A zöldkagyló kivonat és az ízületi bántalmak

Facebook

A glükozaminoglikán (GAG) az ízületek működésének egyik legfontosabb alapanyaga. Hiányában nem megy végre megfelelően a csont, porc és ízületi regeneráció az emberi és állati szervezetben. Az ízületi felszíneket borító porc lassan megvékonyodik, elgyengül és nem védi a csontvégeket. Az ízületek mozgása során dörzsölés és fájdalom keletkezik, később a fájdalom miatt a mozgás is nehézzé válik.

A zöldkagyló (Perna canaliculus) a tisztaságáról világszerte ismert Új-Zéland környéki vizekben él, a kagyló szárított és porított testét (és nem a kagylóhéjat!) tartalmazza napjaink egyik méltán népszerű étrend-kiegészítője. Magas glükozaminoglikán tartalma révén hozzájárul az ízületek között található „kenőanyag” termeléshez, ezzel közvetve segít könnyebbé, fájdalom-mentesebbé tenni az ízületi mozgásokat, támogatást nyújt a porcok gyógyulásához, idős korban segítséget nyújt a csontritkulás, illetve reumás panaszok tüneteinek megelőzésében, enyhítésében.

Figyelmeztetés: A zöldkagyló kivonat szedése hal, kagyló, rák allergia esetén nem javasolt!

Szerzőről:

Dr. Zátrok Zsolt
Az otthoni orvostechnológiai eszközök és a krónikus betegségek otthoni, fenntartó kezelésének lehetőségei gyorsan fejlődnek. A szükséges ismeretek azonban nem jutnak el sem a magyar orvosokhoz, sem a betegekhez. Több mint két évtizedes orvosi és orvostechnológusi tapasztalataimat e blog keretei között igyekszem megosztani azért, hogy segítsem a krónikus betegségben szenvedők életét és kezelőorvosaik munkáját.