A kavitáció az ultrahang egyik alkalmazási lehetősége. A szépségápolásban a makacs zsírpárnáktól való megszabadulás segítésére használják.

Bár elvben minden ultrahang készüléknek van kavitációs hatása, azonban a 3 Mhz-esnek alig, az 1Mhz-esnek csekély. Számottevő zsírbontó hatása a 640 kHz alatti ultrahnag frekvenciáknak van, amit erre specializált kozmetikai ultrahangokban találsz meg.

Ha érdekel a téma, akkor érdemes meghallgatnod a terápiás ultrahang kezelésről szóló filmsorozatom tizedik részét.

Az előző részt (Minden ultrahangnak van-e kavitációs hatása?) ide kattintva nézheted meg.

Szerző: Dr. Zátrok Zsolt

A Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán végeztem 1991-ben. Hosszú ideig kórházi orvosként dolgoztam, majd elhagytam a pályát és a legkorszerűbb orvosi berendezések használatát oktattam az orvosi teamek számára. 2012 óta kizárólag olyan eszközökkel foglalkozom, melyet a beteg általi, otthoni használatra terveztek. Blogomban ezekről az eszközökről írok, beleértve a biztonságos alkalmazás ismertetését is. Tapasztalataim alapján meggyőződéssel állíthatom, hogy hozzájárulhatnak az egészséged megőrzéséhez/helyreállításához.

2 Comments

  1. A választ csak a fia kezelőorvosai adhatják meg. Forduljon hozzájuk.

  2. Jó napot kívánok! Fiamnak akut colitis ulcerózája van. Medrol kezelést kap, ennek hatására a vérzés, hasmenés megszünt. 20 kg-ot fogyott és rengeteg izmot veszített, és ő testépítéssel foglalkozik egyébként. Mikor kezdhet el újra intenzíven edzeni? illetve most a szteroid kúra alatt is végezhet-e valamilyen állapot fenntartó edzést? válaszát előre is köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük