Sarokfájdalom kezelése lágylézerrel - Dr. Zátrok Zsolt blog

Sarokfájdalom kezelése lágylézerrel

A sarokfájdalom egy gyakori gyulladásos betegség, mely hónapokig, évekig kínozza az embert és nehéz megszabadulni tőle. Minden lépés igen fájdalmas, mintha egy tűpárnára lépnél. Különösen az első lépés megtétele kellemetlen, később kicsit “bejáródik” és mérséklődik. A sarokfájdalom oka egy gyulladás, mely makacs állapot és hetekig tartó kezelést igényel. Otthoni kezelésére több módszer választható: hidegmeleg, terápiás ultrahang, mikroáram, mágnesterápia és lágylézer. Ezek eltérő módon hatnak, eltérően segítenek. A legjobb eredményt akkor kaphatod, ha több módszert is alkalmazol. Ebben a cikkben a B-Cure lágylézer készülék otthoni alkalmazását mutatom be. Sikerrel használhatod sokféle panasz, így sarokfájdalom esetén is. 

A lágylézer alkalmazása és hatása

A lágylézer kezelés során a készüléket tartsd a fájdalmas területre és a lézersugarat irányítsd a fájdalomra. A fény a kezelt szövetekbe hatol. A sejtek “elnyelik” az energiát, mely megindítja a gyulladás miatt leállt ATP (energia) termelést és fehérje szintézist. Azaz a lágylézer hatékonyan serkenti a tested öngyógyító folyamatait, továbbá fájdalomcsillapító anyagokat szabadít fel.

A lágylézer kezelés hatásának kialakulásához időre van szükség, hiszen a regenerációs folyamatok – amíg a szervezeted “kijavítja a hibát” időbe telik. Gondolj csak arra, hogy a csonttörés mennyi idő alatt gyógyul! A hónapok óta fennálló sarokfájdalom, talpi fasciagyulladás vagy Achilles-ín túlterheléses gyulladásának megszüntetése sem megy percek alatt.

A lágylézer kezelés hatására azonban tényleges változás következik be, azaz a lézer kezelés nem tüneti, hanem gyógyító eljárás a sarokgyulladásban is.

A lágylézer kezelés sarokfájdalom esetén

Kapcsold be a készüléket és a plusz gombbal állíts be 5:00 perc kezelési időt.

A készüléket helyezd a fájdalmas területre, közvetlenül a bőrre. Ruhán vagy kötésen keresztül nem jut át a lézerfény, így a kezelés hatástalan marad!

A készüléket tartsd mozdulatlanul ezen a helyen addig, amíg a beállított idő letelik. Erre a készülék figyelmeztet. Ezután a következő kezelési ponton ismételd meg ugyanezt.

A lágylézer kezelés általában nem érezhető. Az elnyelt energia hatására a terület felmelegszik, azonban ez legfeljebb csak tized Celsius fokban mérhető.

Az első alkalmak során előfordulhat, hogy a fájdalom fokozódását érzed. Nem kell megijedni! Ez természetes folyamat és a gyógyulási folyamatok megindulását jelzi. A kezelésre toxinok (mérgek) szabadulnak ki a gyulladt szövetekből és ezt jelzi fájdalomként a tested. Ez 1-2 kezelés után megszűnik.

A gyulladás megszűnéséig több napra, minimálisan 10-12-re van szükség. Az első néhány kezelés után a kezelési időt növelheted egészen 8 perc/ponti-ig.

Ha a tünetek mérséklődését érzed, ne szakítsd félbe a kezelést. Csak a teljes gyógyulás elérése után hagyd abba. Ehhez súlyos sarokfádalom esetén néha több hónapra lehet szükség!

FONTOS! A kezelési idő duplázása nem fokozza a hatást, sőt a túl sok energia leállítja a gyógyulást!!! Azaz csak és kizárólag az ajánlott időtartamig tartsd a készüléket egy ponton és ne tovább. Hogy ez miért van így, itt olvashatsz bővebben. 

Kezelési pontok sarokfájdalom (sarkantyú) esetén: a sarok talpi felszíne, a láb belső éle, a sarokcsont mindkét éle, a sarok hátsó fele.  Achilles-ín gyulladás, sérülése esetén, műtét után: a sarok hátsó fele és az e feletti pont, a sarokcsont jobb és bal oldala.

 

B-Cure lágylézer csontkinövés kezelési pontok

Milyen eredményeket várhatsz?

A lágylézer kezelés nem “mindenható” – ahogy egyetlen más orvosi kezelés sem az. Nem minden esetben várhatsz tőle végleges megoldást! Az, hogy sikerrel gyógyíthatod-e magad attól függ, hogy mennyi ideje kezdődött a sarokfájdalmad.

Ha a fájdalom megjelenése óta maximum 1-2 hónap telt el, akkor a lágylézer megszünteti a gyulladást és ez egyben megakadályozza a csontsarkanytú képződést is. A sarkantyú azért keletkezik, mert a gyulladásos váladékba ásványi anyagok rakódnak le és egyre növekvő “felrakódást” képeznek. Olyan ez, mint a cseppkő! Minden egyes vízcseppel nő a cseppkő – minden perc gyulladás növeli a sarkantyút. Ha a vízcsepegés megszűnik, a cseppkő sem nő tovább. Ha a gyulladást megszünteted, a sarkantyú sem nő tovább.

Ha már röntgennel kimutatták nálad a csontsarkanytút, azaz a régi gyulladás miatt lassan “nem odavaló” csontdudor keletkezett az ín és a csont találkozási pontjánál, akkor elkéstél! Bár a lágylézer ilyenkor is megszüntetheti a fájdalmat és a gyulladást, de a felesleges csont minden lépésednél “piszkálni” fogja az inat, útban van az ín mozgásához, így a gyulladás újra és újra fellángol majd. Ha van csontsarkantyúd és mérete 1-2mm magasságot meghaladja, akkor sajnos már csak műtéttel tudod véglegesen megszüntetni a panaszaid, a lágylézer ilyenkor csak a fájdalmak ideig-óráig tartó megszüntetésére jó.

A lágylézert tehát minél korábban kezdd alkalmazni a fájdalom megjelenése után, annak érdekében, hogy megszüntesd a gyulladást és ne alakuljon ki a csontfelrakódás.

blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
MEGOSZTOM

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (4)
 • Dr. Zátrok Zsolt
 • comment-avatar
  Czakó Eva 4 months

  Több hónapja szenvedek sarok fájdalommal sarkantyum nincs végezték rtg meszesedeseim vannak.Hol tudnám a készüléket meg vásárolni és mennyibe kerül.Koszonom.

 • comment-avatar
  Dr. Zátrok Zsolt 11 months

  A lágylézer a gyulladást kezeli. Semmilyen hatása nincs a csontkinövésre, ezt már fizikoterápiával nem lehet eltávolítani.
  Akkor kellett volna lágylézer kezelést alkalmaznia, amikor a fájdalmai megjelentek. Ez nyilván évekkel ezelőtt volt. A krónikus gyulladás miatt alakult ki a csontsarkantyú. A fájdalmat legfeljebb ideig-óráig csökkentheti szteroiddal, lökéshullámmal, ultrahanggal vagy lágylézerrel….ilyen nagy méretű sarkantyú esetén csak a műtét a megoldás. A lágylézerre évekkel ezelőtt lett volna szüksége, hogy a mai állapot ne alakuljon ki.

 • comment-avatar
  Zsóka 11 months

  Kedves Doktor Úr ! Sajnos én is küzdök vele. Félévenként mehetnék kezelésre ami csúszik hisz előtte orvosi vizsgálatra kell menni és csak ő javasolhatja. Majd a kórházba ahol végzik időpont egyeztetésre. Ha jól tudom 10 alkalomra írják ki. Nekem egyik lábamon majdnem 1cm “sarkantyúm “van. Érdekelne ez a készülék hol és mennyiért lehetne megvásárolni ?