Kerékpározás és a formás lábizmok

A bicajozástól túl vastagok lesznek a lábizmaim! Ha azok táborába tartozol, akik tartanak ettől, ne aggódj. A hiedelem ellenére csak a bicajozástól nem lesznek óriási lábizmaid. Ilyenhez combokhoz a súlyzós edzéseken is komolyan fókuszálnod kell az izmok méretének növelésére. Szép izmokat viszont építhetsz csak a kerékpározással is!

 

A következő gyakorlatokkal erősíts a lábizmokat

  1. Alacsony fordulatszámú “Csiszolás”: állítsd az áttételt maximumra és tarts a pedálfordulatod 65 alatt. Végezz 3 szettet 5-10 perces időintervallumokban.
  2. Álló hegymenet: keress egy dombot, amire 10-15 percig tart feljutnod és tekerés közben kétszer-háromszor állj ki a nyeregből néhány percre.
  3. Egylábas fúrógép: Összpontosíts a felfelé való haladásra, mivel a csípőizmaid gátolhatják a haladást. Végezz 3 szettet, egy lábadat egy percig edzd.

 

Plusz még egy nem kerékpáros gyakorlat

Guggolás: a lábszár-térd hajlásszöge 100-110 fok legyen (aza ne ülj le a sarkadra!). Ha nem szereted a szabad súlyokat, akkor a konditermi lábgép használata biztonságosabb lehet számodra. Bármelyiket is választod, végezz 3-5 x 10-es sorozatot. A gyakorlat rendszeres ismétlése szép lábizmokat eredményez.

 

Így lehet szép tónusú lábad a kerékpározástól

Ha szeretnéd “szálkásítani” a lábaidat, a kitartást és tartós erőfeszítést elősegítő gyakorlatokra kell fókuszálnod. Az átlag kerékpárosok lábai tökéletes tónusúak és ez nagyon szexi megjelenést kölcsönöz nekik.

Láthatod, hogy tulajdonképpen nincs is szükség semmilyen extra edzésre a bringázás mellett ahhoz, hogy a lábaid szép izmosak legyenek.

 

Férfi és női kerékpáros lábizmok

Mivel a felnőtt férfiak szervezete nagyobb mennyiségben termel tesztoszteront (7-8-szor nagyobb arányban, mint a felnőtt nőké), ezáltal „tisztességtelen” előnyhöz jutnak a nőkkel szemben.

Hasonlítsd össze például Victoria Pendleton és Chris Hoy pályakerékpárosok lábizomzatát, látványos a köztük lévő különbség.

Kerékpáros combizmok

Az izom több kalóriát éget

Az izom közel 3-szor több kalóriát éget, mint a zsír. Így, ha tömeget szeretnél nyerni, nagyobb mértékű kalóriabevitelre (főleg a fehérjéket tekintve) lesz szükséged.

Ha elkezdesz izmot építeni, az kedvező hatással lehet a fogyásodra is. A több izom több kalóriát fogyaszt. Úgy fog működni, akárcsak egy természetes kemence: a kalóriák gyorsított ütemben égnek majd el.

 

Genetika

A genetika a testösszetételt tekintve hatalmas szerepet játszik. Mindannyian mások vagyunk: egyesek könnyen szednek fel nagy tömegű izomzatot, míg mások könnyen híznak, megint mások akkor is soványak maradnak, akármennyire is emelgetik a súlyokat. Ez az izomrostok összetételétől függ, mely velünk született és nincs mód az összetétel módosítására!

Nem számít, mi a célod, a kerékpározás nagyszerű módja annak, hogy formába hozd a tested!

 

Izomtömeg növelés és izomstimuláció

A “kerékpáros izmok” erősítéséhez érdemes bevetned az izomstimulátorokat! Nem az edzés helyett, hanem annak kiegészítéseként alkalmazd és nem is marad el a jutalom!

Az izomstimulátorok “Erőfejlesztés” vagy “Hipertrófia” programjaival az egész combizomra, de akár egyetlen izomkötegre is fókuszálhatod az izomtömeg növelést.

Ha pedig van ilyen készüléked, akkor a kerékpáros edzést követően alkalmazd a “levezetés” programot, mely gyorsítja a metabolitok kiürítését. A hatékonyabb izomregeneráció magasabb edzésintenzitást tesz lehetővé, ez pedig gyorsabb teljesítményjavulást eredményez.

Ez az írásom is érdekelhet: Kerékpározás – segíts rá elektrostimulációval

 

Kerékpárosok számára ajánlom ezeket a készülékeket

 

Forrás: http://www.ilovebicycling.com

CÍMKÉK
OSZD MEG!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (0)