Mágnesterápiás kezelés hatásai és ellenjavallatai

A mágnesterápiás kezelés egy fizikoterápiás módszer, amely elektromágneses energiát használ a súlyosan károsodott szövetek regenerációjának serkentésére, az öngyógyulási folyamatok támogatására. Főképp a csontok, ízületek és porcok  károsodása esetén segíthet a panaszaid mérséklésében. Csonttörés, csontritkulás, artrózis, reuma, artritisz, sarkantyú, gerincsérv, lumbágó és számos további állapotban javaslom alkalmazását, de kedvező hatású nyiroködéma esetén is. Ismerd meg, hogyan működik és miért hatásos. 

A fizikoterápiás kezelés során a mágnesterápiát alacsony frekvenciájú, alacsony intenzitású és pulzáló mágneses mezőként alkalmazzák. Ezért nevezik a módszert PEMF-nek, azaz Pulzáló Elektromágneses Mező kezelésnek is. A mágneses mezőt a mágnestekercsen átvezetett elektromos áram hozza létre.

A mágnesterápiás kezelés ellenjavallatai

Abszolút érvényű ellenjavallat: ha pacemakered vagy más elektronikus eszközöd (defibrillátor) van, soha ne használj mágnesterápiát.  

Relatív ellenjavallatok.  Ezekben az állapotokban a kezelés nem kizárt, de az előny és esetleges hátrány mérlegelése szükséges. A döntéshez a kezelőorvos és terapeuta konzíliuma lehet szükséges.   

 • szívbetegség (kardiomiopátia, szívelégtelenség, súlyos ritmuszavar). A mágnesterápiás kezelés javítja a mikrocirkulációt, azaz a vérkeringést. Ez egyben ezt is jelenti, hogy például a végtagok mágnesterápiás kezelése hatására az ödémák kiürülnek, több folyadék kerül a vérkeringésbe. A nagyon beteg szívet ez megterheli. Egy hasonlattal: olyan, mintha egy zsák cementtel a válladon kellene elsétálnod a boltba és vissza, ami nagyon megterhelő. A kezelőorvosod tudja, hogy milyen állapotban van a szived és képes-e elviselni a kezelés hatására kialakuló javuló keringés által okozott plusz terhelést.    
 • súlyos vérellátási zavarral járó betegségek (lásd szívbetegség)
 • akut bőrgyulladás (dermatitisz) és gombás fertőzések (a biostimuláló hatás nemcsak a tested éri, hanem serkentheti a gombák-baktériumok-vírusok szaporodását is!)  
 • vérzékenység   
 • erős menstruációs ciklus (amely éppen folyamatban van). A vérkeringés javítása fokozhatja a vérzés intenzitását. Ezért az alhas, csípő, derék területén menstruáció alatt ne kezelj. Ettől még a bokád, vállad-könyököd kezelheted.  
 • terhesség (bár nem ismert olyan adat, hogy károsítaná a magzatot, ilyen tanulmányokat nem végeztek. Job, ha Te sem próbálod ki!)
 • elektromos protézisek, hallókészülékek és méhen belüli eszközök esetén (a pulzáló mágneses mező megzavarhatja az elektronikát, ami rendellenes működéshez vezethet)
 • ne használd ferromágneses anyagból készült fémprotézis (csavarok, szögek, stb.) közelében. Ha kétségeid vannak, keresd fel azt az orvost, aki beépítette és kérdezd meg a protézisről.  A nagyon régi protézisek anyaga mágnesezhető, így elvileg a pulzáló mágneses mező kezelés hatására meglazulhatnak. Ha 10 évnél “fiatalabb” a beültetett fém, akkor ezek már olyan ötvözetek, amelyek nem vagy alig mágnesezhetők, így ezekre már nincs hatása a kezelésnek.
 • ne engedd a készülék önálló használatát tizenöt évesnél fiatalabb gyermekeknek (a készülék nem játék, azaz aki még nem tudja felmérni a tettei következményeit, annak ne add a kezébe önállóan. Kezelhetsz fiatalt is, de a felügyeleted alatt legyen mindvégig.)
 • ne használd a fejeden és a pajzsmirigy felett 
 • ne használd lázas betegség fennállása alatt (lásd bőrgyulladásoknál)
 • tumorbetegségek esetén a mágnesterápia elkezdése előtt egyeztess orvosoddal vagy onkológusoddal – közvetlenül a daganatszövetet kezelve a növekedését serkentheti, míg a daganattól távol levő ízületi fájdalmakra alkalmazható
 • ne használd a vérnyomás súlyos zavara esetén, ha gyógyszerrel sem lehet normális szintre állítani a nyomásod. Okát lásd szívbetegségnél – a javuló keringés a vérnyomás emelkedését okozhatja.
 • ne használd tüdőtuberkulózisos betegen (lásd bőrgyulladás).  

Mellékhatások

A mágneses mező kezelés kapcsán elenyésző alkalommal számoltak be mellékhatásról. Rendkívül ritkán álmosság, nyugtalanság, álmatlanság és hányinger léphet fel, főként a nyaki gerinc kezelése után figyelték meg őket.

Ha problémád merül fel a nyaktáji kezelések után, célszerű a kezelést 30 percnél rövidebben végezni és inkább többször ismételni.

A mágnesterápia hatásai

A mágnesterápia a sérült, károsodott, beteg szövetek helyreállító folyamatait támogatja. Serkenti a szervezet természetes védelmi mechanizmusait. 

A mágneses mező terápiás hatása két fő formában nyilvánul meg: 

 • Gyulladásgátló és ödémaellenes hatás
 • Szövetépítő folyamatok stimulációja

 Tested minden sejtje egyfajta “apró elemnek” tekinthető. A sejtmembránok két oldal között a töltések eloszlása különböző, így potenciálkülönbség van a membrán belső és külső oldala között. Ez a feszültség idegsejtek esetén 90 millivoltnak felel meg, míg a többi sejttípusnál kb 70 millivolt. 

Amikor a sejtek fertőzés vagy trauma vagy bármilyen más ok miatt megbetegednek, felborul a membránok két oldal közötti töltésegyensúly. Ha egy adott sejtre egészséges körülmények között 70 millivoltos feszültségkülönbség jellemző, de csak 50-55 millivolt mérhető,  akkor a sejt beteg. Ha a feszültségkülönbség 30 millivolt alá esik, akkor nekrózis következik be, azaz a sejt elpusztul.  

Az érintett területen erősödnek a gyulladásos folyamatok, a sejtek elveszítik az energiatartalékukat, fájdalom keletkezik, a gyógyulási folyamatok lelassulnak (például nehezen gyógyulnak a sebek).  

A mágnesterápia legfőbb hatása, hogy regenerálja azokat a sejteket, amelyek elvesztették létfontosságú energiájukat, mintegy “újratölti” őket. A kezelés hatására a sejtmembránok potenciálja helyreáll, újraindul a sejt saját energiatermelő rendszere (mitokondrium, ATP), fokozódik a fehérjeszintézis, csökken a gyulladás és az ödéma, gyorsulnak a helyreállító és gyógyulási folyamatok. 

Ez természetesen lassú folyamat, így a mágneses mező kezelés hatását csak hosszú kúra (legalább 10-15 kezelés) után érzékelheted.

A mágnesterápia fő alkalmazási területe 

A mozgásszervi betegségek jelentik a legfontosabb alkalmazási területet. Minden sérülés – a kis rándulástól a súlyos törésig – esetén előnyös lehet a mágnesterápia. A kezelés nem helyettesíti a hagyományos orvosi kezelést, hanem kiegészíti és jelentősen hozzájárul a gyógyuláshoz szükséges idő csökkentéséhez. A csonttörések esetében is gyorsabb gyógyulást és regenerálódási időket találtak, ha mágnesterápiával is kezeltek.

A nyugati fizikoterápiában az alacsony frekvenciájú pulzáló mágneses mező terápia szinte kötelezendő része a csontok, ízületek és az inak gyulladásos vagy degeneratív megbetegedései, illetve sérülések kezelése esetén is. 

 A mágnesterápiás kezelés előnyei 

 • serkenti a csontképződést (fokozza a csontképző sejtek aktivitását) és a kalciumionok beépülését – azaz gyorsabban és erősebb új csont képződik 
 • csökkenti a gyulladást 
 • javítja a kapillárisokban az áramlást és a mikrocirkulációt 
 • elősegíti az ödéma és a szövetközi folyadék felszívódását 
 • javítja a sejtek cseréjét 
 • enyhíti a fájdalmat. 

Érdemes a mágnesterápiát alkalmaznod egy sor betegségben, állapotban. Ezekről ide kattintva olvashatsz bővebben.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (49)
 • comment-avatar

  Az mágnesterápia egy fizikoterápiás gyógymód, melyet legkiterjedtebben a csontosodási zavarokban, a csontképzódés elhúzódásakor és törésgyógyulás serkentésre alkalmaznak. Ebben a cikkben kifejezetten erről a betegségről és a mágnesterápiáról írtak.
  Olyan orvosi mágnesterápiás készülék javasolt, amely rendelkezik elhúzódó törésgyógyulás segítő programmal. A kezelési idő naponta 6-8 óra! Ilyenre alkalmasak a Magnum készülékcsalád eszközei. Pl. az XL vagy XL Pro.

 • comment-avatar
  Réka 7 nap

  Köhler II. betegségnél (13 éves gyermek) javasolt a magnetoterápia?
  Köszönettel, Réka

 • comment-avatar

  Használható, de javítani nem nagyon fog rajta. Egyszerűen nem erre való. A mágneses mező és Bemer terápiáktól arcüreg gyulladásban nullától alig eltérő hatást várhat.
  Használjon meleget (melegített só vagy babzsák), infralámpát, bioptront, lágylézert, alkalmazzon sóterápiát. Ezektől várható segítség arcüreg gyulladásban.

 • comment-avatar
  Anna 4 hét

  Érdeklődni szeretnék, hogy krónikus arcüreg gyulladásra használható-e a Bremer terápia.
  Köszönettel
  Anna

 • comment-avatar

  A Bemer nincs érdemi hatással a magas vérnyomásra. Ebben a tekintetben sem kedvező, sem káros hatást nem várhat tőle. Többre jutna a napi rendszerességű testmozgással, például sétával, kerékpározással, továbbá húsmentes étrenddel.
  A Bemer a mikrocirkulációt serkenti, ennek révén elsősorban a gyulladásos folyamatok gyógyulását segíti.

 • comment-avatar
  Lajos 1 hónap

  72 éves vagyok s a vérnyomásommal van gond .135-140 , 90- 100 s 75-80 közötti méréseim vannak reggel .
  Bemer ágyat használok , éjszakai program / 7 óra / s reggel 20 perc intenzív.
  Február óta térdprotézis beépítésem is van .
  Milyen kellemes vagy kellemetlen hatása lehet a Bemernek ez esetben ?

 • comment-avatar

  A BEMER kezelés elsődleges hatása a mikrocirkuláció (kapilláris keringés) javítása, ami kedvező a gyógyulási folyamatoknak és csökkenti az ödémát. Azaz a tapasztaltak ellentétesek azzal, amit a kezelés eredményeként várna.
  Általánosságban annyit kell még tudni, hogy egy kezelés megkezdése után “jó jel”, ha egyes panaszok fokozódnak. Ez azt szokta jelenteni, hogy a kezelésnek van hatása. Olvassa el ezzel kapcsolatos cikkem.
  Ahogy a cikkben is írtam…az első kezelésekre fokozódik a fájdalom, de ez néhány nap után oldódni kellene. Önnél viszont a 6. kezelés után is fokozódnak.
  Én úgy gondolom, hogy ez nem a bemer kezeléstől van. Elvileg teljesen ellentétes hatást kellene észlelni, például az ödéma, dagadásnak csökkenie. De a tünetek fokozódása azt jelenti, hogy valami nem oké. Távolról ennél többet nem lehet megállapítani, ezért a kezelőorvosával kell megbeszélnie a dolgot. Mondja el a tapasztaltakat és beszéljék meg a továbbiakat.

 • comment-avatar
  Viven 5 hónap

  6. Kezelésem kapom Bemer ágyon, nyak/váll problémáim miatt. Azóta rettentően dagad és vizesedik a bokám, az ujj és csukló ízületem annyira fajnak szinte alig tudok fogni és ki se bírom nyújtani az ujjaim . Enyhe kéz remegésem is lett . Lehetséges a kezeléstől? 20percet kell feküdnöm a teljes matracon. Pajzsmirigy Hashimoto betegségem van, befolyasolhatja?
  Köszönöm

 • comment-avatar

  A pulzáló mágneses mező kezelés legfőbb alkalmazási területét a csontok betegségei jelentik. Ezek kezelésében játszott szerepe a leginkább bizonyított. Csontritkulás, elhúzódó törésgyógyulás esetén 40-60 napon át kell kezelni, ráadásul napi 4-8 órát vagy hosszabban. Olvassa el ezt a cikkem.
  A Magnum XL, Magnum XL Pro vagy Magnum 2500 készülékek mindkét állapotra biztosítanak kezelőprogramokat. Javaslom még a Magnum Soft4 kiegészítő megvásárlását, amivel például éjjel, alvás közben is hosszan tud kezelni.

 • comment-avatar
  SzA. 5 hónap

  Az orsócsontom a csuklom közelében eltörött,a gipsz alatt az egész kézfejem erősen csontritkulásos lett. 7 héttel késóbb ultrahang kezelést kaptam rá. 6 kezelésig semmi sem történt, a 7. Után megmerevedtek a kézfejizmok de nem foglalkoztam vele, a 8.Után mégjobban ekkor már szóltam hogy valami gond van, nem vették komolyan és megkaptam a 9. kezelést is. Utána már fájt, égett az ízületek olyan puhák lettek, hogy összelehet nyomni, az izmok még merevebbek lettek. 2 hónap után az égő fájdalom elmúlt, a gyengeség a merevség még most fél év múlva is ugyan olyan. Az ultrahang szétroncsolta. Kérdésem az lenne, hogy ilyen állapotú csontokra,ízületekre a mágneses kezelés jót tenne e? Köszönöm

 • comment-avatar

  Olvassa el a sarkantyúval kapcsolatos írásokat. Ezt is.

 • comment-avatar
  Adri 6 hónap

  Saroknál csontos (- odó)felrakódás/ csontosodás valamint saroknál ínszalag körüli meszesedés miatt kialakult fájdalom kezelésére kérhetnék -e javaslatot? Röntgensugarazás és gyógyszerek lennének a megoldás? Lehetséges – e más megoldás? Köszönöm válaszát.

 • comment-avatar

  Ezt az onkológusától kell megkérdeznie. Ha semmilyen daganatmaradvány nincs, akkor minden bizonnyal használhatja. Ha van, akkor pedig nem. De a döntő szót a kezelőorvosának kell kimondani.

 • comment-avatar
  G.Lászlóné 7 hónap

  Tisztelt Dr Úr. Kérdésem, melldaganattal műtötték 2017-ben ball mellemet eltávolították, kérdésem használhatóm e Bemer készüléket? Köszönöm válaszát. G.Lászlóné

 • comment-avatar

  A fizikai testnek szüksége van rendszeres mozgásra. Ha másra nincs lehetőség, akkor legalább kiadós sétára. Ha ilyet régen nem csinált, akkor fokozatosan kezdjen bele. Első két nap sétáljon 5-5 percet. Majd a 3-4. napokon 6-ot. Kétnaponta emeljen egy percet. Mire eléri az egy órányi mozgást, már egészen másképp fogja érezni magát és ezzel a fokozatossággal kárt sem tehet magában.
  Keressen fel kardiológust és tüdőgyógyászt, hogy a szív és légzési panaszait kivizsgálják és kezelést kapjon.

 • comment-avatar
  Zoltán 8 hónap

  Köszönöm a választ Tisztelt Dr. Zátrok Zsolt.

  Sajnos ezek szerint lehetséges, hogy nem is kidobásra való a készülékem, mert amint olvasom a levelet azt hiszem írnom kellett volna panaszaimról is, hiszen pont ezért vettem ezt a véroxigénigén merőt, (oximeter) mert amikor már nagyon fáradt vagyok és ha még csak ülök is azon veszem észre magam, hogy elfogy a levegőm (úgy érzem, hogy elfelejtek lélegezni) de ekkor már levegőért kapkodok. Ugyan ez a helyzet amikor már az ágyban fekszek aludni. Már kezdek félni mert a szuszogásomra kell összpontosítanom. Többször elfelejtek lélegezni. Ha mélyeket lélegzek (akarattal) akkor a szervezet állítja meg a légzést mert a tüdő kap elég oxigént. (gondolom én) Ilyenkor lelassul a légzésem és elszunnyadok. azután már nincs gond. ébredésig alszok.

  A másik panaszom pedig, hogy elég komoly szívritmus zavarom is van ami most ezen az Oximérőn meg is látszik az egyenetlenségi görbe meg a kihagyások is megmutatkoznak a ritmus görbén. Kondícióm se nincs, mert állítólag a gerincem becsípett idegszálakat és már 3. éve keresik a bajt. Az ortopédia küld mos is mágnes röntgenre de most a kovid-19 járvány végett itt svédbe is nagyon sokat kell várni. Egyszer már megcsináltam ezt a röntgent is de mire az ortopéd fogadni tudott lejárt az 1 év és most újra kell kezdenem az egészet.

  Nagyon nehéz gyalogolnom már 3. éve ezért nincsen kondim. Majd most akarom még ha erőltetve is de a lábaimat minden fájdalmak ellenére betornázni amennyire csak lehet.

 • comment-avatar

  Az “RR” az angol Respiratory Rate kezdőbetűiből áll. Magyar jelentése: légzésszám. A kapott számérték (pl. 13) azt jelzi, hogy percenként 13 légvétel történik.
  A pulzoximéter valójában nem méri a légzsészámot, hanem különböző jelekből, pl. a pulzushullám (plethiysmográfiás görbe) változásaivól és a pulzus változásából “következtet” a légzésszámra. Az olcsó, pár tízezres készülékek pontossága nem túl nagy, így az orvosi gyakorlatban nem is fogadják el a légzésszám ilyen mérését. Erre a kilégzett levegő Co2 szint mérését használó kapnográf készülékek valók, melyek 100%-os precizitásúak.
  A percenkénti légzésészám normálisan 10-13 körül alakul, az ennél magasabb légzésszám edzetlenségre vagy szív-tüdő problémára havatja fel a figyelmet. Edzés közben a légzésszám emelkedése normális és akár 30/perc is lehet.
  Ha a készüléke 18 és 24 közötti értékeket mér, akkor vagy gagyi a készülék vagy Önnek van szív vagy tüdő problémája. A 18-24 közötti légzésészám magas, olyan, mintha állandóan intenzíven futna. A magasabb légzésszám betegség esetén kompenzálja a rossz szívműködést vagy beteg tüdőt.
  Ha nincsenek panaszai, általános közérzete jó, akkor dobja ki ezt a készüléket, mert használhatatlan adatokat ad és feleslegesen idegesíti magát.

 • comment-avatar
  Zoltán 8 hónap

  Van egy pulzoximéter ami mutatja a Plethysmográfias görbét, véroxigén telítettséget, Perfúziós index (PI), Perifériás pulzusszámot, Pulzus intenzitást is, de van még egy dolog amit nem tudom mit jelent. (RR) ??? Ennek az értéke lehet; 18 és 24 is lehet de nem tudom mit jelent. Kaphatnék egy kis tájékoztatót erről?

 • comment-avatar

  Egészen nyugodtan.

 • comment-avatar
  Gizella 9 hónap

  Érdeklődöm, hogy tüdőembólia után lehet-e használni a BEMER készüléket, ha eltelt panaszmentesen már fél év?
  Válaszát előre is köszönöm.

 • comment-avatar

  A masszázs helyett az elektroterápia lett volna a hatékonyabb kezelés. 4 év után már kicsi a valószínűsége az állapot javításának.
  A BEMER-től sem várható érdemi változás, de kipróbálható. Az alkalmazását az implantátum nem zárja ki.
  Olvassa el ezt a cikkem.

 • comment-avatar
  J. Ferencné 9 hónap

  Tisztelt Doktor Úr!
  Arcideg bénulásom /Bell-féle parézis/volt közel 4 évvel ezelőtt.A gyógyulásom kb.60%-os a bal oldali arcomat érintett,a szám lefittyenve a szemem kisebb maradt.A betegségre kb 100 arcmaszírozást kaptam,amivel ezt a 60%-os gyógyulást értem el.
  Szeretném megkérdezni hogy Bemer mágnes terápiával várható-e kis javulás,vagy egyáltalán van más lehetőség a gyógyulásra.
  A Bemer terápia alkalmazható-e ha fog implantátum /Alpha bio neo implantátum/ van beépítve.
  Köszönöm szépen a válaszát.
  Üdvözlettel
  Eta

 • comment-avatar

  A biokeramikus derékaljra keressen rá! A terméket forgalmazó jelentős bírságot kapott és a terméket a Fogyasztóvédelem kivonatta a forgalomból, mert egyrészt tanúsítvány nélkül forgalmazták, másrészt pedig olyan orvosi hatásokat tulajdonítottak neki, ami nincs.
  A termékbemutató sajnos = átvágással. Ez elmúlt 20-25 évben csaló cégek sorát hozták létre a hiszékeny emberek átverésére. A módszerük az volt, hogy Kínában 5-10 ezer forintért beszereztek egy kütyüt. Ezt aztán hangzatosan elnevezték, a bemutatón csodatévő képességet mesélt róla egy megnyerő modorú ember, aztán hihetetlen árkedvezményt ajánlottak. 1 millióról most csak 450 ezer és hasonló. A sok hiszékeny meg “megkajálta”, a felszolgált “ingyen”gulyással, pörkölttel együtt.
  Ön is megette. Ráadásként kapott egy másik gagyit. Visszaéltek a hiszékenységével és kicsaltak a pénztárcájából sokszázezer forintot.
  Orvosi készüléket (is) csak alapos tájékozódás alapján szabad vásárolni – olyan eszköz pedig egyetlen egy sincs, ami évtizedes panaszokat megszüntet, eltüntet azzal, hogy rajta ülünk.
  Nagy Bandó Andrásnak van egy régi jó humoreszkje: a vasorrú banya kérdi az átvert királyfitól: Hány éves vagy te fiam? 33! És még hiszel a tündérmesékben?

 • comment-avatar
  István 9 hónap

  Termékbemutatón vásároltam 2015.- ben 2 db Pierre Cardin Maxim’s védőhálós biokeramikus derékaljat, hozzá / vele / egy db. Nocturno magnetoterapid készüléket. Két évig talonba volt téve, most előszedtem, mert SZÜKSÉG LENNE RÁ. Több olyan leirást is találtam, amelyek a teljes használhatatlanságáról szólnak, mások istenitik. Megkérnén Dr. Urat, sziveskedjen öszinte véleményt adni, Őn szerint HATÁSOS- e a jelzett berendezés ? A forgalmazó céget már nem tudom elérni/ valahol Mosonmagyaróváron rémlik, mintha ” Natur Light kft lenne/, de a net-en sem találtam elérhetőségükröl semmit. Éjszakai alkalmazás van javaslatként előitva a használatára, egyben az elektroszmog elvezetését is tartalmazná, egy érintkező nélküli – egyébként földelt aljzatba dugható csatlakozással. Az ára elég húzós volt, akkor még meg tudtam vásárolni, mára már ez a lehetőségem elmúlt sajnos. Most tanácstalan vagyok, számithatok- e egyáltalán pozitiv eredményre, amennyiben elkezdeném használni. Segitségét előre is köszönöm : István

 • comment-avatar

  Igen, annak kell örülni, hogy a probléma megszűnt. Az pedig nem deríthető ki, hogy mitől. Lehet, hogy az egyetlen mágnesterápiás kezeléstől – de ezt én valószínűtlennek tartom, inkább véletlen egybeesésnek gondolom. Sajnos a legtöbb esetben nemhogy egyetlen, de 20-30 kezelés sem elég a teljes panaszmentességhez. Úgyhogy ha aez egyetlen mágneses kezeléstől teljesen megszűnt a ritmuszavara…nos…ez rendkívül ritka, szinte csodaszámba megy.

 • comment-avatar
  Judit 11 hónap

  Köszönöm hozzászólásat.Véleményem szerint, ami nem bizonyított még létezhet. Előtte nyolc évig volt szívritmuszavarom, első kezelés után megszünt. Reumatológus kérdesemre azt mondta, hogy a készülék sejtszinten hat, ezert lehetseges ez az állapotváltozás. Nem állítom, hogy ez az egyetlen módszer, de örülök, hogy ettől a problémámtól akkor megszabadultam.

 • comment-avatar

  Öröm, hogy megszűnt a ritmuszavara. Bár rólam aligha mondható el, hogy gépellenes lennék, de nagy valószínűséggel a tünetei megszűnéséhez nincs köze egyetlen mágneses mező kezelésnek. Akkor sem, ha pont akkortól szűnt meg.
  A szívritmuszavar relatív ellenjavallatot jelen és nem zárja ki a kezelést.
  Megértéséhez a következőket kell tudni. Kétféle ellenjavallat van.
  Abszolút. Ezek megléte esetén kizárt a kezelés alkalmazása. Ilyen a pacemaker.
  Relatív. Ezekben az állapotokban szabad kezelni, de csak az előny és esetleges hátrány mérlegelése után. A döntést a kezelőorvos és terapeuta tudja meghozni az adatai ismeretében.
  A ritmuszavar relatív ellenjavallat, azaz vannak olyan betegek, akinél a kezelés által bekövetkező változások nemkívánatosak.
  Olvassa el a cikket ismét. Kibővítettem az ellenjavallatokat magyarázatokkal, hogy jobban érthetők legyenek a döntések szempontjai.

 • comment-avatar
  Judit Homonyik 11 hónap

  Ok.pacemakert még értem.Én azért kerestem ra erre a készülékre, mert az évek óta tartó szívritmuszavarom egy használat utan elmúlt!!! Bisoblickot szedtem előtte. Amit el is hagytam, azóta sincs szívritmuszavarom!! Egy hasznalat utan! Miért ellenjavalt akkor? A reumam sajnos visszatert, de akk8ri hasznalat soran ez a panaszom is megszünt.Sajnos úgy gondolom hasraütésszerűen állítottak fel az ellenjavallatomat.Szívritmusnal igen8s segít.De perdze akkor mi lenne a gyogyszergyartókkal?

 • comment-avatar

  Így van. AZ ágyéki régiót ne stimulálják. De ettől a boka, térd, karok, nyak-hát nyugodtan kezelhető.

 • comment-avatar
  Ágnes 12 hónap

  Köszönöm a válaszokat! Heredaganatról volt szó 2 és fél éve, és most a kezet, csuklót, vállat szeretnénk vele kezelni. Ez esetben , ha jól értelmezem nincs félni valónk?

 • comment-avatar

  A türelmetlenség bizony nem jó tanácsadó. Ahogy írja 4-5 hónapja elhúzódó ínhüvelygyulladással küzdenek.
  ezzel szemben azt várja, hogy legyen csoda és 10 kezelés vagy 2-3 tabletta bekapása szüntesse meg a panaszokat.
  Nos… ilyen csodák nem léteznek. Aki ilyet ígér, nem mond igazat.
  Az ínhüvelygyulladás egy makacs probléma. A kezelése során nem “kipróbálni” kell mindenfélét, hanem tartósan alkalmazni. Attól, hogy 10x kap lágylézer kezelést, még semmi sincs megoldva. A fizikoterápiás kezelések nem gyógyítanak! Hanem segítik a test gyógyulási folyamatait. Olvassa el ezt a cikkem.
  Az ínhüvelygyulladás egy multi-modalitásos betegség. Azaz nincs olyan egyetlen módszer, sem gyógyszer, sem készülék, ami önmagában és 100%-ban hatni fog. MInél több módon segíti a gyógyulási folyamatot, annál nagyobb az esély a gyógyulásra.
  Egy “példa” a megértéshez: madárodút akar csinálni. van deszkája és egy kalapácsa. Mikor lesz így madárodúja? Soha!
  A deszka levágásához kell egy fűrész, a lyukhoz fúró, aztán szeg vagy csavar, stb. Ha ezek megvannak, akkor sem lesz még madárodú. Használni is kell őket. Ha csak a kalapáccsal püföli a deszkát, akkor soha.
  Szóval minél több irányból segíti a gyógyulást, annál nagyobb a valószínűsége, hogy sikert ér el.
  A panaszokat kiváltó fizikai munka abbahagyása, napi többszöri gyógytorna, nyújtás, ultrahang, mágneses mező kezelés, lágylézer alkalmazása mellett 30-40 kezelés után várható az eredmény. De ez sem garantálható, mert lehet olyan fizikai akadály, például meszesedés, ami fenntartja a gyulladást.
  Szóval nem egyszerű.

 • comment-avatar

  A pulzáló mágneses mező biostimuláló hatású – ezzel a sejtek működését és regenerációját serkenti.
  Ha az ilyen kezelést közvetlenül a daganatra adja, akkor a daganatsejtek működését segíti, ami daganat terjedését fokozhatja.
  Tehát magát a daganatot vagy annak helyét, közelét ne kezelje mágneses kezeléssel. De ha pl. egy pajzsmirigy vagy torokdaganat volt (2 évvel ezelőtt – azaz már nincs), akkor a biztonság kedvéért a nyakon ne kezeljen, azonban a csukló vagy boka, térd, csípő ízületet nyugodtan.

 • comment-avatar
  Ágnes 12 hónap

  Két hozzászólást írtam, de most nem látom az elsőt. Ezért kicsit már rövidebben, de próbálom újra fogalmazni az elsőt. Röviden, tömören 4-5 hónapja javulni nem akaró ínhülvely gyulladással küszködünk. Több mindent kipróbáltunk, doki,fásli, éjszakai kéztámasz, nappali sín, lágylézer, tornáztatás, labdanyomkodás, kenegetés, hűtés, de egyre reménytelenebb, nemhogy javulás, de romlás jellemző inkább. Biztosan a türelmünkkel is baj van, de semmi változást nem tapasztalunk, ezért ez nagyon aggasztónak tűnik. Ekkor bukkantam rá Önre, meg erre a készülékre. Nekünk is használhat?

 • comment-avatar
  Ágnes 12 hónap

  Olvasgatva a hozzászólásokat még egy kérdés felmerült bennem, mert érintettek vagyunk. 2 és fél év tünetmentes gyógyult rákbeteg használhatja e a készüléket? Előre is köszönöm a választ!

 • comment-avatar
  Ágnes 12 hónap

  Fiamnak 4-5 hónapja elhúzódó ínhüvelygyulladása van. Eddig több mindent próbáltunk, már elég tanácstalanok vagyunk. Az orvos elsősorban a sínt, gyulladásgátló tablettát, kenegetést és főleg türelmet ajánl. 10 alkalom lágy lézer kezelésen is túl vagyunk, de eddig semmi javulás ill. még inkább rosszabbodás jelentkezik. Próbáltunk masszírozást, gyógytornát, valami féle labdanyomogatást, de ebben is nagyon eltérőek voltak a vélemények, van aki hűtést, van aki meleg borogatást ajánlott. Nehezen boldogulunk a nem egyértelmű ajánlásokkal, meg már kicsit biztosan türelmetlenek vagyunk. Ekkor bukkantam rá erre a készülékre! Szeretném a tanácsát kérni. Köszönöm

 • comment-avatar

  A Myeloma multiplex a plazmasejtek daganatos megbetegedése. A beteg sejtek bárhol előfordulhatnak a testében.
  A pulzáló mágneses mező biostimuláló és a vérkeringést javító hatású – ezzel a sejtek működését serkenti.
  Ha azonban a daganatsejtek működését segíti, akkor azzal daganat terjedését fokozhatja.
  Tehát myeloma multiplex esetén a teljes testet érő biostimuláló hatású kezelések kerülendők.

 • comment-avatar

  2019 ben a biopszia kumutatta,hogy mieloma multiplex betegsègem van kèrdem a pulzáló mágnest használhatom e?
  Tisztelettel Ari.

 • comment-avatar

  Ha nincs áttét, akkor a bokáján, térdén, csuklóján, könyökén, vállán, nyakán igen.
  A daganatot vagy annak közelét pedig TILOS.
  A Bemer kiváló eszköz a vérkeringés javítására és ezzel a sejtek működésének serkentésére.
  Ha azonban daganatsejtek keringését javítja és a működését segíti, akkor a daganat növekedni fog! Tehát magát a daganatot nem támogatjuk, így daganatra nem adunk Bemer kezelést (és más serkentő kezelést sem).

 • comment-avatar
  Diana 12 hónap

  Prosztata ráknál használható a Bemer terápia? Köszönettel Diana.

 • comment-avatar

  100%-ban biztos vagyok abban, hogy a pulzáló mágneses kezelésnek ehhez semmi köze.
  A tünetei azonban súlyos problémát is jelezhetnek. A törés miatti inaktivitás vérrögképződést és embóliát okozhat.
  Azonnal forduljon orvoshoz!
  Jelezze: törés miatt keveset mozog. Hirtelen vette észre a terhelésre jelentkező erős légszomjat és a terhelést nem bírja! Ne hagyja, hogy telefonon lerázzák magát! Mert ez nem tréfa! Feltétlenül ki kell vizsgálni!

 • comment-avatar
  Mónika 12 hónap

  Patella törés miatt kapom a mágneses kezelést, 25 alkalom már letelt.
  Kb.3 napja 20 méter séta után iszonyatos légszomjam van, a pulzusom az egekben, és mintha ráültek volna a mellkasomra.
  A lábaimból pedig kiszáll az erő.
  Szeretném tudni, lehet összefüggés a kettő között.
  Köszönöm válaszát! Mónika

 • comment-avatar

  Néhány évtizeddel ezelőtt volt egy olyan “hiedelem”, hogy a mágneses kezelés fokozza az epilepszia hajlamot. Több ezer kutatás próbálta ezt igazolni – sikertelenül. Sőt…. a legújabb kutatások során egyre inkább nyilvánvaló vált, hogy a PEMF, azaz a pulzáló mágneses mező terápiát kapó epilepsziások között jelentősen alapcsonyabb a rohamot elszenvedők aránya, mint a nem kezeltek között. Angol nyelven igen sok tudományos publikáció található a témában. Jelenlegi álláspont szerint egy meghatározott frekvencia tartományba tartozó kezelések hatékonyak.
  Ezek alapján ha a mágneses mező kezelést ízületi panaszokra, csontproblémákra, duzzanatkezelésre akarja alkalmazni, akkor epilepszia esetén is alkalmazhatja. Az epilepsziát az agy kóros aktivitása váltja ki, azaz az epilepszia esetén a koponyát kezelik. FIGYELEM! A legtöbb PEMF készülék nem rendelkezik koponya kezelő programmal! Azaz az ízületekre, csontritkulásra vásárolt mágnesterápiás készüléket NE használja a fejen!

 • comment-avatar
  Sné K.Tünde 1 év

  Epilepsziásoknak javalt vagy inkább ellenjavalt a készülék használata? Nem találok érdemleges választ a témával kapcsolatban. Köszönöm válaszát, Tünde

 • comment-avatar

  Igen. Kifejezetten ajánlott protézis beültetés után, a beépülés (az implantátumot körülvevő csont) erősítésére.

 • comment-avatar
  Stiftné Nagy Judit 1 év

  Térdprotézis beültetése után lehet hasznáni ?

 • comment-avatar
  Dr. Zátrok Zsolt 2 év

  NEm használtam a megjelölt készüléket. Rákerestem a neten és nem egyértelműek a technikai adatai, az egyes oldalakon más és más értékek szerepelnek a teljesítménye vonatkozásában. Egyes oldalak szerint igen magas mágneses intenzitású eszközről van szó – nem is nagyon találkoztam olyan otthoni felhasználású készülékkel, ami ennyire magas mágneses teret indukál. Azt nem tudom megmondani, kik foglalkoznak olyan mérésekkel, hogy igazolják valóban létrehoz-e mágneses mezőt az adott készülék. Az orvosi mágneses kezelések során általában a kezelt területen melegséget lehet érezni. Egyes gyártók adnak egy apró eszközt (műanyag tokba zárt mágnesezhető golyó, stb). Ezt a mágneses térbe helyezve rezegni kezd. Elvileg ez egy hasznos trükk lehet. – már ha van mágneses tér.

 • comment-avatar
  Sági Éva 2 év

  Tisztelt dr.Úr!
  Érdeklődök hogy van egy promag tipusú elektromágneses matracom, már fél éve használom, nem tapasztalok semmi változást,
  Szeretném megtudni , lehet e megvizsgáltatni valahol , hogy bocsájt ki egyáltalán mágneses sugárzást ?
  Köszönettel Sági Éva

 • comment-avatar
  Dr. Zátrok Zsolt 2 év

  személyes tanácsadásra a 06 53 570014-en lehet bejelentkezni

 • comment-avatar
  gál erzsebet 2 év

  Tisztelt Doktor úr! szeretnék időpontot kérni, berendezés vásárlásához.köszönettel gál erzsebet