Az ultrahang egy hanghullám (azaz mechanikus rezgés). Olyan magas a frekvenciája, hogy nem hallható az emberi fül számára.

A kezelés során az ultrahang sugarat a beteg területre irányítjuk. A sugarak behatolnak a testbe, ott összeütköznek a szövetekkel, sejtekkel és átadják nekik az energiájukat.

Ennek hatása a kezelt szövetek felmelegedése, aminek következtében meggyorsul a vér és nyirokkeringés, ami elszállítja a beteg területről a mérgeket és gyógyító anyagokat hoz.

Nem közvetlenül az ultrahang sugárgyógyít! A kezelés „csak” elindítja, segíti, fokozza a gyógyulást. Olyan ez, mint amikor az álló hintát meglököd – enélkül nem kezdene lengeni.

Erről beszélek a terápiás ultrahang kezelésről szóló filmsorozatom 12. részében.

Az előző részt (Az ultrahang túladagolás következményei) ide kattintva nézheted meg.

Szerző: Dr. Zátrok Zsolt

A Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán végeztem 1991-ben. Hosszú ideig kórházi orvosként dolgoztam, majd elhagytam a pályát és a legkorszerűbb orvosi berendezések használatát oktattam az orvosi teamek számára. 2012 óta kizárólag olyan eszközökkel foglalkozom, melyet a beteg általi, otthoni használatra terveztek. Blogomban ezekről az eszközökről írok, beleértve a biztonságos alkalmazás ismertetését is. Tapasztalataim alapján meggyőződéssel állíthatom, hogy hozzájárulhatnak az egészséged megőrzéséhez/helyreállításához.

4 Comments

 1. Sarkantyúra lehet használni a készüléket ?
  Köszönettel : Enikő 

 2. A sarokproblémára megfelelő az M-Sonic 950 készülék.

  Az ultrahang készülék nem alkalmas a teljes végtag keringésének javítására, azaz például érszűkület vagy vénás keringési zavar kezelésére.

 3. Időskorúként (83) – orvosi előírásra fél éve – eredményes UH talp/sarokkezelésen vagyok túl (1MHz 0,4 W/cm2). E tény bizalmamat erősítette.
  Ennek nyomán most egy M-Sonic 950 készülék megvásárlását mérlegelem.
  Kérdésem: végtag vérkeringés-serkentő funkcióra alkalmas-e ez a készülék, és ha igen, akkor milyen beállítások mellett?
  Tisztelettel: GY

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük