Asztma – az otthoni sóterápia áldásos hatásai

Az asztma (asthma bronchiale) egy olyan krónikus betegség, mely a tüdőt és a légcsövet is érinti. Maguk a hörgők teszik lehetővé a levegő áramlását a tüdőben, azaz a ki-, és belégzés folyamatát. Asztmás megbetegedés esetén a hörgők nyálkahártyája megduzzad, begyullad, a hörgők simaizomzata görcsös összehúzódik, és ezáltal a légutak összeszűkülnek. A légzés nehezítetté válik.

 

Ugyan nem lehet teljességgel kijelenteni, de azok, akiknek a családjában előfordul allergiás vagy asztmás megbetegedés, sokkal hajlamosabbak az asztmára, mint a lakosság többi tagja.

Annak, akinek asztmája van, a légutai szinte folyamatosan gyulladásban vannak. Az asztmás rohamnak mindig van előzménye, kiváltó oka. Az asztmás egyéneknél a légutak beszűkülnek, az izmok megduzzadnak, a levegőmozgás nehezítetté válik a tüdőben, és kialakulnak az asztmára jellemző tünetek: krónikus köhögés, zihálás (légzés közben hallható kaparó vagy sípoló hang), légszomj, és mellkasszorítás.

Az allergiás asztmánál olyan allergének a kiváltó okok, mint például a kisállatok szőre, por, atkák, vagy pollenek. A nem-allergiás típusú asztmás megbetegedések előidézője többnyire a füst, a légszennyezés, a hideg levegő, a megerőltető testmozgás, vagy az időjárásban bekövetkezett változások.

Az asztma kialakulása és a légutak elváltozásai

Bár az asztma krónikus állapotnak tekinthető, szerencsére számos kezeléssel meg lehet akadályozni az állapotromlást és javítani lehet a beteg életminőségét. A leggyakoribb formája az orvos által felírt inhalátor, ami képes gyorsan biztosítani a szabad légutakat.

Természetesen léteznek alternatív kezelési módszerek is, úgymint bizonyos légzőgyakorlatok, melyek egyrészt növelik a tüdőkapacitást,  másrészt egy asztmás roham esetén segítenek megnyugtatni a légzést (helyes mederbe terelik a légzési ritmust).

Saltair banner - mainpage
MM - mainpage

 

Saltair otthoni sóterápiás készülék – az asztma megelőzése

Az asztma kezelésében és főképp az asztmás rohamok megelőzésében a Saltair otthoni sóterápiás készülék nyújt segítséget, mely enyhíti az asztmás tüneteket  és bizonyítottan segít védekezni a környezeti kiváltó okok ellen.

A Saltair sóterápiás készülék a sóbarlangok gyógyító levegőjét biztosítja otthonában azáltal, hogy apró mikroszkopikus, tiszta és adalékmentes sórészecskéket, úgynevezett sópárát juttat a levegőbe. Ezeknek a sórészecskéknek a belélegzése által csökken a hörgőkben lévő gyulladás, és könnyítettebbé válik a légzés. A sópára segít megtisztítani a nyálkahártyát, leküzdeni a fertőzéseket, csökkenteni az asztmatikus tüneteket, javítja a szervezet oxigén-ellátását, és erősíti az úgynevezett  “légúti immunrendszert”.

Az otthoni sóterápia nem csupán a már kialakult asztma tüneteinek enyhítésében, hanem a betegség megelőzésében is segít. Légzési nehézség és allergiás tünetek esetén is alkalmazható.

Napi használatával megszabadulhat az otthoni vagy munkahelyi környezetében belélegezhető, és a nyálkahártyán megtelepedő irritáló kórókozóktól, amik köztudottan az allergiás asztma okozói. Segítségével könnyebb lesz a légzése, és javul a közérzete. A Saltair ultrahangos porlasztója folyamatosan egyenletes koncentrációjú sópárát biztosít.

A Saltair-t hatékonyabbnak tartom más sóterápiás készülékkel szemben. A sóbetétet használó készülékek sókibocsátása nem egyenletes, néhány nap használatat atán a sóbetét sókibocsátása gyorsan csökken és ezért veszít a hatékonyságából.

Előzze meg asztmás rohamait és alkalmazza rendszeresen a Saltair otthoni  sóterápiás készüléket!

 

Ezeket a sóterápiás készülékeket ajánlom

CÍMKÉK
MEGOSZTOM

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (0)