Szépségápolás és technológia

Nőies idomok, feszes bőr, minél kisebb ruhaméret – sokak képzeletében így él az ideális női alkat, amelynek a szebbik nem képviselői általában igyekeznek is megfelelni, újabb és újabb módszerek kipróbálásával egyre közelebb jutni ehhez a célhoz. Sok, frissen a piacra lépő termék ígéri, hogy segít nekik ezen az úton, de a „csodaszerek” nagy része sajnos nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Ezekkel ellentétben számos olyan technológia létezik, mely valóban látványos eredményeket tud felmutatni a szépségápolás területén (is).

A modern elektroterápia alkalmazásai: gyógyítás és szépségápolás

A technológia fejlődik, így a különböző mesterséges energiák jótékony hatását egyre eredményesebben tudjuk a saját céljaink szolgálatába állítani. Írásomban átnézem azokat a módszereket, melyeket az orvoslás és a szépségápolás egyaránt alkalmaz.

  • az elektroterápiát a bőr rugalmasságának visszanyerése (a kollagéntermelés serkentése révén), továbbá az alakformálás, zsírbontás és ödémacsökkentés területén alkalmazhatod.
  • a rádiófrekvenciás impulzusokkal elsődlegesen a bőr feszesítését, ránctalanítását segítheted. A kezelés serkenti a bőr kollagén termelését, azaz javítja a rugalmasságot és elsimítja a ráncokat,
  • az ultrahang segítségével fokozhatod a kozmetikumok hatását, mert a bőr mélyebb rétegeibe jutást segíti,
  • a 640 kHz alatti ultrahang frekcvencia garantáltan “oldja a zsírt”, azaz ténylegesen csökkentheted a csípőn, combon, hason levő zsírréteg (a módszer neve: kavitáció),
  • a lágylézer a bőrhibák, hegek, striák kezelésére alkalmazható hatékonyan,
  • a nyirokmasszázs gép, vagy más néven hullámmasszázs gép az ödéma és visszeres panaszok csökkentése mellett kiváló a narancsbőr (cellulit) megszüntetésére is.

Az elektromos impulzusok felhasználási lehetőségei a szépségápolásban

Lokalizált fogyás elektrostimulációval, az izmok tónusának növelésével

Bizonyára ismerős az a jelenség, mikor diéta megkezdése esetén azon a területen indul meg a leggyorsabban a fogyás, ahol eleve vékony voltál.

Az elektrostimulációval lokalizálhatod a fogyás. Ha tested egy adott részén elektromos impulzusokkal növeled az izomaktivitást, elsőként itt indul meg a zsír mozgósítása a zsírszövetekből. Segítségével még a makacs hasi elhízásnak is búcsút inthetsz. Előnye, hogy az izmok is erősödnek, formálódnak, így az alakod is formálódik – persze nem egy nap alatt.

Lokalizált fogyás ultrahang kezeléssel, a lerakódott zsír “oldásával”

A kavitációs ultrahang kezelés során az ultrahang felmelegíti a zsírsejteket, “kifolyik” az oldott zsír és a keringésed eltávolítja. A valóság persze ennél bonyolultabb folyamat, tény azonban, hogy a kavitációval 10 kezeléssel tényleg fogyhatsz 1-2 ruhaméretet. Tudni kell, hogy csak a 600 KHz-nél alacsonyabb ultrahangfrekvenciák rendelkeznek kavitációs hatással, ezek képesek mélyre hatolni és elroncsolni a zsírszövetet, kiszabadítva és ezzel eltávolítva a zsírcseppeket. Az orvosi kezelésre szolgáló ultrahang készülékek erre nem alkalmasak!

Az ultrahang azonban nem alkalmazható folyamatosan. Bár 10 nap alatt akár 2-3cm-rel csökkentheted a csípőd-combod körfogatát, azonban abba kell hagyni a kezelést és csak 2-3 hónap múlva alkalmazhatod ismét ugyanott. Ezért nem alkalmas jelentős elhízás megszüntetésére.

Hatóanyag mélybe juttatás (fonoforézis)

A kozmetikai szerek testbe jutását a bőr akadályozza, hiszen ez az elsődleges szerepe: ne engedjen át idegen anyagokat a test belseje felé.

A kozmetikai ultrahang (arcon 3Mhz, a testen 1 és 3 Mhz frekvenciákat alkalmazva) megnyitják a pórusokat, fokozzák a bőr áteresztő képességét és mechanikai úton is a mély rétegekben “pumpálják” a hatóanyagot. A kozmetikai szerek hatása ezzel fokozható.

Narancsbőr elleni kezelés

A narancsbőr megjelenése több kiváltó okra is visszavezethető. Ilyen a helytelen táplálkozás, a testmozgás hiánya, a testsúlyban bekövetkezett hirtelen változás, az elégtelen keringés/nyirokkeringés, a felhalmozott zsírfelesleg, a vízvisszatartás, a genetikai hajlam, a serdülőkori túlsúly, a bőr rugalmatlansága és a stressz is. Az egészséges táplálkozással és a rendszeres testmozgással karöltve az elektrostimuláció eredményesen veszi fel a harcot a nők „nagy ellensége”, a narancsbőr ellen. Az aerobik edzésekhez hasonlóan javítja a nyirokkeringést és a vér mikrokeringését, amivel hozzáárul a zsírfelesleg eltávolításához.

Az ultrahang kezelések és a gépi nyirokmasszázs kezelések pedig segítenek felbontani az irharétegben keletkezett csomókat.

Ödémacsökkentés

Az ödéma, azaz a szövetek közötti folyadék az izomösszehúzódások pumpáló hatására kezd áramlani a szív felé. Ha ez a „pumpa” nem működik, azaz nem mozgunk eleget vagy éppen sérülés, baleset, műtét miatt ágyhoz vagyunk kötve, akkor a nyirok felgyülemlik és duzzanatot okoz. Az izomstimulátorral létrehozható a pumpáló izommozgás, ami az ödéma felszívódását eredményezi.

Ennél hatékonyabb az ödémacsökkentésben a nyirokmasszázs gép.

Tonizálás és feszesítés

Létezik néhány faktor, melyek fennállása sokszor negatívan hat a bőr és az izomszövetek rugalmasságára és tónusára – ilyen például a hirtelen súlyveszteség és a terhesség is, melyek velejárójaként bizonyos testrészek „petyhüdtté” válhatnak. Az elektrostimulátorok segítenek a szépségápolás során a feszesítésben vagy az izomtónus javításban is.

Ránctalanítás

Az arc, a nyak, a dekoltázs és a felkar bőrének tónusvesztése, a rugalmas rostok csökkenése jól látható ráncok kialakulásához vezet. A rádiófrekvenciás kezelések és egyes elektroterápiás programok hatékony kezeléseket biztosítanak a problémára.

Az elektromos impulzusok fokozzák a bőr kollagéntermelését és ezzel a bőr rugalmasá, feszessé válik. A hatás már az első kezelések után látható, de a maradandó eredményhez 10-15 kezelés szükséges.

Striák, hegek “eltüntetése”

Striák elsősorban a felkarok, mellek, has, fenék, combok területén jelennek, általában hirtelen súlygyarapodás vagy éppen a terhesség következtében. A vöröslő csíkok kozmetikia problémát jelentenek.

Az ultrahang és a lágylézer kezelések hatékonyan tüntetik el a striákat. Ezen felül a hegek, műtéti hegek gyógyulását és “szépítését” is biztosítják. A kezelés hatására a heg elsimul és vöröses árnyalata eltűnik, “belesimul” a bőrbe.

Kóros izzadás megszüntetése

A kóros tenyér-, talp- és hónalj izzadás egy veszélytelen és egyszerűen végezhető kezeléssel, a csapvíz iontoforézissel végezhető 90% feletti siker arányban.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (0)