Fekély kezelése B-Cure lágylézerrel

A lábon, lábszáron kialakult nehezen gyógyuló seb, azaz fekély kezelése új lendületet kaphat. Egy nemrégiben megjelent tanulmány adatai alapján a B-Cure lágylézer készülékkel végzett kezelések döntő többsége rövid idő alatt sikeres volt. Jelentős eredmény ez, mely bizonyítja a lágylézer gyógyulást serkentő hatását még lábszárfekély esetén is.

Mi a fekély?

A fekély a felszínt alkotó szövetek elhalása, mely szövethiányt (nyílt sebet) hoz létre az érintett területen. A sebek hagyományos kezeléssel gyakran évekig is nyitva maradtak. Nagyon nehezen gyógyulnak és ha begyógyulnak, hajlamosak a kiújulásra.

A lábszárfekély az életkilátásokat és életminőséget rontó állapot, mely az egész szervezet számára súlyos fertőzésforrást is jelent.

A fekély okai

A fekélyek legtöbbször az előrehaladott cukorbetegség, érszűkület, visszérbetegség vagy nyiroködéma szövődményeként keletkeznek.

  • Cukorbetegség miatt kialakuló fekély. A cukorbetegség során létrejövő idegkárosodás (neuropátia) hatására érzészavar keletkezik. Könnyen bekövetkezik a láb sérülése, amely aztán a rossz vérkeringés miatt tartós sebbé, fekéllyé válik. A cukorbetegség közvetett módon is hozzájárul a lábszárfekély kialakulásához. Fokozza az érelmeszesedést, a kiserek megbetegedését (mikroangiopátia) váltja ki, érzékennyé teszi a szöveteket a fertőzésekkel szemben, stb.
  • Vénás keringési elégtelenség miatt kialakuló fekély. Tulajdonképpen a fekély a trombózis utáni állapot, az úgynevezett “poszttrombótikus szindróma” részjelensége. A korábbi trombózis területén jelenik meg, a kialakult keringési zavar miatt.
  • Artériás érelzáródás miatt kialakuló fekély. Az alsó végtag verőerének elzáródását leggyakrabban érelmeszesedés (arteriosclerosis) okozza.
  • A nyiroködéma a szövetek közötti víz felszaporodását jelenti. Ha nem kezelik megfelelően, akkor az egyre több folyadék “elnyomja” a kisebb ereket és keringészavart okoz. Ha a duzzanat egy bizonyos pontot elért, akkor a feszülő bőr “megpattan”, apró repedés keletkezik, amin a nyirok szivárogni kezd. Ez az apró seb aztán a rossz keringés és az állandó nedvesség miatt nem gyógyul, sőt egyre nagyobbá válik, fekély alakul ki.

A fekély kezelése lágylézerrel

A fekély kezelése jelentős terhet jelent a betegek, a családok és az egészségügyi ellátórendszerek számára világszerte. Fontos tudni, hogy nemcsak a fekélyt, hanem az azt kiváltó betegséget is kezelni kell, mert csak így várható tartós eredmény.

A B-Cure lágylézer készülékkel végzett klinikai vizsgálatok eredményei bizonyították a B-Cure lágylézer készülék hatékonyságát a fekélykezelésben. A vizsgálat során még a súlyos és mély diabeteses fekélyek (a legnagyobb kezelt fekély 24cm2-t területű volt) is gyógyultak.

A kezelt fekélyek 90%-a 8-12 héten belül teljesen bezárult, szemben a lágylézer kezelést nem kapó kontroll csoporttal, ahol ezidő alatt csak a sebek 10%-a gyógyult be.

fekély kezelése b-cure lágylézer készülékkel eredménye

A lábujjak amputációja helyén kialakult súlyos fekély B-Cure lágylézer készülékkel történő kezelése 8 hét alatt sikeres sebzáródást eredményezett.

A B-Cure lágylézer készülékről

A tapasztalatok alapján a B-Cure lágylézer készülék hatékony a fekély kezelése, továbbá a felvekvéses sebek, égési sérülések, műtéti hegek, vágások kezelésében. A B-Cure izraeli szabadalmakon alapuló eszköz, mely ajánlott rendelői kezelésekre és otthoni öngyógyításra egyaránt.

A B-Cure lágylézer különlegessége egy elektro-optikai eljárás, amely magas energiaszint mellett is biztosítja a lézersugár teljes koherenciáját 4,5 cm2 kezelési területen. A B-Cure impulzus üzemű lézer, mely a klinikai vizsgálatok szerint hatásosabb, mint a más gyártók által biztosított folyamatos lézersugár. A B-Cure hordozható, újratölthető, biztonságos és egyszerűen használható eszköz.

A lágylézer kezelés eredménye a sérült szövetek gyors gyógyulása és helyreállítása. Az eredmények azt sugallják, hogy a B-Cure lágylézer segíthet megváltoztatni a fekélykezelési protokollokat és ennek következtében élhetőbb jövőt kínál a fekélytől szenvedők számára.

Fekély kezelés kivitelezése lágylézer készülékkel

  • a készüléket nem szabad közvetlenül a fekélyre helyezni, hanem olyan közel kell tartani a felszíntől, amennyire csak lehetséges
  • a bekapcsolt készüléket 5-8 percig kell a fekély felett tartani
  • ha fekély területe nagyobb, mint amit a kezelőfej lefed, arrébb kell helyezni mindaddig, míg a teljes terület kezelést kap
  • a kezeléseket naponta 2-4-szer ismételni kell a teljes gyógyulásig (ez fekély esetén 8-12 hetet is igénybe vehet)
  • azonos hullámhosszú lézerfény esetén a nagyobb teljesítményű készülékkel rövidebb időt vesz igénybe a kezelés, illetve a kisebb teljesítményű olcsóbb.

Mindent egyben a lágylézer készülékekről

Szeretnél mindent megtudni a lágylézerekről, az otthoni alkalmazás lehetőségeiről és arról, hogy mely állapotok, betegségek kezelésére alkalmazhatod?

Ha igen, akkor add meg a mail címed és kattints a “Kérem a tájékoztatót” gombra.

Röviddel ezután e-mailt küldök, melyben mindent megtalálsz a témakörrel kapcsolatban. Elolvashatod, újra megnyithatod, elmentheted. Remélem, hogy az általam küldött információk segítenek állapotod javításában, tüneteid kezelésében.

Adataid önkéntes megadásával és a Kérem a tájékoztatót gomb elfogadásával hozzájárulsz, hogy neved és e-mail címed kezeljük. Ezt a meghatalmazásod bármikor visszavonhatod. Minden levelemben találsz leiratkozási lehetőséget. Adatvédelmi szabályzatunkat itt olvashatod el.

MEGOSZTOM

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (0)