Sok ember számára rémálom a vérvétel. Akinek felületes vénái gyengébben fejlettek vagy zsírpárna van az alkarján, sokszor tapasztalhatta, hogy vérvételkor csak többszöri szúrással „találják el” a vénáját. Mindez ma már a múlté! Itt az AccuVein!

Az Accuvein készülék bármely bőrszín, illetve akár erősen elhízott karú páciens esetén is kiválóan és precízen működik.

A készülék egy, a láthatatlan hullámhossz tartományban levő infravörös lézersugárral tapogatja le az ereket. A fény egy részét a vértestekben levő hemoglobin (különösen azok, melyekhez éppen oxigén kötődik) elnyeli, más szövetek pedig alig vagy kevésbé.

Az AccuVein így a visszaverődő fény analízisével képes kirajzolni az ereket, majd az eredmény „visszavetíti” a bőrre.

Az eredmény önmagáért beszél! A láthatóvá tett erek közül kiválasztható a legjobb állapotban levő.

Össze-vissza szurkálás helyett, folyamatos láthatóság mellett, célzottan lehet a tűt irányítani. Egy kis kényelem – nővérnek, betegnek egyaránt!

A technológia más területeken is alkalmazható, például a szépségiparban, az arcon levő vénák feltérképezésére és a szépészeti beavatkozás pontos helyének meghatározására.

Szerző: Dr. Zátrok Zsolt

A Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán végeztem 1991-ben. Hosszú ideig kórházi orvosként dolgoztam, majd elhagytam a pályát és a legkorszerűbb orvosi berendezések használatát oktattam az orvosi teamek számára. 2012 óta kizárólag olyan eszközökkel foglalkozom, melyet a beteg általi, otthoni használatra terveztek. Blogomban ezekről az eszközökről írok, beleértve a biztonságos alkalmazás ismertetését is. Tapasztalataim alapján meggyőződéssel állíthatom, hogy hozzájárulhatnak az egészséged megőrzéséhez/helyreállításához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük