Szerző: Dr. Zátrok Zsolt

A Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán végeztem 1991-ben. Hosszú ideig kórházi orvosként dolgoztam, majd elhagytam a pályát és a legkorszerűbb orvosi berendezések használatát oktattam az orvosi teamek számára. 2012 óta kizárólag olyan eszközökkel foglalkozom, melyet a beteg általi, otthoni használatra terveztek. Blogomban ezekről az eszközökről írok, beleértve a biztonságos alkalmazás ismertetését is. Tapasztalataim alapján meggyőződéssel állíthatom, hogy hozzájárulhatnak az egészséged megőrzéséhez/helyreállításához.

3 Comments

 1. Nagyon köszönöm!!!
  Hát akkor ezt majdnem bekaptam. A k. anyjukat, hogy a bajbajutott embereken akarnak meggazdagodni. Sajnos az emberi faj kb. 90%-a ilyen.
  Akkor a tanácsának megfelelően az M-Sonic 950 készüléket naponta egyszer reggel a bal oldalon H/10, délután a jobb oldalon H/10 percig fogom használni kb. 40 napig, aztán meglátom, hogy történt-e változás. Egyébként van még TENS (Vivamax) készülékem, amit modulált módban egyik nap a jobb, a másik nap a bal oldalon használok felváltva, 40-40 percig, és MENS (Globus Genesy 300) készülékem is amit ugyanígy használok ízületi fájdalom módban, csak fordítva minta a TENS-et. Tehát egyik nap bal oldalt TENS, jobb oldalt MENS 40 percig, másnap fordítva. Ezenkívül használok még pulzáló mágnesterápiás matracot (Impulser), és övet a csípőkre 30-30 percig minden másnap felváltva. Gyógytornára járok heti 2-3 alkalommal.
  Biztos látja, hogy sok mindent megteszek, hogy el tudjam viselni a mindennapi fájdalmakat a műtétig.
  Esetleg tudna abban segíteni, hogy agyi érelmeszesedés ellen mit lehet tenni? A vérnyomásom kezelve van kb. 130/85/75 szokott lenni, tehát valami más megoldás is kéne.
  Még egyszer nagyon köszönöm, hogy felnyitotta a szememet és a gyors és jó tanácsokat!
  Tisztelettel
  Ferenc

 2. Helyesen tette, hogy nem vette meg 370 ezer forintért.
  Valójában ön nem magánklinikán volt! Hanem majdnem áldozatául esettt egy csaló bagázsnak.
  Egyes cégek ingyenes vizsgálattal „csalogatnak” gyanútlan embereket vizsgálatra, majd alapos ijesztgetés után nagyon drágán megvetetnek valamit, ami kifejetten nem alkalmas arra, amire javasolják.
  Olvassa el erről írt cikkem: Ingyenes egészségi állapot felmérés – potenciális átverés
  A csukló kezelésre adott javaslat egy igazi szemét átverés. Ne csinálja, semmi értelme. (Csuklóalagút szindróma esetén lehetne ilyen kezelést végezni, de önnek nincs ilyenje vagy nem említette)

  Az ultrahang kezelés adagolását a kezelőorvosnak kell javasolni, beállítani. Ha nem javasol semmit, akkor általánosságban az ultrahang napi 1x végzendő a problémás területen.
  A csípő -különösen ha régi kopásról van szó- is napi 1x kezelhető.
  A magas (H) vagy közepes (M) intenziással, 10 perc/ oldal megfelelő lehet.

  A mai álláspont szerint a kezeléseket a gyógyulásig vagy a panaszok megszűntéig lehet folytatni. Ha azonban 40-50 nap után sincs érezhető javulás, akkor abba lehet hagyni, mert nem ez lesz a megfelelő módszer.

 3. Múlt héten vettem meg az M-Sonic 950 ultrahang készüléket.
  Évek óta tartó csípő ízületi kopásom (arthrosis) van mind a két oldalon, előjegyeztek műtétre, először a bal oldalira, várakozási idő kb. két év az Uzsoki kórházban.
  Már sok különböző felhasználási javaslatot hallottam, olvastam, úgyhogy teljes katyvasz van a fejemben.
  Szeretném megkérdezni, hogy mennyi ideig tart egy kezelés, kell-e a kezelések között szünetet tartani, stb.?
  Jelenleg reggel H fokozaton, 10 percig a bal oldalon, délután H fokozaton 10 percig a jobb oldalon használom a készüléket minden nap.
  Láttam a videón, hogy néha a kezelések között szünetet kell, tartani, máshol meg azt olvastam, hogy a teljes gyógyulásig lehet használni a készüléket.
  Kérném a tanácsát, nehogy többet ártsak, mint használok.
  Másik téma: Egy magán klinikán egy fülre tehető készülékkel (mint egy fülhallgató) megállapították, hogy súlyos Decompensation (érszűkület) van a fejemben, és pontosan ezt a készüléket ajánlották megvételre. A használatot a bal csuklóra ajánlották a tenyér alatt kb. 3 újjnyira minden hétköznap előszór L fokozaton 5 percre, aztán meglátjuk a változást.
  Elég furcsának találom, erre is alkalmas lenne ez a készülék?
  Nem vettem meg, mert 370 000 Ft.ért kínálták.
  Előre is köszönöm megtisztelő válaszát
  Tisztelettel
  Ferenc

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük