Hátfájdalom kezelő készülék - Veinoplus Back - Dr. Zátrok Zsolt blog

Hátfájdalom kezelő készülék – Veinoplus Back

A hátfájdalom napjaink egyik leggyakoribb civilizációs betegsége. Egész nap a számítógép előtt gubbasztasz, majd a dugóban zötykölődsz a kocsiban-buszon és alig várod, hogy a karosszékbe huppanva nézd kedvenc sorozatod… Fizikai aktivitásod a nullához közelít… csodálkozol is, vajon mitől kezd fájni a hátad. Minél többet pihensz, annál inkább fáj… Ha így folytatod, csak nehezen tudsz megszabadulni a kellemetlen fájdalomtól. Nézzük mit tehetsz!

blank
blank
blank
blank

A gerinctartó izmok szerepe

Az egyenes tartásért és a fájdalommentességért jelentős részben az egészséges és erős gerinctartó izmaid felelősek. Ha ezek elég erősek és edzettek, akkor megtartják a súlyod, nem engedik, hogy a csigolyák egymásra torlódva nyomják az idegkilépési pontokat és fájdalmakat okozzanak.

Ha ezek az izmok meggyengülnek, gerinced görbületei fokozódnak és az egymáshoz közeledő csigolyák közötti idegek “beszorulnak” a csontok közötti résekbe. Ez erős fájdalommal jár, melyre reagálva a gerinctartó izmok reflexesen megfeszülnek. Ha a fájdalom nem szűnik, az izommerevség egyre fokozódik, az izomban is fájdalom alakul ki. Ez egy ördögi kör: az ideggyöki fájdalom és a merev izmok egymásra “licitálva” fokozzák a fájdalmad.

A kitörési lehetőséget egyrészt az munkahelyi ülőpozíció megváltoztatása (a szék helyes beállítása, a monitor szemmagasságba emelése, stb), másrészt a gerinctartó izmok megerősítése jelenti.

A rendszeres gerinctorna, a fizikai aktivitás az igazi gyógyszer, melyek azonban csak rendszeresen alkalmazva, hosszabb távon jelentenek segítséget. A tornát akkor tudod megkezdeni, ha az akut fájdalom megszűnik.

Hátfájdalom esetén a gyógyszeres fájdalomcsillapítás csalóka ábránd! Bár a fájdalom szűnik egy időre, de mivel a gyógyszer semmit sem tesz az ok (izomgyengeség) megszüntetésére, így a fájdalom azonnal visszatér, amint a gyógyszert abbahagyod. A fájdalomcsillapítók hosszabb ideig szedése bizonyítottan súlyos mellékhatásokhoz vezet! Gyomor- és bélrendszeri panaszokat, gyomorsavtúltengést, gyomorfekélyt, súlyos esetben akár gyomorvérzést, a csontvelő károsodását okozhatja. Érdemes megfontolnod, alkalmazd-e!

A hátfájdalom csillapításának gyógyszer és mellékhatásmentes módja

A korszerű elektroterápiás készülékek ideálisak az izom eredetű fájdalmak megszüntetésére és az izmok erősítésére. A gerinctáji fájdalmak esetén kezdj izomstimulációs kezelést. Ez gyorsan megszünteti a fájdalmad és néhány hét alatt megerősíti a gerinctartó izmaidat is. A fentiek alaján ez már jótékony hatással lehet hátfájdalmainkra, így elkezdheted a hagyományos gerinctornát, mert csak ez ad tartós eredményt.

Veinoplus Back készülék

Ha csak a nyakad-hátad-derekad fáj a sok üléstől, akkor nincs szükséged nagytudású stimulátorra. Elég a Veinoplus Back, amit kifejezetten a nyaki, háti és derékfájdalmak egyszerű kezelésére fejlesztettek ki. Ez a francia készülék szabadalommal védett, egyedi elektrostimulációs algoritmust tartalmaz. Hatása klinikai tanulmányokkal is igazolt.

Hátfájdalom kezelése Veinoplus Back készülékkel

A használata rendkívül egyszerű. Az öntapadó elektródákat a fájdalmas pontra kell felragasztanod a gerinc két oldalán. Az elektródák a gerinctől 2-3 cm-re, oldalra legyenek és ne a gerincen! Ezután csatlakoztasd az elektródákat a készülékhez és kapcsold be. A kezelés azonnal indul.

Már csak annyi teendőd van, hogy az intenzitás állító gombbal beállítsd a kezelés erősségét. Minél erősebb elektromos impulzusokat ad le a készülék, annál hatékonyabb a kezelés, azonban egy ponton a magas intenzitás már fájdalmat is kiválthat. Ha ezt a pontot elérted, csökkentsd vissza úgy, hogy nagyon határozottan érezhető legyen a kezelés, de ne legyen fájdalmas. Ha semmit sem érzel, akkor a kezelés is hatástalan – emelned kell az intenzitást!

A programnak két fő összetevője van: idegstimulációs és izomstimulációs. Az idegstimuláció csillapítja a fájdalmat, az izomstimuláció pedig csökkenti az izommerevséget és erősíti az izmokat, miközben finom összehúzódásokat vált ki az izmokban.

A Veinoplus Back készüléket akkor ajánlom,

ha a gép előtt ülve egyre fokozódó fájdalmat érzel a gerinc két oldala melletti izmaidban. Ez megjelenhet a nyak, hát vagy akár a deréktájon.

Az elektródákat akár tartósan is a fájó ponton tarthatod, a kábelt kivezetheted a ruhád alatt, így munka közben is kényelmesen használhatod, csökkentheted a fájdalmat.

Ami fontos! A Veinoplus Back rendszeres (napi 2-3x-i) használata lassan, de biztosan megerősíti a gerinctartó izmaidat, ami teljesen megszünteti a hátfájást. Ekkortól már elkezdhetsz rendszeresen tornázni! Mert ha az izom “edzését” (stimulátorral vagy edzéssel) abbahagyod, akkor 2-3 hét alatt visszaesel oda, ahonnan indultál – a fájdalom kínjai közé.

A hátfájás legjobb gyógyszere a rendszeres testedzés. Tornázz, jógázz, stb. Megéri!

Mindent egyben a fájdalomcsillapítás gyógyszermentes lehetőségeiről

Szeretnél mindent megtudni a fájdalom megszüntetésének gyógyszermentes és ezért mellékhatásokat sem okozó módjairól? Tudni szeretnéd, hogyan alkalmazhatók, milyen kockázatai vannak és milyen eredményt várhatsz?

Ha igen, akkor add meg a mail címed és kattints a “Kérem a tájékoztatót” gombra.

Az első levelet azonnal megkapod. Sokfélke fájdalomcsillapítási mód létezik, így több részre bontottam az információt is. Néhány nap alatt mindenre fény derül. Elmentheted, újra megnyithatod, bármikor hasznodra lehet.

Bízom abban, hogy ezek megismerése segítenek fájdalmaid hatékony enyhítésében, az életminőséged javításában.

Adataid önkéntes megadásával és a Kérem a tájékoztatót gomb elfogadásával hozzájárulsz, hogy neved és e-mail címed kezeljük. Ezt a meghatalmazásod bármikor visszavonhatod. Minden levelemben találsz leiratkozási lehetőséget. Adatvédelmi szabályzatunkat itt olvashatod el.

blank
blank
blank
blank
MEGOSZTOM

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (0)