Mindent egyben a lágylézerekről

Számos cikket írtam már a lágylézerekről. Mindarról, amit a készülékválasztáshoz tudni kell, beleértve a műszaki ismereteket, az otthoni alkalmazás módját és azt is, hogy mely állapotok, betegségek kezelésére alkalmazhatod.

Az Adatvédelmi szabályzatot itt olvashatod el.

Lágylézerekkel kapcsolatos cikkek...továbbiak

B-Cure lágylézer alkalmazása a gyakorlatban

8

A B-Cure lágylézer a legegyszerűbben és legveszélytelenebbül használható készülékek egyike. Köszönhető ez a körültekintő tervezésnek és kivitelezésnek. Megmutatom, hogyan használd a B-Cure Laser-t a különféle panaszok kezelésére. Az ... ...részletek

Mi a titka a B-Cure lágylézerek hatékonyságának?

0

A B-Cure 2009-ben került forgalomban. A kezdetektől úttörő szerepet játszik a lágylézerek területén. A világszerte eladott több mint 100 ezer készülékkel minden bizonnyal ez a legnépszerűbb lágylézer a ... ...részletek

Teniszkönyök kezelése lágylézerrel

2

A teniszkönyök egy gyulladásos betegség, mely könyöktáji fájdalmat okoz, gyakran olyan erőset, hogy egy pohár víz szájhoz emelése is fájdalmas. A teniszkönyök kezelése időigényes! Több módszert választhatsz: hideg-meleg, terápiás ... ...részletek

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (4)
 • comment-avatar

  A lézer behatolóképessége elsősorban a hullámhossz függvénye. A 660nm-es lágylézer például legfeljebb 1-2 cm-mélyre jut a szövetekbe, míg a 808nm-es akár 5-8 cm-re is. Minél mélyebbre jut, annál több nyelődik el belőle és annál kevesebb jut a célterületre. Ha mondjuk a combcsont közeli képletet akar kezelni, akkor a felszínen beadott energia harmada vagy még kevesebb “ér el odáig”. A készüléke leírásában kell lennie egy elnyelődési táblázatnak, ami megmutatja, hogy ha 3-4-5-6-stb cm mélyen akar kezelni egy képletet, akkor a felszínen milyen energiát kell alkalmazni és mennyi ideig.
  Az energiakibocsátás és a lézersugár átmérője minden készüléknél eltér. Ezért a kézikönyvet kell elővenni, hogy megnézze a paramétereket.

 • comment-avatar
  Viktória 12 hónap

  Frissen végzett fizioterápiás asszisztens vagyok és lenne pár kérdésem a lézer dózisának meghatározásáról. Gyakorlati helyemen a Covid miatt kevés beteg volt és az online oktatás sem volt az igazi. Ha pl:1,5 joule van beállítva egy lézerzuhanyos 6 diódás kezelőfejnél a joule eloszlik a területre vagy pedig minden diódából ennyi energia áramlik? Könyvünk azt írja a kezelési reakcióhoz igazodva alakítjuk ki a dózist mert mindenki máshogy reagál a lézerre. Első kezelés ne haladja meg a 30 összjoule-t, utána az 50 joule-t. Könyvünkben körülbelüli értékek vannak megadva pl: ízületeknél 4-6 joule. ? Gyakorlat alatt nem állíthattam dózist alkalmazkodnom kellett a helyi szokásokhoz és azt szeretném kérdezni nem kezeltem e alul vagy hogy kellene beállítani a gépet. BTL-es gép,kézi beállítás, teljesítmény 542+83mW, dózis 1,5 J/cm2, terület 25cm, 6 diódás lézerzuhany, diagnózis térdartrózis, idő 1 perc, 2szer 3mezőben. Válaszát előre is köszönöm.

 • comment-avatar

  Jelenleg alig van olyan gyógymód, ami 100%-os biztonsággal gyógyít mindenkit. Ahogy megtapasztalták, még a műtét sem jelent garanciát. Az EMS-sem garantálja, hogy javulás lesz. De lehet. A cukorbetegség a cukoranyagcsere zavara. Semmilyen módon nem befolyásolja az izomstimuláció alkalmazhatóságát. Azaz nyugodtan használható izomstimulátor.

 • comment-avatar
  G. Ibolya 1 év

  Alagút szindróma miatti műtét után semmit sem javult férjem állapota. Az ujjait nem tudja kinyújtani és fogni is alig tud velük. Szabad-e, érdemes-e valamelyik készüléket használnia?
  Valamelyik EMS készüléknél azt olvastam, hogy cukor betegek nem használhatják. Nekem 2-es típusú van, inzulint nem használok, csak tablettát. Szabad-e izomerősítésre használnom?
  Válaszát előre is köszönöm.