BEMER készülék és a kezelés hatása

A BEMER kifejezés egy ma még egyedülálló orvosi készüléket és a vele való kezelést jelenti. Nagyon sok állapotra kiváló hatású, de azért nem „bármire”. Ebben a cikkben az alapokról lesz szó, melyből megértheted, hogy milyen módon hat és miben nyújthat segítséget számodra. 

Kattints a részletekért!

BEMER

A BEMER egy mozaikszó, a Bio-Electro-Magnetic-Energy-Regulation kezdőbetűiből áll. A készülék a pulzáló elektromágneses mező (PEMF) elvén működik. Aha! – gondolhatnád. Akkor ez egy mágnesterápiás készülék!

Igen és nem!

Bár a BEMER és az orvosi mágnesterápiás készülékek egyaránt mágneses mező kezelést alkalmaznak, de mégsem azonosak! Különösen nem a hatásukban!

Az orvosi mágnesterápiás készülékek széles frekvenciatartományban (általában 1-200Hz), szabályos impulzusokkal (szinusz vagy négyszöghullámok) és 0,1-1000 Gauss mágneses térerővel működnek. Elsődlegesen a csontokra, szalagokra van hatásuk, bár kismértékben javítják a vérkeringést is.

A BEMER által alkalmazott mágneses térerő nagysága csak töredéke az orvosi PEMF készülékekének (kisebb, mint 1 Gauss). Az impulzus egy speciális, szabadalmaztatott hullámformát alkalmaz. A hatás döntő mértékben a kis erek vérkeringésének (mikrocirkuláció) és az erek rugalmas érfalmozgásának (vasomotio)  javítása.

Tehát a BEMER és az orvosi mágnesterápia nem azonos kezelési módszer és hatásuk is eltérő! Az orvosi mágnesterápiás eszközökkel nem lehet helyettesíteni a BEMER-t (bár sokan szeretnék ezt, mert a mágnesterápiás készülékek többnyire lényegesen olcsóbbak).

Fordítva is igaz: vannak olyan állapotok, ahol az orvosi mágnesterápiás eszközöket érdemes választani a BEMER-rel szemben.

Mire ajánlott a BEMER?

A különleges BEMER impulzus jelentős hatást gyakorol a mikrocirkulációra, fokozza a kisebb erekben zajló vérkeringést és az erek rugalmas érfalmozgását.

A BEMER egy külön csoportot képvisel a fizikoterápiás kezelések között: fizikai érterápia. Jegyezd meg ezt a kifejezést, mert a BEMER kezelés egyedülállóan ebbe a kategóriába tartozik.

Más készülék -bár rendelkezhet mikrokeringést javító hatással- de nem közelíti meg a BEMER-hatást.

A BEMER által kibocsátott impulzusok képesek célzottan és specifikusan hatni a kisebb erekre, ill. az érrendszer részeire. Különösen erősen hatnak ott, ahol eleve korlátozott a mikrokeringés.

A készülék valamennyi kedvező hatása a mikrokeringés javításából származik.

A mikrocirkuláció szerepe

A vérkeringés feladata a vér „forgatása”, keringetése a testben. A vér szállítja a test minden zugába a létfontosságú oxigént, energiaforrásokat, ásványi és tápanyagokat. A szív közelében az erek átmérője még nagy, de ahogy távolodunk a szívtől, úgy lesznek egyre kisebbek az erek, míg végül mikroszkópikus méretre zsugoroknak, hogy a sejtekhez is eljussanak.

Ahol a mikrokeringés nem működik megfelelően, ott károsodik a sejtek anyagcseréje. A sejthez nem jutnak el az életfontosságú anyagok. Képzeld el úgy, mint az autód. Ha nem jut el a motorhoz a benzin, akkor leáll a működése és nem haladsz.

Ha a sejt nem kap „tüzelőanyagot”, oxigént, akkor leállnak a sejt mitokondriumai. Ezek feladata például az energiatermelés és az elpusztult sejtek pótlása, a sérült sejtek kijavítása, a szövetek pótlása, megújítása, stb.

Minél rosszabb a mikrokeringés, annál lassabb a regeneráció, csökken a szervezet öngyógyító és kórokozókkal szembeni védekezőképessége.

A rossz vérkeringés következményei számos területen megjelenhetnek.

 • Energia. A sejtek tartós energiahiánya az általános fizikai és szellemi teljesítőképesség gyengüléséhez vezethet.
 • Immunrendszer. Az immunrendszert erősíteni kell a fertőzésekkel szembeni fogékonyság csökkentése érdekében.
 • Szervműködés. A korlátozott szervfunkciók és a krónikus szervi rendellenességek másodlagos betegségeket okozhatnak.
 • Gyógyulás. A gyulladás, sérülés nem gyógyul. Sebgyógyulási zavarok is felléphetnek.
 • Regenerálódás. A mikrokeringés zavarai lassítják a regenerálódási folyamatokat, így egy betegség vagy műtét után nem bírod visszanyerni az egészséged.
 • Psziché. Fontos, hogy hosszú távon elkerüljük a krónikus stresszt. mivel a stressz negatív hatással lehet fizikai és lelki egészségünkre is

A Bemer jó hatású minden olyan állapotra, ami a mikrokeringéstől függ

A mikrocirkuláció javulása hatással van egy sor folyamatra.

 • Energetizáltság javulása. A jó energiaellátottságú sejtek hatékonyan működnek, mely javítja az általános fizikai és szellemi teljesítőképességet.
 • Immunrendszer. Hatékony sejtműködés biztosítja a fertőzésekkel szembeni ellenállóképesség javulását.
 • Szervműködés. A jó vérellátású szervek megfelelően működnek és megakadályozzák a másodlagos betegségek kialakulását.
 • Gyógyulás. A jól működő szervezet gyorsan képes felépíteni a gyógyuláshoz szükséges fehérjéket, anyagokat, strukturákat.
 • Regenerálódás. A jó mikrokeringés gyorsítja a regenerációs és gyógyulási folyamatokat.
 • Psziché. A jó általános közérzet csökkenti a stresszt és pozitív hatással van a fizikai és lelki egészségre is.

Betegségek, állapotok százaiban segítheti a gyógyulást. Ez egyenesen következik a javuló vérkeringés előbb felsorolt hatásaiból.

Ilyen állapotok például

 • krónikus sebgyógyulási zavar
 • izomzat és a csontrendszer krónikus degeneratív megbetegedései
 • diabetes mellitus által okozott polineuropátia
 • daganatkezelés által okozott polineuropátia
 • krónikus fáradékonyság (pl. sclerosis multiplex betegnél)
 • akut és krónikus fájdalom

A BEMER kezelés hatását azok fogják a legerősebben tapasztalni, akiknél a keringés eleve korlátozott és az általános állapot is rossz.

Ha egészséges vagy és nincs keringési problémád, akkor a BEMER kezelés nem fog a jónál is jobb keringést „csinálni”. Nem változtat szuperman-né! Azonban segíthet más célokban, így például a sportteljesítmény fokozásában, a testi-szellemi teljesítőképesség javításában és persze a betegség-megelőzésben.

A kezelésről

Maga a Bemer impulzus NEM gyógyít! „Csak” elindít a szervezetben olyan a folyamatokat, melyek napról-napra erősödve gyógyhatássá válnak.

Egyetlen kezeléstől nem várható csoda. A BEMER-t kitartóan, kúraszerűen alkalmazd. A hatást csak legalább 30 napos, mindennapi kezelés után érdemes értékelni. Egy BEMER kezelés 8 perc időtartamú és naponta egyszer, legfeljebb kétszer szükséges.

Minél rosszabb az általános állapot, annál jobban kell figyelni a kezelési intenzitásra. A legalacsonyabb intenzitáson kezdj és néhány naponta emeld az intenzitást.

Az egészségesek és sportolók esetén más a kiinduló állapot és a kezelési cél is, így magasabb intenzitással végezhetők már az első kezelések is.

A BEMER használatával kapcsolatos gyakori hiba a javasolt kezelési idő (jelentős) túllépése és az intenzitás azonnal maximumra állítása. A BEMER kezelés esetén fontos a fokozatosság. A hirtelen túl hosszú és magas intenzitás hatása kellemetlen közérzet, fejfájás, remegés lehet.

A BEMER ma már elismert orvosi terápia. Egyre több kórház rendelkezik készülékkel.

Dr. Peti Peterdi Gyöngyi - BEMER tanácsadó
BEMER terápiával kapcsolatos kérdésekben keresd Dr. Peti Peterdi Gyöngyi holnapját (www.ppgyogyaszat.hu). Megtalálhatod az elérhetőségeit, online konzultációt is kérhetsz tőle. Segítséget kaphatsz tőle készülék bérlés vagy vásárlás kapcsán is.

Mikor nem alkalmazható?

A jelen álláspont szerint a BEMER alkalmazásnak abszolút és relatív ellenjavallatai lehetnek.

Abszolút ellenjavallatot jelentenek a gyógyszeradagolásra tervezett aktív orvosi implantátumok (pl. beültetett gyógyszer- vagy inzulinpumpák). Ez ilyet viselő betegek esetében a BEMER terápiás rendszer nem használható.

Kizáró ok, ha a betegnél immunszupresszív terápia van folyamatban. Ilyenre például szervátültetés, csontvelő vagy őssejt átültetést követően van szükség.

Relatív ellenjavallatot képez az aktív orvosi implantátumok egy másik csoportja, így pl. pacemaker, defibrillátor, agyi stimulátorok, izomstimulátorok. A BEMER terápiás rendszer használata működési zavarokhoz vezethet ezen eszközökben.

Néhány betegség -pl. autoimmun és bőrgyógyászati betegségek- kezelése során az immunrendszert gyengítik. Ezek esetén azonban a BEMER alkalmazása NEM ellenjavallt!

A BEMER terápia kockázatait a kezelőorvosnak kell  értékelnie és jóváhagynia.

blank

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (37)
 • comment-avatar

  Ha elolvassa a cikket, akkor látja: a BEMER a vérkeringést segíti, serkenti. Ennyi a hatása. MInden más csak másodlagos.
  A Bemer egy csomó dologban segíthet, minden olyanban, amit a rossz vérkeringés okoz.
  A rossz vérkeringés hatására nem működnek jól a test regenerációs folyamatai, kevésbé gyógyulnak a sebek, a gyulladások, a szervek nem végzik megfelelően a feladatukat.
  A Bemer által megjavított keringés hatására javulhat a test általános működése. ÉS ez mindenre kihatással lehet.
  A gyógyulási folyamatokra, a fizikai állapotra, a gondolkodásra.
  Azt azonban nem lehet róla állítani, hogy biztosan segíteni fog a nyugtalan láb, a Parkinzon kór, vagy akár a fájdalom csillapításában.
  MIven nem ezekre való (hanem a vérkeringés javítására), így lehet, hogy segít, de lehet, hogy nem.

 • comment-avatar
  Katalin 3 hét

  Kérdésem az lenne, hogy huszon éve RLS/nyugtalanláb szindrómától/ szenvedek. Nagyon súlyos állapotban vagyok már, szinte nem tudok aludni, pihenni, mert ha lefekszem akkor erős fájdalom lép fel a lábaimban és most már egyre gyakrabban a karjaimban is. Erős gyógyszert/Parkinson kórra szedik/ adnak rá. Emellett is erős fájdalmaim vannak. Ez egy idegrendszeri betegség. Az érdekelne, hogy a Bemer matrac erre a betegségre Ön szerint működhet-e? Ezen kívül a térdemben erős porckopásom is van. A férjemnek pedig infarktusa volt, stendet helyeztek be. Ezekre a betegségekre is jó lehet? Bocs, hogy ennyit kérdeztem, de vásárlás előtt állunk és érdekelne a véleménye.
  Köszönöm

 • comment-avatar

  Egy adott állapotra általában nincs egyetlen, „tuti” gyógymód. Nincs olyan, hogy csak az és kizárólag és biztosan hat.
  A BEmer és az elektroterápia két külön dolog, másképp hatnak, más várható tőlük.
  „Nem vesznek össze”, azaz nyugodtan alkalmazható mindkettő. Jobb hatás várható, mintha csak egyiket vagy másikat alkalmazná.
  Olvassa el ezt a cikkem: Multimodalitásos kezelés – mit jelent?
  Mivel én nem vagyok járatos az állatgyógyászatban, önnek pedig van kutya-fizikoterapeutája, így javaslom, hogy az ő ajánlásai szerint járjon el.

  Mondjuk a bénult izmokra a TENS-nek semmilyen hatása nincs. Az EMS-nek pedig csak akkor, ha a bénulás nem perifériás. Márpedig abból, hogy baleseti sérülés arra következtetek, hogy perifériás a bénulás.
  Erre pedig az EMS sem hatásos. Perifériás bénulásra a denervált (szelektív ingeráram) kezelés a megfelelő.
  Szelektív ingeráram – denervált izmok kezelése

 • comment-avatar
  Livia 2 hónap

  Bemer terápia mellett használható Trens/Ems készülék kutyan? 
  5 éves agaram balesetet szenvedett, csipoficammal kezeltek, de sajnos a combjaban egy általam nem ismert ideg valószínűleg vagy sérült vagy elhalt, ortopéd orvos diagnózisa, de MRI nem készült az érintett területről. 
  Sajnos a sérült lábat a kutya nem használja. Fizioterapeuta (állatgyógyászati vonal) a két kezelést együtt javasolta. 

  Köszönettel, 
  Livia 

 • comment-avatar

  A BEMER javíthatja az általános közérzeted, de a COPD-re érdemi hatása nincs. A BEMER a vérkeringést javító módszer. A CODP pedig a tüdő-hörgők gyulladása, ami miatt sok nyák termelődik, ami „dugulást”, sok köpetet és köhögést, sőt nehézlégzést okoz.
  Ezek nincsenek ok-okozati kapcsolatban. Tehát ha van Bemer-e, akkor a keringését segíti és ezért általában jobban érzeheti magát, de a köhögése, a nehézlégzése érdemben nem fog tőle változni.
  Ha ezért akar Bemert venni, ne tegye! COPD-ben egy sóterápiás készülék (pl. SaltDome sóterápiás készülék) sokkal-sokkal több javulást eredményez, és húszezerbe sem kerül.

 • comment-avatar

  Az lenne a kérdésem, hogy a COPD gyógyítható-e a BEMER-rel?

  Köszönettel Ica.

 • comment-avatar

  A Bemer a kiserekben levő áramlást serkenti és a kiserek működését segíti.
  A betegségek egy részét az okozza, hogy ezekben a kiserekben rossz az ármalás, a szervek, sejtek nem kapnak elég friss oxigént, tápanyagot, egyúttal nem működik rendesen a hulladékok elszállítása sem.
  Ez okozza a betegségek egy jelentős csoportját.
  A BEMER kezelés tehát a kezelt területen javítja a vérkeringést, a szövetek jobban tudnak működni és ez hozzájárul a betegségek elkerüléséhez, illetve a regenerációs folyamatok beindulásához.
  Amennyiben a makuladegenerációt a vérkeringés romlása okozza édesapjánál, úgy a Bemer kezelés (matracon) segíthet a test általános működésének javításában és hozzájárulhat a degenerációs folyamat megállításához, lassításához, esetleg valamely mértékű javításához.

 • comment-avatar
  Terézia 4 hónap

  Édesapámnál kezdődő maculadegenerációt állapítottak meg.
  Kérdésem lenne, hogy segítene-e a bemer a folyamat lassításában?

 • comment-avatar

  A BEMER kezelés hatására már a kezelés alatt látható a kiserek működésének javulása és a véráramlás gyorsulása.
  A BEmer kezelés (ha matracot használ), a teljes testre hat. Azaz a kedvező hatások a lábujjaktól a koponyáig mindenhol érvényesülhetnek.

  A kedvező hatások a kezelés után néhány órával abbamaradnak, visszaáll az eredeti helyzet.
  Épp ezért, a BEMER-t otthonra szokás vásárolni és ezt a kedvező hatást úgy lehet „megkapni”, ha rendszeresen, például reggel-este egy-egy kezelést végezni.
  Ennek lehet hatása az általános vérkeringésre, a szervek működésére.

  10 napos kúrától -az esetleges átmeneti hatásokon felül- érdemi hatás nem várható. Csakis a rendszerességtől.
  Hogy ez egy adott beteg állapotát mennyire befolyásolja? Ez a jóslás kategóriája.
  Valamilyen mértékben biztosan segít.

 • comment-avatar
  Márton 4 hónap

  Agyi kisérbetegségre jó-e a bemer kezelés? Ha igen, mi várható a kezeléstől, lassítja, megállítja, esetleg vissza is fordítja a folyamatot?
  Köszönettel
  Márton

 • comment-avatar

  A BEMER hatása a vérkeringés javítás. Ebben hatékony. Mivel a jó vérkeringés a feltétele számos állapot javulásában, így a vérkeringés javítása támogatja az általános egészséget. Ezen keresztül, nagyon áttételesen valamilyen mértékben segíthet. De az említett panaszokra jelentős hatást véleményem szerint nem gyakorol.

 • comment-avatar
  Berta 4 hónap

  Férjemnek ekcémája van, ami valòszínűleg kontaktallergián alapul, illetve prosztata környéki fájdalma. Ezen kívül pm alulműködés és inzulinrezisztancia még a problémánk.
  Ezeken segíthet a bemer terápia?
  Köszönöm!

 • comment-avatar

  A Bemer pulzáló mágnesességen alapul, de különbözik a hagyományos PEMF készülékektől. Hatásában mindenképp. Leginkább a mikrokeringés javításán keresztül hat, ami a szervezet egészének működését segíti.
  Amint mondtam: a szövetek vérellátásának javulását eredményezi, ezért sok állapotban segít áttételesen, hiszen a jobb vérellátás javuló szöveti működést eredményez.
  Így segítheti az alvásprobléma, az ízületi fájdalmak enyhítését. A neuropátia egy maradandó idegkárosodás, amelynek tüneteit, az ezzel járó kellemetlen érzést a Bemer enyhítheti, de a neuropátiát nem gyógyítja.
  A Bemer kezelésnek véleményem szerint rendszeres, napi használat esetén van értelme. MInimum 30-60 nap egy kúra.

 • comment-avatar

  Nem világos, mikor és hol használod az írásjeleket…
  Kérdezed, hogy segít a Bemer vagy állítod?
  A Bemer egy pulzáló mágnesességen alapuló eljárás, de nem azonos a pulzáló mágnes terápiás (PEMF) eszközökkel.
  Alapvetően a mikrokeringés zavarával járó betegségekre való. A neuropátia nem ilyen. Ennek ellenére a Bemer hasznos lehet.
  Mivel a neuropátia egy maradandó, nem gyógyítható állapot, így a Bemer kezelésre (amennyiben javulást érzékelsz) életed végéig érdemes alkalmazni. De minimum 40-60 napos kúra formában (napi 1, de akár 3 kezelés).
  10 napos Bemer kúrának nincs (vagy minimális) értelme szerintem.

 • comment-avatar
  Zoltán 7 hónap

  Egy hete járok a nem mágneses Bamer terápiára. Panaszaim: láb, kéz, újjak zsibbadása, égés, viszketés, neuropátiás tünetek. Ég a lábfej, talp. mindkét láb, elsősorban boka és térd között, illetve mindkét váll. Segít a Bamer, meddig használjam,
  Köszi:

  Üdv:

  Zoli

 • comment-avatar
  Zoltán 7 hónap

  egy komoly kérdésem van. a Bemer terápia nem a mágneses már az új elv, neuropátia, alvásproblémák, izületi fájdalomra, hatásos, 14-20 kezelés elég lehet, vagy mennyi az annyi, esetleg bérelni. Helyben van kezelési lehetőségem, időpontra érkezve. Köszönettel: Zoltán

 • comment-avatar

  Rajmund szindrómát nem ismerek 🙂 Valószínűleg ön a Raynaud-szindrómára gondolt?!
  Ha igen, akkor jól gondolja: a BEMER kezelés fő hatása a vérkeringés javítása, így segíthet a panaszok enyhítésében.
  A BEMER mellett a PEMF készülékek, például a Magnum XL vagy Magnum 2500 is segíthet. Ezek hatása a BEMER-től elmarad, viszont az áruk töredéke a BEMER-nek.

 • comment-avatar
  Irma 8 hónap

  Szeretném kérdezni, hogy Rajmund szindróma esetén javasolt -e a Bemmer készülék használata ?

 • comment-avatar

  A Bemer használható fém protézis mellett.
  A kérdése második felét nem tudtam értelmezni. Kérem írja le érthetően.

 • comment-avatar
  Ildiko 8 hónap

  Udvözlöm! 82 eves Anyosomnak vagy 20 eve beultett csipöprotezise van. Hasznalhatja a Bemer matracot az altalanos keringesi programot? Illetve ha a matracot nem fekelyre a boka alatt hasznalhatja a helyi kezelest a sal illetve a koromgång majd kesöbb a lampa egységet? Köszönöm; Ildikò

 • comment-avatar

  Valamennyit segíthet. De attól, hogy a Bemer ágyon fekszik, nem lesznek sem erősebbek az izmai, sem ügyesebbek a mozdulatai. A beszédzavart is a beszédterapeuta és a gyakorlás segítheti. Azt javaslom, hogy a fontosabb kezelésekre (mozgásterápia, beszédterápia).

 • comment-avatar
  Viola 8 hónap

  Üdvözlöm! Stroke utáni rehabilitációt szeretném valamint ízületi gondjaim vannak. Ebben segít-e? Járásom még ingatag, valamint kis beszédhibám is fennáll a stroke után.

 • comment-avatar

  Parkinzon betegség: A BEMER a mikrocirkulációt serkentő eszköz. Ha a szövetek véráramlása jobb, akkor egészségesebb a működésük is.Ezért javíthatja a Parkinzonos beteg életét, közérzetét.
  Fülzúgás: Mivel a vérkeringést segíti, így enyhítheti a fülzúgásos panaszokat abban az esetben, ha a a fülzúgás ér-eredetű! Más típusú fülzúgásokban (pl:neurinoma) nem. A fülzúgás ér-eredetű panaszaira szerintem a lágylézer (pl. Personal LAser L400 készülék) hatékonyabb.
  Csontritkulás: A Bemer a vérkeringés fokozásán keresztül, áttételesen segíthet a csontritkulás javításában. De erre az orvosi mágnesterápiás eszközök hatékonyabbak A PEMF készülékeke nem áttételesen, hanem közvetlenül a csontépítő sejtek stimulálásával közvetlenül a csontépítést serkentik, így hatékonyabbnak tartom őket a BEmernél csontritkulásban.

 • comment-avatar
  Márta 9 hónap

  Szeretném kérdezni,hogy Parkinson kór ill. csontritkulás esetén javasolt-e a használata? Fülzúgást segítheti-e megszüntetni?

 • comment-avatar

  A BEMER a kezelés helyén a kis erek működését serkenti. Az általa kibocsátott „sugárzás” azonban olyan enyhe, hogy annak semmilyen hatása nem lehet a stentekre. A szív elég mélyen található a testben, nem biztos, hogy az impulzusok egyáltalán eljutnak a szívig. Még akkor sem, ha közvetlenül a mellkasra helyezi a kezelőfejet.
  Én inkább az általános keringésjavító hatását használnám ki, azaz a matracon kezelést javasolnám a helyi kezeléssel szemben.

 • comment-avatar

  Köszönöm, hogy megosztotta a történetet!

 • comment-avatar

  AZ én apukámnak a lábát a BEMER mentette meg az amputációtól. Cukorbetegségből kifolyólag nem érezte amikor 5 lábujja megégett.Csúnya váladékos,gennyes volt a sérülés. 2 hónapon keresztül vittem kezelésre. Ma már nem lehet látni a lábfején , hogy melyik volt a sérült végtag.Mindenkinek ajánlom , aki hasonló sérüléstől, sebtől szenved.

 • comment-avatar
  László 9 hónap

  Van 3 stentem 8 éve, panaszom nincs. Vettünk egy Bemer készüléket. Használhatom az intenzív kezelőegységet közvetlenül a szívemre téve?

 • comment-avatar
  János 9 hónap

  Az érszükülettel sokszor együtt járó cukorbetegségből eredő probléma nagyon jól kezelhető a Bemerrel, és pluszban adagolt stabilizált folyékony oxigénnel. Van rá tapasztalat. Ha nincs más megoldás mindenképpen alkalmaznám. 1 hónap Bemer és oxigén látványos javulást hozna.

 • comment-avatar

  A BEMER kezelés segíti a vérkeringést, így kedvező hatású lehet mind a keringési zavarra, mind pedig az általános állapotra. Hogy ez elég-e arra, hogy megmentsék a lábat? Ez a jóslás kategóriája lenne. Nem látok a jövőbe, így nem tudom megválaszolni biztonsággal.

 • comment-avatar
  Csaba 10 hónap

  Páromnak előrehaladott érszűkülete van (de 82 éves, szívvel operált, többszörös sztent beültetése volt) bal boka alatt egyre növekvő -egyelőre száraz- nem gyógyuló seb. Szeretnénk az amputációt elkerülni. A terápia alkalmazása esetleg segíthetne? kérem szíves válaszát. Köszönöm.

 • comment-avatar

  A cikkben szerepelnek a használatot kizáró állapotok. A pajzsmirigy alulműködés, Hashimoto nem zárja ki a kezelést.
  A készülék nem való ezekre az állapotokra, de mivel a test vérkeringésére általánosságban hat, így megtörténhet, hogy valamilyen mértékben javítja a problémát.

 • comment-avatar
  Mária 10 hónap

  Pajzsmirigy alulműködés, konkrétan Hashimoto esetén lehet használni a készüléket?
  Köszönöm.

 • comment-avatar
 • comment-avatar
  Tünde 10 hónap

  Szívritmuszavar esetén lehet-e használni?
  Köszönöm a választ!

 • comment-avatar

  Akinél szentgyörgy sugárzás van, annak nem lehet szüksége semmilyen készülékre.
  A viccet félretéve: a BEMER által keltett mesterséges elektromágneses rezgéseket nem befolyásolják az említett dolgok.

 • comment-avatar
  Berta 10 hónap

  Kérdésem, hogy ha szentgyörgy sugárzásban, vízér fölött van a lakás, alkalmazható-e a Bemer gép, vagy semlegesítik a sugárzások a hatását?