Kedves Doktor úr! Néhány héttel ezelőtt balesetet szenvedtem. A térdkalácsom megrepedt, a sípcsontomból kitört egy darab. Vásároltam egy Magnum XL készüléket a csontgyógyulás serkentésére. Mivel kényszerszabadságon vagyok, így naponta 3×2 órát kezelek. Azt vettem észre, hogy amióta használom, egyre alacsonyabb a vérnyomásom. Nem merem használni, mert valósággal szédelgek. Mit gondol? A készüléktől van?  

Mióta tud magas vérnyomásról? Milyen értékeket szokott mérni és milyen szereket szed rá?

Néhány éve kezdődött, azóta szedek kétféle gyógyszert. Nem túl magas értékeim voltak, 160/110 körül voltak általában.

Mi a munkája?

Ügyfélszolgálati vezető vagyok egy vállalatnál.

Mennyire stresszes a munkája? 

Meglehetősen. Többen tartoznak hozzám, a munkájukat kell irányítani, felügyelni, a nagyon problémás ügyeket és mások hibáit megoldani. Nagy a nyomás, sok az ügyfél és a főnökeim sem túl elnézőek.

Táppénz alatt otthonról is be kell dolgoznia? Mivel telnek a napjai?

Az első 2-3 hétben még elég sokszor hívogattak, átküldtek maileket, hogy foglalkozzak vele, de sikerült ezt „leépítenem”. A gyógyulásra koncentrálok, napi háromszor 2 órát kezelek a készülékkel, olvasok, zenét hallgatok. Kicsit pótlom az olvasnivalókat. Főzök, meg néha megnézek egy filmet. Ilyenekre munka mellett nem jut időm.

A beszélgetésünkből talán már rájöhetett arra, hogy mi okozza a problémát! Ezt nem a mágneses kezelés okozza, annak nincs ilyen hatása.

A táppénz kezdete óta Ön egyre távolodik a munkahelyi gondoktól és feszültségtől, így egyre nyugodtabb.

Önnek a munkahelyi stressz váltja ki a magas vérnyomását és a kezelését is a munkahelyi „pörgéshez” állították be. Ez nem megfelelő az otthoni „tétlenséghez”, pihenéshez, stresszmentességhez!
A stressz csökkenésével párhuzamosan egyre kevesebb vérnyomáscsökkentőre lenne szüksége.

Az a véleményem, hogy az alacsony vérnyomást, a gyengeséget a jelenlegi aktivitásához képest túladagolt vérnyomáscsökkentő okozza.

Hallom bennakadt a levegő? Nem ilyen válaszra számított?

Nem igazán. Ön szerint tehát a munkahelyem okozza a magas vérnyomást. Ha nyugisabb munkám lenne, akkor nem is kellene gyógyszer?

Minden valószínűség szerint lényegesen kevesebbre lenne szükség, de akár az is lehet, hogy egyáltalán nem kellene.

Mit tegyek? Hagyjam abba a gyógyszereket?

A kezelőorvosa ismeri az Ön esetét és történetét. Mielőbb beszéljen vele. Mondja el a panaszait és azt, is, hogy mi volt a véleményem. Beszélje meg vele, hogy a lábadozása idejére csökkentsék a gyógyszereket. Ha visszatér a munkába és visszatér a stressz is, akkor nyilván ismét szükség lesz a korábbi adagokra.
De az a véleményem, hogyha megszabadulna a stressztől, rendszeresen mozogna, akkor elfelejthetné a vérnyomás problémát és az ezzel járó kockázatokat.

 

Egy kis okoskodás a fentiek alapján 

A munkahelyi hajszoltság, a megfelelési kényszer, a nagy elvárások, az aránytalan terhek, munkatársi kapcsolati problémák, stb. stresszt okoznak.

Ha jól leplezed (azaz elfojtod), akkor még súlyosabbak a hatásai, mintha kiadnád. 

Nem érdemes egy munkahely oltárán feláldozni az egészséged! Persze tudom! Az anyagiak…meg kell szerezned őket, hogy…hogy….

Miért is??? Hogy teljen majd miből kezeltetned a magas vérnyomásod és a szövődményeit…az infarktust, a sztrókot és ….a korai temetésed.

Szerző: Dr. Zátrok Zsolt

A Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán végeztem 1991-ben. Hosszú ideig kórházi orvosként dolgoztam, majd elhagytam a pályát és a legkorszerűbb orvosi berendezések használatát oktattam az orvosi teamek számára. 2012 óta kizárólag olyan eszközökkel foglalkozom, melyet a beteg általi, otthoni használatra terveztek. Blogomban ezekről az eszközökről írok, beleértve a biztonságos alkalmazás ismertetését is. Tapasztalataim alapján meggyőződéssel állíthatom, hogy hozzájárulhatnak az egészséged megőrzéséhez/helyreállításához.

4 Comments

 1. Sokféle betegségben szenved. Egyetlen olyan eszköz sincs, ami mindenre jó. Az evőeszközök jól szemléltetik a dolgot: másra jó a kanál a kés vagy a villa.
  Kezdjük a gerincfájdalommal. A leggyakoribb oka ez
  A műtét egy kényszermegoldás, amikor már olyan súlyos az elváltozás, ami idegrendszeri tünetet, bénulást okoz. A műtét azonban nem oldja meg a legnagyobb problémát: a gerinctartó izmok meggyegülését. Azaz egy szakaszt operálnak, csavarokkal, lemezzel rögzítik. Ha azonban a gwerintartó izmokat nem erősítik vissza, akkor a tünetek rövidesen a műtött szakasz alatt és felett is megjelennek.
  A gerincsérv esetén ez a teendő.
  Azaz az izmok megerősítése. Ebben a Bemer semmilyen módon nem segít, mert ninbcs hatása az izmokra. Erre izomstimulátor kell – 2-3 hónapos kezelés kell ahhoz, hogy érezhető javulást eredményezzen.

  A BEMER segíthet az ízületi gyulladások, reuma kezelésében. Olvassa el itt, hogy mikben segíthet a BEMER.

 2. 52 éves nő vagyok. Gerincsérv, artrozis, reumatoid artritis, ezekkel küszködöm évek óta, rengeteg fájdalommal, ezáltal fájdalomcsillapító gyógyszerekkel élek.
  11 éve az L IV részen lévő gerincsérvvel műtöttek. Kb. 2 éve fenékbe és bal lábba sugárzó nagyon erős fájdalmaim vannak, melyek alternatív kezelések ellenére sem enyhültek, sőt egy fél éve már éjjelente is többször felébredek a szúró fartáji fájdalomra.
  Rendkívül fájdalmas számomra a járás és a tornázás is, ezért inkább hanyagolom ezeket a tevékenységeket, ha tehetem.
  Az idegsebész tavaly reumatológushoz irányított fizioterápiás kezelések, gyógytorna végett. Sajnos ezek sem hoztak semmiféle javulást. Ezt követően a reumatológus egyértelműen megmondta, hogy ő már nem tud velem mit kezdeni, menjek vissza az idegsebészhez.
  Ez még nem történt meg, mert a tavalyi MR felvétel alapján nincs olyan kialakult sérvem, amit műteni kellene. Mindemellett nagyon csúnya a gerincem, a kinövések okozzák a lábba sugárzó fájdalmakat, mondta a sebész.
  Szóval ördögi körbe kerültem, és az életminőségem egyre rosszabb. Voltam ENG vizsgálaton is, ott jelentősebb eltérés nem látható.
  Olvastam a Bemer terápiáról, a kérdésem az lenne, hogy Ön szerint a fent leírtakra jótékony hatással lenne a Bemer kezelés?
  Kezelt magasvérnyomás betegségem mellett használhatom a Bemer ágyat?

  Köszönettel: Erzsi

 3. 🙂 Köszönöm a kedves visszajelzését. Örülök, hogy hasznosnak tartja az írásaimat.

 4. Egyelőre ugyan meg tudom oldani szakemberek segítségével az egészséügyi problémáimat,de sokat tanulok az Ön cikkeiből,szívesen olvasom ezeket.Köszönöm az őszinte,jóindulatú tájékoztatást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük