Veinoplus készülék - búcsú a visszeres fájdalomtól - Dr. Zátrok Zsolt blog

Veinoplus készülék – búcsú a visszeres fájdalomtól

Ha a nap végére “elnehezül a lábad”, feszülést érzel a bokád környékén, a zoknid pereme “árkot” vág a bőrödbe, akkor valószínűleg Te is érintettje vagy az egyik népbetegségnek. A visszérbetegség vagy más néven alsó végtagi vénás elégtelenség első tüneteit észleled. Ez egy állapot, melynek okait a mozgáshiányos életmódban, az ülő-álló munkában, illetve az örökletes tényezőkben keresd. Nyilván számos krémet, gélt, gyógyszert kipróbáltál már, de nem kaptad meg a hőn áhított eredményt. A fájdalom és az esztétikailag nem túl szép, kiduzzadt erek továbbra is megmaradtak. A megoldás a rendszeres testmozgás (séta, kocogás, kerékpározás, stb.) lenne, de erre nem tudsz vagy akarsz időt szakítani. Számodra ajánlom a Veinoplus visszérkezelő készüléket. Ugyan a kanyargós vénákat nem “tünteti el”, de a feszüléstől, a nehézláb érzéstől, a duzzanattól megszabadít és a szövődményeket is megelőzheted a segítségével.  

Vénáid (a visszerek) felelősek testedben a vér összegyűjtéséért és továbbításáért a szíved irányába. Az alsó végtagban a vér felfelé “pumpálása” az izmok összehúzódása, azaz a mozgás hatására történik. A lábizmaid megfeszülésük során összenyomják a közöttük futó vénáid, mintegy kipréselik belőlük a vért és az így felfelé mozdul.

A kevés mozgás, az állandó ülés vagy éppen ácsorgás tehető felelőssé a visszérbetegséged kialakulásáért és a tünetekért is, hiszen mozgás nélkül a vér az ereidben marad, pang. Egyre jobban feszíti és kitágítja a vénáid falát és nem tudnak záródni a vénáidban levő “kapuk”, a vénabillentyűk sem. Ha ez hosszabb időn át, rendszeresen ismétlődik, akkor végül az erek kanyargósan megvastagodnak, kidagadnak.

Kezdetben ez “csak” esztétikai probléma, azonban rövidesen feszülő fájdalom jelenik meg, a lábad “nehézzé” válik – általában ez a visszérbetegség első tünete is. Később a problémáid fokozódhatnak. A feszülés miatt romlik a vérkeringés és súlyos esetben nehezen gyógyuló seb, azaz fekély kialakulásához vezethet.

A kanyargós erekben lelassuló véráramlás jó feltételt teremt a vérrögképződésre (trombózis), ami ha a mélyben futó vénákba is terjed, az életveszélyes embolizáció valószínűségét is fokozza.

A visszérbetegség kezelése

Sokan úgy végeztetik a visszértműtéteiket, mintha nem lenne holnap…. én megfontoltságot javaslok. A műtéttel el lehet tünteti a kidagadó eret. Ez azonban csak kozmetikai megoldás, hiszen a kiváltó okot egyáltalán nem szünteti meg! A felületi vénákból a mélyben futó vénákba helyezi át a bajt, ami még nagyobb kockázattal jár. Ezért enyhe és közepes visszeresség esetén is alaposan fontold meg a műtétet! Az életmódváltással több hasznot hajtasz magadnak!

A visszérbetegség megelőzésének és a tüneteid mérséklésének leghatékonyabb és legolcsóbb módja a rendszeres testmozgás lenne. A rendszeres séta, kocogás vagy kerékpározás elegendő lenne a legtöbb esetben. Már említettem, hogy a visszérbetegség az ülő-álló munkát végzők között a leggyakoribb (irodai munka, szalag melleti munka, stb.). Ha teheted, válts munkahelyet, munkakört. Olyat, ahol kevesebbet ücsörögsz és ácsorogsz.

Ha nincs módod munkahelyváltásra és az edzést nem tudod megoldani, akkor mindenképpen használj valamilyen technikai eszközt, amivel a nap végén kezeled a lábizmaid és csökkented a feszülést! A rendszeres használatukkal megelőzhetsz egy sor nemkívánatos szövődményt.

Veinoplus V.I. visszérkezelő készülék

Nem nagyon csodálkozom, ha a napi műszak végére megjelenő fájdalom miatt nincs kedved vagy erőd a mozgáshoz. Ha ez a helyzet, akkor a számodra a Veinoplus V.I. visszérkezelő készülék a legegyszerűbb otthoni kezelési mód. Klinikai vizsgálatokkal igazolt a hatékonysága, csökkenti az alsó végtagi vénás elégtelenség (visszeresség) által okozott tüneteket és rendszeres használat esetén megelőzi a szövődményeket.

A készülék a sétát vagy futást “modellezi”, a természetes mozgáshoz hasonlóan fejti ki hatását. A vádlid izmaira kell öntapadó elektródákat ragasztanod, az impulzusok hatására az izmaid ismételten összehúzódnak. Összenyomják a vénákat és nyirokereket, így a véred felfelé, a szíved irányába pumpálják. Javul a lábad vénás- és egyidejűleg a nyirokkeringése is. Csökken a duzzanat, feszülés és fájdalom.

Egyszerű, kényelmes és biztonságos

A Veinoplus által leadott impulzusok enyhék. Rendeltelésszerűen használva semmilyen mértékben nem veszélyesek a szervezetedre nézve. Sem a vérnyomást, sem a szívritmust nem növelik. Mellékhatásuk nincs. Ha pacemakered van vagy súlyos szívritmuszavarban szenvedsz, akkor nem ajánlott a készülék, mert az impulzusok megzavarhatják a pacemakert és a szív ritmusát. Ilyen esetben kompressziós masszázsgép a megoldás számodra! A készülék alkalmazása határozottan TILOS akut vénagyulladásban, akut mélyvénás trombózisban. Gyulladt bőrterületen, daganatos elváltozás felett vagy vérzékenységre való hajlam esetén sem ajánlom.

Néhány használati tanács, hogy a legjobb eredményt érd el

Az elektródák felhelyezése után kapcsold be a Veinoplus V.I. készüléket. A készülék megkezdi a kezelést, de még nem érzel semmit. Ehhez be kell állítanod a kezelési intenzitást. Erre azért van szükség, mert mindenkinek eltérő erősség a megfelelő. A + / – gombokkal növelheted / csökkentheted az erősséget.

Úgy állítsd be, hogy határozottan érezhető és látható izomösszehúzódásokat eredményezzen. Az a kezelés hatástalan, ami nem vált ki erőteljes izomösszehúzódásokat! Az áramerősség növelésével egyre több izomrost húzódik össze és annál hatásosabb a kezelés is. Az erős intenzitás azonban kellemetlen érzést kelthet. Addig növeld az intenzitást, amíg a kezelés még fájdalommentes, de az izomösszehúzódások erőteljesek.

Ha így jársz el, gyorsan csökken a fájdalom, a feszülés és javul a vérkeringésed. 20 perces program végén a készülék kikapcsol.

Enyhe panaszokra napi 1 kezelés elegendő és a fájdalomcsökkenést azonnal érezheted. Súlyos, fekéllyel járó esetben napi 3 vagy akár több kezelést javaslok. A fekély estetén a gyógyulás első jeleit 15-30 nap kitartó kezelés után várhatod.

blank
blank
KATEGÓRIÁK
CÍMKÉK

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (4)
 • comment-avatar
  Dr. Zátrok Zsolt 1 év

  A „kipróbálás” egy olyan évek óta tartó állapotban, mint a visszeres elégtelenség nem sok eredménnyel jár. Nincsenek csodaszerek, amik elfújják egy pillanat alatt azt, ami évek alatt alakult ki.
  A Veinoplus VI készülék orvosilag igazolt hatású eszköz, azonban ehhez kitartó, rendszeres használatra van szükség.

 • comment-avatar
  Szabó Julianna 1 év

  Hol lehet a készüléket megnézni, esetleg kipróbálni.Feltétlenül érdekelne a készülék megvásárlása céljából.

 • comment-avatar
  Dr. Zátrok Zsolt 1 év

  Igen, a Veinoplus V.I. készüléket pont azok számára ajánlom, akik nem tudnak fizikai aktivitással javítani az állapotukon. A készülék “pótolja” a séta, járás hiányát. Ha nincs pacemakere vagy más ellenjavallat, akkor alkalmazza a készüléket, akár 2-3 alkalommal is. Javítani fogja a kezelt végtag keringését, csökkenti az ödémát és a panaszokat.

 • comment-avatar
  Ibolya 1 év

  Édesanyám 91 évében jár és nála jelentkeznek ezek a tünetek, régóta visszeres mindkét lába. nehezen jár, kis távolság megtétele után megáll, duzzadt, fezsülő érzés van az alsó lébszárban. talpa zsibbad. az orvos vizhajtót adott neki amitől rosszul lett. jó-e lehetne neki ez a készülék?