Asztma – az otthoni sóterápia áldásos hatásai

Az asztma (asthma bronchiale) egy olyan krónikus tüdőbetegség, melyben a hörgők nyálkahártyája megduzzad, begyullad, a falukban levő simaizmok görcsösen összehúzódnak és ezáltal a légutak összeszűkülnek. Ettől válik a légzés nehezítetté.

Ha a családodban előfordul allergiás vagy asztmás megbetegedés, Te is hajlamosabb lehetsz az asztmára, mint mások. Azonban nem “garantált”, hogy nálad is kialakul, annak ellenére, hogy a szüleid asztmásak.

Ha asztmád van, a légutaid szinte folyamatosan gyulladásban vannak. Időnként a tünetek elviselhetők, majd rohamszerűen felerősödnek.

Az asztmás rohamot többnyire valamilyen külső behatás váltja ki.

  • Az allergiás asztmánál olyan allergének a kiváltó okok, mint például a kisállatok szőre, por, atkák, vagy pollenek.
  • A nem-allergiás típusú asztmás megbetegedések előidézője többnyire a füst, a légszennyezés, a hideg levegő, a megerőltető testmozgás, vagy az időjárásban bekövetkezett változások.

Az asztma kialakulása és a légutak elváltozásai

Bár az asztma krónikus állapotnak tekinthető, szerencsére számos kezeléssel megakadályozhatod az ismételt rohamokat, az állapotromlást és javítani lehet az életminőséged. A kezelés leggyakoribb módja az orvos által felírt, gyógyszertartalmú inhalátor. Ezekből “szippantva” a hatóanyagok azonnal oda jutnak, ahova kell, a légutakba. Mivel az asztma krónikus állapot, így a kezelésére való szerek idővel mellékhatásokhoz vezetnek.

Most egy olyan alternatív kezelési módot ismertetek, amivel megelőzheted, ritkíthatod az asztmás rohamokat. Szintén bevetheted az akut roham esetén is, segíteni fogja az inhalátorok hatását.

A sóterápia – az asztma megelőzése

Ha jártál már tengerparton, akkor megtapasztalhattad, hogy az itthon zavaró asztmád a tengerparton egyszer csak “elmúlt”, észrevétlenül! Pedig semmit sem csináltál, csak belélegezted a sós tengeri levegőt.

blank

A sóterápia főképp az asztmás rohamok megelőzésében, de az asztma kezelésében is segítségedre lehet. Ilyenkor a mikroszkopikus (5 mikronnál kisebb) sórészecskék a levegővel együtt kerülnek a tüdődbe. Megtapadnak a légutak nyálkahártyáján, elpusztítják a kórokozókat, semlegesítik az allergéneket, oldják a nyákot, csökkentik a gyulladást. A sós levegő erősíti a  “légúti immunrendszered”.

A tapasztalatok szerint a sóterápiát használó asztmások rohamai érzékelhetően megritkulnak. Napi használata megszabadít az otthon vagy munkahelyeden belélegezhető és a nyálkahártyádon megtelepedő irritáló anyagoktól, kórókozóktól. Ez hatalmas előny, hiszen köztudottan ezek az allergiás asztma okozói. Könnyebb lesz a légzésed és javul a közérzeted.

Minél tovább tartózkodsz a sópárában, annál erőteljesebb a hatás. A SaltDome ultrahangos sóterápiás készüléket javaslom otthoni használatra. Éjjel, alvás közben, a fejed közelében működtesd 3-6 órát vagy akár egész éjjel. Jótékony sópárába burkol téged. Ne aggódj, nem fog kárt tenni sem a bútorokban, sem a műszaki cikkekben viszont az asztmád ellen sokat segít.

SaltDome sóterápiás készülékSaltDom ultrahangos sóterápiás készülék

  • ultrahangos porlasztás
  • 1, 3, 6 óra vagy folyamatos működés
  • 5 mikronnál kisebb sórészecskék
  • kétfokozatú páraképzés
  • színterápia
  • otthoni, munkahelyi használatra
  • ára 20-23 ezer forint körül mozog
  • vásárláshoz kattints ide vagy a képre

Mindent egyben a sóterápiáról

Iratkozz fel hírlevelünkre, ha szeretnél mindent megtudni a sóterápiáról, a sós levegő kedvező hatásairól, az otthoni alkalmazásáról és arról, hogy mely betegségek megelőzésére vagy kezelésére alkalmazhatod!

Az Adatvédelmi szabályzatot itt olvashatod el.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (0)