COPD betegség kezelése otthon

Ha COPD betegség miatt állsz kezelés alatt, akkor érdemes tudnod, hogy a betegség jelenleg nem gyógyítható. Minden kezelés célja, hogy a tüneteid visszaszorítsa, csökkentse, megszüntesse. Nélküled azonban nem sokra mennek! Ha nem szeded a gyógyszereid, nem hagyod abba a dohányzást, akkor a tüneteid súlyosbodni fognak. Akár a mindennapi tevékenységed is akadályozhatja a fulladás. Nézzük, hogy mit lehet és mit érdemes tenned!  

Kattints a részletekért!

Ártó ok kiiktatása

A COPD betegség kezelése során a legfontosabb lépés a kiváltó ok megszüntetése. AZONNAL LÉPJ! Hagyd abba a dohányzást, lépj ki a poros vagy vegyszeres levegőjű munkahelyedről és keress más munkát.

Ha ezt nem teszed meg, a tüneteid folyamatosan, egyre gyorsabb ütemben rosszabbodni fognak. A COPD egy idő után annyira tönkreteszi a tüdőd, hogy a mindennapi tevékenységek (mosakodás, bevásárlás, takarítás) is nehézzé vagy lehetetlenné teszi és ágyhoz köt! Ha nem akarsz így járni, akkor tegyél meg mindent a munkahelyed lecseréléséért, a dohányzás abbahagyásáért.

Ha megszűnik az ártalom, akkor a tüdőd „csodákra” képes. Ez első tünetek megjelenése után minél hamarabb hagyod abba a tüdőd rongálását, annál jobban regenerálódik. Ha időben lépsz, akkor annyira „helyrejön”, hogy a mindennapi életben panaszaid nem vagy csak minimális mértékben lesznek. Ha mindent hagysz a régi mederben… ezzel mintegy legyintesz a saját életedre….ez súlyos panaszokhoz fog vezetni. A döntés a Te kezedben van, csak Te lépheted meg!

Munkahelyet váltani néha nem könnyű, különösen vidéken nem – de meg kell próbálnod. A dohányzásról is igen nehéz leszokni, kérj orvosi segítséget hozzá! Nikotinpótló tapaszok és egyéb módszerek segíthetnek.

Itt olvashatod egy másik írásom a COPD okairól, tüneteiről.

COPD betegség gyógyszeres kezelése

Kezelőorvosod többféle gyógyszertípust írhat elő számodra a  COPD betegség tüneteinek és szövődményeinek kezelésére és a felllángolások megelőzésére. Ezek egyike sem hozza helyre a tüdőd károsodását, de enyhíti a panaszaid!

 • Bronchodilatátorok (hörgőtágítók). Ezek a gyógyszerek ellazítják a légutak izmait. Ez segíthet a köhögés és a légszomj enyhítésében és megkönnyíti a légzést. A legjobb hatás az inhalátor segítségével belégzett hörgőtágítókkal érhető el. A belégzett gyógyszer közvetlenül ott hat, ahol kell: a légutaidban.
 • Szteroidok. A kortikoszteroid gyógyszerek csökkenthetik a légúti gyulladást és segíthetnek megelőzni a súlyosbodást. Bejuttathatók inhalálva és szájon át is. A COPD fellángolás esetén a kortikoszteroidok megakadályozzák a COPD további romlását.
  A szteroidok hosszú távú alkalmazása komoly mellékhatásokkal járhat, mint például súlygyarapodás, cukorbetegség, csontritkulás, szürkehályog és fokozott fertőzési kockázat.
 • Foszfodiészteráz-4 gátlók. Csökkentik a légúti gyulladást és ellazítják a légutakat. Gyakori mellékhatások közé tartozik a hasmenés és a fogyás.
 • Teofillin. Segíthet a légzés javításában és a súlyosbodások megelőzésében. A mellékhatások lehetnek hányinger, fejfájás, gyors szívverés és remegés. A mellékhatások dózisfüggőek, ezért alacsony dózisok alkalmazása javasolt.
 • Antibiotikumok. A légzőszervi fertőzések súlyosbíthatják a COPD tüneteit. Az antibiotikumok segítenek az akut fellángolások  kezelésében, de nem ajánlott rendszeresen szedni őket!
 • Oxigén terápia. Ha a véroxigén szinted egy bizonyos határ alá csökken, szükség lehet oxigén adagolására. A véroxigénszint meghatározásról és jelentőségéről ebben a cikkemben olvashatsz.
  Oxigént adagolhatod palackból nyomáscsökkentő, légtömlő és maszk vagy orrszonda segítségével. Ennek „gyengéje”, hogy a palack gyakran kifogy, töltetni kell és súlya miatt nehéz mozogni vele.
  Vannak olyan készülékek, amelyek a levegőből állítják elő a koncentrált oxigént. Akár olyan kicsit is lehetnek, hogy utazni is lehet velük. Bárhol használhatók, soha nem fogynak ki, azonban még a legegyszerűbb ilyen gép ára is jelentősen meghaladja százezer forintot.
  Az oxigénterápia javítja az életminőséged és a COPD betegség kezelés olyan módszere, amely bizonyítottan meghosszabbítja az életet.

Egyéb otthoni kezelési módok

 • Légzőizom tréning. A légzőizom tréning célja a belégzés segítő izmok erősítése és ezzel a belégzés hatékonyságának javítása. Ehhez pipa vagy csőszerű eszközöket fejlesztettek ki. Belsejükben többnyire egy vagy több golyó található. A készülékbe fújt levegő nyomása megemeli ezeket a golyókat. Minél erősebb kilégzésre vagy képes, annál magasabbra emelkednek a golyók. A rendszeres légzőizom tréninggel növelheted a fizikai teljesítőképességed. (Ma már a golyós trénereknél lényegesen hatékonyabb eszközök is vannak).
 • Sóterápia. A sóterápia nem helyettesíti a gyógyszeres kezelést, hanem kiegészíti! A só (általában) nem hat azonnal, de a nyák oldása révén néhány nap alatt jelentősen enyhülhet a nehézlégzésed. Elpusztítja a légutakban levő kórokozókat. Legfőbb szerepe a fellángolások gyakoriságának csökkentésében van. A gyógyszerekből is kevesebbre lesz szükséged. Ez nagy jelentőségű a nemkívánatos gyógyszermellékhatások megelőzésében! A sóterápia és COPD kapcsolatáról itt olvashatsz bővebben.
SaltDome ultrahangos sóterápiás készülék

 • 500 ml tartály / 1 adagolókanál só
 • ultrahangos porlasztás
 • 1-3-6 órás és folyamatos működés programozható
 • halk működés, nem zavarja az alvást
 • fényterápia, enyhe párásítás
 • itt vásárolható meg

 • Légúti vibráció. A vibrációt a legmodernebb lélegeztetőgépekben használják már évtizedek óta. Innen vették át a COPD betegség kezelése céljára. A levegőt egy készüléken át kifújva, vibráció keletkezik a légutakban. Ez a rezgés „feltördeli”, fellazítja a nyákréteget. Ezzel segíti a légutak tisztulását, a váladék felszakadását és kiürítését. A COPD betegség sok váladék termeléssel jár és ez gyorsítja a tüdő tönkremenetelét és a fulladást. A váladék kiköhögésével és kiköpésével a betegség súlyosbodását akadályozod! Légúti vibrációs kezelésre az Aerobika OPEP készüléket javaslom. Olvasd el erről szóló írásom.
AerobiKa OPEP

 • vibráció és pozitiv légzésvégi nyomás blank
 • légúti váladék kiürítés segítése
 • napi kétszer 5-10 perc elég
 • COPD, cystás fibrózis és elhúzódó tüdőgyulladás kiegészítő kezelésére
 • itt vásárolható meg

blank

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (37)
 • comment-avatar

  Ide kattintva találhat oxigén koncentrátorokat. Az ár attól függ, hogy bérelni vagy megvásárolni akarja-e. Egy orvosi minősítésű eszköz ára minimum többszázezer lehet, de akár milliós is. Attól függ ez, hogy mennyi oxigént kell előállítani percenként.
  AZ olcsóbb gépek percenként csak fél-1 litert képesek kivonni a levegőből, így súlyos betegség, erős nehézlégzésben nem segítenek eleget. Minél több oxigént állít elő a gép, annál drágább.
  Az, hogy Önnek milyen kell, a kezelőorvosa határozhatja meg. Például a tüdőgyógyász vagy belgyógyász. Forduljon hozzájuk, hiszen bizonyos állapotokban akár receptre is kaphatja.

 • comment-avatar
  Erzsébet 2 év

  Mennyibe kerül az oxigén-koncentrátor és meg lehet-e rendelni az interneten keresztül? 65%-os a tüdőkapacitásom-használni fog?

 • comment-avatar
  Sándor Gábor 2 év

  Mellesleg az idült bronhitisz, és a krónikus bronhitisz sem egyenlő a Copd-vel, és a fulladással sem,.
  Ezt nem is emlitette senki, viszont az sem igaz, hogy kizárólag gyógyszerrel lehet kezelni, ezeket a szerzett betegségeket..
  Az NAC-t pedig használják, Tüdőbetegségek kezelésére is, sőt Covid osztályokon, pl. Usa-ban, német orsz-ban, Kínában, de magán klinikákon is,.
  A napi adagot be kell tartani,igy különösebb mellékhatást nem okoz,. a gyomorban, belekben,.
  Egyébként a vizelettel ürül ki, a szervezetből,a szer.

 • comment-avatar

  Blogomban nem foglalkozok gyógyszerekkel. Olyan módszereket, eszközöket ismertetek, amelyek természetes és gyógyszermentes (önmérgezés mentes) segítséget jelentenek a tünetek kezelésében.

  Egyébként a NAC (N-acetil-cisztein) kapható étrend-kiegészítőként és gyógyszerként is. A szervezet az antioxidánsok (olyan vitaminok, ásványi anyagok és egyéb tápanyagok, amelyek védik és javítják a sejteket a károsodástól) felépítésére használja.
  A NAC által okozott mellékhatások közé tartoznak a következők: Gyomorpanaszok, hasmenés, fáradtság, bőrkiütés. Ha asztmája vagy vérzési problémái vannak, akkor jobb, ha kerüli a NAC-ot.

  Ha össze-vissza kémiai hatóanyagokat szed, akkor tájékoztassa kezelőorvosát minden étrend-kiegészítőről, még akkor is, ha az „természetes” eredetű. Ezek az anyagok mellékhatásokat okozhatnak vagy befolyásolhatják a gyógyszerek hatását.

 • comment-avatar
  Gábor 2 év

  A krónikus bronhitiszben, évek óta szenvedők, és a Copd-sek-nek, nem szabad elfeledkezni, egy igen hatékony szerről, az NAC, amely, kiváló nyákoldó, gyulladáscsökkentő, antioxidáns, és a tüdőre, a légutakra hat,.
  Rendszeres fogyasztásával, lassíthatjuk a betegséget, annak súlyosbodásának kialakulását, tudjuk megakadályozni.

 • comment-avatar

  Úgy hívják, hogy oxigén-koncentrátor. Oxigén forgalmazó cégeknél keresse, pl. itt.

 • comment-avatar
  Szilvia 2 év

  Mi az a készülék ami a szoba levegőből állít elő sűrű oxigént? Hol juthatok hozzá? Orvosi gázt forgalmazó cég?
  Valami pontos kiindulópont tudna adni? Köszönöm szépen

 • comment-avatar
 • comment-avatar
  János 3 év

  Dr. úr. ezt azt jelenti ha èn rendszeresen kezelem, fenntartó kezelèssel,,a krónikus bronhitiszt, +empfizèmát is, ami valóban munkahelyi ártalom miatt, èvek során bekövetkezett elváltozás, akkor elvileg jó esèly van rá hogy, nem alakul ki copd, közèp illetve, súlyosabb stádium, pl, fulladás,zsibbadások a vègtagokban..
  Az Alvesco-t rendszeresen, de mèrtèkkel használom,, lehet hogy vannak már ettől jobb gyulladáscsökkentők is, a mellèkhatások tekintetèben, de nekem ezt îrhatják fel,csak..
  Ami az elhizást illeti azt tapasztalom magamon, mert 95kg, vagyok, 170cm, magassághoz, kèpest ez sok, ès 3xri ètkezès, cukrok nèlkül. Soknak károsnak tűnik.
  Gondolom a kortikoszteroid alapú szer okozhatja, ezt.

 • comment-avatar

  Abban igaza van, hogy a munkahelyi porok, gőzök, gázok is okozhatnak tüdőtágulatot (emfizémát). Azonban nem ez a leggyakoribb oka. A tüdőtágulat „előszobája” a COPD-n, azaz az állandó léguti gyulladás. Ezt pedig napjainkban többnyire a dohányzás okozza.

 • comment-avatar
  János 3 év

  A tüdőtágulatot ephysemast , is leginkább munkahelyi ártalmak, okozhatják, de ha ez nem volna elég, akkor ott van még a nagyvárosi szmog, ami úgye tovább rontja a helyzetet, mivel a főhörgők, irritációja,továbbá a kisebb légutak hörgöcskék is gyulladásba jönnek, a különféle, mérgező gázok, káros lebegő mikroporok beszívásának hatására, hosszú távon,8-10év múlva, bekövetkezik a copd,stádiuma, amiböl sajnos nincs visszaút..
  Ezt a 21-ik században, a rohanó stresszes, megélhetésést,család fentartásáért küzdő 40-50éves, 60-as éveik elején járó, emberek nagy része, nem veszi észre, vagy észre veszi, de nem veszik komolyan.
  Amikor pedig kivizsgálás során kiderül a légúti betegsége,pl, bagósoknál/ akkor sem mond le ,a dohányzásról, néhány gyógyszertől, belégzőtől,várja a megoldást,reméli a gyógyulást, a javulást, ez pedig kevés,.

 • comment-avatar

  A tödőproblémák jelentős része környezeti, munkahelyi ártalomból ered.

 • comment-avatar

  Köszönöm, hogy tájékoztat.

 • comment-avatar
  János 3 év

  Dr, Zátrok Zs,.
  Nem szipákolni kell, meg mindenfèle vacak gyógyszeres befúvókat, spray-kst használni össze vissza, hanem cèlzott átgondolt tüdő irányába vègzett terápiát kell vègrehajtani..
  Az sem mindegy hogy mennyi ideig tüdőzzük be, a hatóanyagot, ès milyen intenzitással, mennyi ideig tartjuk bent, egy-egy slukk után a levegőt, ès a testhelyzet is, igen fontos, èn spec, hasra is szoktam inhalálást vègezni,, igy hatèkonyan egyenletesen terül szèt a tüdő hörgöcskèkben,ès gyorsan szîvódik fel, minèl jobb hosszabb hatás, elèrèse a cèl..

 • comment-avatar
  János 3 év

  Èn sohasem dohányoztam, sőt mèg a Budapesti egyèbkènt jól fizető,munkahelyemet is ott kellett hagynom, decemberben,, a por a szmog miatt,
  Mivel a mèrèsek igazolták, a hörgők romló állapotát, az állandó irritávió miatt.
  Most hogy itthon vagy,mindennapos inhalálás,kb.5perc,,mellett, 1xr, Alvesco befújjásal, kicsit stabilizálódott a helyzet,az SpO-97-98%, Fev1, 3ik fújás után 4,5-4,7L/s,
  Akik viszont rendszeresen dohányoznak, azok csak rosszabodásra, állapotromlásra számîthatnak,

 • comment-avatar
  János 3 év

  A himalája só, a sótèglás csoda szobák, hetente vagy havonta, 1-2órás bent tartozkodás, ehhez a kezelèshez kèpest semmit nem èrnek,..
  Nem èrez ott különösebben az ember, semmit csak azt hogy tele van a levegő negatîv ionokkal, na meg steril az egèsz hely, levegője,.
  De ettől mèg nem tisztulunk meg,.
  Persze lehet venni Omron, inhalátort is, ami ceruzaelemröl is működik 50ezer ft. èrt, de csak 0,25ml, /perc teljesîtmènyű, ehhez kèpest a Sanasol jobb, mert 0,8-1ml/perc, mennyisègü oldatot tud atomizált rèszecskèk formájában, előállîtani, kifújni, mèg a csutorát drm kell bekapni,
  A z elektromos teljesîtmènye is kiválló ez 12Watt, gyárilag megadva,egy elemes vacakhoz kèpest, nagyságrendel jobb.

 • comment-avatar

  A hozzászólása kisebb tévedést tartalmaz. Nemcsak az ön által megnevezett készülék az egyetlen ultrahangos készülék, ami 5 mikron vagy kisebb sórészecskéket előállítani. Például a Saltair sóterápiás készülék is ilyen, ráadásul hatékonyabb is, mert nem egy-két szipákolás kell belőle, hanem sós levegőt állít elő.

 • comment-avatar
  János 3 év

  Krónikus bronhitiszes, tüdőtágulat, kezdeti stádiumában lèvő beteg vagyok. A tüdőtágulást évekkel ezelőtt állapîtották meg..
  A mindennapi főleg reggelente, ès hètvègèn kialakuló nyákos-slejm gondokkal, 2015 óta küzdök,.
  Akkoriban nem tudtam hogy lètezik hatèkony terápia, gyógyszer nèlkül is, igy az èvek során a hörgök a lègutak, de mèg a nyelőcső is beragadt, ill, a reggeli nem ment le, csakúgy mint a kenyèr a rizs, majd megfulladtam, fèluton letapadt a nyáktól..
  Mivel segîtsèget nem kaptam sehonnan,az interneten találtam rá hatèkony megoldásra, ez az ultrahangos …..inhalátor, amely egyedüli módon tudja 3-5um, rèszecskèkre porlasztani, az inhaláló oldatot, ami 1%os sós deszt, vîz, kezdetnek kiváló lehet,
  Amennyiben a nyák nem tisztul fel, úgy bele kell fújni az oldatba csutorán át, Ventolint 3xr, ekkor már egy komlett hörgőtágîtó, +nyáktisztîtó kezelèst is meg csinálhatunk, de az esetleges bakteriális vîrus fertőzèst is kitakarîthatjuk vele, az alsó+felső lègutakról,..
  Ezen eszköz alkalmas, copd, közèpstádiumú beteg kezelèsère is, a Ventolinos beinhalálás után várjunk kb, 20-30percet, ès öntsünk a tartályba kb. 30 C, meleg patikai minősègü deszt, vizet,majd a kis csutorán át fújjuk be az Alvesco-t, vagy azt a sprayt, amit a szakorvos felîrt a kezelèshez,
  A tartályba, tartóba kb. 6-8ml, vîzet kell önteni, az inhaláló szert, (gyulladás-csökkentőt), 2-3xr, szüksèg szerint kell befújni, az alkalmazott dózist,a mindenkori hatásmechanizmus kialalakulásához kell mèrni..
  Ez egyènileg más -más lehet, kezdőknek ajánlott a vèrnyomás mèrès, ès a kisebb szünetek betartása, a szervezetünk hozzászoktatása miatt,mellèkhatások elkerülèse pl, fejfájás, magas pulzusszám elkerülèse vègett..
  Az utrhangos inhalátort, a hagyományos kompresszoros inhalátorok, nem helyettesîtik, ezek ugyanis nem juttatják be a tüdőbe megfelelően, elosztva egyenletes szètterîtve az apróbb lègútakba, hörgőcskèkbe a hatóanyagot, a igy a sót sem!

 • comment-avatar
  Dr. Zátrok Zsolt 4 év

  Fura lény az ember…szívja a dohányt, viszi be a kátrányt és más mérgező anyagokat a tüdejébe. Amikor elroncsolta, akkor várja a csodát. „Adjatok egy tablettát, ami eltünteti mindazt, amit pár évtized alatt okoztam a tüdőmnek, de én csak hagy szívjam tovább…” Ennek eredménye az egyre romló állapot… na ez az igazi szívás…

 • comment-avatar
  MARI 4 év

  SAJNOS A DOHÁNYZÁST NEM TUDOM ABBA HAGYNI, MERT SOHASEM DOHÁNYOZTAM. ELÉG JÓ HELYEN LAKOM NEM NAGYON SZENNYEZETT A LEVEGŐ. MÉGIS COPD BETEGSÉGEM VAN. NEM DOLGOZOM. AZT HISZEM NÉMI ÖRÖKLETESSÉG IS HOZZÁJÁRULT, MERT APUKÁMNAK ÉS A BÁTYÁMNAK IS AZ VOLT. CSAK AKKOR NEM TUDTÁK MÉG A NEVÉT. HA NAGY FRONT VAN AKKOR ÉRZEM, ÉS EMELKEDŐN NEHÉZ JÁRNOM. KAPTAM RÁ BEFUJÓS GYÓGYSZERT AZ A NEVE: BRIMICA GENUAIR. HA MEGFÁZOM AZ BORZASZTÓ MERT KB 6 HÉTIG TART.

 • comment-avatar
  Dr. Zátrok Zsolt 4 év

  A statisztikai adatok szerint a tüdőbetegek között több a tüdődaganat, mint azok között akiknek nem beteg a tüdeje.
  Így a COPD-sek körében is gyakoribb, mint a nem tüdőbetegek között.
  De még súlyos COPD-ben sem „garantált”, hogy ki is alakul daganat.Annak megjelenéséhez sok más tényező is kell.
  Ez magyarázza azt is, hogy egyébként nem tüdőbetegeknél is kialakulhat tüdődaganat.

 • comment-avatar
  Mária 64 4 év

  Copd betegségem van. A szívemben az egyik verőérben sztent van fel lőve. Az látja el a tüdőmet, és a beleket vérrel. most 2019 februárjában volt a 4-ik katéterezésem. A beavatkozás közben mondta az orvos, hogy látom ide lőjük a másik alá !!!!!!!! Csak át megyek még a jobb oldalra. Át ment, sikertelenül, kiütötte a szívritmusomat. Azonnal ki jött a katéterrel, adott egy tágító injekciót. Az újabb ballon felhelyezése elmaradt. Másnap, már a kórházban dőlt a slejm, a köhögéssel. Gondolom, kellett volna a tüdőt ellátó érnek a szűkületébe a másik ballon, amit a ritmus zavar miatt nem kaptam meg. Kérdésem az lenne, , ( még ha ostobának is tűnik ) A KOPD ból kialakulhat tüdő rák ???

 • comment-avatar
  Dr. Zátrok Zsolt 4 év

  Ön meglehetősen türelmetlen.
  Miközben a COPD betegsége évtizedek alatt alakult ki, gyógyszerek is csak kicsit segítenek rendbe tenni, elmegy 4 alkalommal sószobába, gondolom 1-1 órára és máris azt várja, hogy hipp-hopp meggyógyul az egyébként sajnos gyógyíthatatlan tüdőbetegsége (COPD).
  Sajnos ilyen csodákra nem képes a sóterápia, különösen nem attól, hogy egy picit benn ült egy szobában, aminek falát sótégla borítja.
  A sóterápia egy az orvosi kezelést kiegészítő, segítő módszer, amelyet otthon is alkalmazhat, hogy támogassa a gyógyszerek hatását.
  A sóterápia akkor hat, ha sokat tartózkodik a sós levegőn. Naponta 5-8 óra az az idő, amit hatékonynak tartok.
  Ezért javaslom, hogy alvás közben működtessen sóterápiás készüléket a feje közelében.
  Hogy mit várhat? Ha minden nap használja, akkor néhány hét múlva azt fogja észrevenni, hogy … nézd má…nem kellett napok óta szteroidot, oxigént szippantanom. Alig használtam a sprayt, stb. Mégis könnyebb a légzés, nem olyan kínzó a fulladás, köhögés.
  Olvassa el a Sóterápia – Mit várhatsz tőle című cikkemet!

 • comment-avatar

  COPD esetén használ e a Saltair készülék? Jelenleg sószobát veszek igénybe, de négy kezelés után semmi változást nem tapasztalok

 • comment-avatar
  Dr. Zátrok Zsolt 4 év

  🙂 hát igen… Ha tágítja a tüdejét, akkor ugyan javítja a légzését, de a dohányzás is gyorsabban tud roncsolni, azaz valójában tök mindegy. Pont ugyanott fog tartani, ahol most – a tüdejét pusztítja és ezzel idővel komoly légzési nehézségeket okoz magának. Most még nem érzi a bajt, amikor meg eljön, akkor fogja a feját falba verni, hogy milyen bolond volt, hogy nem hagyta el a dohányzást már 50 évvel ezelőtt.

 • comment-avatar
  Alfamama 4 év

  T.Doktor ur
  Jelenleg enyhe copd es asztmam van. Még nem vagyok rászorulva egyik légzés könnyitő gyogyszerre sem,a Berodual inhalátort csak alkalmankent használom,a Teospirexet is !……viszont dohányzom !Azt gondolom,hogyha rendszeresen távitanám a tüdömet a dohányfüst még mélyebbre tudna hatolni mint jelenleg , és csak rontanék a jelegi enyhe állapotomon !! Kérdésem : mi erről a véleménye ?? Ui:70 éves vagyok .

 • comment-avatar
  MARI 4 év

  ÉN SOHASEM DOHÁNYOZTAM MÉGIS COPD BETEGSÉGEM VAN. SOKAT JÁRTAM A SZEMLŐHEGYI BARLANGBA TERÁPIÁRA. NAGYON JÓT TETT, DE MÁS OKOK MIATT ABBA KELLETT HAGYNOM.MINDENKINEK TUDOM AJÁNLANI EZT A CSODÁS GYÓGYBARLANGOT.

 • comment-avatar
  Dr. Zátrok Zsolt 4 év

  Blogomban nem foglalkozok gyógyszerekkel. Nem tudom azt sem, hogy tüdőgyógyásza miért vált kezelést. Kérdezze meg tőle.

 • comment-avatar
  Micike73 4 év

  COPD betegségem van.2oo8-tól szedem a Spiriva 18 inh.kapszulát,és a Seretid
  Diskus 5o/250,majd jelenleg a Thoreus Diskust.Szükség esetén a Beroduál inh.aerosolt.Nem volt problémám ezekkel a gyógyszerekkel,nem romlott az állapotom.Most a tüdőgyógyász orvos,a Trelegy Ellipta gyógyszert javasolta a továbbiakban,de nem tudom ez ugyanolyan jó lesz-e nekem mint az előző gyógyszereim.Köszönöm!

 • comment-avatar
  Dr. Zátrok Zsolt 5 év

  üzenet küldhető az info@elethosszig.hu címre

 • comment-avatar
  Magdi 5 év

  Üdvözlöm Koltai Péterné vagyok kérnem a Dr úr telefon számát köszönöm Magdi

 • comment-avatar
  Dr. Zátrok Zsolt 5 év

  Nem tudom megmondani. Orvosi gázt forgalmazó céget kell megkeresni. Náluk kell megkérdezni a lehetőségeket.
  Magam részéről inkább egy oxigén koncentrátor vásárlását áajánlom. Ez egy hangtalanul működő készülék, ami a szobalevegőből állít elő sűrített oxigént. Bár megvenni drágább, mint egy palackot, de soha nem „fogy ki”.

 • comment-avatar
  Margó 5 év

  Hol és mennyiért tudok beszerezni hordozható oxigén palackot ami egy hosszú hétvégét is kibír?
  A másik kérdésem: hogyan tudnám javítani a légzésemet? Nem köhögöm, nem szakad fel semmi. Egyszerűen kevés a levegő, nem tudok nagyot sóhajtani.

 • comment-avatar
  Dr. Zátrok Zsolt 5 év

  Azt, hogy mit támogat és mit nem a kormányzat azt sokféle dolog befolyásolja. Szakmai, anyagi és politikai okok egyaránt szerepet játszanak. Aztán jönnek még a lobbisták, stb.
  Magyarországon (de azért ez világszerte is így van) nem a legújabb és leghatékonyabb termékek a támogatottak, ingyenesek. Egyrészt ezek a legdrágábbak, azaz a társadalombiztosításnak ez lenne a legdrágább. Másrészt meg az ilyen támogatási befogadáshoz idő kell a bürökráciának.
  Néhány kivételtől eltekintve több év kell ahhoz, hogy egy-egy új termék támogatottá váljon. Addig pedig nincs más, minthogy árát a betegnek kell megfizetnie (mert az állam nem fizeti meg helyette).

 • comment-avatar
  Meggi 5 év

  Miért nehéz hozzà jutni az ilyen gyógyszerekhez az egészségügy miért nem tàmogatja vagy valaki nagyotakar kaszàlni fuldokló embereken ez embersàges eggyüt érzés én sajnos hosszu tàvu kàros munkahelyel szereztem ezt a csoďàlatos betegséget.

 • comment-avatar
  Élethosszig Egészségesen 5 év

  A cikk végén talál egy linket, arra kattintson.

 • comment-avatar
  Annamari 5 év

  Annamari.Szeretnem tudni hol lehet kapni,. és mennyi az ára