Miért jó az egészséges életmód?

Hazánkban az aktuális statisztikák szerint 50-52 év körül van az egészségben leélhető élettartam. Minden második magyar felnőttnek legalább egy krónikus betegsége van. Ezek a betegségek befolyásolják a mindennapi életét, bevételszerző képességét, növelik kiadásait, rontják az életszínvonalát. Mégsem foglalkozik vele senki. Nincsenek felvilágosító programok, sehol nem beszélnek az egészséges életmód fontosságáról. Így aztán az emberek önszántukból rohannak betegség-végzetükbe. 

Az orvostudomány mai állása szerint a betegségek nagyobb része életmódbeli hibákra vezethető vissza.

A helytelen táplálkozás, a mozgáshiány, a stress és a káros szenvedélyek a legártalmasabbak. Persze van egy sereg más is, beleértve a környezetszennyezést, az ipari élelmiszer előállítást, stb. Nem részletezem, de végülis ezekért is az ember a felelős.

A Te egészséged rendkívül fontos nemcsak neked, hanem a családod számára is! 

 • Mert csak egészségesen érezheted magad jól a bőrödben.
 • Mert csak egészségesen bírod a fizikai terhelést és stresszt.
 • Mert egészségesen nem kell vizsgálatokért, kezelésekért, gyógyszerekért fizetned.
 • Mert csak egészségesen tudod megszerezni az anyagiakat magad és családod számára.

Az egészség fontosságára szüleid betegségei és az egészségük visszaszerzéséért folytatott elkeseredett küzdelmük is felhívhatja a figyelmed! Tanulj a megbetegedésük és kínlódásuk példájából!

Élj egészséges életet! Elkerülheted, hogy oda juss, ahova ők.  

Tudnod kell, hogy az egészséges életmód sokkal nehezebb! Azonban erőfeszítéseidért egy sereg jó dologgal számolhatsz?

 • Nem kapsz 50 évesen infarktust vagy sztrókot.
 • Nem kell az életed során fáradtságosan összegyűjtött pénzed arra fordítani, hogy visszaszerezd az eltékozolt egészséged.
 • Nem kell kiszolgáltatottan élni, jövedelem nélkül (mert a betegség nem engedni, hogy dolgozz és keress, de kiadásod annál több lesz).
 • Nincs cukorbetegséged és nem rohadnak el még élve a lábujjaid és nem amputálják őket egyenként.
 • Nem teszi tönkre ízületeid a túlsúly.
 • Nem csinálják ki a gyomrod, májad, veséd és vérképzésed a gyógyszerek.
 • Tudsz foglalkozni a gyermekeiddel, unokáiddal.
 • A családi ebédek nem a betegségeidről és a halálfélelemről szólnak, hanem az élményekről és életről.

Ez megéri! Akkor is, ha ez a rögösebb út!

S hogy mit lehet javasolni annak a sokmillió embernek, aki ma már súlyosan beteg? 

A legnagyobb problémát az jelenti, hogy többnyire nincs mód a rossz táplálkozás, a mozgáshiány, a káros szenvedélyek által tönkretett test “visszafiatalítására”. Néhány tabletta nem fogja eltünteti a tested ellen évtizedeken át elkövetett tettek következményeit.

Az állapot javítására azonban sosincs késő… de ehhez gyökeresen változtatni kell azokon a dolgokon, amik a betegséged kialakulásához vezettek…

A sorsod a saját kezedben van! Változtass!  

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (2)
 • comment-avatar

  Ez a cikkem pont arról szól, hogy mi a a különbség! Ha valaki nem mozog, egészségesen táplálkozik, az egészségesebben, jobb teljesítőképességgel fogja elérni az időskort és élvezni tudja a nyugdíjas éveket. Aki nem teszi, annak a sorbanállás jut a rendelőkben, a rengeteg kiadás a gyógyszerekre, vizsgálatokra.
  Egészségesen élni sokkal nehezebb, mert erőfeszítést igényel. És ez az, amit az emberek többsége “nem vállal be”, nem törődve a későbbi következményekkel.
  Arra biztatom, hogy ne törődjön a huhogókkal! A saját útját járja! Megéri.

 • comment-avatar
  Évicka 2 év

  Kedves Doktor Úr ! Nagyon örülök, hogy megtaláltam az oldalát. 55 éves leszek idén. Megpróbálok egészségesen élni, mozogni. Gyógyszert nem szedek, megfelelő egészségi állapotban gondolom magam. A laborértékeim is megfelelőek, és próbálok rendszeresen más szűrővizsgálatokra is eljárni. Napi rendszerességgel tornázom 40 percet, igyekszem egyéb sportot is végezni. De!!! Azt az elképesztő ellenállást amit a környezetemben látok, és tapasztalok, az engem elkeserít. “Hogy minek csinálod, semmi értelme 55 évesen mit akarsz az élettől”? “Ne csinálj már bohócot magadból, korán reggel a torna miatt 1 órával előbb felkelni? ” “Jaj parcellát keressél magadnak ne túrahelyet” ” 55 évesen majd 1 órát tornázol ? Minden nap ? Hülye vagy ? “Már mindjárt életed végén vagy, a leépülés küszöbén minek ? ” “Nem eszel cukrot, ebből még bajod lehet” . “Kevés húst eszel, aztán majd nézheted, hogy kihullik a hajad” ” 60 év felett úgysem leszel egészséges, akármit csinálsz” ” Nem dohányzol ? semmi köze pedig a betegségekhez” és ilyenek…… jaj hadd ne soroljam. Őszintén szólva nagyon elszomorít az egész … Ugye Doktor Úr, Ön velem van ?