Tüdőlégutaid belső felületét egészséges állapotban is vékony nyákréteg borítja. Arra szolgál, hogy megragadjanak benne a kórokozók és a por is. Ezt persze el kell távolítani onnan. Két módszert alkalmaz a természet, az egyik a köhögés vagy tüsszentés, ami kisöpri a légutakat. A másik a légutak falát borító csillószőr. Úgy képzeld el, hogy rengeteg apró „ostor” csapkod egyirányba és a nyákréteget kifelé tereli. Ez az öntisztulás nagy fontosságú a tüdőd egészségének megőrzésében.

Néhány tüdőbetegségben, így különösen a COPD-ben (krónikus obstruktív bronchitis) több nyák termelődik, mint amit a fenti folyamatok ki tudnak tisztítani, így a váladék felszaporodik. Beszűkíti, vagy akár a légutakat is elzárhatja. Így felszaporodhatnak a kórokozók és gyulladás krónikussá válhat.

A kínzó köhögésed ellenére nem szakad fel semmi. A kilégzésed végén a tüdőlégutak összetapadnak, újbólni felnyitásuk (azaz a belégzés) csak erőltetett légzéssel lehetséges. Megjelenik a nehézlégzés. Ilyenkor a légcseréd romlik, egyre kevesebb oxigénhez jut a tested. Szöveteid oxigénhiánytól szenvednek, ezért rohamosan csökken a fizikai terhelhetőséged. A nyálkahártyáid, ajkad, körmeid lilásan elszíneződnek, mely az oxigénhiány jele. Ilyen állapotban bizony kórházba is kerülhetsz.

Napjainkban ez az állapot a kórházba kerülések egyik leggyakoribb oka és az egyik vezető halálozási ok is.

AerobiKa OPEPAerobika OPEP

 • vibráció és pozitiv légzésvégi nyomás
 • légúti váladék kiürítés segítése
 • napi kétszer 5-10 perc elég
 • COPD, cystás fibrózis és elhúzódó tüdőgyulladás kiegészítő kezelésére
 • itt vásárolható meg

Aerobika OPEP készülék hatása

Az Aerobika OPEP készülék gyógyszermentes, egyszerű, ám igen hatékony eszköz a légutaid tisztításában!

Amikor kifújod rajta keresztül a levegőt, rezgést hoz létre a mellkasodban. Ez a rezgés nagyon hatékonyan segíteni kezdi a légúttisztító folyamatokat. Szétdarabolja, fellazítja a nyákot.

Ezt már a csillók könnyebben „kisöprik” és a köhögésed eltávolítja.

A kezelés eredménye?

Naponta 2-4 alkalommal végezz 10 perces kezelést.

Ha megszabadulsz a nyáktól, a légutaidban több levegő áramlik, több oxigénhez jutsz. Megszűnik a nehézlégzés és gyorsan javul a fizikai terhelhetőséged és a közérzeted.

Az Aerobika-t használók által küldött visszajelzések többsége ehhez hasonló:
„Két hete használom a készüléket. Nagyon rossz állapotban voltam. Most már takarítok, kutyát sétáltatok. 100%-os nem leszek, hiszen a COPD visszafordíhatatlan betegség, de sokkal jobb állapotba vagyok 2 hét után.” Ez a visszajelzés jól összefoglalja, amit a készülékről gondolok.

Az Aerobika OPEP készülék helyes beállítása

Nézd meg ezt a filmet. Bemutatom az Aerobika OPEP készülék helyes beállítását. Nem kell tartanod tőle, nagyon egyszerű és egyértelmű.

blank
Szerző: Dr. Zátrok Zsolt

A Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán végeztem 1991-ben. Hosszú ideig kórházi orvosként dolgoztam, majd elhagytam a pályát és a legkorszerűbb orvosi berendezések használatát oktattam az orvosi teamek számára. 2012 óta kizárólag olyan eszközökkel foglalkozom, melyet a beteg általi, otthoni használatra terveztek. Blogomban ezekről az eszközökről írok, beleértve a biztonságos alkalmazás ismertetését is. Tapasztalataim alapján meggyőződéssel állíthatom, hogy hozzájárulhatnak az egészséged megőrzéséhez/helyreállításához.

15 Comments

 1. Görgessen alulra, a cikkhez írt olvasói kommentekben megtalálja. Az egyik kedves olvasó megosztotta, hol lehet megvásárolni.

 2. Hol,lehet meg rendelni,az Aerobikot,Cpos Vagyok,állitolag.

 3. Hollandoknál 65,000ft sajnos.
  Németeknél szerencsémre találtam szállítási költséggel 45,000ft.( Bár, nincs dobozában, de nem használt) Meg is rendeltem, mivel a feleségem jobb életkörülménye mindennél többet ér nekem. Rossz látni, mikor szenved oxigén hiánytól.

  Köszönöm D. Úr! Ha nem találok erre az oldalra véletlen, szinte soha nem is értesültem volna erről a készülékről. Szuper az oldal és elmentettem a könyvjelzőben

 4. Világunkat a pénz uralja. Mi magyarok egy gazdasági szempontból jelentéktelen porszem nemzet vagyunk a világ 8 milliárd lakosa tengerében. A gyártó cégek egyszerűen „észre sem vesznek” pár milliónyi szegény embert. Nem törődik senki azzal, hogy a magyar nyugdíjasok, dolgozók jövedelmei mennyire maradnak el a világ fejlett részéétől. Ami egy magyar nyugdíjas számára majd egyhavi nyugdíj, az a holland nyugdíjas számára 1-2 munkaóra bére. Míg a magyarnak spórolni kell egy egyszerű készülékre, addig egy nyugati kipróbál 5-10 készüléket, hogy eldöntse, melyik a megfelelő és még nem költötte egynapi nyugdíját.
  Azaz leginkább a magyar jövedelmek tartós lemaradásával van gond. Így kevesek számára megfizethetők azok a termékek, amit a gazdagabb országok polgárait célozva fejlesztettek ki.
  Ebben a világban -ahogy kezdtem- a pénzt uralkodik. Az irgalom pedig kiveszett.

 5. „jelenleg nem kapható Magyarországon. A készülék nem kapott TB támogatást, ára 99 Euro, azaz nagyjából 35-36 ezer forint volt. Emiatt itthon kevesen tudták megvásárolni, így az importálást abbahagyták. Külföldi webáruházakban (Angliában vagy Hollandiában) keresse.”
  Borzasztó primitív országban élünk! Itt nem törődnek a betegekkel. Szavakat nem találok.
  A választ köszönöm!

 6. Jelenleg nem kapható Magyarországon. A készülék nem kapott TB támogatást, ára 99 Euro, azaz nagyjából 35-36 ezer forint volt. MIvel receptre nem volt felírható, így itthon, teljes áron kevesen tudták megvásárolni, így az importálást abbahagyták. Külföldi webáruházakban (Angliában vagy Hollandiában) keresse.

 7. Kérdésem: „Aerobika OPEP” ezen készléket hol lehet meg vásárolni? COPD beteg feleségemnek kell. Interneten kerestem de nem írja, hogy hol lehet kapni.

 8. Keressen rá az internetes áruházakban.

 9. Szeretném megkérdezni hol lehet kapni?

 10. Keresse fel kezelőorvosát és kérje tanácsát. Ő ismeri legjobban a betegségét és gyógyszereit. A fertőzést meg kell szüntetni. Erre nincs készülék, gyógyszerre van szüksége.

 11. Éva!
  COPD betegségem mellett kaptam egy mycoplasma fertőzést, mit javasolnak, ha nem bírom a gyógyszereket?

 12. Az Aerobika OPEP kizárólag olyan betegségben használ, ahol sok váladék képződik a tüdő légutakban. Az Embólia teljesen más, egy vérrög okozza egy tüdőterület elhalását. Ezt a készülék nem gyógyítja, nem javítja. Ha emellett COPD is van, akkor érdemes ilyen készüléket használni.
  Az alacsony tüdőkapacitás esetében hasonló a helyzet, ha az oka COPD, akkor a készülék segít csökkenteni a nehézlégzést, ha nincs COPD, akkor nem.
  Azaz nézze meg az orvosi zárójeletéseit: Ha talál olyan diagnózist, hogy COPD vagy krónikus obstruktív légúti betegség, akkor a készüléktől segítség várható. Ha ilyen nincs a papírjain, akkor a készülék nem való Önnek.

 13. A vejemnek embóliája volt neki is jó lenne ? Nekem 57 %a tüdő kapacitás hasznos lehet nekem is?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük