Szubjektív

Diktál a beteg, írja az orvos – Dr. Bubó

A betegek ma így beszélnek egymás között: Kértem egy MRI-t. Felirattam magamnak antibiotikumot! Kértem egy beutalót Harkányba. Lám csak! Beteljesült Dr. Bubó híres mondása: „Diktál a beteg, írja az orvos!”… Szerintem ez szégyen, mármint, hogy a vizsgálatok, receptek jelentős része nem orvosi indikáció alapján, hanem a beteg „nyomására”, kérése hatására születik. Ezt a „mesémet” az egyik bejegyzésemre érkezett, kicsit kötekedő, kicsit tréfálkozó hozzászólás ihlette. 

„Ha a sós levegő ennyire jó a légutaknak, akkor receptre fogom feliratni a dokimmal: legalább három hónap a tenger mellett, minden évben.”

Mi sem természetesebb, Kedves Beteg! Hova parancsolja? Mauritiusra vagy a Karib-tengerre??

Drága doktor úr, nekem jó lesz a görög tengerpart. Előre is köszönöm!

Rendben. Itt a recept! Még engedélyeztetnie kell. De az már csak puszta formalitás. Nekem fejezheti ki a háláját! Most!

Nagyszerű… köszönöm… itt a hálám… öööööö…. Lenne kedves elmondani, hol válthatom be a receptet? 

Természetesen!

Menjen be egy kormányhivatalba és kérjen egy 614-es sárga nyomtatványt.  

Töltse ki és írassa alá a Korányi Intézet tüdőgyógyász főorvosával és egy műszaki vizsgáztatásra jogosult autószerelővel.

Ezt vigye vissza a kormányhivatalba, ahol kapni fog helyette egy rózsaszínű, 615-ös nyomtatványt. 

Ezt írassa alá az OTP bank elnökével és a paksi atomerőmű vezérigazgatójával, majd tépjen ki egy szálat Kövér László bajuszából és a fenti dokumentumokkal együtt adja le a Köztársasági Elnöki Hivatal 123-as szobájában Lézerné Piréz Etelka ügyintézőnél!

Ezzel kész! Ilyen egyszerű a dolog intézése.

Ezután már csak várakoznia kell. Álljon készenlétben, a legszükségesebb dolgok legyenek becsomagolva, mert bármikor szólíthatják, hogy Ön következik.

Ne feledkezzen meg a hálózsákról sem, mert a sátorban hideg lehet!  

Szerző: Dr. Zátrok Zsolt

A Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán végeztem 1991-ben. Hosszú ideig kórházi orvosként dolgoztam, majd elhagytam a pályát és a legkorszerűbb orvosi berendezések használatát oktattam az orvosi teamek számára. 2012 óta kizárólag olyan eszközökkel foglalkozom, melyet a beteg általi, otthoni használatra terveztek. Blogomban ezekről az eszközökről írok, beleértve a biztonságos alkalmazás ismertetését is. Tapasztalataim alapján meggyőződéssel állíthatom, hogy hozzájárulhatnak az egészséged megőrzéséhez/helyreállításához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük