Gyakran kapok kétségbeesett segítségkérő leveleket, jellemzően idős emberektől. Ingyenes „egészségi állapot felmérés”-re kapnak meghívást. A pár perces „mérés” után „nagyon rossz” eredményeket közölnek velük, ami szinte sokkos állapotot idéz elő. Ezt kihasználva -nagyon magas áron- egy „mindent gyógyító csodakészüléket” sóznak rájuk. Rémületükben képtelenek mérlegelni, de otthon aztán – immár hidegebb fejjel- rájönnek, hogy százezrekkel károsították meg őket. Mit lehet tenni? Írásom megtörtént eseményeken alapul.

Két történet

Az első

„Telefonon kerestek meg és arteriográf vizsgálatra hívtak. El is mentem. Kiderült, hogy nem arteriográffal, hanem egy 3D NLS készülékkel mérnek.
A vizsgálat kb. 5-10 percig tartott, majd elém tettek egy olyan vizsgálati eredményt, amitől nagyon megrémültem.
Rábeszéltek, hogy vegyem meg a BALANCE MAG-R készüléket. Elkeseredésemben megvettem 275 ezres áron.

Már hazaérve, otthon olvastam utána, hogy milyen betegségek gyógyítására alkalmas. Rájöttem, hogy a magasvérnyomás, cukorbetegség, az aorta, a nyaki érelmeszesedés, a szív koszorúsereinek meszesedése és az agyi érek meszesedésére a készülék alkalmatlan. Úgy érzem jól átvertek.”

A második

„Idős nagybátyám egy facebook hirdetést talált: ingyenes teljes állapotfelmérés pároknak. Bejelentkezett és feleségével el is ment a budapesti központba, ami valóban egy forgalmas orvosi rendelőnek látszott.

Először a „vizsgálat” történt meg.  Egy „speciális csipeszt” akasztottak a fülcimpákra 5 percre. Rövid várakozás után egy második szobában kinyomtatták az eredményt. Néhány oldal, anatómia ábrákkal minden szervükről, tele színes jelzésekkel.

Ezután átkísérték őket a harmadik szobába, ahol egy fehér köpenyes, orvosnak kinéző férfi fogadta őket. Több mint egy órás elemzést tartott, ecsetelve a súlyos problémákat.

A nagybátyám elég szkeptikus. A doktor szerepét játszó értékesítő azonban vérprofi volt. Gyorsan és pontosan felmérte az „erőviszonyokat”. Érzékelte, hogy  nagybátyám nem vásárolna, a felesége viszont rémült. A „doki” elkezdte zsarolni nagybátyámat, hogy ha a saját élete nem is érdekli, de gondolhatna a párja egészségére…

Szerencsére az előző este felhívtak. Lelkükre kötöttem, akármi lesz is, a helyszínen nem vásárolnak. A hihetetlenül erős presszionálás ellenére végül a „csaknekedcsakmost” 600 ezres kvantumrezonanciás csodagép nélkül tértek haza. Másnap pont náluk voltam, amikor hívták őket telefonon, hogy holnaptól a készülék drágább lesz, de ha ma megrendelik, nekik még marad 600.”

Átverésre kitalált értékesítési modell!

Egyes cégek idősek átverésére és „lehúzására” rendezkedtek be. Telefonon vagy internetes hirdetésben hívják meg az idősebb korosztály tagjait egy ingyenes teljes „kivizsgálásra”.

A hazai egészségügyben ingyenesen csak tüdőszűrésre, mammográfiás vizsgálatra vagy vastagbél rák szűrésre hívhatnak! Ha nem állami egészségügyi intézmény hív vizsgálatra, akkor egy vállalkozás teszi azt. Egy vállalkozás pedig „ingyen” biztosan nem dolgozik. Ha a boltba mész, nem adnak semmit ingyen és a szerelő sem javít fizetés nélkül.

Ezért az „ingyenes állapotfelmérés” kifejezéstől máris gyanút kellene fognod!!!

Hogyan vesznek rá, hogy vásárolj?

Ha erről nem tudsz és gyanútlanul elmész egy ilyen vizsgálatra, soha nem vizsgálnak alaposan. Leültetnek egy székre, legfeljebb lefektetnek egy ágyra. Néhány elektródát ragasztanak a bőrödre vagy a füledre csiptetnek egy „mérőeszközt”.

Egy asztalra helyezett készülék villogva „mér”. Maga a vizsgálat csak néhány perc.

Ez azonban csak része a „hülyítésed” érdekében folyó színjátéknak. A mérés közben a vizsgálatot végző ingatja a fejét és szörnyülködik, de semmit sem mond.

Rövidesen elkészül a „lelet”. Több oldalas dokumentumot nyomnak a kezedbe. Tele van színes anatómiai ábrákkal, minden szervről és testrészről. Színes jelek tömege látható rajtuk.

Némi feszültségfokozó várakozás után végül az „orvos” elé vezetnek. A vérprofi értékesítő valójában nem orvos. Szerepet játszik. Amit elmond, az nagyon tudományosnak tűnik, rémisztő. De laikusként nem mered kétségbe vonni.

Akár egy órán át ecseteli mekkora baj van. Fokozatosan kirajzolja számodra az azonnali kínhalát vízióját.

Egy idő után úgy érezheted, itt a vég és soha többé nem láthatod már a családod, gyermekeid, unokáid.

Megoldás felmutatása

Vergődésed látva, ekkor azonban felajánlanak egy minden problémát meggyógyító, állítólag hipermodern eszközt. Elsőre 7-800 ezer forint környéki árat említenek.

A felvázolt betegségek réme miatt szabályosan pánikba esel. A félelem miatt adrenalin önti el a tested, ezért nem vagy képes logikusan gondolkodni, tudatod beszűkül és egyetlen kiútként látod az ajánlott eszközt.

De a magas ár miatt még bizonytalan vagy.

Ezért az „orvos” puhatolózni kezd vagy a párodat kezdi zsarolni. Esetleg „együttérzést mutatva” csökkenti az árat. Igyekszik megtalálni azt az összeget, amit azonnal hajlandó megfizetni. A végső ár akár 150-200 ezerre is csökkenhet.

Fontos, hogy végig olyan nyomás alatt tartanak, hogy átgondolni, mérlegelni nem vagy képes.

Még az sem jut eszedbe, hogy hozzátartozótól, baráttól kérj tanácsot. Ha ezt megpróbálod, az „orvos” rádripakodik, mondván erre neki nincs ideje, mert ha nem akarsz segítséget, majd kéri más. De azért továbbra is „puhít”, hogy véglegesítse az eladást.

Ha a helyszínen nem vásárolsz, később is telefonálnak, zaklatnak, ajánlatokkal bombáznak. Hiszen adataid te magad és önként adtad meg nekik.

Amikor a jeges rémület valóban eláraszt

Sokan akkor „szabadulnak”, ha megrendelik a terméket és az meg is érkezik.

Már a csomagbontásnál látszik, hogy valami gagyi termékről van szó. Ezért nekiindulsz, hogy utánajárj a „vizsgálati” eredményeknek és a kapott készüléknek.

Az átvertség érzése lassan áraszt el. Borzongásként indul felfelé a lábujjaktól, de a mellkashoz érve már jéghideg, fagyos szorítás.

A vizsgálati leletek hazugok, előre megírtak.

Milyen terméket kapsz?

Az ilyen átverős cégek által adott eszközökre 99%-ban igaz, hogy

 • egy olcsó kínai gagyi, amit az alibaba oldalon 20-50 dollárért (azaz 10-20 ezer forintért) bárki megvásárolhat
 • a készülék nem rendelkezik a betegségkezelésre alkalmas orvosi minősítéssel
 • hatása nem igazolt orvosilag, hanem valamilyen alternatív, nem igazolt módszer, például „kvantumenergia” vagy „teraherz” technológia vagy hasonló.

Az egyik történet mesélőjétől kaptam egy linket. Terméket próbálták rájuk sózni. Egyes készülékekért akár 4999 Euro-t (azaz 2 millót) is elkérnek.

Végeztem egy kis nyomozást! Nem kellett nagyon erőlködni, 2-3 perc alatt sikerült megtalálni a termékeket az alibabán, kínai gagyik internetes áruházban.

A csalók által akár kétmillióért kínált készüléket 6 dollárért, azaz nagyjából két és félezer forintért magad is megrendelheted.

Felfogtad, mekkora átverés ez?

Mit tehetsz?

Az ilyen eseményt csak megelőzni tudod!

 1. A hazai egészségügyben ingyenesen csak tüdőszűrésre, mammográfiás vizsgálatra vagy vastagbél rák szűrésre hívhatnak!
  Ha nem állami egészségügyi intézmény hív vizsgálatra, akkor egy vállalkozás teszi azt. Ami biztos: egy vállalkozás „ingyen” nem dolgozik. Ha a boltba mész, nem adnak semmit ingyen és a szerelő sem javít fizetés nélkül.
  Ha tehát „ingyenes” állapotfelmérésre hívnak, akkor 99%-ban átverős céggel van dolgod.
  Ne menj el.
 2. Ha mégis elmész, semmiképpen ne vásárolj a helyszínen!
  A helyszíni vásárlásra nem vonatkoznak az elállási szabályok! Azaz, ha ott vásárolsz, nem viheted vissza, nem kérheted az ár visszatérítését.
 3. Ha elmentél és vásárlás mellet döntesz, mindenképpen kérj számlát. A számlán levő cégadatok, így többek között az adószám alapján visszakereshető a cég.
 4. Az Európai Unióban (így hazánkban is) csak olyan készüléket lehet egészségügyi hatásúként forgalmazni, ami rendelkezik az úgynevezett „CE Megfelelőségi tanúsítvánnyal”. 
  Ennek jelenleg még két formája van. Egy régebbi és alacsonyabb szintű, amely az úgynevezett MDD (Medical Device Directive) és egy új, magasabb szintű, őgynevezett MDR (Medical Device Regulation). 
  Ma még elfogadható, ha a készülék bármelyikkel rendelkezik ezek közül, de rövidesen csak az MDR lesz elfogadható. 
  Ahhoz, hogy az eladó igazolja, hogy egy termék orvosi eszköz, be kell mutatnia az adott termékre vonatkozó EC Declaration of Conformity, azaz EC termék megfelelőségi nyilatkozatot).
 5. Ezen szerepelni kell, hogy a készülék megfelel az orvostechnikai eszközökkel kapcsolatos 93/42/EEC ajánlásnak (azaz az MDD ajánlásnak) vagy a 2017/745/EK rendeletnek (azaz az MDR-nek) .
  Az átverős cégek termékei jellemzően nem orvosi eszközök, így nem tudnak sem az MDD, sem az MDR-nek megfelelő papírt mutatni neked. 
  Ilyenkor is szoktak egy tanúsítványt felmutatni, de az  érintésvédelmi megfelelőség tanúsítvány csak annyit igazol, hogy a készülék a használata során nem szenvedhetsz áramütést, azaz érintése nem halálos…
  Amennyiben az 93/42/ECC szöveg vagy a 2017/745/EK paragrafusnak megfelelőség nem olvasható a mutatott igazoláson, azt jelenti, hogy a termék nem orvosi eszköz és egészségügyi célra ajánlása tilos (az EU teljes területén).
  Ne vásárold meg!

Ha tanácsaim ellenére mégis vásárolsz… úgy hívják: tanulópénz. Immár te is az átvertek csoportjának tagjává váltál.

Ne hagyd!

Szerző: Dr. Zátrok Zsolt

A Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán végeztem 1991-ben. Hosszú ideig kórházi orvosként dolgoztam, majd elhagytam a pályát és a legkorszerűbb orvosi berendezések használatát oktattam az orvosi teamek számára. 2012 óta kizárólag olyan eszközökkel foglalkozom, melyet a beteg általi, otthoni használatra terveztek. Blogomban ezekről az eszközökről írok, beleértve a biztonságos alkalmazás ismertetését is. Tapasztalataim alapján meggyőződéssel állíthatom, hogy hozzájárulhatnak az egészséged megőrzéséhez/helyreállításához.

27 Comments

 1. köszönöm, hogy megosztotta a történetét. Az ilyen helyen ajánlott készülékek többsége valamely kínai webáruházban beszerezhető filléres kacat, aminek nincs orvosi alkalmazási engedélye. Az eszköz hatását csak kitalálják és úgy állítják be, mintha csodatevő szent grál lenne. A gyógyulást remélő ebben a hitben vásárol drágán, egy valójában értéktelen és hatástalan eszközt.

 2. Az elmúlt héten voltam egy „fejhallgatós” érrendszer vizsgálaton, Budacare Center nevű helyen. Hasonló lehangoló lehangoló eredményt hoztak ki, mint másoknak. Nem kértek sokat a vizsgálatért (5000 Ft.). De a meg pontosabb eredmény érdekében egy másik vizsgálatra lesz szükség. Ami nem volt más, mint kézen és lábon történő vérnyomás mérés. Ezt követte egy nagyon ügyesen felépített eladás technika, és rábeszélés a készülék megvételére, ami 400.000 forintba kerül. Jeleztem, hogy egészség pénztári számlát fogok kérni. A válasz a következő volt. „Hááát azt sajnos csak a több milliós készülék esetén tudnának adni.” Természetesen így nem álltam kötélnek. Abban maradtunk, hogy a következő héten keresni fogom Őket. Megpróbáltam a cégre rákeresni interneten, de semmi adatot nem találtam róluk. Felhívtam az adóhatóságot, de nem voltak segítőkészek. Annyit mondtak, hogy tegyek írásban bejelentést. Egyelőre ezt nem tettem meg. Azt tanácsolom mindenkinek, aki elmegy egy ilyen jellegű vizsgálatra, hogy ne döntsön ott a helyszínen a vásárlásról.

 3. Köszönöm, hogy megosztotta a történetét. Biztos, hogy a medexpert rendezte az ingyenes mérést? Ez a cég egy kb 40 éve működő, egykor igen jónevű vállalkozás, amely kórházak, orvosi rendelők számára szállít professzionális orvosi berendezéseket. Az Arteriográf az ő „nevük alatt futó termék”, azaz a készülék neve Medexpert Arteriográf. Nagyon meglepne, ha ők maguk foglalkoznának mérésekkel és hozzá kapcsolódó átveréssel. Inkább gondolom, hogy a a készülék nevét használták fel a félrevezetés leplezésére.

 4. Én is elmentem kíváncsiságból arteriográf vizsgálatra .Amit medexpert rendezte ingyenesen.Már elsőre furcsa volt nem mutatták meg laptopon.Kb.8percig űltem.Ez is furcsa volt nem fekve. Majd a hölgy ecsetelte mekkora nagy baj van.Vérnyomásom 189/103Hgmm.Most mértek először magas vérnyomást.I Itt is furcsáltam amikor mondtam el kell mennem háziorvoshoz vérnyomáscsökkentőt íratnom.Hölgy azonnal reagált nem kell szedni vérnyomáscsökkentőt.. Otthon megmértem 140/83Hgmm volt. Ezután jött a meglepetés 150ezer Ft-ért ajánlott gyógyszert. Ha nem tudom megfizetni akkor 90ezer Ft. Szerencsére mutatta a kapszulának hatóanyagait.Rájöttem Máriatövis kapszulla ami DM-ben 2700Ft. Tényleg az egész nagy átverés.

 5. Ha tudományosan megalapozott lenne, akkor nem kellene hatalmas kórházakat építeni és milliárdos gépeket, eszközöket beszerezni a diagnosztikai részlegre.
  Elég lenne ez az egyszerű eszköz, ami a testén átfolyó enyhe áram változásaiból „mindent kiolvas”.
  A szerveinek működését, a szíve, agya funkcióit, a vére kémiai összetételét….

 6. Üdvözleteem. Azt szeretném megkérdezni, hogy az NLS elemzés tudományosan megalapozott-e? A pszichológus akar elküldeni, de szkeptikus vagyok

 7. Örülök, hogy rákerestem erre az oldalra. A mai nap folyamán keresett egy nagyon kedves férfihang amely érvizsgálatra hivott csupán 6.000,-Ft-ért
  Debrecenbe a Miklós utcára Privát számról hívott de megadta a nevét és telefonszámát, hogy egyeztessünk időpontot. Az olvasottak alapján úgy gondolom
  erre nem fog sor kerülni Köszönöm, hogy hozzászólásaikkal a döntésemben segítettek

 8. Az emberi test működését vizsgáló módszerek gyors ütemben fejlődnek. Vannak olyanok, melyek gyorsan elfogadottá válnak, mások meg nem.
  Az energiamezőket, az energia áramlását sokan próbálják megjeleníteni, kimutatni.
  Az eredmények azonban egyelőre nem elfogadottak tudományos szinten. Azaz ha orvost kérdez, akkor átverésnek fogják tartani. Ha természetgyógyászt, akkor meg azt mondják tök jó…
  Mivel bizonyíték nincs arra, hogy amit mér, az valós, így egyelőre HIT kérdése, hogy elfogadjuk-e ezeket a méréseket.
  Megjegyzem, a készülék egy orosz „találmány”, ami jelenleg nem is hozható be az EU-ba.
  Ezen felül az ilyen „csodaszámba menő”, mindent kimutatni képes módszerek alkalmasak arra, hogy embereket átverjenek. Sok cég épült rá erre. Egy fülcsipesszel, fejhallgatóval vagy szemüveggel „mérik” a test „biofizikai” jeleit, majd a kétperces mérést után egy minden szervre kiterjedő „leletet” adnak át, ami természetesen súlyos és életveszélyes elváltozásokra derít fényt, amire természetesen tudnak egy csodaeszközt, csodalöttyöt adni és ráadásul egymillió helyett most csak 650 ezret kell érte fizetni….

 9. Sensitive audit biofizikai készülékről szeretném a véleményét kérdezni. Valóban kimutatható a szervezetben zajló bármiféle probléma, vagy kamu lehet az egész állapotfelmérés?
  Köszönöm szépen válaszát.

 10. Megdöbbentő, amit ír! És az is, hogy nem lehet semmit tenni.

 11. Sajnos mi is így jártunk, de már 6 millió Ft-nál tartunk. Mire kifizettük, akkor jöttünk rá, hogy az egész egy átverés. Nem látjuk a megoldást.

 12. Ezek a cégek azért hívnak idős embereket, mert nekik már szinte biztosan mondta az orvos, hogy baj van az erekkel, a szívvel, a vérnyomással, az ízületekkel és vannak panaszaik is. Ezért el tudják hinni mindazt a bajt, amit felsorolnak nekik.
  Egy 40 éves embert ugyan hiába hívnának és hiába próbálnák neki „eladni”, hogy minden szerve súlyosan károsodott.
  Van tehát egy nagyon nagy létszámú csoport, akik napi egészségügyi panaszokkal küzdenek és vannak olyanok, akik ebből a lehető legnagyobb hasznot akarják húzni.
  Ez büntetőjogi kategória… az átverteknek feljelentést kellene tenniük. De nem teszik. Sokan még a pénzüket sem próbálják visszaszerezni.
  A jogi szabályozás is hézagos, nincs érdemi büntetés. Kormányunk első lépései között volt az ellenőrző hatóságok szétverése, beszántása. Így nincs aki számon kérje az ilyen tevékenységet. Bár teljesen nyilvánvaló, látható az átverés, de nincs aki lépjen.

 13. Édesanyámat is telefonos agitálást követően ingyen megvizsgálta egy magát természetgyógyásznak mondó, bemutatkozást mellőző érproblémák felderítésében (gondolom) jártas (remélhetőleg) segítő szándékú férfi. Majdnem minden eredmény rossz lett, borzalmas. Alzheimer felé közelít az állapot, a szívéről nem is beszélve…Anyám azonnal kétségbeesett, 160 000 ft ért vehetett volna ott helyben valami kapszulát (nevét nem tudjuk, mint ahogy a férfiét is nehezen derítettem ki). Anyámnak 35 éve mélyvénás trombózisa volt, a mai napig harisnyát hord, dagad a lába st stb. De erre például a csodavizsgálat során érdekes módon mégsem derült fény. Ellenben a kapszula Apám prosztataproblémáira sem lesz majd rossz! Ki tudják azt maguk gazdálkodni címszóval.A leleten (?) a vizsgálatot végző gép forgalmazója az egyetlen kézzel fogható dolog. Csak idős embereket hívnak. Miért?!

  Odamentem személyesen, de nem szívesen beszélgetett velem a férfiember. Pedig csak kíváncsian érdeklődtem, és időpontot szerettem volna kérni. Állítása szerint a vizsgálat ha kiderít valamit, azzal orvoshoz kell menni, és a kérdéseimre, miszerint tud e valami gyógymódot, kapszulát ajánlani, azonnal nemleges választ adott.

  Mélységesen felháborító, hogy az idősebb korosztályt betegségeik okán próbálják aljas módon „lehúzni”. Akár gépet, akár kapszulát akarnal eladni, édesmindegy.

 14. Az Alt-Hc lézerkészülék több néven is „fut” a piacon. Például HandyCure néven vásárolható az egyik webshopban – 144 ezer forintért. Az adott cég egyébként tisztességes üzletpolitikát folytat és erről a készülékről korrekt állításokat tesz.
  Annyit kell tudni a HandyCure-ról, hogy a lézer intenzitása maximum 6,25 mWatt, azaz a lehető leggyengébb a piacon.
  Ízületi panasz esetén ettől a készüléktől hatást várni olyan, mintha az unoka babakonyhájában akarná megfőzni a többfogásos karácsonyi vacsorát a nagycsalád számára. Nulla az esélye.
  A Mag R készülék „régi motoros”, azaz régóta van a csaló cégek kínálatában. Azonban egyetlen tisztességes tevékenységet folytató webshopban sem található meg.
  A két készülék, amit eladtak önöknek érdemi egészségügyi hatással nem rendelkezik. Nagyon enyhe panaszokra segíthet, de csak akkor, ha órákat töltenek naponta kezeléssel.
  A legjobban akkor jár, ha visszakéri a pénzét.
  Tisztességes boltban az összeg feléből valóban hatékony készülékeket vásárolhat.

 15. Ezek alapján sajnos úgy tűnik, h bennünket is átvertek. Megvettük a Mag-R készüléket 400 eFt-ért. Egy másik alkalommal pedig egyszerűen nem engedtek el, amig meg nem vettük az Alt-Hc lézeres készüléket 1,3 mFt-ért. Mondtam a páromnak, h szó sem lehet róla. Az értékesítő látta a páromon, h benne lenne, de nagyon sokallja az árát. Addig-addig, h leengedte az árat 650 eFt-ra. Mivel párom nagyon szerette volna, így megvettük. Természetesen a most bemutatott 93/42/EEC szám sehol nem szerepel a megkapott 8 oldalon….. Viszont a szerződésben benne van, h három hónapon belül vissza lehet vinni, ha nem használ. Egyébként nálunk is pontosan ugyanez a forgatókönyv zajlott le, amit mások már leírtak. Pontosan ugyanolyan színes nyilas, kockás „riasztó” eredményt kaptunk mi is, ami láthatóan most közzé van téve. Nekünk a fülünkre tettek egy fejhallgatót, és ez alapján dolgozott a számítógép. A páromnak ez már akkor gyanús volt, h hol tart a technika….. Állítólag az űrhajósoknál használják ezt a modern technikát…..
  Nagyon sajnálom, h az átverésre ott, a helyszínen nem jöttünk rá.
  A cég neve: ProMedic International Kft (számlát kaptunk). Mi a Rákóczi úton voltunk Bp-en ezen a felmérésen. Ráadásul ez egy új cég (most nézem csak az adószámát), mert 32-vel kezdődik. A régiek 1-el kezdődnek.
  Szóval nem találok szavakat. Remélem, h vissza tudjuk szerezni tőlük a 800 eFt-ot.

 16. A MAG R+ készülék 100%ban biztos, hogy nem fog érdemben segíteni. Nem való a nyiroködémára csak kb olyan mértékben, mint a kanál a kenyér felszeletelésére. Végül is lehet kanállal kenyeret szelni, de nagyon nem arra való.
  Olvassa el, hogyan kell a nyiroködémát kezelni: A nyiroködéma kezelése a mindennapokban
  A mágnesterápiát meg sem említem – annyira nem erre való-

 17. Orbánc után nyiroködémám lett a jobb alsó lábamon.8 alkalommal voltam kézi nyirokmasszázson,ami szemmel látható eredményt hozott. A MAG-R+ készülék segíthet a továbbiakban? Előre is köszönöm a válaszát!

 18. A rendőrségen kívül nincs más lehetőség. Sőt… még a rendőrség sem mindig… ha aláírja a 6 példányt és személyesen rendeli meg, veszi át a készüléket, akkor még visszaadni sem tudja.

 19. Köszönöm a cikket. Elolvasva nyugodtam meg, hogy tényleg kamu vizsgálat volt, és nem kell bepánikolnom.  Tegnap voltam egy ilyen érrendszeri vizsgálaton. Szerencsére csak az 5000 Ft vizsgálati díjat és 3 órát buktam el. 395000 Ft-ért akartak vetetni velem egy gépet, amiről nem volt hajlandó előre semmit elárulni az értékesítő (ha lehet így nevezni), csak agresszívan ismételgette, hogy akarok-e meggyógyulni, akkor írjam alá 6 példányban. Ilyet én még nem tapasztaltam, meg kellett öregednem hozzá, hogy én is célpont legyek. Nagyon brutális lelki zsarolással találtam magam szembe a végén, amikor a szerződés aláírására került volna sor. Tudok-e elkenük valamit tenni? Van-e valami szerv a rendőrségen kívül, akik foglalkoznak ilyen átverős, időseket lehúzós cégekkel?

 20. Ebben biztosan nem tudok segíteni.
  40-50 ezer orvos és sok tízezernyi rendelő van, ami mellett még egy csomó egészséggel kapcsolatos szolgáltató is van.
  Csak az édesapja tudná megmondani hol járt. Sajnálom, hogy már nem tudja elmondani.

 21. segitséget szeretnék kérni őntől édes apámat is behivták egy ilyen vizsgálatra ami ingyenes kapot leletet de cim nincs rajta és mulasztotak nem tájékoztaták édes apámat kellőkép az eredményről és nem sokkal későb hirtelen őszeeset és meghalt pedig megmenthető lett volna utolag mondta egy orvos ha jol tájékoztatják kérem szépen segitségét hogy megtaláljam a vizsgálatot végzőket segitségét előre is nagy tisztelettel kőszőnőm nagyon szomoru vagyok

 22. 1., A 3D NLS biorezonancia mérés eredményeit semmi nem támasztja alá. Ez egy orvosilag nem elfogadott, alternatív módszer. Az adatai nem validáltak, azaz nem ellenőrizhetők.
  2., A Balance Mag-R típus gyártója sehol nem derül ki, a termék csak a vaterán található meg, még az Ebayen vagy Amazonon sem. Úgy tűnik, sehol máshol nincs forgalmaznak ilyen néven eszközt.
  3., A cégjegyzék szerint a cég fő tevékenységi köre: Lakó és nem lakó épület építése. Ettől még üzemeltethet állapotfelmérést is…
  Az ajánlat szerintem minimum gyanús.

 23. Kérdés: az alábbi cég ismerős lesz-e „instrument sales managerment kft.” 3D NLS állapot felmérés… ajánoltt készülék „MAG-R+ tip.
  cca 1.000 $ USD

 24. Ahogy írtam is: az idősek átverése „jó üzlet” ezeknek a cégeknek. Az ilyennel foglalkozó cég azonban „rövid életű”. Néhány tucat átverés után a céget megszüntetik – így ha a felháborodott megkárosítottak hatóságokhoz fordulnak, már nem tudnak semmit tenni. A felszámolt cég nem áll helyt az okozott kárért.
  A tulajdonosok azonban már új céget alapítottak és azzal folytatják.
  Semmi sem véd ellenük, csak a tájékozódás.

 25. „Nekem sikerült megúszni” ezt a céget. Nem Ők hívtak, a közösségi oldalon botlottam bele a hirdetésükbe. Idén szeptemberben, pont előtte voltam Pesten a XIII. kerületben egy hasonló átverős cégnél izom,- csont,-ízület vizsgálaton. Az „csak 6900 Ft volt, mivel készpénzben fizettem, nincs más bizonyítékom, nem kaptam róla számlát, csak egy névjegykártyát. Amin a náluk igénybe vehető speciális kezeléseket, irányított gyógytornát díjért lehet igénybe venni. Azt ígérte a vizsgálatot végző hölgy kb. 2 percig tartott & kikellett töltenem egy adatlapot, majd e-mailben megkapom a kiértékelést. Máig nem érkezett meg. „Olcsón megúsztam”. Amiről meg itt szó van végül is én hívtam Őket, érdeklődés szintjén. Közben a Barátnőm mesélt egy esetet, Ő kísérte föl egy Nyugdíjasklub tagját Pestre a VII kerület Almássy u. 2-be. A már leírtak szinte szó szerint történtek, azzal a különbséggel, amikor a hölgy közölte a kézbe kapott több oldalas vizsgálati eredményt, nemet mondott, nem írt alá semmit, nem akart Ő sem venni „kütyüt” pedig nagyon sok bajt állapítottak meg nála is! Elképesztő goromba & arrogáns volt vele az ügynök. Az átverést végző direktértékesítők címéről beugrott, ugyanarról a cégről van szó, ahol Ők már jártak. Volt némi ismeretem a tolakodó módon szorgoskodó direktértékesítők módszeréről, időpont kéréskor közöltem a férfival, aki fogadta a hívásom, nem tudok & nem is akarok ezért pénzt kiadni. És, nincs mód arra, hogy heti,- havi gyakorisággal ezért fölutazzak 200 km-re lakóhelyemről. Majd jött a kifogás, a három vizsgálatot végző gép közül, egyik elromlott, megadta a privát számát, keressem egy hét múlva. De, majd ő is evidenciába tartja a nevem & ha vissza érkezik a gép, hívni fog. Nem keresett, engem meg a Barátnőm megerősített, hagyjam a csudába. Sajnos az idős korosztály jellemzően nem kellőképen tájékozott, nem elég óvatos! Számunkra még a tisztesség a természetes & naivan azt feltételezik másokról is, ezért tudják sokukat kihasználni!

 26. Nem ismerek olyan orvosi magánrendelőt, szakrendelőt, kórházat vagy klinikát, ahol „telefonálással” hívják be az „áldozatot”.
  Azaz akit így hívnak különféle cégek, az éljen a gyanúval, hogy az átverős cégek egyike jelentkezett.

 27. Engem most hívtak a 06706730991-es számról. VII.kerület Almássy u.2.-ben lenne 5000ft-ért érrendszeri vizsgálat. Ez is átverés!
  Kérdeztem,hogy az eredményeket elfogadja e a kardiológus, amire kitérő választ kaptam. Hát várhatnak…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük