Fogyasztás izomstimulátorral. Működik?

Sok reklámot látok mindenféle fogyasztó hatású készülékekről, köztük izomstimulátorról. De tényleg fogyaszt-e az izomstimulátor. Azt kell mondanom, hogy önmagában csekély fogyasztás várható az izomstimulátortól, azonban más módszerekkel (diéta és testmozgás) kombinálva, jelentősen gyorsabbá teszi. Nézzük a leggyakoribb kérdéseket!

Lefogyhatsz-e csak az izomstimulációval?

Azt kell mondjam, hogy NEM. Az izomstimuláció nem „varázspálca”, ami csak úgy eltünteti azokat a zsírpárnákat, amik „évekig tartó, fáradságos munkával” szedtél magadra.

Erre a válaszomra sokan sértődötten reagálnak és reklámokra hivatkoznak, amelyeken azt látták, hogy háziasszony sütit majszolgatva nézi a TV-t, miközben a kütyü eltünteti a zsírpárnákat. Ezek a hirdetések átverések. Azt mutatják, amit látni szeretne az ember. Semmit ne kelljen tenni a fogyás érdekében, úgy folytathassa az életét, táplálkozását, ahogy korábban.

Figyelem! A reklámok kockahasú szereplői kőkemény edzésekkel és diétával formálják a testüket – azért mutatják őket, hogy elhitessék veled, a reklámozott készülék hatására, egy csepp izzadtság nélkül válhatsz irigylendően „formássá”.

Az igazság azonban az, hogy ilyen módszer nem létezik. A lerakódott zsírt el kell „égetned”! A testmozgás a leghatékonyabb mód. Mozogni, edzeni senki sem tud helyetted!

A testmozgást nem helyettesítheted, de a hatékonyságára izomstimulátorral rásegíthetsz. Gyorsíthatod az izmok fejlődését, javíthatod edzéshatékonyságot és ezzel fokozod a zsírégetést is. Ilyen értelemben az izomstimulátor valóban segít abban, hogy gyorsabban érd el a célod.

„Égeti-e” a zsírt az izomstimuláció?

Az izomstimuláció jelentősen felgyorsítja az izmok fejlődését, erősödését, az izmok anyagcseréjét és ennek révén támogatja a zsírégetés folyamatát. Önmagában a stimulációs impulzus azonban nem égeti a zsírt.

Átalakítja-e az izomstimuláció a zsírt izommá?

A válasz határozott NEM. A zsír nem alakítható át (közvetlenül) izommá.

Segítsd további cikkek készítését.


Kattints a részletekért!

A zsírt a rossz táplálkozási szokások, a nagy mennyiségű és magas kalóriatartalmú étel fogyasztása, az ülő életmód, az edzések kerülése hozza létre. Az izmot ezzel szemben a rendszeres edzés, a kitartás és az erőfeszítés „építi”, növeli, erősíti.

A zsírból soha nem lesz izom. A zsír elégetése során keletkező energiát kell (lehet) az izmok építésére fordítani.

Fogyasztás. Segít-e a stimuláció?

A válaszom IGEN.

A helyes táplálkozás és testmozgás mellett rendszeresen alkalmazott izomstimuláció gyorsítja az izomtömeg növekedést, mely hozzájárul a magasabb energiafelhasználáshoz. Ezért az izomstimulátor közvetetten hozzájárul a fogyáshoz.

Felmerülhet a következő gondolat: „Egészségesen táplálkozok, edzek, ezért nekem nem is kell az elektromos stimuláció.”

Valóban nem elengedhetetlenül fontos, azaz a fogyásnak nem feltétele az izomstimuláció. A stimuláció révén azonban az izmok sokkal gyorsabban válnak tónusosabbá, keményebbé és vastagabbá. Az ilyen izmok már nyugalomban is több kalóriát igényelnek, azaz felgyorsul a zsírégetési folyamat. Stimuláció segítségével tehát rövidebb idő alatt érhető el a kívánt eredmény. Ez más szempontból is fontos, például fokozza a sportos életmóddal kapcsolatos elkötelezettséget.

Tényleg szükséges nagy izmokat fejleszteni?

Nem azt állítom, hogy testépítő méretű izmok kellenek! Önmagával az izomtónus növelésével (ami az izmok hatékonyabbá tétele) a szervezet több kalóriát éget. Egészséges étrend és napi -60 percet meghaladó, közepes intenzitású- testmozgás mellett a szervezet a raktározott zsírokból nyeri ki az energiát. Az izomstimulátor pedig könnyebbé és gyorsabbá teszi a fogyasztási folyamatot.

Az erősebb izom több kalóriát éget!

Az izomstimuláció segítségével az izmok erősebbé válnak, metabolizmusuk javul. Ezért aztán az edzések intenzitása is emelkedni fog. Gyorsabban halad, gyorsabban fut, nagyobb súlyt tud megemelni vagy többször tud végrehajtani egy gyakorlatot adott idő alatt. Csökken a fáradtság és így a gyakoribb és az erőteljesebb intenzitású edzésekkel több kalória ég el.

Mire szolgálnak a „lipolízis” programok?

Egyes készülékek speciális programokat kínálnak a has, fenék és combok területén lerakódott zsír mobilizálására. Ezeket többnyire „lipolízis”-nek, azaz zsíroldásnak nevezik.

A hasi területen a zsír sokkal „folyékonyabb”. A lipolízis programok impulzusai a zsírsejtek membránját áteresztőbbé teszik, a zsír mintegy „kifolyik” a sejtekből. A lipolízis kezeléseket érdemes testmozgással kombinálni. A mozgással járó keringés gyorsulás nagyon fontos, mert a stimuláció által „kiszabadított” zsírcseppek csak így kerülnek el a raktározás helyéről. Enélkül a feloldott zsír „visszadermed”.

Az elektrostimuláció és a mozgás kombinációjával tehát fokozható a fogyasztás üteme.

A has, fenék és combok területén, edzéssel kombinált stimulációhoz érdemes többször használatos övet vagy elektróda párnákat használnod, mert az öntapadós elektródák élettartamát az izzadás erősen rontja. Vannak övszerű elektrostimulátor elektródák, melyek séta vagy kerékpározás, kocogás közben is használhatók.

Ahogy a módszerek többsége, így önmagában az elektrostimuláció sem tesz csodát, de jelentősen lerövidíti a látható eredményekhez szükséges időt, azaz kiváló segítséget jelent a fogyáshoz.

Sport és Izomstimuláció...továbbiak

Az izomstimuláció alkalmazása a sport-felkészülésben

Az izomstimuláció alkalmazása a sport-felkészülésben

Az első levelet az adatok megadása után perceken belül küldöm. Ha nem találod, akkor nézd meg a levélszemét vagy promo levelek mappát is. A további részek néhány napos időközökkel, automatikusan érkeznek, nincs mód, hogy a következő rész küldését előre ... ...részletek

Sporttal kapcsolatos cikkek...továbbiak

Melyik izomstimulátor jobb? Globus vagy Compex?

12

Sportoló vagy? Elérkezettnek látod az időt, hogy -vetélytársaidhoz hasonlóan- Te is bevesd az izomstimulációt teljesítményed javítására? Érdemes körbenézned a piacon! Kevés olyan gyártó van, amelyek készülékei valóban használhatók. ... ...részletek

Stagnáló sporteredmények… mi lehet az oka?

2

A magyar sporteredmények stagnálása nem mostanában kezdődött, de az elmúlt néhány évben vált igazán szembetűnővé. Évtizedekig a világ élvonalában voltak sportolóink kajak-kenuban, úszásban, vívásban, tornában, öttusában, birkózásban, labdarúgásban, ... ...részletek

Achilles ín gyulladás kezelése mikroárammal

12

Ha Achilles ín gyulladással, fájdalommal orvoshoz fordulsz, valószínűleg elküld néhány fizikoterápiás kezelésre (ultrahang, lágylézer, elektroterápia vagy mágneses mező kezelés). Általában 10 alkalmat szoktak felírni, ami akkor "jár le", ... ...részletek

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (17)
 • comment-avatar

  Köszönöm! 🙂

 • comment-avatar
  KamBalázs 2 év

  Nem fáradtságos, hanem fáradságos munkával szedjük össze a túlsúlyt.

 • comment-avatar

  Az a kérdés, hogy milyen céllal használna izomstimulátort!? A zsírödémára nem lesz érdemi hatása. Ha izmokat akar erősíteni, formálni, arra kiváló és a zsírödéma ellenére is alkalmazható.

 • comment-avatar
  Melinda75 2 év

  Lipoödémás a lábam használhatom a készüléket felváltva nyirok maszirozással ? 

 • comment-avatar

  A Fastband öv csatlakoztatásáról készített filmem nézze meg. Természetesen az eltérő csatlakoztatás eltérő eredményt ad.
  Akkor érdemes további 2 adaptert vásárolnia, ha az öv mindhárom szektorát ki szeretné használni. Ez nagyobb terület kezelését jelenti.

 • comment-avatar
  Andrea 3 év

  Kedves Zsolt!
  A Mio-Care Beauty készülékemhez vásároltam a napokban Fast Band övet, amihez 4 db tű/patent adapter jár. A képen látom hogy kétféleképpen lehet csatlakoztatni. S-M-L, ill. XL-XXL-nek megfelelően. Szeretném megkérdezni hogy a különbség miben érezhető, talán máshová hat? Valamint ha veszek még 2 db adaptert hozzá, annak van értelme? Nagyobb területet tudok megdolgozni? Köszönöm a választ.

 • comment-avatar
  deja vu 3 év

  Köszönöm a válaszát !

 • comment-avatar

  Önmagában az izomstimulátortól nem várható a hasi zsírpárnák megszüntetése. Olvassa el ezt. Segítséget nyújt hozzá, gyorsíthatja a megszüntetést, de magában nem elég – mozgás és diéta kell. Az ataxia miatt ne bonyolult és komplex mozgásban gondolkodjon. Olyan gyakorlatok, mint a planking vagy a felülések (használhat hozzá segéd-kereteket) talán még koordináció bizonytalanság esetén is elvégezhetők.
  A fájdalomcsillapítás, izommerevség oldás egy teljesen másik kérdéskör. Erre való az izomstimuláció.
  Azt mérlegelje, hogy a 2 csatornás készülékkel kétszer annyi időre van szüksége a kezelésekhez, mint egy négycsatornás esetében. Ha pl. mindkét combját kezelni szeretné, akkor 2 csatornással előbb egyik lábon 30-40 perc, majd a másikon ugyanennyi. 4 csatornással ez egyetlen kezelés.
  A MyoBravo egyébként is sokkal több lehetőséget kínál, mint a Myolito. Ez utóbbit inkább egyszerűbb izompanaszokra javasolnám. Az ataxia meg minden, csak nem egyszerű dolog.

 • comment-avatar
  deja vu 3 év

  Tisztelt Doktor Úr !

  A tanácsát kérném, hogy Friedreich-ataxia betegség (mozgás nehézkes, bizonytalan járás miatt a sportolási lehetőségek kizártak) esetén melyik multifunkciós készüléket tudná javasolni? A fő cél, a hasi zsírpárnák eltüntetése mellett, a fájdalomcsillapítás elérése is (térdízületek, vállmerevség oldás). Alábbiak vmelyikére gondoltunk. Illetve nem tudom, ezen készülékek felírhatók-e repceptre is esetleg szakorvos által?

  https://www.medimarket.hu/hu-HU/myolito-multifunkcios-elektroterapias-keszulek/p/260
  https://www.medimarket.hu/hu-HU/myobravo-multifunkcios-elektroterapias-keszulek/p/71

  Segítségét megköszönve !

 • comment-avatar
  Zsófi 3 év

  Köszönöm!

 • comment-avatar

  A Compex készülékekhez nincs kompatibilis öv, azaz az öntapadó elektródákat nem lehet kiváltani. Az itt található https://www.medimarket.hu/hu-hu/izomstimulator/c/1016 készülékek közül a MyoBravo-hoz vagy a Globus készülékekhez lehet Fastband övet illeszteni.https://www.medimarket.hu/hu-hu/fastband-ov-tens-ems-kezelesekhez/p/108

 • comment-avatar
  Zsófi 3 év

  Köszönöm a választ!

  És mivel tudom kiváltani a gyárilag hozzátartozó öntapadós elektródákat? Az általad javasolt öveket, illetve övszerű elektrostimuláló elektródákat hiába kerestem a neten megvételre.

 • comment-avatar

  A Compex Fit 1.0 a világ egyik legjobb gyártójának készüléke. Olyan, mintha a Nikontól vagy Canontól vennél fényképezőgépet. Ez nem a legmagasabb tudású modell, de arra, amit szeretnél tökéletesen megfelel.

  Azok a has stimulátorok, amelyek közvetlenül az elektródába építve kaphatók, lényegesen olcsóbbak – és a teljesítményük az árukkal arányos. Ezeket csak akkor ajánlom, ha van felesleges pénzed, amit kidobsz. Hatást ne várj tőlük.
  Ha viszont jó eszközöd van, mint pl. Compex, azzal elégedett leszel és a céljaidat is eléred.

 • comment-avatar
  Zsófi 3 év

  Kedves Zsolt!

  Cikked alapján, a Compex Fit 1.0 készülék vásárlásán gondolkodtam el (fiatal felnőtt koromig versenyszerűen sportoltam, azóta is mozgok valamennyit (heti 2x, jó esetben 3x Béres Alexandra tornát végzek otthon, illetve napi szinten legalább 6km-t gyalogolok)). A hasamon szeretnék formázni hatékonyabban, a szülések sajnos maradandó nyomot hagytak.
  Cikkedben írod, hogy „a has, fenék és combok területén, edzéssel kombinált stimulációhoz érdemes többször használatos övet vagy elektróda párnákat használnod, mert az öntapadós elektródák élettartamát az izzadás erősen rontja. Vannak övszerű elektrostimulátor elektródák, melyek séta vagy kerékpározás, kocogás közben is használhatók.” Ezek ehhez a készülékhez is kaphatók? Hol? Hiába kerestem rá a neten, nem találtam ilyet.
  Továbbá jól gondolom, hogy ez a készülék megfelelő a céljaimhoz?
  Köszönöm előre is a segítséget!

 • comment-avatar
  Rozi 4 év

  Szia! Én abban kérném a segítséged, hogy karra igazából blicepszre lehet-e használni, el lehet-e vele érni valami eredményt? Én 3-szor edzek hetente másfél órát, de igazából a karomon vagy is a blicepszem nem fejlődik úgy ahogy szeretném!

 • comment-avatar
  Dr. Zátrok Zsolt 4 év

  Köszi a megjegyzést.
  Egy picit vitatkoznék, mert magam részéről az edzéstervnek nem tulajdonítok akkora jelentőséget, hogy kijelentsem „KELL”. Vannak bizonyos sportok, ahol valóban nagy jelentőségű ez, meg van egy sereg olyan, ahol nem. Magam például már több mint 40 éve sportolok legalább heti 4-5 alkalommal, minden edzésterv nélkül. A „kell” szó helyett ezért inkább azt mondanám, hogy „hasznos segítséget nyújthat” egy edzésterv és egy hozzáértő szakember segítsége.
  Abban egyetértek, hogy aki életében nem sportolt, de felnőttként hirtelen elkezdené, annak hasznosabb, ha segítséget kér. Csúnya sérüléseket lehet összeszedni, ha „ész nélkül” belevág az ember.
  Ahogy azzal is, hogy a kezdő könnyen „túlzásba eshet”. Túl nagy távot akar teljesíteni, túl intenzíven, túl nagy súllyas és az első napok kellemetlen tapasztalatai miatt elfogy a türelme és gyorsan feladja. Ilyenkor az edzésterv, egy edző átlendítheti a nehézségeken.

 • comment-avatar
  jakal 4 év

  A lényeg , hogy a gyorsan fejlesztett izmok , a használat közben használják fel a zsírtartalékot. A mozgást nem lehet kikerülni de erősebb izmokkal jobb eredményt lehet elérni.
  A türelem is lényeges amit meg kell tanulni egy kezdőnek , hiszen nem lehet azonnal magas intenzitást használni , kell legalább egy hathetes edzésterv és közben ráébredni arra , hogy ez milyen fontos