Csökkenti-e a magas vérnyomást a mágnesterápia?

Kedves Doktor úr! Néhány héttel ezelőtt balesetet szenvedtem. A térdkalácsom megrepedt, a sípcsontomból kitört egy darab. Vásároltam egy mágnesterápiás készüléket a csontgyógyulás serkentésére. Mivel kényszerszabadságon vagyok, így naponta 3×2 órát kezelek. Azt vettem észre, hogy amióta használom, egyre alacsonyabb a vérnyomásom. Nem merem használni, mert valósággal szédelgek. Mit gondol? A készüléktől van?  

Mióta tud magas vérnyomásról? Milyen értékeket szokott mérni és milyen szereket szed rá?

Néhány éve kezdődött, azóta szedek kétféle gyógyszert. Nem túl magas értékeim voltak, 160/110 körül voltak általában.

Mi a munkája?

Ügyfélszolgálati vezető vagyok egy vállalatnál.

Mennyire stresszes a munkája? 

Meglehetősen. Többen tartoznak hozzám, a munkájukat kell irányítani, felügyelni, a nagyon problémás ügyeket és mások hibáit megoldani. Nagy a nyomás, sok az ügyfél és a főnökeim sem túl elnézőek.

Táppénz alatt otthonról is be kell dolgoznia? Mivel telnek a napjai?

Az első 2-3 hétben még elég sokszor hívogattak, átküldtek maileket, hogy foglalkozzak vele, de sikerült ezt “leépítenem”. A gyógyulásra koncentrálok, napi háromszor 2 órát kezelek a készülékkel, olvasok, zenét hallgatok. Kicsit pótlom az olvasnivalókat. Főzök, meg néha megnézek egy filmet. Ilyenekre munka mellett nem jut időm.

A beszélgetésünkből talán már rájöhetett arra, hogy mi okozza a problémát! Ezt nem a mágneses kezelés okozza, annak nincs ilyen hatása.

A táppénz kezdete óta Ön egyre távolodik a munkahelyi gondoktól és feszültségtől, így egyre nyugodtabb.

Önnek a munkahelyi stressz váltja ki a magas vérnyomását és a kezelését is a munkahelyi “pörgéshez” állították be. Ez nem megfelelő az otthoni “tétlenséghez”, pihenéshez, stresszmentességhez!
A stressz csökkenésével párhuzamosan egyre kevesebb vérnyomáscsökkentőre lenne szüksége.

Az a véleményem, hogy az alacsony vérnyomást, a gyengeséget a jelenlegi aktivitásához képest túladagolt vérnyomáscsökkentő okozza.

Hallom bennakadt a levegő? Nem ilyen válaszra számított?

Nem igazán. Ön szerint tehát a munkahelyem okozza a magas vérnyomást. Ha nyugisabb munkám lenne, akkor nem is kellene gyógyszer?

Minden valószínűség szerint lényegesen kevesebbre lenne szükség, de akár az is lehet, hogy egyáltalán nem kellene.

Mit tegyek? Hagyjam abba a gyógyszereket?

A kezelőorvosa ismeri az Ön esetét és történetét. Mielőbb beszéljen vele. Mondja el a panaszait és azt, is, hogy mi volt a véleményem. Beszélje meg vele, hogy a lábadozása idejére csökkentsék a gyógyszereket. Ha visszatér a munkába és visszatér a stressz is, akkor nyilván ismét szükség lesz a korábbi adagokra.
De az a véleményem, hogyha megszabadulna a stressztől, rendszeresen mozogna, akkor elfelejthetné a vérnyomás problémát és az ezzel járó kockázatokat.

 

Egy kis okoskodás a fentiek alapján 

A munkahelyi hajszoltság, a megfelelési kényszer, a nagy elvárások, az aránytalan terhek, munkatársi kapcsolati problémák, stb. stresszt okoznak.

Ha jól leplezed (azaz elfojtod), akkor még súlyosabbak a hatásai, mintha kiadnád. 

Nem érdemes egy munkahely oltárán feláldozni az egészséged! Persze tudom! Az anyagiak…meg kell szerezned őket, hogy…hogy….

Miért is??? Hogy teljen majd miből kezeltetned a magas vérnyomásod és a szövődményeit…az infarktust, a sztrókot és ….a korai temetésed.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (2)
  • comment-avatar
    Dr. Zátrok Zsolt 2 év

    🙂 Köszönöm a kedves visszajelzését. Örülök, hogy hasznosnak tartja az írásaimat.

  • comment-avatar
    Julianna Szarka 2 év

    Egyelőre ugyan meg tudom oldani szakemberek segítségével az egészséügyi problémáimat,de sokat tanulok az Ön cikkeiből,szívesen olvasom ezeket.Köszönöm az őszinte,jóindulatú tájékoztatást.