A kavitáció az ultrahang kezelés egyik hatása, melyet elsősorban szépségápolási célra alkalmaznak.

Alacsony frekvenciájú ultrahang sugárral „bombázzák” a zsírsejteket, ennek hatására felszakad a sejtfal és kiszabadul belőle a zsír.

10-14 kezeléssel 2-3 cm körfogattól lehet megszabadulni a hason, csípőn, combon, stb.

Tudni kell azonban, hogy érdemi kavitációs hatása csak a 640kHz alatti ultrahang frekvenciáknak van. Ha elhiszed, hogy a pár tízezer forintos terápiás (1 megaHerz-es) vagy a bőrápolást segítő kozmetikai (3 megaHerz-es) készülékek is biztosítják ezt, akkor csalódni fogsz. Ezeknek is van ugyan kavitációs hatása, de kb annyi, mint amennyire a Trabant alkalmas autóversenyzésre.

Erről beszélek a terápiás ultrahang kezelésről szóló filmsorozatom kilencedik részében.

Az előző részt (Az ultrahang kozmetikai alkalmazása) ide kattintva nézheted meg.

Szerző: Dr. Zátrok Zsolt

A Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán végeztem 1991-ben. Hosszú ideig kórházi orvosként dolgoztam, majd elhagytam a pályát és a legkorszerűbb orvosi berendezések használatát oktattam az orvosi teamek számára. 2012 óta kizárólag olyan eszközökkel foglalkozom, melyet a beteg általi, otthoni használatra terveztek. Blogomban ezekről az eszközökről írok, beleértve a biztonságos alkalmazás ismertetését is. Tapasztalataim alapján meggyőződéssel állíthatom, hogy hozzájárulhatnak az egészséged megőrzéséhez/helyreállításához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük