálják. A rádiófrekvenciás impulzusok igazoltan fokozzák a bőr kollagén termelését, azaz a rugalmasság javítását, a ráncok eltüntetését,
  • az ultrahang hullámok segítik a hatóanyagok (pl. kozmetikumok) bejutatását a bőr mélyebb rétegeibe, ezzel növelve a hatásukat,
  • egyes speciális ultrahang készülékek garantáltan “oldják a zsírt”, azaz ténylegesen csökkenthető a csípőn, combon, hason levő zsírréteg (a módszer neve: kavitáció),
  • a lágylézer egyfajta elektromágneses impulzus, mellyel a bőrhibák: hegek, striák kezelhetők hatékonyan,
  • a nyirokmasszázs gép, vagy más nével hullámmasszázs gép az ödéma, lábduzzanat és visszeres panaszok csökkentése mellett kiváló a narancsbőr megszüntetésére is.

Az elektromos impulzusok felhasználási lehetőségei a szépségápolásban

Lokalizált fogyás elektrostimulációval, az izmok tónusának növelésével

Bizonyára sokak számára ismerős az a jelenség, mikor diéta megkezdése esetén azon a területen indul meg a leggyorsabban a fogyás, ahol a diétázó eleve vékony volt. Az elektrostimulációs technikával lokalizálhatjuk a fogyás területét tetszés szerint. Ha testünk egy adott részén elektromos impulzusokkal növeljük az izomaktivitást, itt kezdődik meg a zsír mozgósítása a zsírszövetekből. Ezzel még a makacs hasi elhízásnak is búcsút inthetünk. Ennek előnye, hogy az izmok is erősödnek, formálódnak, így az alakunk is változik.

Lokalizált fogyás ultrahang kezeléssel, a lerakódott zsír “oldásával”

A kavitációs ultrahang kezelés során az ultrahang felmelegíti a zsírsejteket, “kifolyik” az oldott zsír és a keringés eltávolítja. A valóság persze ennél bonyolultabb folyamat, tény azonban, hogy a kavitációval néhány nap alatt is fogyhatunk 1-2 ruhaméretet. Tudni kell, hogy csak a 600 KHz-nél alacsonyabb ultrahangfrekvenciák rendelkeznek kavitációs hatássa, ezek képesek mélyre hatolni és elroncsolni a zsírszövetet, kiszabadítva és ezzel eltávolítva a zsírcseppeket. Az orvosi kezelésre szolgáló ultrahang készülékek erre nem alkalmasak!

Narancsbőr elleni kezelés

A narancsbőr megjelenése több kiváltó okra is visszavezethető. Ilyen a helytelen táplálkozás, a testmozgás hiánya, a testsúlyban bekövetkezett hirtelen változás, az elégtelen keringés/nyirokkeringés, a felhalmozott zsírfelesleg, a vízvisszatartás, a genetikai hajlam, a serdülőkori túlsúly, a bőr rugalmatlansága és a stressz is. Az egészséges táplálkozással és a rendszeres testmozgással karöltve az elektrostimuláció eredményesen veszi fel a harcot a nők „nagy ellensége”, a narancsbőr ellen. Az aerobik edzésekhez hasonlóan javítja a nyirokkeringést és a vér mikrokeringését, amivel hozzáárul a zsírfelesleg eltávolításához. Az ultrahang kezelések pedig segítenek felbontani az irharétegben keletkezett csomókat.

MM - mainpage
MM - mainpage

Ödémacsökkentés

Az ödéma, azaz a szövetek közötti folyadék az izomösszehúzódások pumpáló hatására kezd áramlani a szív felé. Ha ez a „pumpa” nem működik, azaz nem mozgunk eleget vagy éppen sérülés, baleset, műtét miatt ágyhoz vagyunk kötve, akkor a nyirok felgyülemlik és duzzanatot okoz. Az izomstimulátorral létrehozható a pumpáló izommozgás, ami az ödéma felszívódását eredményezi.

Tonizálás és feszesítés

Létezik néhány faktor, melyek fennállása sokszor negatívan hat a bőr és az izomszövetek rugalmasságára és tónusára – ilyen például a hirtelen súlyveszteség és a terhesség is, melyek velejárójaként bizonyos testrészek „petyhüdtté” válhatnak. Az elektrostimulátorok programjai meghatározott izomtónusokon végeznek munkát, s segítenek olyan célok elérésében is, mint a feszesítés vagy az izomtonizálás (szálkás izomtömeg növelése).

Ránctalanítás

Az arc, a nyak, a dekoltázs és a felkar bőrének tónusvesztése, a rugalmas rostok csökkenése jól látható ráncok kialakulásához vezet. A rádiófrekvenciás kezelések és egyes izomstimulátorok programjai hatékony kezeléseket biztosítanak a problémára. Az elektromos impulzusok fokozzák a bőr kollagéntermelését és ezzel a bőr rugalmasá, feszessé válik. A hatás már az első kezelések után látható, de a maradandó eredményhez 10-15 kezelés szükséges.

Striák, hegek “eltüntetése”

Striák elsősorban a felkarok, mellek, has, fenék, combok területén jelennek, általában hirtelen súlygyarapodás vagy éppen a terhesség következtében. A vöröslő csíkok kozmetikia problémát jelentenek. Az ultrahang és a lágylézer kezelések hatékonyan tüntetik el a striákat. Ezen felül a hegek, műtéti hegek gyógyulását és “szépítését” is biztosítják. A kezelés hatására a heg elsimul és vöröses árnyalata eltűnik, “belesimul” a bőrbe.

A szerző által tesztelt és ajánlott készülékek:

MM - mainpage

Legyen az első hozzászóló on "Szépségipari bepillantás: az impulzus a „barátunk”"

Hozzászólás írása

E-mail cím (nem publikus)


*