Veinoplus V.I. visszérkezelő stimulátor

A Veinoplus V.I. névben levő V.I. az angol Venous Insufficiency (magyarul visszér elégtelenség) kifejezés kezdőbetűit jelenti. A készüléket a visszeres eredetű panaszok (nehézláb, feszülő láb, bokaduzzanat, vénás eredetű lábszárfekély) kezelésére fejlesztették ki. Kezelőprogramja döntően a vádli izmok összehúzódását kiváltó impulzusokból áll, ebből következik, hogy a visszeres panaszokon felül másra korlátozottan alkalmas.

Kezelőfelület és menü

A kezelőfelület ennél egyszerűbb már nem is lehetne. Összesen 3 nyomógomb látható. A bekapcsoló, illetve az áramintenzitást növelő/csökkentő gombok.

Ha a készüléket bekapcsoltad, kis LCD kijelző mutatja a fontos kezelési adatokat (kezelésből visszalevő idő és áramintenzitás).

Tartozékok

A készülék gondos csomagolásban érkezik, első benyomásra a kivitel és készülékminőség átlagos.

A készülék 9V elemmel működik, melyet a hátlapon levő elemtartó fedél felemelése után lehet a helyére illeszteni. Az elem élettartama kb 2 hét kezelést biztosít. Erősen függ attól, hogy milyen kezelési intenzitást kell alkalmazni.
Nagyobb testméretű, magasabb bőr-ellenállású egyének esetén egy kezelés több áramot igényel, így az elem hamarabb lemerülhet, mint az apró termetű, alacsony bőr ellenállásúak esetén.

A mellékelt elektródapár a legmagasabb minőséget képviseli, az amerikai Axelgaard terméke.
A kábel egyik végét a készülék tetején levő bemenetbe kell csatlakoztatni. Míg a kábel kettéosztott másik végén levő tűcsatlakozókat az öntapadó elektródákhoz.

A készülék csomagban található még egy textil tasak – ebben tárolhatod a készüléket. Utazáshoz is kiváló.
Ezen felül egy pánt is van a készletben, amivel az eszközt a nyakadba akaszthatod. Kezelés közben így nem esik le, nem csúszik be a fotel párnái alá.

Felhasználás

Ha a fenti módon csatlakoztattad a kábelt a készülékhez és az elektródákhoz, akkor készen áll a kezelésre.

Segítsd további cikkek készítését.


Kattints a részletekért!

A vádlid bőrét tisztítsd meg a portól, szennyeződésektől, zsírtól és az elektródákat a száraz bőrre ragaszd fel.

Két módszert választhatsz.

 • Az egyik elektródát a bal, a másikat a jobb vádli izmokra ragaszd. Ez akkor lesz jó, ha alacsony termetű, vékony alkatú vagy.
 • Mindkét elektródát ugyanazon lábra ragaszd fel, a vádli külső és belső izomfejére. Ez nagyobb testméret esetén is hatékony kezelést biztosít, viszont a két lábad külön kezelendő, így a kezelési idő duplázódik.
elektródák felhelyezése veinoplus Arterial, veinoplus V.I. és veinoplus DVT készülékkel végzett kezeléshez

A kezeléshez az elektródát elhelyezheted a jobb és bal vádlin (ábra jobb oldala). Ez nők és kistermetű férfiak, továbbá enyhe panaszok esetén jó megoldás.
Súlyos panaszok, átlagos és nagytermetűek esetén inkább ugyanazon vádli külső és belső izomhasára kerüljön (ábra bal oldala).
Minél közelebb vannak egymáshoz az elektródák, annál erőteljesebb az izomtorna és ezzel a hatás is.

Visszeres fekély esetén az elektródákat úgy helyezd el, hogy a sebet ne fedjék le.

Veinoplus V.I. működtetése

Ha az elektródák a helyükön vannak, akkor kapcsold be a készüléket. A Plusz gombot nyomd meg párszor. Az áramerősség növekedésével egyre határozottabban fogod érezni az elektromos áram „csipkedését” a vádlidon.
Ha az intenzitást tovább emeled, a vádli izmaidban rándulásszerű összehúzódást érzel.
Addig fokozd az intenzitást, amíg „bírod”. Minél erősebb az izommozgás, annál erősebb a gyógyhatás, de az elektromos áram is egyre kellemetlenebb.
Ne kínozd magad, de az intenzitás olyan magas legyen, amit fájdalom nélkül el tudsz viselni!
Enyhe tünetek esetén napi egyszeri kezelés (délután vagy este javaslom) elegendő. Súlyos, fekélyes esetben naponta 2-3 kezeléstől várható a sebgyógyulás gyorsulása és a panaszok mérséklődése.
A visszérbetegség természetéből adódóan csak folyamatos, mindennapi kezelésnek lehet hatása. Ritkán alkalmazva enyhítheti a panaszokat néhány órára, de tartás hatása nem lehet.

Ellenjavallatok

Tilos alkalmazni pacemaker, beültetett defibrillátor esetén. Hasonlóan nem alkalmazható orbánc (vagy bármely más bőrfertőzés) területén, friss felületes vagy mélyvénás trombózissal érintett lábon.

Összefoglaló

A vénás elégtelenség a vénabillentyűk nem megfelelő működésének következménye. E billentyűk feladat az lenne, hogy a vért csak egy irányba, a szív felé engedjék áramlani a visszerekben. Vénás elégtelenség esetén a billentyűk nem zárnak megfelelően, így a vér egy része nem tud a szívbe visszajutni, a végtagokban és a testben marad. Következménye feszülés, keringés romlás, fájdalom, súlyos esetben akár fekély is.

Nagy fontosságú lenne a megelőzése, mert a vénás elégtelenség -ha kialakult- már nem „csinálható vissza”. Ennek módja meglepően egyszerű, azonban fáradtságos! A napi rendszerességű testmozgás, elsősorban a séta, kocogás, kerékpározás, nordic-walking vagy éppen az úszás. De a testet alaposan átmozgató tornagyakorlatok is ilyenek.

Hogy mi ebben a csapda?? Hogy ezt egy életen át, naponta csinálni kell. Mindig erőt kell venni magadon, akkor is, ha fáradt vagy.

Napjaink inaktív életmódja, a zömében ülő-álló munkavégzés a visszérbetegség „melegágya”. Soha nem látott gyakorisággal jelennek meg a vénás elégtelenség tünetei is: nehézláb, lábdagadás, bokafájdalom, visszeres fekély.

Ha már tüneteid vannak, akkor ezek még kevésbé engednek mozogni. Ha pedig nem tudsz mozogni, akkor nem marad más, mint olyan eszközöket kell rendszeresen alkalmaznod, melyek hatása a testmozgáshoz hasonló.

A Veinoplus V.I. a visszér elégtelenség minden formájában megállja a helyét. Mivel a vérkeringés természetes motorjának (a járásnak) megfelelő hatású (összehúzódnak az izmok), így a kezelés hatása is garantáltan mellékhatásmentes!

Akkor érdemes ilyen készüléket alkalmazni, ha az életmódból vagy a fizikai állapotból eredően már nem vagy képes mozgásra, testedzésre. Ha már nem vagy képes naponta 10 ezer lépés megtételére, akkor a készülékkel helyettesítheted a mozgás jótékony hatását.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (6)
 • comment-avatar

  Az Omron E4 tartalmaz izomstimulációs programokat is. Keresse benne a visszeres fájdalom vagy nehézláb csökkentés programokat. Ha van ilyen, akkor azokat használja napi 1-2-3 alkalommal. Értani nem tud, legfeljebb nem használ.

 • comment-avatar
  Zoltán 1 év

  Üdv
  Ez nagyon hasonló a Tens készülékhez. Nekünk van egy Omron e4-esünk. Az nem alkalmas erre a kezelésre?

 • comment-avatar
 • comment-avatar
  Etelka 2 év

  Mennyibe kerül ez a készülék?

 • comment-avatar

  Ha a protézis már rögzült (kb 90-100 nappal a műtét után), akkor már nem lehet onnan kimozgatni. A vénamasszírozás, és az izomstimuláció semmilyen módon nem árthat sem a protézisnek, sem a protézisre váró artrózisis ízületnek.
  A vénamasszírozó használatának a friss orbánc, a most zajló trombózis vagy a kezelendő területen levő daganat az ellenjavallata. Az izomstimulációnak ezen felül a pacemaker vagy beültetett defibrillátor.

 • comment-avatar
  ANDROVICS FERENCNÉ 3 év

  T.Doktor Úr! Az egyik térdemben protézis van, a másik lábammal, meg csípő protézis műtétre várok, használhatom-e a véna masszírozót, vagy izom stimuláló készüléket? Köszönöm a válaszát