Tudnivalók a terápiás ultrahang készülékekről

Ha ízületi gyulladásod van, hátfájás vagy bármely ízületi fájdalom kínoz, akkor szinte mindig elküldenek fizikoterápiára is, ahol nagy valószínűséggel kapsz ultrahang terápiát is.

Ha nehézségekbe ütközik bejárni vagy időhiányban szenvedsz, akkor vásárolhatsz is terápiás ultrahang készüléket. Egy jól használható eszköz ráadásul már 25 ezer forint körül is kapható. Így akár otthon is használhatod.

Azonban nem mindegy, hogy hogyan teszed! Bár az ultrahang hatékony, de csak akkor, ha helyesen alkalmazzák. Nem mindegy, hogy milyen frekvenciát, milyen intenzitást, milyen kezelési időt vagy éppen üzemmódot választasz. És bizony az ultrahangot túladagolhatod és kárt okozhatsz magadnak.

Ebben a rövid videósorozatban lépésről lépésre végigvezetlek a terápiás ultrahang “rejtelmeiben”.

Erre a filmre kattintva egy lejátszási lista indul, egymás után fogja indítani a filmeket. A filmek egymásra “épülnek”, azaz fokozatosan “adagolom” az információkat.

MEGOSZTOM

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (2)
 • Dr. Zátrok Zsolt

  Ez a hátránya az ebayen, alibabán össze-vissza vásárolt gagyi készülékeknek. Aki magára sózta attól nem kap semmi segítséget.
  Nem tudja mire való, hogyan használható, milyen paraméterekkel működik. De legalább olcsó volt. 🙂
  A gonoszkodó énem azt javasolja, hogy ott kérdezze, ahol vásárolta. A barátságos meg azt, hogy olvassa el ezt a cikkem, hátha benne a válasz a kérdésére.

 • comment-avatar
  laci 3 weeks

  Tisztelt Dr. Ur . Van egy kerdesem. Bal csipo protezisem van , hasznalhatok nyakra ket tappancsal ellatott keszuleket, az elnevezese Cervical vaertebra phisiotheraphy instrument MY518 . Az angol leirasbol annyit sikerult megtudnom,hogy nem ajanlott nagyobb fem protezis beultetes utan hasznalni, szeretnem kerni, ha lehetseges az On tanacsat. Elore is koszonom az infot. tisztelettel Laszlo.