Mindent egyben a lágylézerekről

Az alacsony intenzitású lézer (azaz lágylézer) készülék által kibocsátott lézersugár gyógyhatását Mester Endre professzor fedezte fel a Semmelweis Egyetemen. Az 1970-es években bizonyította a lábszárfekély gyógyulását serkentő hatását.

A lágylézer hatékony terápiás eszköz mozgásszervi, fogászati, fül-orr-gégészeti gyulladások gyógyítására, továbbá fekély, seb és hegkezelésre. Iratkozz fel és ingyenesen megkapod a lágylézereket ismertető hírlevelem.

Az Adatvédelmi szabályzatot itt olvashatod el.

Lágylézerekkel kapcsolatos cikkek...továbbiak

Tinnitus, azaz fülzúgás kezelése lágylézer készülékkel

0

A fülzúgás általában az időskorban jelentkező kellemetlen jelenség, mely a 60 év felettiek jelentős részét érinti. Az állapot megszüntetésének lehetséges módjait folyamatosan kutatják. A technológiai fejlődés teszi lehetővé, ... ...részletek

Vigyázz! Átvernek! LED lámpa vagy Dióda lézer – mi a különbség?

4

Sok cég szemérmetlenül hazudik az egészségügyi célra ajánlott termékeivel kapcsolatban. Kereskedő cégek kíméletlen reklámkampányokkal olyan készülékeket sóznak a gyanútlan vevőre, ami nem való arra, amire ajánlják. Napjainkban -hatékonysága ... ...részletek

Mire való a lágylézer?

0

Tudod-e, hogy mire való a lágylézer és miért is segíti a betegség leküzdését? Kattints a lejátszás gombra és hallgasd meg. ...részletek

Segítsd további cikkek készítését.


Kattints a részletekért!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (4)
 • comment-avatar

  A lézer behatolóképessége elsősorban a hullámhossz függvénye. A 660nm-es lágylézer például legfeljebb 1-2 cm-mélyre jut a szövetekbe, míg a 808nm-es akár 5-8 cm-re is. Minél mélyebbre jut, annál több nyelődik el belőle és annál kevesebb jut a célterületre. Ha mondjuk a combcsont közeli képletet akar kezelni, akkor a felszínen beadott energia harmada vagy még kevesebb „ér el odáig”. A készüléke leírásában kell lennie egy elnyelődési táblázatnak, ami megmutatja, hogy ha 3-4-5-6-stb cm mélyen akar kezelni egy képletet, akkor a felszínen milyen energiát kell alkalmazni és mennyi ideig.
  Az energiakibocsátás és a lézersugár átmérője minden készüléknél eltér. Ezért a kézikönyvet kell elővenni, hogy megnézze a paramétereket.

 • comment-avatar
  Viktória 2 év

  Frissen végzett fizioterápiás asszisztens vagyok és lenne pár kérdésem a lézer dózisának meghatározásáról. Gyakorlati helyemen a Covid miatt kevés beteg volt és az online oktatás sem volt az igazi. Ha pl:1,5 joule van beállítva egy lézerzuhanyos 6 diódás kezelőfejnél a joule eloszlik a területre vagy pedig minden diódából ennyi energia áramlik? Könyvünk azt írja a kezelési reakcióhoz igazodva alakítjuk ki a dózist mert mindenki máshogy reagál a lézerre. Első kezelés ne haladja meg a 30 összjoule-t, utána az 50 joule-t. Könyvünkben körülbelüli értékek vannak megadva pl: ízületeknél 4-6 joule. ? Gyakorlat alatt nem állíthattam dózist alkalmazkodnom kellett a helyi szokásokhoz és azt szeretném kérdezni nem kezeltem e alul vagy hogy kellene beállítani a gépet. BTL-es gép,kézi beállítás, teljesítmény 542+83mW, dózis 1,5 J/cm2, terület 25cm, 6 diódás lézerzuhany, diagnózis térdartrózis, idő 1 perc, 2szer 3mezőben. Válaszát előre is köszönöm.

 • comment-avatar

  Jelenleg alig van olyan gyógymód, ami 100%-os biztonsággal gyógyít mindenkit. Ahogy megtapasztalták, még a műtét sem jelent garanciát. Az EMS-sem garantálja, hogy javulás lesz. De lehet. A cukorbetegség a cukoranyagcsere zavara. Semmilyen módon nem befolyásolja az izomstimuláció alkalmazhatóságát. Azaz nyugodtan használható izomstimulátor.

 • comment-avatar
  G. Ibolya 2 év

  Alagút szindróma miatti műtét után semmit sem javult férjem állapota. Az ujjait nem tudja kinyújtani és fogni is alig tud velük. Szabad-e, érdemes-e valamelyik készüléket használnia?
  Valamelyik EMS készüléknél azt olvastam, hogy cukor betegek nem használhatják. Nekem 2-es típusú van, inzulint nem használok, csak tablettát. Szabad-e izomerősítésre használnom?
  Válaszát előre is köszönöm.