Hogyan "tisztítja" a tüdőt az Aerobika OPEP? - Dr. Zátrok Zsolt blog

Hogyan “tisztítja” a tüdőt az Aerobika OPEP?

Tüdőlégutaid belső felületét egészséges állapotban is vékony nyákréteg borítja. Arra szolgál, hogy megragadjanak benne a kórokozók és a por is. Ezt persze el kell távolítani onnan. Két módszert alkalmaz a természet, az egyik a köhögés vagy tüsszentés, ami kisöpri a légutakat. A másik a légutak falát borító csillószőr. Úgy képzeld el, hogy rengeteg apró “ostor” csapkod egyirányba és a nyákréteget kifelé tereli. Ez az öntisztulás nagy fontosságú a tüdőd egészségének megőrzésében.

Néhány tüdőbetegségben, így különösen a COPD-ben (krónikus obstruktív bronchitis) több nyák termelődik, mint amit a fenti folyamatok ki tudnak tisztítani, így a váladék felszaporodik. Beszűkíti, vagy akár a légutakat is elzárhatja. Így felszaporodhatnak a kórokozók és gyulladás krónikussá válhat.

A kínzó köhögésed ellenére nem szakad fel semmi. A kilégzésed végén a tüdőlégutak összetapadnak, újbólni felnyitásuk (azaz a belégzés) csak erőltetett légzéssel lehetséges. Megjelenik a nehézlégzés. Ilyenkor a légcseréd romlik, egyre kevesebb oxigénhez jut a tested. Szöveteid oxigénhiánytól szenvednek, ezért rohamosan csökken a fizikai terhelhetőséged. A nyálkahártyáid, ajkad, körmeid lilásan elszíneződnek, mely az oxigénhiány jele. Ilyen állapotban bizony kórházba is kerülhetsz.

Napjainkban ez az állapot a kórházba kerülések egyik leggyakoribb oka és az egyik vezető halálozási ok is.

Aerobika OPEP készülék hatása

Az Aerobika OPEP készülék gyógyszermentes, egyszerű, ám igen hatékony eszköz a légutaid tisztításában!

Amikor kifújod rajta keresztül a levegőt, rezgést hoz létre a mellkasodban. Ez a rezgés nagyon hatékonyan segíteni kezdi a légúttisztító folyamatokat. Szétdarabolja, fellazítja a nyákot.

Ezt már a csillók könnyebben “kisöprik” és a köhögésed eltávolítja.

Nézd ezt a filmet a készülék működési elvéről és hatásáról.

A kezelés eredménye?

Naponta 2-4 alkalommal végezz 10 perces kezelést.

Ha megszabadulsz a nyáktól, a légutaidban több levegő áramlik, több oxigénhez jutsz. Megszűnik a nehézlégzés és gyorsan javul a fizikai terhelhetőséged és a közérzeted.

Az Aerobika-t használók által küldött visszajelzések többsége ehhez hasonló:
“Két hete használom a készüléket. Nagyon rossz állapotban voltam. Most már takarítok, kutyát sétáltatok. 100%-os nem leszek, hiszen a COPD visszafordíhatatlan betegség, de sokkal jobb állapotba vagyok 2 hét után.” Ez a visszajelzés jól összefoglalja, amit a készülékről gondolok.

Az Aerobika OPEP készülék helyes beállítása

Nézd meg ezt a filmet. Bemutatom az Aerobika OPEP készülék helyes beállítását. Nem kell tartanod tőle, nagyon egyszerű és egyértelmű.

MEGOSZTOM

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (6)
 • Dr. Zátrok Zsolt

  Keressen rá az internetes áruházakban.

 • comment-avatar
  Turcsanyi Rita 8 months

  Szeretném megkérdezni hol lehet kapni?

 • comment-avatar
  Dr. Zátrok Zsolt 9 months

  Keresse fel kezelőorvosát és kérje tanácsát. Ő ismeri legjobban a betegségét és gyógyszereit. A fertőzést meg kell szüntetni. Erre nincs készülék, gyógyszerre van szüksége.

 • comment-avatar
  V. Béláné 9 months

  Éva!
  COPD betegségem mellett kaptam egy mycoplasma fertőzést, mit javasolnak, ha nem bírom a gyógyszereket?

 • comment-avatar
  Dr. Zátrok Zsolt 1 year

  Az Aerobika OPEP kizárólag olyan betegségben használ, ahol sok váladék képződik a tüdő légutakban. Az Embólia teljesen más, egy vérrög okozza egy tüdőterület elhalását. Ezt a készülék nem gyógyítja, nem javítja. Ha emellett COPD is van, akkor érdemes ilyen készüléket használni.
  Az alacsony tüdőkapacitás esetében hasonló a helyzet, ha az oka COPD, akkor a készülék segít csökkenteni a nehézlégzést, ha nincs COPD, akkor nem.
  Azaz nézze meg az orvosi zárójeletéseit: Ha talál olyan diagnózist, hogy COPD vagy krónikus obstruktív légúti betegség, akkor a készüléktől segítség várható. Ha ilyen nincs a papírjain, akkor a készülék nem való Önnek.

 • comment-avatar
  Rózsa 1 year

  A vejemnek embóliája volt neki is jó lenne ? Nekem 57 %a tüdő kapacitás hasznos lehet nekem is?