Hazánkban az aktuális statisztikák szerint 50-52 év körül van az egészségben leélhető élettartam. Minden második magyar felnőttnek legalább egy krónikus betegsége van. Ezek a betegségek befolyásolják a mindennapi életét, bevételszerző képességét, növelik kiadásait, rontják az életszínvonalát. Mégsem foglalkozik vele senki. Nincsenek felvilágosító programok, sehol nem beszélnek az egészséges életmód fontosságáról. Így aztán az emberek önszántukból rohannak betegség-végzetükbe. 

Az orvostudomány mai állása szerint a betegségek nagyobb része életmódbeli hibákra vezethető vissza.

A helytelen táplálkozás, a mozgáshiány, a stress és a káros szenvedélyek a legártalmasabbak. Persze van egy sereg más is, beleértve a környezetszennyezést, az ipari élelmiszer előállítást, stb. Nem részletezem, de végülis ezekért is az ember a felelős.

A Te egészséged rendkívül fontos nemcsak neked, hanem a családod számára is! 

 • Mert csak egészségesen érezheted magad jól a bőrödben.
 • Mert csak egészségesen bírod a fizikai terhelést és stresszt.
 • Mert egészségesen nem kell vizsgálatokért, kezelésekért, gyógyszerekért fizetned.
 • Mert csak egészségesen tudod megszerezni az anyagiakat magad és családod számára.

Az egészség fontosságára szüleid betegségei és az egészségük visszaszerzéséért folytatott elkeseredett küzdelmük is felhívhatja a figyelmed! Tanulj a megbetegedésük és kínlódásuk példájából!

Élj egészséges életet! Elkerülheted, hogy oda juss, ahova ők.  

Tudnod kell, hogy az egészséges életmód sokkal nehezebb! Azonban erőfeszítéseidért egy sereg jó dologgal számolhatsz?

 • Nem kapsz 50 évesen infarktust vagy sztrókot.
 • Nem kell az életed során fáradtságosan összegyűjtött pénzed arra fordítani, hogy visszaszerezd az eltékozolt egészséged.
 • Nem kell kiszolgáltatottan élni, jövedelem nélkül (mert a betegség nem engedni, hogy dolgozz és keress, de kiadásod annál több lesz).
 • Nincs cukorbetegséged és nem rohadnak el még élve a lábujjaid és nem amputálják őket egyenként.
 • Nem teszi tönkre ízületeid a túlsúly.
 • Nem csinálják ki a gyomrod, májad, veséd és vérképzésed a gyógyszerek.
 • Tudsz foglalkozni a gyermekeiddel, unokáiddal.
 • A családi ebédek nem a betegségeidről és a halálfélelemről szólnak, hanem az élményekről és életről.

Ez megéri! Akkor is, ha ez a rögösebb út!

S hogy mit lehet javasolni annak a sokmillió embernek, aki ma már súlyosan beteg? 

A legnagyobb problémát az jelenti, hogy többnyire nincs mód a rossz táplálkozás, a mozgáshiány, a káros szenvedélyek által tönkretett test „visszafiatalítására”. Néhány tabletta nem fogja eltünteti a tested ellen évtizedeken át elkövetett tettek következményeit.

Az állapot javítására azonban sosincs késő… de ehhez gyökeresen változtatni kell azokon a dolgokon, amik a betegséged kialakulásához vezettek…

A sorsod a saját kezedben van! Változtass!  

Szerző: Dr. Zátrok Zsolt

A Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán végeztem 1991-ben. Hosszú ideig kórházi orvosként dolgoztam, majd elhagytam a pályát és a legkorszerűbb orvosi berendezések használatát oktattam az orvosi teamek számára. 2012 óta kizárólag olyan eszközökkel foglalkozom, melyet a beteg általi, otthoni használatra terveztek. Blogomban ezekről az eszközökről írok, beleértve a biztonságos alkalmazás ismertetését is. Tapasztalataim alapján meggyőződéssel állíthatom, hogy hozzájárulhatnak az egészséged megőrzéséhez/helyreállításához.

6 Comments

 1. A kalapácsujj és a sarkantyú is a rossz láb-statika miatt alakul ki. A kalapácsujj esetén az ín károsodik, merevedik és ez „húzza be” az ízületet, ettől görbül az ujj. A Sarkantyú pedig egy krónikus gyulladás miatti csontfelrakódás.
  A Bemer kezelés a vérkeringés javítását biztosítja.
  A fenti két problémára minimális hatása van, esetleg a fájdalom mérséklésében lehet szerepe.
  A Bemer készülék fény kezelőfeje NEM LÉZER!!! Egy LED lámpa, ami a bőr és a felszín 1-2cm-es közelében levő képletek, bőr, inak esetén fokozza a vérkeringést. Szintén nincs érdemi hatása a problémáira.
  Azonban a BEmer több a semminél, mert egyébként a problémájára inkább csak műtéti megoldás van.

 2. Nem teljesen a témához kapcsolódó gondolataim vannak,de bátorkodom megszólítani. 62 évesen, jöttem rá, hogy az utóbbi 3 évden elhanyagoltam a lábamon már több éve mutatkozó kalapácsujj kialakulását. Ezzel együtt mindkét sarka ön sarkantyú alakult ki, amit 4 éve tünetmentes (lecseréltem a cipőimet. Sajnos most az egyik lábamon a sarkantyú újra gyulladt, púpos, kicsit fáj. Tegnap bukkantam az ön oldalára, és rájöttem, hogy a b
  BEMER-hez van lézer sugárzó fejem. Múlt héten elkezdtem a CARTIDOL krémmel kenegetni. A kérdésem, hogy hogyan használjam a két gyógyítási lehetőséget? Mennyi ideig (2 perc, 8 perc, mert ne találtam pontos értékeket a 660 nanométeres fényt kibocsátóra) és naponta hányszor. A másik sarkamon egyébként tünetmentes most is. Milyen kilátások vannak a tünetmentességre? Végül segítségét szeretném kérni, a mindkét lábamon kialakulóban lévő kalapács ujjára. KB 2,5 éve süllyed a haránt boltozatom, nagyobb cipők én járok, ritka férfi széles lábfejet keresek, de ritka mint a fehér holló. Köszönöm a segítségét! Anna

 3. Teljesen egyetértek! Köszönöm, hogy megosztotta a történetét. Egészségesen élni sokkal nehezebb, mert tenni kell érte, oda kell figyelni étkezésre, mozgásra, a szellemi frissesség megőrzésére.

 4. IGEN! IGEN! IGEN! Én 62 éves vagyok. Fiatal koromban sportoltam, majd egy térdsérülés miatt abba hagytam. Közel 25 év múlva egypár normális és jó ember hatására megint elkezdtem sportolni. 105 kg-ról kellett lefogyni. Most 70 kg vagyok. Megérte. És tovább folytatom. Ameddig futni tudok addig futok. Pedig egyszerűbb behuppanni a fotelbe és munka után meginni egy sört elrágcsálni valamit, és a TV-t nézni, mint futócipőt húzni, és kimenni a hidegbe futni egy órát. De a futás és a munka éltet. A semmittevés megöl.

 5. Ez a cikkem pont arról szól, hogy mi a a különbség! Ha valaki nem mozog, egészségesen táplálkozik, az egészségesebben, jobb teljesítőképességgel fogja elérni az időskort és élvezni tudja a nyugdíjas éveket. Aki nem teszi, annak a sorbanállás jut a rendelőkben, a rengeteg kiadás a gyógyszerekre, vizsgálatokra.
  Egészségesen élni sokkal nehezebb, mert erőfeszítést igényel. És ez az, amit az emberek többsége „nem vállal be”, nem törődve a későbbi következményekkel.
  Arra biztatom, hogy ne törődjön a huhogókkal! A saját útját járja! Megéri.

 6. Kedves Doktor Úr ! Nagyon örülök, hogy megtaláltam az oldalát. 55 éves leszek idén. Megpróbálok egészségesen élni, mozogni. Gyógyszert nem szedek, megfelelő egészségi állapotban gondolom magam. A laborértékeim is megfelelőek, és próbálok rendszeresen más szűrővizsgálatokra is eljárni. Napi rendszerességgel tornázom 40 percet, igyekszem egyéb sportot is végezni. De!!! Azt az elképesztő ellenállást amit a környezetemben látok, és tapasztalok, az engem elkeserít. „Hogy minek csinálod, semmi értelme 55 évesen mit akarsz az élettől”? „Ne csinálj már bohócot magadból, korán reggel a torna miatt 1 órával előbb felkelni? ” „Jaj parcellát keressél magadnak ne túrahelyet” ” 55 évesen majd 1 órát tornázol ? Minden nap ? Hülye vagy ? „Már mindjárt életed végén vagy, a leépülés küszöbén minek ? ” „Nem eszel cukrot, ebből még bajod lehet” . „Kevés húst eszel, aztán majd nézheted, hogy kihullik a hajad” ” 60 év felett úgysem leszel egészséges, akármit csinálsz” ” Nem dohányzol ? semmi köze pedig a betegségekhez” és ilyenek…… jaj hadd ne soroljam. Őszintén szólva nagyon elszomorít az egész … Ugye Doktor Úr, Ön velem van ?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük