A vírus miatt lemondták a kezeléseid? Mit tehetsz?

A koronavírus miatt az „élet folyama kilépett szokásos medréből”. Nemcsak az összejövetelek, bulik, mozizás, kocsmázás, stb (kinek-kinek kedve szerint) maradtak el, de sokak számára az egészségügyi ellátás is. A kapacitásokat a covidos betegek ellátására rezerválták, például még az Országos Reumatológiai Intézetben (!!!) is kiürítették a rehabilitációs részlegeket a vírusos betegek fogadására. Így aztán a krónikus mozgásszervi panaszokkal, bénulással, de még egy friss töréssel, ízületi panasszal sem kap érdemi kezelést a beteg. A nem életmentő beavatkozásokra, kezelésekre, még a rehabilitáció miatt fontosakra sem kerül sor. Az orvos felír néhány tablettát és ennyi. Mit tehet az, akinek fájdalmai, panaszai vannak, de abbamaradt vagy el sem kezdődött a fizikoterápiás kezelése? Ebben a cikkemben erről írtam. Valójában egész blogom, minden korábbi cikkem pont erről szól – hogyan tudod a korszerű eszközök segítségével az otthonodban segíteni a gyógyulásod.   

Leálltak a kezeléseim, mi lesz velem?

Elvileg csak olyan kezeléseket állítottak le, aminek elmaradása nem veszélyezteti az életed. Például a daganatos betegségek kezelései folytatódnak és minden olyan életmentő kezelés is, aminek elmaradása rosszabb állapotba sodorhatna, mint amiben most vagy.

A reumatológiai, ortopédiai, mozgásszervi, stb. betegségek többnyire nem veszélyeztetik az életed. A kezelések elmaradása miatt az életedért nem kell, hogy aggódj. Más kérdés, hogy a panaszaid és a fájdalom kínozhat.

De ezzel sem kell feltétlenül együtt élned, mert otthon, az orvos jelenléte nélkül is megszüntethető a legtöbb ilyen állapot!

A krónikus panaszok többsége otthon is csökkenthető!

Hazánkban a krónikus betegség ellátása teljesen kórház vagy rendelőintézet központú. Ízületi panasszal, gyulladással, sérüléssel, műtét utáni lábadozással egyaránt az „államiban” kezelnek.

Ahhoz, hogy mondjuk egy 10 perces ultrahang, lágylézer vagy elektroterápiás kezelést megkaphass, naponta oda-vissza utaznod kell, kivárni a sorod (közben akár fertőző beteggel érintkezel). Ezt a több órás procedúrát akkor tudod intézni, ha szabadságot veszel ki vagy táppénzre írnak ki. Ha idősebb vagy és nehezen mozogsz, akkor a mentőszolgálat vagy valamelyik hozzátartozód hoz-visz, akinek komoly időkiesés és kockáztatja, hogy elveszíti a munkáját.

A mozgásszervi betegségek többségében nem indokolt és felesleges is az intézeti kezelés!

Nyugat-Európában már réges-régen sokkal hatékonyabb módszert alkalmaznak a gyógyulás segítésére, gyorsítására!

Segítsd további cikkek készítését.


Kattints a részletekért!

Olyan fizikoterápiás készülékek állnak a rendelkezésedre, amelyekkel otthon, az orvos jelenléte nélkül, magad is hatékonyan kezelheted a krónikus, régóta kínzó betegségeidet!

Kérd a kezelőorvosod tanácsát, útmutatását, hogy milyen otthoni kezeléseket alkalmazhatsz! Szerezd be a szükséges eszközt és nem kell hónapokat várni, amíg ismét fogadnak a kórházak, szakrendelők.

Olvasd el korábbi cikkem „Mire való az otthoni orvostechnika?” és ezt a másikat arról, hogy mire alkalmazhatók az egyes otthoni fizikoterápiás módszerek!

blank

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (4)
 • comment-avatar

  Olvassa el a sarkantyúval foglalkozó cikkem, benne van a válasz. És az Achilles-ről is.

 • comment-avatar
  Rácz ILdikó 2 év

  Lassan egy éve szenvedek,unokám bicigliével neki ütközött a vádlimnak,elviselhető fájdalom volt,de rá egy órára bedagadt a térdem,két hónapig sántikáltam,hirtelen elmult a térdfájdalom,de jött helyette sarok és achilles in fájdalom(égő csipő ,fájó érzés) ,kiderült,hogy sarok sarkantyum vam ,kaptam rá sugár therápias (5alkalom)kezelést,de sajnos még mindig nagyon faj…..mit tudnék tenni?

 • comment-avatar

  Hát igen… sajnos úgy tűnik, hogy tervezett fogászati beavatkozásokra egy darabig nem lesz lehetőség. A facebook oldalamon keresztül tud közvetlen üzenetet küldeni, amit csak én látok. Pontosan kellene tudni a diagnózist, hogy kiderüljön, van-e olyan kezelési mód, amivel otthon szabad, lehet kezelni.

 • comment-avatar
  Tímea 3 év

  Páromnak szájsebészeti műtétje lett volna a napokban. Hosszú heteket várt fájdalmak közepette, mert első körben a röntgen nem mutatott ki semmit, majd mire a CT végre felfedte a bajt, már fogytán volt az ereje, türelme.

  Ekkor jött a hidegzuhany, 1 hónappal későbbre kapott csak műtéti időpontot a szájsebészeten. Szó szerint elsírta magát, hogy addig nem bírja. Nem csak a napokat, de a hátralévő órákat, perceket számoltuk, annyira szenved, erre most a kialakult állapot miatt nem műtik meg.

  Mit lehet ilyenkor tenni, ha valakinek önköltséges úton nem áll módjában megoldani ezt a helyzetet, de komoly fájdalmai vannak? ☹️