Hátfájdalom kezelő készülék – Veinoplus Back

A hátfájdalom napjaink egyik leggyakoribb civilizációs betegsége. Egész nap a számítógép előtt gubbasztunk, majd a dugóban zötykölődünk a kocsiban-buszon és alig várjuk, hogy a karosszékünkbe huppanva nézzük kedvenc sorozatainkat… Fizikai aktivitásunk a nullához közelít… csodálkozunk is, vajon mitől kezd fájni a hátunk. Minél többet pihenünk, annál inkább fáj… Ha így folytatjuk, csak nehezen tudunk megszabadulni a kellemetlen fájdalomtól. Nézzük mit tegyünk!

A gerinctartó izmok szerepe

Az egyenes tartásért és a fájdalommentességért jelentős részben az egészséges és erős gerinctartó izmok felelősek. Ha ezek elég erősek és edzettek, akkor megtartják a súlyunkat, nem engedik, hogy a csigolyák egymásra torlódva nyomják az idegkilépési pontokat és fájdalmakat okozzanak.

Ha ezek az izmok meggyengülnek, gerincünk görbületei fokozódnak és az egymáshoz közeledő csigolyák közötti idegek “beszorulnak” a csontok közötti résekbe. Ez erős fájdalommal jár, melyre reagálva a gerinctartó izmok reflexesen megfeszülnek. Ha a fájdalom nem szűnik, az izommerevség egyre fokozódik, az izomban is fájdalom alakul ki. Ez egy ördögi kör: az ideggyöki fájdalom és a merev izmok egymásra “licitálva” fokozzák a fájdalmat.

A kitörési lehetőséget egyrészt az munkahelyi ülőpozíció megváltoztatása (a szék helyes beállítása, a monitor szemmagasságba emelése, stb), másrészt a gerinctartó izmok megerősítése jelenti.

A rendszeres gerinctorna, a fizikai aktivitás az igazi gyógyszer, melyek azonban csak rendszeresen alkalmazva, hosszabb távon jelentenek segítséget. A tornát akkor tudjuk megkezdeni, ha az akut fájdalom megszűnik.

Hátfájdalom esetén a gyógyszeres fájdalomcsillapítás csalóka ábránd! ABár a fájdalom szűnik egy időre, de mivel semmit sem teszünk az ok megszüntetésére, így a fájdalom azonnal visszatér, amint a gyógyszert abbahagyjuk. A fájdalomcsillapítók hosszabb ideig szedése bizonyítottan súlyos mellékhatásokhoz vezet! Gyomor- és bélrendszeri panaszokat, gyomorsavtúltengést, gyomorfekélyt, súlyos esetben akár gyomorvérzést, a csontvelő károsodását okozhatja. Érdemes megfontolni, alkalmazzuk-e!

A hátfájdalom csillapításának gyógyszer és mellékhatásmentes módja

A korszerű izomstimulátorok ideálisak az izmok erősítésére és az izom eredetű fájdalmak megszüntetésére. A gerinctáji fájdalmak esetén kezdjünk izomstimulációs kezelést. Ez gyorsan megszünteti a fájdalmat és néhány hét alatt megerősíti a gerinctartó izmokat is. A fentiek alaján ez már jótékony hatással lehet hátfájdalmainkra, így elkezdhetők a hagyományos edzések.

A Veinoplus Back TENS/EMS készülék

A nyaki, háti és derékfájdalmak kezelésére kifejlesztett, francia gyártású készülék, mely szabadalommal védett, egyedi elektrostimulációs algoritmust tartalmaz. Orvosi minősítésű készülék, hatása klinikailag validált.

Hátfájdalom kezelése Veinoplus Back készülékkel

A használata rendkívül egyszerű. Az öntapadó elektródákat a fájdalmas pontra kell felragasztani a gerinc két oldalán. Az elektródák a gerinctől 2-3 cm-re, oldalra legyenek és ne a gerincen!
Ezután csatlakoztassuk az elektródákat a készülékhez és kapcsoljuk be. A kezelés azonnal indul.

Már csak annyi teendőnk van,  hogy az intenzitás állító gombbal beállítsuk a kezelés erősségét. Minél erősebb elektromos impulzusokat ad le a készülék, annál hatékonyabb a kezelés, azonban egy ponton a magas intenzitás már fájdalmat is kiválthat. Ha ezt a pontot elérte, csökkentsük vissza úgy, hogy nagyon határozottan érezhető legyen a kezelés, de ne legyen fájdalmas. Ha semmit sem érzünk, akkor a kezelés is hatástalan – emelni kell az intenzitást!

A programnak két fő összetevője van: idegstimulációs és izomstimulációs. Az idegstimuláció csillapítja a fájdalmat, az izomstimuláció pedig csökkenti az izommerevséget és erősíti az izmokat, miközben finom összehúzódásokat vált ki az izmokban.

A Veinoplus Back készülék mindenkinek ajánlott, aki estére kellemetlen fájdalmat érez a gerince két oldala melletti izmokban, legyen az a nyak, hát vagy akár a deréktájon. Nem ámítás – itt valóban akár a TV-t nézve szüntethetjük meg a fájdalmat és erősíthetjük a gerinctartó izmokat! Persze ezt csak az akut tünetek elmúlásáig tegyük! Amint a fájdalom megszűnt, kezdjünk bele rendszeres testedzésbe. Megéri!


Ismeri a gyógyszermentes fájdalomcsillapító módszereket?

A TENS, a mikroáram, az ultrahang, a lágylézer és más fizikoterápis módszerek hatékonyan és mellékhatásmentesen csökkentik a fájdalmat.

Ha szeretne többet tudni a fájdalomcsillapító módszerekről, akkor kérje a Dr. Zátrok Zsolt által összeállított ingyenes tájékoztatónkat.

*A “Kérem a tájékoztatót” gomb lenyomásával önkéntesen szolgáltatott személyes adatokat, ezzel hozzájárul, hogy ezeket a Scart Kft., mint adatkezelő kezelje visszavonásáig abból a célból, hogy az orvostechnika témával kapcsolatban érdekességeket, tanácsokat valamint esetenként reklámcélú levelet küldjön az Ön részére. A hozzájárulása bármikor visszavonható. Az Adatkezelési szabályunkat itt éri el.
CÍMKÉK
OSZD MEG!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (0)