Mindent egyben a lágylézerekről - Dr. Zátrok Zsolt blog

Mindent egyben a lágylézerekről

Számos cikket írtam már a lágylézerekről. Mindarról, amit a készülékválasztáshoz tudni kell, beleértve a műszaki ismereteket, az otthoni alkalmazás módját és azt is, hogy mely állapotok, betegségek kezelésére alkalmazhatod.

Ha szeretnéd mindezt egyben megkapni, akkor add meg az email címed és nyomd meg az “OK”-t! Az Adatvédelmi szabályzatot itt olvashatod el.

Lágylézerekkel kapcsolatos cikkek...továbbiak

B-Cure lágylézer alkalmazása a gyakorlatban

8

A B-Cure lágylézer a legegyszerűbben és legveszélytelenebbül használható készülékek egyike. Köszönhető ez a körültekintő tervezésnek és kivitelezésnek. Megmutatom, hogyan használd a B-Cure Laser-t a különféle panaszok kezelésére. Az ... ...részletek

Mire való a lágylézer?

0

Tudod-e, hogy mire való a lágylézer és miért is segíti a betegség leküzdését? Kattints a lejátszás gombra és hallgasd meg. ...részletek

Teniszkönyök kezelése lágylézerrel

2

A teniszkönyök egy gyulladásos betegség, mely könyöktáji fájdalmat okoz, gyakran olyan erőset, hogy egy pohár víz szájhoz emelése is fájdalmas. A teniszkönyök kezelése időigényes! Több módszert választhatsz: hideg-meleg, terápiás ... ...részletek

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (4)
 • comment-avatar

  A lézer behatolóképessége elsősorban a hullámhossz függvénye. A 660nm-es lágylézer például legfeljebb 1-2 cm-mélyre jut a szövetekbe, míg a 808nm-es akár 5-8 cm-re is. Minél mélyebbre jut, annál több nyelődik el belőle és annál kevesebb jut a célterületre. Ha mondjuk a combcsont közeli képletet akar kezelni, akkor a felszínen beadott energia harmada vagy még kevesebb “ér el odáig”. A készüléke leírásában kell lennie egy elnyelődési táblázatnak, ami megmutatja, hogy ha 3-4-5-6-stb cm mélyen akar kezelni egy képletet, akkor a felszínen milyen energiát kell alkalmazni és mennyi ideig.
  Az energiakibocsátás és a lézersugár átmérője minden készüléknél eltér. Ezért a kézikönyvet kell elővenni, hogy megnézze a paramétereket.

 • comment-avatar
  Viktória 8 hónap

  Frissen végzett fizioterápiás asszisztens vagyok és lenne pár kérdésem a lézer dózisának meghatározásáról. Gyakorlati helyemen a Covid miatt kevés beteg volt és az online oktatás sem volt az igazi. Ha pl:1,5 joule van beállítva egy lézerzuhanyos 6 diódás kezelőfejnél a joule eloszlik a területre vagy pedig minden diódából ennyi energia áramlik? Könyvünk azt írja a kezelési reakcióhoz igazodva alakítjuk ki a dózist mert mindenki máshogy reagál a lézerre. Első kezelés ne haladja meg a 30 összjoule-t, utána az 50 joule-t. Könyvünkben körülbelüli értékek vannak megadva pl: ízületeknél 4-6 joule. ? Gyakorlat alatt nem állíthattam dózist alkalmazkodnom kellett a helyi szokásokhoz és azt szeretném kérdezni nem kezeltem e alul vagy hogy kellene beállítani a gépet. BTL-es gép,kézi beállítás, teljesítmény 542+83mW, dózis 1,5 J/cm2, terület 25cm, 6 diódás lézerzuhany, diagnózis térdartrózis, idő 1 perc, 2szer 3mezőben. Válaszát előre is köszönöm.

 • comment-avatar

  Jelenleg alig van olyan gyógymód, ami 100%-os biztonsággal gyógyít mindenkit. Ahogy megtapasztalták, még a műtét sem jelent garanciát. Az EMS-sem garantálja, hogy javulás lesz. De lehet. A cukorbetegség a cukoranyagcsere zavara. Semmilyen módon nem befolyásolja az izomstimuláció alkalmazhatóságát. Azaz nyugodtan használható izomstimulátor.

 • comment-avatar
  G. Ibolya 9 hónap

  Alagút szindróma miatti műtét után semmit sem javult férjem állapota. Az ujjait nem tudja kinyújtani és fogni is alig tud velük. Szabad-e, érdemes-e valamelyik készüléket használnia?
  Valamelyik EMS készüléknél azt olvastam, hogy cukor betegek nem használhatják. Nekem 2-es típusú van, inzulint nem használok, csak tablettát. Szabad-e izomerősítésre használnom?
  Válaszát előre is köszönöm.