Diktál a beteg, írja az orvos – Dr. Bubó

A betegek ma így beszélnek egymás között: Kértem egy MRI-t. Felirattam magamnak antibiotikumot! Kértem egy beutalót Harkányba. Lám csak! Beteljesült Dr. Bubó híres mondása: “Diktál a beteg, írja az orvos!”… Szerintem ez szégyen, mármint, hogy a vizsgálatok, receptek jelentős része nem orvosi indikáció alapján, hanem a beteg “nyomására”, kérése hatására születik. Ezt as mesémet az egyik bejegyzésemre érkezett, kicsit kötekedő, kicsit tréfálkozó hozzászólás ihlette. 

 

“Ha a sós levegő ennyire jó a légutaknak, akkor receptre fogom feliratni a dokimmal: legalább három hónap a tenger mellett, minden évben.”

Mi sem természetesebb, Kedves Beteg! Hova parancsolja? Mauritiusra vagy a Karib-tengerre??

 

Drága doktor úr, nekem jó lesz a görög tengerpart. Előre is köszönöm!

Rendben. Itt a recept! Még engedélyeztetnie kell. De az már csak puszta formalitás. Nekem fejezheti ki a háláját! Most!

 

Nagyszerű… köszönöm… itt a hálám… öööööö…. Lenne kedves elmondani, hogyan kell engedélyeztetni? 

Természetesen!

Menjen be egy kormányhivatalba és kérjen egy 614-es sárga nyomtatványt.  

Töltse ki az adatait és írassa alá a Korányi Intézet tüdőgyógyász főorvosával és egy műszaki vizsgáztatásra jogosult autószerelővel.

Az aláírásokkal menjen vissza a kormányhivatalba, adja be a 19-es ablakon. Kapni fog helyette egy rózsaszínű, 615-ös nyomtatványt.

Ezzel utazzon el a Kékestetőre és a csúcson található Országos Kék Túra igazolópecsétet nyomja rá a fejlécre. Vigyázzon, hogy a tinta piros színű legyen és a pecsét véletlenül se lógjon ki a keretből.

Ha ezzel megvan, akkor mutassa be a Magyar Madártani Egyesület központjában az anyakönyvi kivonata Országos Fordítóiroda által hitelesített mongol nyelvű fordításával együtt.

Kapni fog egy 616-os, halványkék nyomtatványt. Ezt írassa alá két haragosával és három közvetlen szomszédjával.

Ezt a dokumentumot a szegedi egyetemi könyvtár ruhatárosánál beválthatja egy szürke nyomtatványra.

Ezt már csak alá kell iratnia a miniszterelnökkel, az OTP bank elnökével, a paksi atomerőmű vezérigazgatójával és a Felcsúti Foci Akadémia tényleges tulajdonosával.

Ezután tépjen ki egy szálat Kövér László bajuszából és a fenti dokumentumokkal együtt adja le a Köztársasági Elnöki Hivatal 123-as szobájában Lézerné Piréz Etelka ügyintézőnél, de úgy, hogy az őrség ne vegye észre!

Ezzel kész!

És csak rövid várakozás kell. Álljon készenlétben, a legszükségesebb dolgok legyenek becsomagolva. 

Hamarosan egy fekete autó fog megállni a háza előtt, éjféltájban. A legrövidebb úton a szerb határra viszi.

Innen stoppal már könnyen eljuthat görögbe… A sátrát addigra már felverik az ENSZ menekültügyi illetékesei… csak el kell foglalnia.

Ilyen egyszerű a dolog intézése.

OSZD MEG!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (0)