Miért jó az egészséges életmód?

Hazánkban az aktuális statisztikák szerint 50-52 év körül van az egészségben leélhető élettartam. Minden második magyar felnőttnek legalább egy krónikus betegsége van. Ezek a betegségek befolyásolják a mindennapi életét, bevételszerző képességét, növelik kiadásait, rontják az életszínvonalát. Mégsem foglalkozik vele senki. Nincsenek felvilágosító programok, sehol nem beszélnek az egészséges életmód fontosságáról. Így aztán az emberek önszántukból rohannak betegség-végzetükbe. 

Az orvostudomány mai állása szerint a betegségek nagyobb része életmódbeli hibákra vezethető vissza.

A helytelen táplálkozás, a mozgáshiány, a stress és a káros szenvedélyek a legártalmasabbak. Persze van egy sereg más is, beleértve a környezetszennyezést, az ipari élelmiszer előállítást, stb. Nem részletezem, de végülis ezekért is az ember a felelős.

A Te egészséged rendkívül fontos nemcsak neked, hanem a családod számára is! 

 • Mert csak egészségesen érezheted magad jól a bőrödben.
 • Mert csak egészségesen bírod a fizikai terhelést és stresszt.
 • Mert egészségesen nem kell vizsgálatokért, kezelésekért, gyógyszerekért fizetned.
 • Mert csak egészségesen tudod megszerezni az anyagiakat magad és családod számára.

Az egészség fontosságára szüleid betegségei és az egészségük visszaszerzéséért folytatott elkeseredett küzdelmük is felhívhatja a figyelmed! Tanulj a megbetegedésük és kínlódásuk példájából!

Élj egészséges életet! Elkerülheted, hogy oda juss, ahova ők.  

Tudnod kell, hogy az egészséges életmód sokkal nehezebb! Azonban erőfeszítéseidért egy sereg jó dologgal számolhatsz?

 • Nem kapsz 50 évesen infarktust vagy sztrókot.
 • Nem kell az életed során fáradtságosan összegyűjtött pénzed arra fordítani, hogy visszaszerezd az eltékozolt egészséged.
 • Nem kell kiszolgáltatottan élni, jövedelem nélkül (mert a betegség nem engedni, hogy dolgozz és keress, de kiadásod annál több lesz).
 • Nincs cukorbetegséged és nem rohadnak el még élve a lábujjaid és nem amputálják őket egyenként.
 • Nem teszi tönkre ízületeid a túlsúly.
 • Nem csinálják ki a gyomrod, májad, veséd és vérképzésed a gyógyszerek.
 • Tudsz foglalkozni a gyermekeiddel, unokáiddal.
 • A családi ebédek nem a betegségeidről és a halálfélelemről szólnak, hanem az élményekről és életről.

Ez megéri! Akkor is, ha ez a rögösebb út!

S hogy mit lehet javasolni annak a sokmillió embernek, aki ma már súlyosan beteg? 

A legnagyobb problémát az jelenti, hogy többnyire nincs mód a rossz táplálkozás, a mozgáshiány, a káros szenvedélyek által tönkretett test “visszafiatalítására”. Néhány tabletta nem fogja eltünteti a tested ellen évtizedeken át elkövetett tettek következményeit.

Az állapot javítására azonban sosincs késő… de ehhez gyökeresen változtatni kell azokon a dolgokon, amik a betegséged kialakulásához vezettek…

A sorsod a saját kezedben van! Változtass!  

blank

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (4)
 • comment-avatar

  Teljesen egyetértek! Köszönöm, hogy megosztotta a történetét. Egészségesen élni sokkal nehezebb, mert tenni kell érte, oda kell figyelni étkezésre, mozgásra, a szellemi frissesség megőrzésére.

 • comment-avatar
  ROBÁG 7 hónap

  IGEN! IGEN! IGEN! Én 62 éves vagyok. Fiatal koromban sportoltam, majd egy térdsérülés miatt abba hagytam. Közel 25 év múlva egypár normális és jó ember hatására megint elkezdtem sportolni. 105 kg-ról kellett lefogyni. Most 70 kg vagyok. Megérte. És tovább folytatom. Ameddig futni tudok addig futok. Pedig egyszerűbb behuppanni a fotelbe és munka után meginni egy sört elrágcsálni valamit, és a TV-t nézni, mint futócipőt húzni, és kimenni a hidegbe futni egy órát. De a futás és a munka éltet. A semmittevés megöl.

 • comment-avatar

  Ez a cikkem pont arról szól, hogy mi a a különbség! Ha valaki nem mozog, egészségesen táplálkozik, az egészségesebben, jobb teljesítőképességgel fogja elérni az időskort és élvezni tudja a nyugdíjas éveket. Aki nem teszi, annak a sorbanállás jut a rendelőkben, a rengeteg kiadás a gyógyszerekre, vizsgálatokra.
  Egészségesen élni sokkal nehezebb, mert erőfeszítést igényel. És ez az, amit az emberek többsége “nem vállal be”, nem törődve a későbbi következményekkel.
  Arra biztatom, hogy ne törődjön a huhogókkal! A saját útját járja! Megéri.

 • comment-avatar
  Évicka 2 év

  Kedves Doktor Úr ! Nagyon örülök, hogy megtaláltam az oldalát. 55 éves leszek idén. Megpróbálok egészségesen élni, mozogni. Gyógyszert nem szedek, megfelelő egészségi állapotban gondolom magam. A laborértékeim is megfelelőek, és próbálok rendszeresen más szűrővizsgálatokra is eljárni. Napi rendszerességgel tornázom 40 percet, igyekszem egyéb sportot is végezni. De!!! Azt az elképesztő ellenállást amit a környezetemben látok, és tapasztalok, az engem elkeserít. “Hogy minek csinálod, semmi értelme 55 évesen mit akarsz az élettől”? “Ne csinálj már bohócot magadból, korán reggel a torna miatt 1 órával előbb felkelni? ” “Jaj parcellát keressél magadnak ne túrahelyet” ” 55 évesen majd 1 órát tornázol ? Minden nap ? Hülye vagy ? “Már mindjárt életed végén vagy, a leépülés küszöbén minek ? ” “Nem eszel cukrot, ebből még bajod lehet” . “Kevés húst eszel, aztán majd nézheted, hogy kihullik a hajad” ” 60 év felett úgysem leszel egészséges, akármit csinálsz” ” Nem dohányzol ? semmi köze pedig a betegségekhez” és ilyenek…… jaj hadd ne soroljam. Őszintén szólva nagyon elszomorít az egész … Ugye Doktor Úr, Ön velem van ?