Szoftlézer – nemcsak ízületi fájdalmakra

A lézer szóról sok minden eszedbe juthat. A Star Wars-ból ismert jedi kard alighanem “bevillan” – bár ez épp nem “valóságos”. A lézert az ipar és a gyógyászat is alkalmazza. Egyik formája a szoftlézer (más néven lágylézer), amely olyan lézersugár, aminek energiasűrűsége alacsony, így nincs szövetkárosító hatása. Azonban serkenti a sejtműködést, az energiatermelést és fehérje-szintézist, azaz a gyógyulást. A krónikus ízületi bántalmak, gyulladások és bőrelváltozások kezelésében leghatékonyabb.

A gyógyászatban két formában is alkalmazzák a lézer sugarakat.

“Kemény” lézert sebészeti beavatkozásokra, míg a  “szoftlézert” gyógyításra és fájdalomcsillapításra használják.

A szoftlézer (más néven lágylézer vagy alacsony intenzitású lézer) kis energiájú, alacsony sűrűségű sugarat bocsát ki, ami nem okoz szöveti károsodást, így biztonságosan alkalmazható. A kezelés nem termel hőt, a hatást fotokémiai úton fejti ki. A fény elnyelődik a szövetek bizonyos részecskéiben és kémiai változásokat idéz elő.

A kutatások bizonyítják, hogy a szoftlézer serkenti a regeneráció -azaz a szervezet öngyógyító- folyamatait. Gyorsul a vérkeringés, így javul a sejtek tápanyag ellátottsága. Megnövekszik a mitokondriumok energiatermelése, fokozódik a a fehérjeszintézis,

A legkülönfélébb kórképek esetén segít visszaállítani a sejtek működését és funkcióit, javítja a sejtek oxigénellátását és csökkenti a lágyrészekben keletkező ödémát.

A szoftlézer kezelést akut és krónikus elváltozásoknál is alkalmazhatod

Már 5-10 kezelés után pozitív eredményeket érhetsz el lumbágó, ízületi fájdalom, különböző izom és ízületi sérülések esetében.

A sportsérüléseknél kiegészítő terápiaként használhatod a fájdalom és az ödéma csökkentésére, naponta, összesen 10 kezelés erejéig, vagy a tünetek megszűnéséig.

Alkalmazhatod a bőrön is az égési sérülések, ekcéma, felfekvés, fekély és övsömör kezelésére. Ezen felül fogíny gyulladás, szájnyálkahártya sérülés esetén is.

Különböző neurológiai (arcidegzsába, trigeminus neuralgia) és reumatológiai tünetek (artritisz, artrózis, stb.) esetén a fájdalom enyhítése mellett csökkenti a gyulladást is.

Fontos észben tartanod, hogy a lézerek veszélyesek lehetnek a szemed ideghártyájára, ezért -bármilyen kíváncsi vagy is- soha ne nézz bele a készülékek fénysugarába! Az otthoni készülékeknél (pl. B-Cure készülékek) ilyen veszély nincs, de vannak olyan lézerek, amelyeket nem szabad védőszemüveg nélkül használnod!

Krónikus problémák (krónikus gyulladások és fájdalmak, degeneratív elváltozások (pl. artrózis, reuma), funkciózavarok, kontraktúrák, spazmus esetén érdemes beszerezned egy készüléket, amivel kényelmesen, az időt megspórolva enyhítheted a tüneteid!

Ha a diagnózisod alapján a lágylézer javasolt, akkor érdemes tájékozódnod! Ma hazánkban leginkább 4 készülékcsoport terjedt el. A B-Cure, Safelaser, Personal-Laser és Energy-Laser készülékek. Ide kattintva találsz vásárlási lehetőséget. A B-Cure és SafeLaser készülékek a legalacsonyabb lézerintenzitású 1. lézerosztályba tartoznak. Ezek a lágylézerek “Suzukijai”. Energiakibocsátásuk alacsony, így a laikus még akkor sem tud ártani vele magának, ha kezelési hibát vét. A Personal-Laser és Energy-Laser készülékek a 3.lézerosztályba tartoznak (Mercedes, Porsche kategória). Ezek lényegesen intenzívebb lézersugarat bocsátanak ki, azaz hatékonyabbak a B-áCure és Safelaser készülékeknél, de valamivel drágábbak is. Ha

A lézert egyszerűen a fájdalmas területre kell helyezni, közvetlenül a bőrre, majd megvárni, ameddig az elindított program lejár. Kezelési pontonként általában 3-8 percet szükséges, utána a következő kezelési pontra kell áthelyezned. Tartsd be a fokozatosság elvét, kezdj a javasolt fele idejével és kezelésenként növeld az időtartamot 1-1 perccel, amíg el nem éred a javasoltat. Ajánlott napi 2-4 kezelést végezni az adott területen.

Fontos tudnod, hogy a sejtek csak egy bizonyos mennyiségű sugárra reagálnak, ha ennél többet kapnak, azt már nem használják fel. Azaz szükségtelen a javasoltál tovább kezelni egy adott pontot, a hatás nem növekszik! ! Csak a javasolt időtartamban alkalmazd!

Ne használd a szoftlézert, ha….

Pajzsmirigy környékén, a mell területén, festékes anyajegyeken, közvetlenül rosszindulatú daganat felett, gombás vagy egyéb fertőzött bőrterületen, lázas betegség esetén, terhesség alatt a hasi területen kerüld az alkalmazást.

Összefoglalva nézzük át a szoftlézer terápiás kezelések tudnivalóit

  • A kezelés nagy előnye, hogy nincs mellékhatása, fájdalommentes.
  • Nem okoz sugár vagy elektromos terhelést, rövid és megismételhető.
  • Kisgyerekeknél és időseknél is egyaránt alkalmazhatod. (Sőt ugyanezzel a készülékkel kezelheted házikedvenced ízületi és bőrproblémáit is.)
  • Segíti a sejtregenerációt, csökkenti a gyulladást, csillapítja a fájdalmat, gyorsítja a sebgyógyulást és oldja az izomfeszülést.
  • Hatékonyan segíti a fekélyek gyógyulását (cukorbetegség és visszér által okozottat egyaránt).
  • Nyak-, hát-, derékfájdalom, ízületi kopás, íngyulladás, szalagszakadás, lumbágó, isiász, gerincsérv esetén szüntesd meg a fájdalmaid szoftlézerrel
Tudj meg mindent a lágylézerekről

Az alacsony intenzitású lézer (azaz lágylézer) készülék által kibocsátott lézersugár gyógyhatását Mester Endre professzor fedezte fel a Semmelweis Egyetemen. Az 1970-es években bizonyította a lábszárfekély gyógyulását serkentő hatását.

A lágylézer hatékony terápiás eszköz mozgásszervi, fogászati, fül-orr-gégészeti gyulladások gyógyítására, továbbá fekély, seb és hegkezelésre. Iratkozz fel és ingyenesen megkapod a lágylézereket ismertető hírlevelem.

Az Adatvédelmi szabályzatot itt olvashatod el.

blank

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (0)