Hátfájdalom kezelő készülék – Veinoplus Back

A hátfájdalom napjaink egyik leggyakoribb civilizációs betegsége. Egész nap a számítógép előtt gubbasztasz, majd a dugóban zötykölődsz a kocsiban-buszon és alig várod, hogy a karosszékbe huppanva nézd kedvenc sorozatod… Fizikai aktivitásod a nullához közelít… csodálkozol is, vajon mitől kezd fájni a hátad. Minél többet pihensz, annál inkább fáj… Ha így folytatod, csak nehezen tudsz megszabadulni a kellemetlen fájdalomtól. Nézzük mit tehetsz!

A gerinctartó izmok szerepe

Az egyenes tartásért és a fájdalommentességért jelentős részben az egészséges és erős gerinctartó izmaid felelősek. Ha ezek elég erősek és edzettek, akkor megtartják a súlyod, nem engedik, hogy a csigolyák egymásra torlódva nyomják az idegkilépési pontokat és fájdalmakat okozzanak.

Ha ezek az izmok meggyengülnek, gerinced görbületei fokozódnak és az egymáshoz közeledő csigolyák közötti idegek “beszorulnak” a csontok közötti résekbe. Ez erős fájdalommal jár, melyre reagálva a gerinctartó izmok reflexesen megfeszülnek. Ha a fájdalom nem szűnik, az izommerevség egyre fokozódik, az izomban is fájdalom alakul ki. Ez egy ördögi kör: az ideggyöki fájdalom és a merev izmok egymásra “licitálva” fokozzák a fájdalmad.

A kitörési lehetőséget egyrészt az munkahelyi ülőpozíció megváltoztatása (a szék helyes beállítása, a monitor szemmagasságba emelése, stb), másrészt a gerinctartó izmok megerősítése jelenti.

A rendszeres gerinctorna, a fizikai aktivitás az igazi gyógyszer, melyek azonban csak rendszeresen alkalmazva, hosszabb távon jelentenek segítséget. A tornát akkor tudod megkezdeni, ha az akut fájdalom megszűnik.

Hátfájdalom esetén a gyógyszeres fájdalomcsillapítás csalóka ábránd! Bár a fájdalom szűnik egy időre, de mivel a gyógyszer semmit sem tesz az ok (izomgyengeség) megszüntetésére, így a fájdalom azonnal visszatér, amint a gyógyszert abbahagyod. A fájdalomcsillapítók hosszabb ideig szedése bizonyítottan súlyos mellékhatásokhoz vezet! Gyomor- és bélrendszeri panaszokat, gyomorsavtúltengést, gyomorfekélyt, súlyos esetben akár gyomorvérzést, a csontvelő károsodását okozhatja. Érdemes megfontolnod, alkalmazd-e!

 

A hátfájdalom csillapításának gyógyszer és mellékhatásmentes módja

A korszerű izomstimulátorok ideálisak az izmok erősítésére és az izom eredetű fájdalmak megszüntetésére. A gerinctáji fájdalmak esetén kezdj izomstimulációs kezelést. Ez gyorsan megszünteti a fájdalmad és néhány hét alatt megerősíti a gerinctartó izmaidat is. A fentiek alaján ez már jótékony hatással lehet hátfájdalmainkra, így elkezdheted a hagyományos gerinctornát, mert csak ez ad tartós eredményt.

 

Veinoplus Back készülék

Figyelmedbe ajánlom a nyaki, háti és derékfájdalmak kezelésére kifejlesztett, francia gyártású készüléket, mely szabadalommal védett, egyedi elektrostimulációs algoritmust tartalmaz. Orvosi minősítésű készülék, hatása klinikailag igazolt.

Hátfájdalom kezelése Veinoplus Back készülékkel

A használata rendkívül egyszerű. Az öntapadó elektródákat a fájdalmas pontra kell felragasztanod a gerinc két oldalán. Az elektródák a gerinctől 2-3 cm-re, oldalra legyenek és ne a gerincen! Ezután csatlakoztasd az elektródákat a készülékhez és kapcsold be. A kezelés azonnal indul.

Már csak annyi teendőd van, hogy az intenzitás állító gombbal beállítsd a kezelés erősségét. Minél erősebb elektromos impulzusokat ad le a készülék, annál hatékonyabb a kezelés, azonban egy ponton a magas intenzitás már fájdalmat is kiválthat. Ha ezt a pontot elérted, csökkentsd vissza úgy, hogy nagyon határozottan érezhető legyen a kezelés, de ne legyen fájdalmas. Ha semmit sem érzel, akkor a kezelés is hatástalan – emelned kell az intenzitást!

A programnak két fő összetevője van: idegstimulációs és izomstimulációs. Az idegstimuláció csillapítja a fájdalmat, az izomstimuláció pedig csökkenti az izommerevséget és erősíti az izmokat, miközben finom összehúzódásokat vált ki az izmokban.

 

A Veinoplus Back készüléket azoknak ajánlom, aki estére kellemetlen fájdalmat éreznek a gerinc két oldala melletti izmokban, legyen az a nyak, hát vagy akár a deréktájon. Nem ámítás – itt valóban akár a TV-t nézve szüntetheted meg a fájdalmat és erősítheted a gerinctartó izmokat! Persze ezt csak az akut tünetek elmúlásáig tedd! Amint a fájdalom megszűnt, kezdj bele rendszeres testedzésbe. Tornázz, jógázz, stb. Megéri!

 

A Veinoplus Back készüléket itt szerezheted be

 

MM-kronikus izzadas banner

MEGOSZTOM

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (0)