Tartós TENS elektróda és alkalmazása - Dr. Zátrok Zsolt blog

Tartós TENS elektróda és alkalmazása

Az öntapadó TENS elektróda (vagy ahogy szintén nevezik: tens tappancs) az otthoni elektroterápiás kezelések (TENS, EMS, Mikroáram, stb) mindegyikéhez szükséges és rendszeresen pótlandó anyag. A ragasztófelülete gyorsan kiszárad, nem marad a helyén és a kezelés hatástalanná válik.

Ebben a fimben egy olyan megoldást mutatok, mellyel kiválthatod az öntapadó elektródákat. A gumi elektróda nem megy tönkre, évekig használható – azonban vannak korlátai. Például nem rögzíthetők mindenhol (törzs, hát) – viszont végtagok kezelésére kiváló. Általános fájdalomcsillapító kezelésre, izomstimulációra kiváló, de nem ajánlom idegsérülés, bénulás, speciális sport-izomfejlesztés céljaira – ilyenekre a legjobb minőségű elektródát válaszd!

Gumi elektródát ide kattintva tudsz beszerezni Gumi elektróda rögzítőszalaggal


Mindent egyben a fájdalomcsillapításról

Számos cikket írtam már a fájdalomcsillapításról. A módszereiről (mint pl. a TENS vagy MENS kezelésekről), a kezelés gyakorlati végrehajtásáról.

Ha szeretnéd mindezt egyben megkapni, akkor add meg az email címed és nyomd meg az “OK”-t! Az Adatvédelmi szabályzatot itt olvashatod el.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (2)
 • comment-avatar

  Igen. A mikroáramú kezelés csak 2 csatornán (1 és 3 kimenetek) végezhető, ehhez összesen 4 tappancsot kell használni.
  Mindkét vállat egyidejűleg kezelheti. Az egyik vállára 2 elektróda, a másikra a további 2 kerülhet.
  A mikroáram rendkívül kicsi áramerősséget jelent. A kezelés gyakorlatilag nem érezhető vagy legfeljebb egy kis enyhe bizsergésként (a tappancs körül). A mikroáram nem mozgatja az izmokat, erre az izomstimuláció (EMS) való. A mikroáram elsődlegesen a fájdalmak és gyulladások kezelésre való.

 • comment-avatar
  Melczerné Szilágyi Ildikó 1 év

  T.Doktor úr! Jól gondolom,hogy a Globus Prémium 400 készüléken a mikróáramú kezelés esetében csak 4 db tappancs kezelése lehetséges,itt nem lehet egyszerre kezelni pld: a két vállat? A TENS ÉS EMS esetébe viszon igen? A mikróáramú kezelésnél az izommozgást sem lehet érzékelni? köszönettel Melczerné