Szubjektív

Struccpolitika – össznépi önbecsapás az egészség kapcsán

Az életmód szerepe a betegségek kialakulásában

Bizonyított, hogy a betegségek többségének egyik legfőbb oka az életmód. Az egészségtelen táplálkozás, a mozgáshiány, az állandó stressz, a káros szenvedélyek, stb. lassan és fokozatosan pusztítják a tested.

Az életmód által okozott károkat a test hosszú ideig képes kompenzálni és ellensúlyozni. Sőt! Képes az állapot visszafordítására, az egészség helyreállítására, ha…. ha idejében változtatsz.

Egy példa a megértéshez. Helytelen étkezés mellett túlsúly alakul ki. A felesleg cipelése rongálja az ízületeid. A szíved és légzésed a „tervezettnél nagyobb testet” működtet. Fokozatosan túlterhelődik. Ha ehhez még munkahelyi, családi és szociális stressz is társul, akkor gyors ütemben jönnek egymás után a bajok. 50 éves korodra gyógyszereket szedsz, állandó panaszok kínoznak és az életet nyűgnek érzed.

Rohansz egyik orvostól a másikig… de hiába a maroknyi gyógyszer, egyik sem oldja meg a panaszaid…

Helyes lenne, ha az orvos leülne veled beszélgetni és elmagyarázná, mi vezetett ehhez az állapothoz, mi az amiben segíthet és hogyan tudod segíteni a saját gyógyulásod! De az orvos erre nem szakít időt, mert még tucatnyi beteg vár rá. Gyorsan felír tehát pár receptet, bár ő is tudja, hogy kevés haszon várható ezektől. Igyekszik megszabadulni tőled, mert nincs kedve hosszasan magyarázni neked, hogy mi okozza a betegségeket. Melyik életmód-hibádnak mi a következménye és hogyan háríthatod el.

Te sem akarsz olyan tanácsokat hallani, ami szerint neked kell megdolgoznod az egészséged helyreállításáért. Azt szeretnéd, ha kapnál egy csodabogyót, amit beveszel és máris visszaáll a húsz évvel ezelőtti állapot…

Így aztán az orvos és a beteg egymásra is talál a hazugságban. Az egyik azt hazudja, hogy a gyógyszerek majd segítenek, a másik azt, hogy ezt elhiszi.

Hol a hiba?

Ha bizonyított tény, hogy a betegség kialakulása jórészt a helytelen életmódra vezethető vissza, akkor józan ésszel nem hihető, hogy néhány tablettával helyrehozható!

Sem csodák, sem olyan tabletták nem léteznek, amelyek a fotelban ülve lefogyasztanak, fokozzák az izmaid rugalmasságát, erejét.

Ideje megérteni, hogy a betegségek jelentős részében nem számíthatsz orvosi módszerre! Az életed nem élheti helyetted más….a szükséges változtatásokat csak Te tudod megtenni.

Szerző: Dr. Zátrok Zsolt

A Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán végeztem 1991-ben. Hosszú ideig kórházi orvosként dolgoztam, majd elhagytam a pályát és a legkorszerűbb orvosi berendezések használatát oktattam az orvosi teamek számára. 2012 óta kizárólag olyan eszközökkel foglalkozom, melyet a beteg általi, otthoni használatra terveztek. Blogomban ezekről az eszközökről írok, beleértve a biztonságos alkalmazás ismertetését is. Tapasztalataim alapján meggyőződéssel állíthatom, hogy hozzájárulhatnak az egészséged megőrzéséhez/helyreállításához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük