Olcsó és profi izomstimulátorok összehasonlítása

Napjainkban az utánzatok reneszánszát éljük…Biztosan tapasztaltad már, hogy amikor megveszed egy termék lényegesen olcsóbban kínált, kínai gyártású “utánzatát”, akkor nem ugyanazt a teljesítményt kapod. Gyermekkoromban például a Matchbox kisautók népszerűek, ám drágák voltak. Nem mindenkinek tellett rá. Ezért sokan a lényegesen olcsóbb kínai utánzatokat ajándékozták, ami persze még a karácsonyfa alatt, az első játék során szétesett, sírást-rívást okozva. Az én megőrzött Matchboxaimmal viszont gyermekeim évekig játszottak és kiváló állapotban eltettük a család következő generációjának…

Mostanában az orvostechnológia eszközökkel kapcsolatban is találkozom ilyen “utánzat-dömpinggel”. Egyes élelmiszerboltokban (pl. Lidl) 3-4 ezer forintos stimulátort és egylégkamrás “nyirokmasszázs gépet” is lehet venni. Valóban súlyos problémákra, például régóta fennálló fájdalmakra, lábdagadásra kínálják őket olyan cégek, akiknek dunsztjuk sincs magáról az eszközről, annak teljesítményéről, alkalmazásáról. Egyszerűen ez egy sor a profitlistájukon, közvetlenül a krumpli és a sós kifli között.

Aki azonban ilyet megvesz az kétszeresen csalódik. Egyrészt hatást vár el, de nem kap érdemit és így a pénzéért csak a csalódást kapja. Másrészt kárt okoz, mert a vevő azt hiszi, hogy minden TENS vagy izomstimulátor, stb ugyanilyen vacak, mint amit vett. Egy kalap alá veszi a lildben vett utánzat gagyit és az “eredeti” készüléket… na ez a legnagyobb probléma! Elveszíti a bizalmát a tényleg működő és hatékony készülékekben is.

Ebben a videóban egy olcsó és egy profi izomstimulátor készüléket hasonlítok össze és mutatom meg a különbséget. Kattins a lejátszás gombra! Ne felejts el feliratkozni sem, hogy értesülj a további részekről!

Az egyik combizmomra egy Purecare 982-es, kétcsatornás izomstimulátort, a másikra a Globus The Champion készüléket csatlakoztattam és elindítottam egy combkezelő programot.

Tapasztalat:

A Purecare készülék a maximális áramerősség mellett enyhe rángásokat hozott létre a combizmaimban. Messze nem tudta átfogóan kontrakcióba fogni a quadricepszet.

A The Champion? Nevéhez méltóan 50 mA körüli áramerősségen teljes mélységű, átfogó kontrakciót biztosított.

A kontrakciók közötti különbség óriási, akkora, mint amit a készülékek ára is jól reprezentál.

Használható-e sport célokra a “közértes” stimulátor?

Véleményem szerint ez teljesen kizárt. Semmilyen pozitív hatás nem várható egy ilyen szintű eszköztől.

Mire jó akkor az ilyen készülék?

Apró panaszokra, mint elfeküdt nyak izomfájdalma és izommerevsége, alkarizmok fájdalma és hasonlók kezelésére jó lehet. Komoly panaszra, hatékony izomkezelésre, pláne izomfejlesztésre legfeljebb gyermek vagy aprótermetű hölgyek számára alkalmas.

Mindent egyben az izomstimulátorok sportbeli alkalmazásáról

Szeretnél mindent megtudni arról, hogy a sportolóknak kifejlesztett izomstimulátorok milyen célt szolgálnak, miben segíthetnek neked és ennek milyen haszna lehet számodra?

Ha igen, akkor add meg a mail címed és kattints a “Kérem a tájékoztatót” gombra.

Mivel a stimulátor ezerféle lehetőséget kínál, így több részre bontottam az információt. Néhány nap alatt mindenre fény derül. Elmentheted, újra megnyithatod, bármikor hasznodra lehet. Bízom abban, hogy a stimulátorok képességeinek alapos megismerése segít a sporteredményed javításában, a sérülések megelőzésében vagy éppen a rehabilitációs idő rövidítésében.

Adataid önkéntes megadásával és a Kérem a tájékoztatót gomb elfogadásával hozzájárulsz, hogy neved és e-mail címed kezeljük. Ezt a meghatalmazásod bármikor visszavonhatod. Minden levelemben találsz leiratkozási lehetőséget. Adatvédelmi szabályzatunkat itt olvashatod el.

MEGOSZTOM

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (0)