Küldetésünk a korszerű technológia népszerűsítése

Küldetésünk az otthoni és rendelői orvostechnológiai fejlesztések minél szélesebb körben történő ismertetése, használatuk bemutatása. A fejlődés rendkívül gyors, naponta jelennek meg újabb és újabb megoldások.

A legfrissebb adatok szerint a magyar felnőtt lakosság több mint 40%-a szenved egy vagy több krónikus betegségtől, mely megkeseríti a mindennapos életvitelét. Ezek a krónikus betegek szinte napi rendszerességgel felkeresik a háziorvosi rendelőket. Az orvos, azon kívül, hogy felírja a havi gyógyszeradagot, semmit sem tud tenni értük! A kulcs a betegek kezében van.

Az orvostudomány megalapítójának tartott Hippokratész már közel két és fél ezer évvel ezelőtti kijelentette, hogy felelősek vagyunk magunkért és életmódunkért: “Ha nem változtatsz az életeden, nem lehet rajtad segíteni!”– mondta.

Ahogy ebből is kiolvasható, a krónikus betegség kezelésének sikere a beteg kezében van. Ha nem szedi be a gyógyszereket, nem csökkenti a súlyát, nem kezd mozogni, nincs érdemi lehetőség az orvos kezében! A nyugati társadalmakban már évekkel ezelőtt felismerték ennek jelentőségét és a krónikus betegek számára olyan eszközöket fejlesztenek, melyekkel otthon, az orvos jelenléte nélkül, biztonságosan tudja -akár napi rendszerességgel- kezelni magát, csökkentheti fájdalmait, ellenőrizheti a fontos élettani adatokat, egyensúlyban tarthatja betegségét vagy javíthatja azt.

Az Élethosszig Egészségesen® magazin gondolata már évekkel ezelőtt megfogalmazódott bennem.

Akkoriban orvostechnológiai tanácsadóként dolgoztam, megfordultam az ország összes kórházában, jártam sokszáz házi- és magánorvosi rendelőben és azt tapasztaltam, hogy az orvosok jelentős része alig vagy nagyon keveset tud az orvostechnológia által közvetlenül a betegek számára készített megoldásokról. Ha pedig nincs ismeretük ezekről, akkor hogyan adhatnának tanácsot a betegeik számára?

MM - mainpage
MM - mainpage
MM - mainpage
MM - mainpage
MM - mainpage

Az eddig megjelent “betegtájékoztató” oldalak kizárólag a betegségek szinte tankönyvi igényességű ismertetésére vállalkoznak. Zsakzsargon használatával igyekeznek a lehető legkörültekintőbben leírni egy-egy kórkép minden lehetséges okát, szövődményét és akut kezelését. A beteg általi otthoni teendőket vagy éppen a gyógyulást támogató technológiai eszközöket, módszereket egyik sem ismerteti.

Nem véletlen, hogy a betegek egy jelentős részének fogalma sincs arról, hogy van megoldás a problémájára.

A www.elethosszig.com keretein belül igyekszünk közérthetően bemutatni ezeket a technológia lehetőségeket, mely egyben küldetésünk is.

Mivel minden valószínűség szerint az Ön családjában és közvetlen környezetében is többen szenvednek krónikus betegségtől érdemes Önnek is velünk tartania. Olvassa írásainkat és ossza meg azokkal, akik rászorulnak

Legyen az első hozzászóló on "Küldetésünk a korszerű technológia népszerűsítése"

Hozzászólás írása

E-mail cím (nem publikus)


*