Miért jó az egészséges életmód?

Hazánkban az aktuális statisztikák szerint 50-52 év körül van az egészségben leélhető élettartam. Minden második magyar felnőttnek legalább egy krónikus betegsége van. Ezek a betegségek befolyásolják a mindennapi életét, bevételszerző képességét, növelik kiadásait, rontják az életszínvonalát. Mégsem foglalkozik vele senki. Nincsenek felvilágosító programok, sehol nem beszélnek az egészséges életmód fontosságáról. Így aztán az emberek önszántukból rohannak betegség-végzetükbe. 

Kattints a részletekért!

Az orvostudomány mai állása szerint a betegségek nagyobb része életmódbeli hibákra vezethető vissza.

A helytelen táplálkozás, a mozgáshiány, a stress és a káros szenvedélyek a legártalmasabbak. Persze van egy sereg más is, beleértve a környezetszennyezést, az ipari élelmiszer előállítást, stb. Nem részletezem, de végülis ezekért is az ember a felelős.

A Te egészséged rendkívül fontos nemcsak neked, hanem a családod számára is! 

 • Mert csak egészségesen érezheted magad jól a bőrödben.
 • Mert csak egészségesen bírod a fizikai terhelést és stresszt.
 • Mert egészségesen nem kell vizsgálatokért, kezelésekért, gyógyszerekért fizetned.
 • Mert csak egészségesen tudod megszerezni az anyagiakat magad és családod számára.

Az egészség fontosságára szüleid betegségei és az egészségük visszaszerzéséért folytatott elkeseredett küzdelmük is felhívhatja a figyelmed! Tanulj a megbetegedésük és kínlódásuk példájából!

Élj egészséges életet! Elkerülheted, hogy oda juss, ahova ők.  

Tudnod kell, hogy az egészséges életmód sokkal nehezebb! Azonban erőfeszítéseidért egy sereg jó dologgal számolhatsz?

 • Nem kapsz 50 évesen infarktust vagy sztrókot.
 • Nem kell az életed során fáradtságosan összegyűjtött pénzed arra fordítani, hogy visszaszerezd az eltékozolt egészséged.
 • Nem kell kiszolgáltatottan élni, jövedelem nélkül (mert a betegség nem engedni, hogy dolgozz és keress, de kiadásod annál több lesz).
 • Nincs cukorbetegséged és nem rohadnak el még élve a lábujjaid és nem amputálják őket egyenként.
 • Nem teszi tönkre ízületeid a túlsúly.
 • Nem csinálják ki a gyomrod, májad, veséd és vérképzésed a gyógyszerek.
 • Tudsz foglalkozni a gyermekeiddel, unokáiddal.
 • A családi ebédek nem a betegségeidről és a halálfélelemről szólnak, hanem az élményekről és életről.

Ez megéri! Akkor is, ha ez a rögösebb út!

S hogy mit lehet javasolni annak a sokmillió embernek, aki ma már súlyosan beteg? 

A legnagyobb problémát az jelenti, hogy többnyire nincs mód a rossz táplálkozás, a mozgáshiány, a káros szenvedélyek által tönkretett test „visszafiatalítására”. Néhány tabletta nem fogja eltünteti a tested ellen évtizedeken át elkövetett tettek következményeit.

Az állapot javítására azonban sosincs késő… de ehhez gyökeresen változtatni kell azokon a dolgokon, amik a betegséged kialakulásához vezettek…

A sorsod a saját kezedben van! Változtass!  

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (6)
 • comment-avatar

  A kalapácsujj és a sarkantyú is a rossz láb-statika miatt alakul ki. A kalapácsujj esetén az ín károsodik, merevedik és ez „húzza be” az ízületet, ettől görbül az ujj. A Sarkantyú pedig egy krónikus gyulladás miatti csontfelrakódás.
  A Bemer kezelés a vérkeringés javítását biztosítja.
  A fenti két problémára minimális hatása van, esetleg a fájdalom mérséklésében lehet szerepe.
  A Bemer készülék fény kezelőfeje NEM LÉZER!!! Egy LED lámpa, ami a bőr és a felszín 1-2cm-es közelében levő képletek, bőr, inak esetén fokozza a vérkeringést. Szintén nincs érdemi hatása a problémáira.
  Azonban a BEmer több a semminél, mert egyébként a problémájára inkább csak műtéti megoldás van.

 • comment-avatar
  Anna 8 hónap

  Nem teljesen a témához kapcsolódó gondolataim vannak,de bátorkodom megszólítani. 62 évesen, jöttem rá, hogy az utóbbi 3 évden elhanyagoltam a lábamon már több éve mutatkozó kalapácsujj kialakulását. Ezzel együtt mindkét sarka ön sarkantyú alakult ki, amit 4 éve tünetmentes (lecseréltem a cipőimet. Sajnos most az egyik lábamon a sarkantyú újra gyulladt, púpos, kicsit fáj. Tegnap bukkantam az ön oldalára, és rájöttem, hogy a b
  BEMER-hez van lézer sugárzó fejem. Múlt héten elkezdtem a CARTIDOL krémmel kenegetni. A kérdésem, hogy hogyan használjam a két gyógyítási lehetőséget? Mennyi ideig (2 perc, 8 perc, mert ne találtam pontos értékeket a 660 nanométeres fényt kibocsátóra) és naponta hányszor. A másik sarkamon egyébként tünetmentes most is. Milyen kilátások vannak a tünetmentességre? Végül segítségét szeretném kérni, a mindkét lábamon kialakulóban lévő kalapács ujjára. KB 2,5 éve süllyed a haránt boltozatom, nagyobb cipők én járok, ritka férfi széles lábfejet keresek, de ritka mint a fehér holló. Köszönöm a segítségét! Anna

 • comment-avatar

  Teljesen egyetértek! Köszönöm, hogy megosztotta a történetét. Egészségesen élni sokkal nehezebb, mert tenni kell érte, oda kell figyelni étkezésre, mozgásra, a szellemi frissesség megőrzésére.

 • comment-avatar
  ROBÁG 2 év

  IGEN! IGEN! IGEN! Én 62 éves vagyok. Fiatal koromban sportoltam, majd egy térdsérülés miatt abba hagytam. Közel 25 év múlva egypár normális és jó ember hatására megint elkezdtem sportolni. 105 kg-ról kellett lefogyni. Most 70 kg vagyok. Megérte. És tovább folytatom. Ameddig futni tudok addig futok. Pedig egyszerűbb behuppanni a fotelbe és munka után meginni egy sört elrágcsálni valamit, és a TV-t nézni, mint futócipőt húzni, és kimenni a hidegbe futni egy órát. De a futás és a munka éltet. A semmittevés megöl.

 • comment-avatar

  Ez a cikkem pont arról szól, hogy mi a a különbség! Ha valaki nem mozog, egészségesen táplálkozik, az egészségesebben, jobb teljesítőképességgel fogja elérni az időskort és élvezni tudja a nyugdíjas éveket. Aki nem teszi, annak a sorbanállás jut a rendelőkben, a rengeteg kiadás a gyógyszerekre, vizsgálatokra.
  Egészségesen élni sokkal nehezebb, mert erőfeszítést igényel. És ez az, amit az emberek többsége „nem vállal be”, nem törődve a későbbi következményekkel.
  Arra biztatom, hogy ne törődjön a huhogókkal! A saját útját járja! Megéri.

 • comment-avatar
  Évicka 3 év

  Kedves Doktor Úr ! Nagyon örülök, hogy megtaláltam az oldalát. 55 éves leszek idén. Megpróbálok egészségesen élni, mozogni. Gyógyszert nem szedek, megfelelő egészségi állapotban gondolom magam. A laborértékeim is megfelelőek, és próbálok rendszeresen más szűrővizsgálatokra is eljárni. Napi rendszerességgel tornázom 40 percet, igyekszem egyéb sportot is végezni. De!!! Azt az elképesztő ellenállást amit a környezetemben látok, és tapasztalok, az engem elkeserít. „Hogy minek csinálod, semmi értelme 55 évesen mit akarsz az élettől”? „Ne csinálj már bohócot magadból, korán reggel a torna miatt 1 órával előbb felkelni? ” „Jaj parcellát keressél magadnak ne túrahelyet” ” 55 évesen majd 1 órát tornázol ? Minden nap ? Hülye vagy ? „Már mindjárt életed végén vagy, a leépülés küszöbén minek ? ” „Nem eszel cukrot, ebből még bajod lehet” . „Kevés húst eszel, aztán majd nézheted, hogy kihullik a hajad” ” 60 év felett úgysem leszel egészséges, akármit csinálsz” ” Nem dohányzol ? semmi köze pedig a betegségekhez” és ilyenek…… jaj hadd ne soroljam. Őszintén szólva nagyon elszomorít az egész … Ugye Doktor Úr, Ön velem van ?