Az Élethosszig Egészségesen magazin küldetése otthoni és rendelői orvostechnológiai eszközök minél szélesebb körben történő ismertetése, használatuk bemutatása. A fejlődés rendkívül gyors, naponta jelennek meg újabb és újabb megoldások, így mindig van új és újabb megismernivaló.

A legfrissebb adatok szerint a magyar felnőtt lakosság több mint 40%-a szenved egy vagy több krónikus betegségtől, mely megkeseríti a mindennapi életét. Az érintett betegek igen gyakran keresik fel a háziorvosi rendelőket és csodálkoznak, hogy az orvos, azon kívül, hogy felírja a havi gyógyszeradagot, semmit sem tud tenni értük!

Az orvostudomány megalapítójának tartott Hippokratész már közel két és fél ezer évvel ezelőtti kijelentette, hogy felelős vagy magadért és életmódodért: „Ha nem változtatsz az életeden, nem lehet rajtad segíteni!”– mondta. Az orvosoknak pedig azt tanácsolta: „Akkor kezdj kezelésbe, ha a beteg megértette, hogy neki mit kell tennie a gyógyulása érdekében!”

Meg kell értened, hogyha krónikus beteg vagy, akkor a gyógyulás kulcsa a Te kezedben van. Ha nem szeded be a gyógyszereket, nem csökkented a súlyod, nem kezdesz mozogni, a gyógyszerektől csak a tünetek elfedését várhatod. Ne az orvostól és gyógyszerektől várd a „megváltást”, tegyél magadért. A nyugati társadalmakban már évekkel ezelőtt felismerték ennek jelentőségét.

Az otthoni orvostechnikai eszközök segítenek neked abban, hogy az akut és általában rövid kórházi kezelés után a rehabilitációt Te magad tudd végezni, illetve krónikus betegséget egyensúlyban tartsd, javíts rajta vagy akár teljesen megszüntesd. Ezeket az készülékeket úgy fejlesztették ki, hogy az orvos jelenléte nélkül, biztonságosan használhasd. Persze az orvosod irányítását kérd és javasalatait fogadd meg, de ő nem tudja helyetted végezni a kezelést!

Az Élethosszig Egészségesen® magazin gondolata már évekkel ezelőtt körvonalazódott

Akkoriban orvostechnológiai tanácsadóként megfordultam az ország összes kórházában, jártam sokszáz házi- és magánorvosi rendelőben és azt tapasztaltam, hogy az orvosok jelentős része alig vagy nagyon keveset tud azokról az eszközökről, melyeket a kórházi kezelést követő időszakra, a beteg számára készítettek. Ha pedig nincs ismeretük ezekről, akkor hogyan adhatnának tanácsot a betegeik számára?

Az interneten több „betegtájékoztató” oldalt is találsz, melyek nem adnak érdemi segítséget számodra. Szinte orvosi tankönyvi igényességgel ismertetik a betegségeket. Szakzsargonban, a lehető legkörültekintőbben ismertetik egy-egy kórkép minden lehetséges okát, szövődményét és orvosi kezelését. Különös hangsúlyt fektetnek a gyógyszeres kezelésre, hiszen hirdetőik többsége gyógyszerforgalmazó.

Egyikben sem találsz érdemi javaslatot arra, hogy mit tehetnél magad otthon vagy éppen milyen technológiai eszközzel támogathatod a gyógyulásod, nem is beszélve arról, hogyan kellene ezeket alkalmaznod.

Nem véletlen, hogyha fogalmad sincs arról, hogy számos problémára van egyszerű és hatékony megoldás. 

A www.elethosszig.hu keretein belül igyekszem közérthetően bemutatni számodra ezeket a lehetőségeket. Mivel minden valószínűség szerint a családodban és közvetlen környezetedben is többen szenvednek krónikus betegségtől, érdemes velem tartanod. Olvasd el írásaimat és oszd meg másokkal is, segíthetsz vele!

Szerző: Dr. Zátrok Zsolt

A Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán végeztem 1991-ben. Hosszú ideig kórházi orvosként dolgoztam, majd elhagytam a pályát és a legkorszerűbb orvosi berendezések használatát oktattam az orvosi teamek számára. 2012 óta kizárólag olyan eszközökkel foglalkozom, melyet a beteg általi, otthoni használatra terveztek. Blogomban ezekről az eszközökről írok, beleértve a biztonságos alkalmazás ismertetését is. Tapasztalataim alapján meggyőződéssel állíthatom, hogy hozzájárulhatnak az egészséged megőrzéséhez/helyreállításához.

5 Comments

 1. Így látatlanban nem szokásom „lődözni” és távgyógyítóként tetszelegni. Egy problémát akkor lehet hatékonyan kezelni, ha megkeressük az okát és az oknak megfelelő kezelést adunk. A lábfej hidegségét, zsibbadását több dolog is okozhatja, például egy kényelmetlen cipő, gerinctáji idegbecsípődés, piriformis szindróma, kezdődő cukorbetegség, korábbi törés, sérülés. Ha a kivizsgálással végzett és tudja a diagnózist, akkor tudok konkrét eszközt javasolni.

 2. A lábfejem hideg és zsibbadt.Jól tudok járni futni,de szeretném tudni,hogy lehetne-e gyógyszerrel vagy másképen megszüntetni
  Üdv: Várom az okos választ.
  Visszajött, de én még életemben nem írtam erről a problémámról.
  Szeretnék egy okos választ kapni

 3. A lábfejem hideg és zsibbadt.Jól tudok járni futni,de szeretném tudni,hogy lehetne-e gyógyszerrel vagy másképen megszüntetni
  Üdv: Várom az okos választ.

 4. 🙂 Ön az Élethoszig Egészségesen kiadványt olvassa. Ami ingyenes. Olvassa a többi cikket is.
  Sajnos a kóros izzadás legtöbbször „ok nélkül” van. Nem ismert a pontos kiváltó ok, így a megszüntetése is mindig időleges. Eltüntethető, de kiújul… És ezt kell „játszani” folyamatosan.

 5. Tisztelt Dr.Úr!

  Az Ön által említett ÉLETHOSSZIG EGÉSZSÉGESEN kiadványokhoz hol és hogyan lehet hozzá jutni? Ha elő lehet fizetni az is érdekelne. Most olvastam éppen a tulzott izzadásról, én is ebbe is szenvedek többek között, már keresztbe-kasul vizsgáltak és nem jutottak semmire.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük