Ha Achilles ín gyulladással, fájdalommal orvoshoz fordulsz, valószínűleg elküld néhány fizikoterápiás kezelésre (ultrahang, lágylézer, elektroterápia vagy mágneses mező kezelés). Általában 10 alkalmat szoktak felírni, ami akkor „jár le”, amikor érezni kezded az első kedvező jeleket. Itt azonban fébe is szakad a kezelés.  Tudni kellene, hogy ez bizony nem elég egy makacs gyulladás gyógyulásához, hanem otthon folytatnod kellene a kezeléseket. Erre valók az otthoni orvostechnikai eszközök, mint például az elektroterápiás készülékek.

Most azt mutatom be, hogyan kezelj mikroárammal (MENS).

Achilles ín gyulladás és MENS kezelés

Ahhoz, hogy a hónapok vagy évek óta kínzó fájdalomtól, gyulladástól megszabadulj, szükséged lesz egy olyan elektroterápiás készülékre, ami rendelkezik mikroáramú kezelésekkel. Például a Genesy 300 Pro, Premium 400, Triathlon Pro, Runner Pro, Cycling Pro, Soccer Pro, Moto Pro vagy a The Champion. Ezek bármelyike jó, mert mindazt biztosítja, amire szükséged van.

Többféle kezelést kell alkalmazni, akár egymás után is.

raszika stimulál
Balra: elektróda felhelyezés vádli bemelegítő és regeneráló kezeléseihez Jobbra: mikroáramú kezelés talpi bőnye és Achilles-ín fájdalom esetén

Fájdalom csökkentés és a gyulladás megszüntetése

 • A készülékeden válaszd az Orvosi Kezelések / Mikroáramú / Achilles ín gyulladás kezelése programot.
 • A készülékhez kapott szürke kábelt kell használnod. Az elektródákat a jobb oldalon látható módon ragaszd fel.
 • Ez a program 20 perces, az első 10 percben fájdalomcsökkentő impulzust ad le, a második fázis a gyulladás megszüntetését célozza.
 • A kezelést nem fogod érezni (mert mikroáram).
 • Naponta 3-4x alkalmazd.

Bemelegítés minden mozgás előtt

 • KÖTELEZŐ! Minden edzésre indulás előtt futtasd a vádlidon a SPORT / Bemelegítés programot. Ha nem sportolsz, akkor is hasznos, mert javítja az izom és ín vérkeringését. Végezd minden reggel.
 • A színes kábeleket kell használnod. Az elektródákat a bal oldali kép szerint tedd fel.
 • A program 10 perc tartamú és rángásokat érzel a vádlidban.
 • Ha van időd vagy erősebb hatást akarsz, akkor válaszd a SPORT / Verseny előtti bemelegítés programot.
 • Ez 20 perc és még alaposabban átmozgat, felmelegít.
 • A bemelegítés programok nélkül ne kezdj edzésbe! Ez azért fontos, mert épp a bemelegítés hiánya vezetett a panaszaidhoz.

Regeneráció minden mozgás után

 • NAGYON erősen javasolt minden az edzés/mozgás után!
 • Az edzés során metabolitok keletkeznek. Ezeket el kell távolítani. A gyulladt területeken ez nagyon nehezen megy, ezért ha eleve túlterhelt lábbal és gyulladással edzés végén csak bedőlsz a kádba, akkor ezek a metabolitok benne maradnak és tovább súlyosbítják a gyulladást.
 • Az edzést követő másfél órán belül kezd el a vádlidon SPORT/Aktív regeneráció vagy SPORT / Verseny verseny utáni regeneráció programba.
 • A színes kábeleket kell használnod.
 • Az elektródákat a bal oldali kép szerint tedd fel – nem jó, ha izzadt, piszkos bőrre teszed, mert ez nagyon gyorsan tönkreteszi, Tisztálkodj meg és csak a száraz bőrre ragaszd fel.
 • Mindkét program 20 perc tartamú és rángásokat érzel a vádlidban.
 • A verseny utáni változat mélyebben mozgatja át az izmokat.

A mikroáramú kezelés a gyulladás miatt „lefagyott” és nem működő szöveteket „kilöki” a dermedt állapotból, elkezdenek ATP-t (energiaforrást) termeli és ezzel beindulnak a tested saját gyógyulási folyamatai. Ezek fognak meggyógyítani és a panaszaid megszüntetni.

Lassan…. mert többhónapos gyulladás nem oldódik meg 1-2 nap alatt, inkább 6-8 hétre rendezkedj be, mert ennyi biztos kell egy ilyen régi panasznak. Tudd azt is, hogy nem maga az elektromos impulzus gyógyít meg, hanem az a természetes folyamat, amit elindít és támogat. Ha nem kezelsz, akkor lényegesen hosszabb a gyógyulásod

blank
Szerző: Dr. Zátrok Zsolt

A Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán végeztem 1991-ben. Hosszú ideig kórházi orvosként dolgoztam, majd elhagytam a pályát és a legkorszerűbb orvosi berendezések használatát oktattam az orvosi teamek számára. 2012 óta kizárólag olyan eszközökkel foglalkozom, melyet a beteg általi, otthoni használatra terveztek. Blogomban ezekről az eszközökről írok, beleértve a biztonságos alkalmazás ismertetését is. Tapasztalataim alapján meggyőződéssel állíthatom, hogy hozzájárulhatnak az egészséged megőrzéséhez/helyreállításához.

12 Comments

 1. A készülék mikroáramú programjai között talál Íngyulladás nevű programot. Ez általában bármely ín, szalag gyulladásos elváltozására alkalmazható, így a talpi bőnyére is. Az Achilles ín gyulladás program ugyanúgy megfelelő. Ezen felül a zúzódás és az ödéma programokat ajánlom használni (felváltva).
  Talpi bőnye gyulladást nagyon sok esetben a vádli izmok merevsége okozza (felhúzza a sarokcsontot és feszíti a talpi bőnyét). Ezért a védli izmokon végezzen izomlazító izomstimulációt napi 1-2 alkalommal (Sport/Merevség oldás program)

 2. Jól értem, hogy talpi bőnye esetén is az achilles íngyulladás programot kell használni Globus Triathlon pro készüléken?
  Köszönettel
  Róbert

 3. OLvassa el a talpi bőnye gyulladással foglalkozó cikkem.
  A talpi bőnye két helyen tapad: a sarokcsont talpi felszínén és a ujjak tövénél. MIndkét helyen kialakulhat gyulladás. Ahol gyulladás van, ott a fájdalom is.

 4. Szeretném megkérdezni,hogy a talpig bonye krónikus gyulladásnal a két középső labujjba sugároznak e ki igen erős fájdalom.A két középső ujjba,az ujjak előtti párnás részről van a fájdalom.Most már santikalok.Nem múlik el,de ha fáj és finoman masszírozni azt a puha részt picit jobb.Koszonom a válaszát.Nem vagyok túlsúlyos.Koszonom Ágnes

 5. Olvassa el ezt a cikkem. Ebben benne van, hogy milyen módszerekkel lehet segíteni a panaszokon.
  Ide kattintva találja azokat, amelyet az íngyulladásra használhat. https://www.medimarket.hu/hu-HU/Search/SearchByTags?tids%5B0%5D=10&tids%5B1%5D=383&tids%5B2%5D=172&tids%5B3%5D=173
  Minden eszköz más módon hat, másképp alkalmazandó. Az hogy melyiket válassza sok mindentől függ. A gyulladás erősségétől, a tünetek fennállási idejétől, az egyéb betegségeitől és persze attól, mennyit akar erre fordítani.
  A módszerek egymást segítik, azaz több együttes alkalmazása jobb hatású lehet. Olvassa erről szóló cikkem.

 6. Achilles in fájdalom megszüntetésére szeretném igénybevenni szolgáltatásunkat kérem küldjön róla tájékoztatót és árajánlatot. Az in felsőbb része fáj, érzékeny nyomásra, reggelente ébredés után fájdalmas, nehéz rá állni.
  Köszönöm

 7. Mindegyik megfelelő, de mindegyik másképpen. A TENS és a MENS fájdalomcsillapító hatású kezelések. Az EMS viszont a gerinctartó izmok megerősítése révén akár teljesen megszabadíthatja a panaszoktól. El kellene olvasnia a vonatkozó cikkeimet! Használja az oldal keresőfunkcióját és írja be: isiász, hátfájás, piriformis! És alkalmazza a javasoltakat.

 8. Állandó visszatérő Isiász, ülőideg gyulladás, Piriformis szindróma kezeléséhez melyik a legmegfelelőbb gép? TENS vagy EMS vagy MENS. Vagy valami más? Köszönöm szépen!

 9. Mikroáram esetén a polaritás nem lényeges. Ha nagyon „tudományosan” szeretné végzeni a kezelést, akkor a pozitív pólust a törzstől távolabb, a negatívat közelebb tegye. Azaz a vállon a pozitív a kézujjakhoz közelebb, a negatív a nyakhoz közelebb legyen.

 10. A jobb oldali képen a mikroáramú kezelés esetében a negatív és pozitív elektródák hol helyezkednek el pontosan?
  Sajnos nem látható a képen.

  Köszönettel
  Robert

 11. Sokféle „mikroáramos” készüléket hirdetnek, amiknek semmi közük a mikroáramhoz, de sokkal inkább a becsapáshoz.
  A Triathlon Proban levő mikroáramot úgy kell használni, ahogy a használati útmutatóban van. A fájdalmas területet kell körbevenni. Nagyjából 15-20cm legyen az elektródák egymástól való távolsága. Így hatásos.
  Ha a bokáját és a csuklóját köti össze, akkor a szöveteinek ellenállásán „elnyelődik” a mikroáram, azaz hatástalan.

 12. Triathlon pro készülékem van. Egy másik mikroáramos készüléknél láttam egy ábrát, ahol a két csuklóra és a két bokára helyezték a tappancsokat. Ön szerint ez alkalmazható mens kezelésnél??? 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük