Az ajak herpesz egy gyakori vírusos megbetegedés, melyet a herpes simplex vírus okoz. Általában egy vörös, égő folttal kezdődik az ajkakon. Egy-két nap múlva a foltból hólyagok alakulnak ki, környékük fájdalmas lehet és nedvedzik. Általában egy hét, súlyosabb esetben 10-14 nap alatt gyógyul meg. Különböző rendszerességgel, de a herpesz kiújulhat. Van akit akár havonta „elkap”, míg a szerencsésebbeknél 1-2 vagy néhány évente ismétlődik.

Ajak herpesz általános tudnivalók

Az ajak herpesz általában cseppfertőzéssel terjed és a fertőzés tünetei a vírus által okozott átmeneti időszakban jelentkeznek, amikor a vírus aktív. A fertőzés általában akkor jelentkezik, amikor a szervezet immunrendszere gyengül, például a stressz, a betegség vagy a menstruáció miatt. Általában enyhe egészségügyi problémát okoz. Gyenge immunrendszerűeknél súlyos helyzetet is okozhat.

Megelőzése érdekében kerüld a fertőzöttel való közvetlen érintkezést és kerüld a közös edények és evőeszközök használatát.

Ajak herpesz hagyományos kezelése – minimális eredmény

Mivel a problémát vírus okozza, a vírusok valóban hatékony ellenszere pedig nem áll rendelkezésre, így a kezelés „kimerül” a tünetek enyhítésében. A fájdalom és a viszketés enyhítésére hűtő gél vagy krém és fájdalomcsillapítók adhatók. A vírusellenes gyógyszerek, mint például az aciklovir egyeseknek segíthetnek.

Ezek voltak az eddigi orvosi lehetőségek, ami alig minimális eredményt biztosít.

Ajak herpesz és lágylézer kezelés

És akkor nézzük, hogy mit lehet elérni egy 3. lézerosztályba tartozó Personal Laser L400 vagy az Energy Laser L500 Pro készülékkel.

Az alábbi képek a herpesz megjelenése utáni 48 órát dokumentálják.

Az érintett páciens évente minimum 5-6 alkalommal szenved a megjelenő ajakherpesztől. A hagyományos orvosi kezelések nem segítenek semmit. A fotók követik az eseményeket.

  1. Egyik reggel arra ébredt, hogy ismét érzékeny, piros dudor jelent meg a felső ajkán. Gyakorlatból tudja, hogy ez a kezdődő herpesz jelzése.
  2. Alig egy óra alatt a dudor helyén szalmasárga folyadékkal teli hólyag jelent meg, a fájdalom fokozódott.
    Ekkor végezte az első kezelést a Personal Laser L400 lágylézerével. A kezelés pásztázva történt, azaz a lézersugarat nagyon lassan mozgatta a hólyag felett és a környező duzzadt területen is. A kezelési idő 2-3 perc.
  3. A nap során további két kezelés történt, az elsőhöz hasonló módon. Ez a kép 12 órával a megjelenés utáni állapotot mutatja.
  4. Másnap reggel, azaz 24 órával a megjelenés után a hólyag már nem feszül, a fájdalom jelentősen csökkent.
  5. 36 órával később.
  6. 48 órával a kezdet után.

Máskor a gyógyuláshoz legalább 5-7 nap kell. A Personal Laser kezelés hatása szinte azonnal látható és méginkább érezhető. Nagyon felgyorsítja a gyógyulást. Szuper! Köszönöm szépen!!!

Így változott a herpesz a lágylézer kezelésre

Herpes kezeles elottÉbredés pillanatra. Fájdalmas, piros dudor.
Herpesz elso kezeles utan1 óra múlva kialakult a hólyag. Ekkor végeztük az első lágylézer kezelést, Personal Laser L400 készülékkel.
Herpes 12 ora utan12 óra múlva újabb 2 perces kezelés a Personal Laser L400 készülékkel. A hólyag láthatóan megváltozott.
Herpesz 24 ora utanAz első napon három, egyenként 2 perces kezelés történt. A 24. órában látható ez az állapot.
Herpesz 36 ora utan36 órával a megjelenés után a hólyag beszáradt, a fájdalom megszűnt.
herpesz 48 ora utan48 órával később a hólyag helyén már csak a beszáradt seb (var) marad.
blank
Szerző: Dr. Zátrok Zsolt

A Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán végeztem 1991-ben. Hosszú ideig kórházi orvosként dolgoztam, majd elhagytam a pályát és a legkorszerűbb orvosi berendezések használatát oktattam az orvosi teamek számára. 2012 óta kizárólag olyan eszközökkel foglalkozom, melyet a beteg általi, otthoni használatra terveztek. Blogomban ezekről az eszközökről írok, beleértve a biztonságos alkalmazás ismertetését is. Tapasztalataim alapján meggyőződéssel állíthatom, hogy hozzájárulhatnak az egészséged megőrzéséhez/helyreállításához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük