Az öntapadó TENS elektróda (vagy ahogy szintén nevezik: tens tappancs) az otthoni elektroterápiás kezelések (TENS, EMS, Mikroáram, stb) mindegyikéhez szükséges és rendszeresen pótlandó anyag. A ragasztófelülete gyorsan kiszárad, nem marad a helyén és a kezelés hatástalanná válik.

Ebben a fimben egy olyan megoldást mutatok, mellyel kiválthatod az öntapadó elektródákat. A gumi elektróda nem megy tönkre, évekig használható – azonban vannak korlátai. Például nem rögzíthetők mindenhol (törzs, hát) – viszont végtagok kezelésére kiváló. Általános fájdalomcsillapító kezelésre, izomstimulációra kiváló, de nem ajánlom idegsérülés, bénulás, speciális sport-izomfejlesztés céljaira – ilyenekre a legjobb minőségű elektródát válaszd!

Gumi elektródát ide kattintva tudsz beszerezni Gumi elektróda rögzítőszalaggal

Mindent egyben a fájdalomcsillapításról

Iratkozz fel hírlevelemre és ismerd meg a fájdalomcsillapítás gyógyszermentes módszereit (pl. TENS / MENS)

Az Adatvédelmi szabályzatot itt olvashatod el.

Szerző: Dr. Zátrok Zsolt

A Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán végeztem 1991-ben. Hosszú ideig kórházi orvosként dolgoztam, majd elhagytam a pályát és a legkorszerűbb orvosi berendezések használatát oktattam az orvosi teamek számára. 2012 óta kizárólag olyan eszközökkel foglalkozom, melyet a beteg általi, otthoni használatra terveztek. Blogomban ezekről az eszközökről írok, beleértve a biztonságos alkalmazás ismertetését is. Tapasztalataim alapján meggyőződéssel állíthatom, hogy hozzájárulhatnak az egészséged megőrzéséhez/helyreállításához.

8 Comments

 1. Az adhesive capsulitist gyakrabban említik „befagyott váll” vagy periartritis humeroscapuláris néven. Ez a váll-lapocka-kulccsont hármas ízület környékének gyulladása. Rendkívül makacs, még kezelés mellett is képes 1-2 évig kínozni a beteget.
  Kezelés nélkül pedig akár az érintett kar teljes mozgatását is megakadályozza.
  Olvassa el ezt a cikkem.
  Írta, hogy a gyógytornát nem kezdte el. Mire vár? Úgy gondolja, hogy majd valaki más fogja csinálni maga helyett? Vagy az orvos, vagy egy szuri megoldja? Nem fogja. Arra rendezkedjen be, hogy maga kezelje megfelelő elektromos kezeléssel, ultrahanggal, lágylézerres, gyógytornával, úszással. Csak így lehet megszüntetni.

 2. dg.a váll adhaesiv capsulitise ,, ez a dg mit jelet? gyogytornat még nem csináltam meg,,, fizioterapia nem sokat ért ott 10 uh,10 lézer 10 kriointerferencia kezelés volt.

  ez allitolag cukorbetegségtöl van ortopédia szerint árammal kezelem nem fáj,,, de felemelni oldalra ill… elörre nyujtani nem megy ,ha ddolgozok nem fáj

 3. Orvosi készülékekkel foglalkozom, nem játékokkal. Kérem forduljon a készülék forgalmazójához, kérje a tanácsukat.

 4. BLUEIDEA KÉSZÜLÉKEM VAN … BEFAGYOTT VÁÁLL .ILLETVE GRINCSÉRV KEZELÉSÉRE MELYIK PROGRAMOT AJÁNLJA?

  KÖVETKEZÖ KIIRÁS VAN A KÉSZÜLÉKEN!!STROKE,,MANIPULATION,,MASSAGE,, ACUPUNKTURA,,CUPPING,,SCRAPPING

  FELESÉGEMNEK NYAKI GERINCSÉRV VAN NEKI KEZE ZSIBBAD,,

 5. Rosszul olvasta. A TENS nem segít. Az izomstimuláció segíthet az izomerevség csökkentésében és az izomerő megtartásában. Rendszeres alkalmazás esetén.
  Az izomstimuláció alkalmazásának alapjait ebből a cikkemből ismerheti meg.
  Az izomstimulátor elektródáit mindig a kezelendő izomra kell helyezni. Ábrajegyzéket talál a készülék használati útmutatjában!
  Ha egy izom merevségét akarja csökkenteni, akkor a bemelegítés vagy aktív regeneráció programokat futtassa. Az izomerő vesztést az állóképességi erő programmal lassíthatja és egyben segít az izomer visszanyerését.

 6. Apukám Parkinson és Alzheimer kórban szenved!Angol nyelvű kutatásokat tanulmányozva a Tens készülék bizonyos ideig javíthatja a Parkinson tüneteit, és hatást gyakorolhat az Alzheimer idegi állapot befolyásolására.Öntől vettem egy Genesy 300 készüléket. Én szeretném kipróbálni a készüléket apukámon. Csak azt nem tudom hová kell feltenni a tapancsokat,a felhelyezéssel kapcsolatban nem találtam semmilyen információt,valamint ebben az esetben melyik programra érdemes állítani a készüléket. Szeretném kérni a segítségét !Köszönöm válaszát Emőke

 7. Igen. A mikroáramú kezelés csak 2 csatornán (1 és 3 kimenetek) végezhető, ehhez összesen 4 tappancsot kell használni.
  Mindkét vállat egyidejűleg kezelheti. Az egyik vállára 2 elektróda, a másikra a további 2 kerülhet.
  A mikroáram rendkívül kicsi áramerősséget jelent. A kezelés gyakorlatilag nem érezhető vagy legfeljebb egy kis enyhe bizsergésként (a tappancs körül). A mikroáram nem mozgatja az izmokat, erre az izomstimuláció (EMS) való. A mikroáram elsődlegesen a fájdalmak és gyulladások kezelésre való.

 8. T.Doktor úr! Jól gondolom,hogy a Globus Prémium 400 készüléken a mikróáramú kezelés esetében csak 4 db tappancs kezelése lehetséges,itt nem lehet egyszerre kezelni pld: a két vállat? A TENS ÉS EMS esetébe viszon igen? A mikróáramú kezelésnél az izommozgást sem lehet érzékelni? köszönettel Melczerné

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük