Az akut és krónikus betegségek eltérő erejű (intenzitású) ultrahang sugarat igényelnek. Más kezelés kell a friss sérülés és a néhány hónapja fennálló esetén.

Erről beszélek a terápiás ultrahang kezelésről szóló filmsorozatom hatodik részében.

Az előző részt (Tudnivalók a folyamatos és pulzáló ultrahang üzemmódokról) ide kattintva nézheted meg.

Szerző: Dr. Zátrok Zsolt

A Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán végeztem 1991-ben. Hosszú ideig kórházi orvosként dolgoztam, majd elhagytam a pályát és a legkorszerűbb orvosi berendezések használatát oktattam az orvosi teamek számára. 2012 óta kizárólag olyan eszközökkel foglalkozom, melyet a beteg általi, otthoni használatra terveztek. Blogomban ezekről az eszközökről írok, beleértve a biztonságos alkalmazás ismertetését is. Tapasztalataim alapján meggyőződéssel állíthatom, hogy hozzájárulhatnak az egészséged megőrzéséhez/helyreállításához.

2 Comments

  1. Az attól függ, hogy mi okozza a kiújuló gyulladást. Fertőzés? Autoimmun folyamat? Túlterhelés?
    Nincs „ideális” és 100%-ban garantált hatású kezelés. Sem gyógyszer, sem fizikoterápia, sem diéta.
    Minél több -eltérő módon ható- eszközt alkalmaz, annál nagyobb a siker valószínűsége. Olyan ez, mint az étkezés. Ha az ötfogásos ebédhez csak egy villát kap, akkor a levest pl. nem tudja megenni.
    Otthoni környezetben is biztonságosan alkalmazható gyulladáscsökkentő módszerek: terápiás ultrahang, mikroáram, lágylézer, mágnesterápia.

  2. Combfejnecrózis esetén , ki-kiújuló gyulladásra mi az ideális eszköz?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük