Mindent egyben a lágylézerekről

A lágylézer készülékek ma a mozgásszervi gyulladások, fájdalmak, továbbá a sebek gyógyításának leghatékonyabb eszközei. Iratkozz fel hírlevelemre, hogy mindent megtudhass a lágylézerekről.

Az Adatvédelmi szabályzatot itt olvashatod el.

Lágylézerekkel kapcsolatos cikkek...továbbiak

Szoftlézer – nemcsak ízületi fájdalmakra

0

A lézer szóról sok minden eszedbe juthat. A Star Wars-ból ismert jedi kard alighanem “bevillan” - bár ez épp nem "valóságos". A lézert az ipar és a gyógyászat ... ...részletek

Mire való a lágylézer?

0

Tudod-e, hogy mire való a lágylézer és miért is segíti a betegség leküzdését? Kattints a lejátszás gombra és hallgasd meg. ...részletek

A lágylézer energiáról

0

A lágylézer készülék "tömény" energiát juttat a beteg sejteknek, szöveteknek. Mivel az energia nem látható, így sokan nem hiszik el a lágylézer gyógyhatását sem. Ebben a filmemben megmutatom, ... ...részletek

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (4)
 • comment-avatar

  A lézer behatolóképessége elsősorban a hullámhossz függvénye. A 660nm-es lágylézer például legfeljebb 1-2 cm-mélyre jut a szövetekbe, míg a 808nm-es akár 5-8 cm-re is. Minél mélyebbre jut, annál több nyelődik el belőle és annál kevesebb jut a célterületre. Ha mondjuk a combcsont közeli képletet akar kezelni, akkor a felszínen beadott energia harmada vagy még kevesebb “ér el odáig”. A készüléke leírásában kell lennie egy elnyelődési táblázatnak, ami megmutatja, hogy ha 3-4-5-6-stb cm mélyen akar kezelni egy képletet, akkor a felszínen milyen energiát kell alkalmazni és mennyi ideig.
  Az energiakibocsátás és a lézersugár átmérője minden készüléknél eltér. Ezért a kézikönyvet kell elővenni, hogy megnézze a paramétereket.

 • comment-avatar
  Viktória 2 év

  Frissen végzett fizioterápiás asszisztens vagyok és lenne pár kérdésem a lézer dózisának meghatározásáról. Gyakorlati helyemen a Covid miatt kevés beteg volt és az online oktatás sem volt az igazi. Ha pl:1,5 joule van beállítva egy lézerzuhanyos 6 diódás kezelőfejnél a joule eloszlik a területre vagy pedig minden diódából ennyi energia áramlik? Könyvünk azt írja a kezelési reakcióhoz igazodva alakítjuk ki a dózist mert mindenki máshogy reagál a lézerre. Első kezelés ne haladja meg a 30 összjoule-t, utána az 50 joule-t. Könyvünkben körülbelüli értékek vannak megadva pl: ízületeknél 4-6 joule. ? Gyakorlat alatt nem állíthattam dózist alkalmazkodnom kellett a helyi szokásokhoz és azt szeretném kérdezni nem kezeltem e alul vagy hogy kellene beállítani a gépet. BTL-es gép,kézi beállítás, teljesítmény 542+83mW, dózis 1,5 J/cm2, terület 25cm, 6 diódás lézerzuhany, diagnózis térdartrózis, idő 1 perc, 2szer 3mezőben. Válaszát előre is köszönöm.

 • comment-avatar

  Jelenleg alig van olyan gyógymód, ami 100%-os biztonsággal gyógyít mindenkit. Ahogy megtapasztalták, még a műtét sem jelent garanciát. Az EMS-sem garantálja, hogy javulás lesz. De lehet. A cukorbetegség a cukoranyagcsere zavara. Semmilyen módon nem befolyásolja az izomstimuláció alkalmazhatóságát. Azaz nyugodtan használható izomstimulátor.

 • comment-avatar
  G. Ibolya 2 év

  Alagút szindróma miatti műtét után semmit sem javult férjem állapota. Az ujjait nem tudja kinyújtani és fogni is alig tud velük. Szabad-e, érdemes-e valamelyik készüléket használnia?
  Valamelyik EMS készüléknél azt olvastam, hogy cukor betegek nem használhatják. Nekem 2-es típusú van, inzulint nem használok, csak tablettát. Szabad-e izomerősítésre használnom?
  Válaszát előre is köszönöm.