Az ultrahang kezelés ellenjavallatai

Az ultrahang kezelés bár kiváló és hatékony módszer, de nem mindig és mindenkinél alkalmazható.

Mi az ultrahang terápia ellenjavallata? Erről beszélek a terápiás ultrahang kezelésről szóló filmsorozatom harmadik részében.

Az előző részt (Gyógyít-e maga az ultrahang sugár?) ide kattintva nézheted meg.

blank

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (8)
 • comment-avatar

  A fizikoterápiás kezeléseknek hatása van és ennek számos jele lehet. PÉldául a panaszok (átmeneti) fokozódása vagy váratlan jelenségek. A panaszok átmeneti erősödése nem baj, hiszen azt jelzi, hogy a kezelések „dolgozni kezdenek”. Azonban egy nem várt és biztosan a kezeléssel összeköthető panasz megjelenése, mint például fejfájás, lehet jele az esetleg túladagolt vagy rossz helyen végzett kezelésnek.
  Olvassa el ezt a cikkem.

 • comment-avatar
  Roni 7 hónap

  T.DoktorÚr!
  Vàll fájdalmamra nyaki gerinc ultrahang kezelést kapok. Fájhat e ettöl a fejem és ugrálhat e a vérnyomásom? Okozhat a kezelés diszkomfort érzést?

 • comment-avatar

  egészen nyugodtan. A csukló ultrahang kezelése nem fogja emelni a vérnyomását.

 • comment-avatar
  Erzsi 1 év

  Jo napot,magas vérnyomás esetén használhatok fizikoterápiás ultrahang kezelést,vagy otthoni ultrahang készüléket?Kéztőalagut problémám van.Köszönöm a választ.

 • comment-avatar

  A mélyvénás trombózis után, 90-100 nap alatt végleges állapot keletkezik az érben. Ezt már semmilyen fizikoterápiás módszerrel nem lehet rontani. Ráadásul Ön nem is a trombust akarja kezelni, hanem annak közelében egy ízületet. Ez a kezelés elvégezhető.

 • comment-avatar
  Gyula 2 év

  Mélyvénás térd közeli 3 hónapja megállapított nem teljes elzáródás esetén szabad-e urh fizikoterápiát használni,(mind két térdemen) a vérhígítót azóta szedem, ellenőrzötten, warafin 1x3gr.per nap?

 • comment-avatar

  A rádiofrekvenciás arckezelővel nem tud kárt tenni önmagában. Nyugodtan használhatja.

 • comment-avatar
  Eva 2 év

  Nem egészen témába vágó a kérdésem, tehát nem ultrahanggal kapcsolatos, de érintőleges és talán lesz kedves válaszolni a kérdésemre.
  Van egy sztent a koszorú eremben. Szedek vérhigitót és koleszterin csökkentőt.
  A kérdésem az lenne, hogy láttam az interneten egy otthon használatos kis rádió frekvenciás arckezelő készüléket, de szeretnék tanácsot kérni, hogy használhatom-e egyáltalán vagy ellen javallott?
  Nagyon köszönöm előre is válaszát.

  Üdvözlettel

  Éva