Teniszkönyök kezelése lágylézerrel

A teniszkönyök egy gyulladásos betegség, mely könyöktáji fájdalmat okoz, gyakran olyan erőset, hogy egy pohár víz szájhoz emelése is fájdalmas.

A teniszkönyök kezelése időigényes! Több módszert választhatsz: hidegmeleg, terápiás ultrahang, mikroáram, mágnesterápia és lágylézer. Ezek eltérő módon hatnak, eltérően segítenek. A legjobb eredményt akkor kaphatod, ha több módszert is alkalmazol. Ebben a cikkben a B-Cure lágylézer készülék otthoni alkalmazását mutatom be. Sikerrel használhatod teniszkönyök esetén is. 

A lágylézer alkalmazása és hatása

A lágylézer kezelés során a készüléket tartsd a fájdalmas területre és a lézersugarat irányítsd a fájdalomra. A fény a kezelt szövetekbe hatol. A sejtek “elnyelik” az energiát, mely megindítja a gyulladás miatt leállt ATP (energia) termelést és fehérje szintézist. Azaz a lágylézer hatékonyan serkenti a tested öngyógyító folyamatait, továbbá fájdalomcsillapító anyagokat szabadít fel.

A lágylézer kezelés hatásának kialakulásához időre van szükség, hiszen a regenerációs folyamatok – amíg a szervezeted “kijavítja a hibát” időbe telik. Gondolj csak arra, hogy a csonttörés mennyi idő alatt gyógyul!  A hónapok óta fennálló gyulladás megszüntetése sem megy percek alatt.

A lágylézer kezelés hatására azonban tényleges változás következik be, azaz a lézer kezelés nem tüneti, hanem gyógyító eljárás.

 

A lágylézer kezelés teniszkönyök esetén

Kapcsold be a készüléket és a plusz gombbal állíts be 5:00 perc kezelési időt.

A készüléket helyezd a fájdalmas területre, közvetlenül a bőrre. Ruhán vagy kötésen keresztül nem jut át a lézerfény, így a kezelés hatástalan marad!

A készüléket tartsd mozdulatlanul ezen a helyen addig, amíg a beállított idő letelik. Erre a készülék figyelmeztet. Ezután a következő kezelési ponton ismételd meg ugyanezt.

A lágylézer kezelés általában nem érezhető. Az elnyelt energia hatására a terület felmelegszik, azonban ez legfeljebb csak tized Celsius fokban mérhető.

Az első alkalmak során előfordulhat, hogy a fájdalom fokozódását érzed. Nem kell megijedni! Ez természetes folyamat és a gyógyulási folyamatok megindulását jelzi. A kezelésre toxinok (mérgek) szabadulnak ki a gyulladt szövetekből és ezt jelzi fájdalomként a tested. Ez 1-2 kezelés után megszűnik.

A gyulladás megszűnéséig több napra, minimálisan 10-12-re van szükség. Ha a tünetek mérséklődését érzed, ne szakítsd félbe a kezelést. Csak a teljes gyógyulás elérése után hagyd abba.

FONTOS! A kezelési idő duplázása nem fokozza a hatást, sőt a túl sok energia leállítja a gyógyulást!!! Azaz csak és kizárólag az ajánlott időtartamig tartsd a készüléket egy ponton és ne tovább. Hogy ez miért van így, itt olvashatsz bővebben. 

B-Cure lágylézer könyök kezelési pontok

 

Milyen eredményeket várhatsz?

A lágylézer kezelés nem “mindenható” – ahogy egyetlen más orvosi kezelés sem az. Nem minden esetben várhatsz tőle végleges megoldást!

A siker attól is függ, hogy mennyi ideje kezdődött a fájdalmad. A lágylézert minél korábban kezdd alkalmazni a fájdalom megjelenése után, annak érdekében, hogy megszüntesd a gyulladást.

Ha a panaszaid évek óta fennállnak, akkor várhatsz sikert, ha több módszert is alkalmazol egyszerre, melyek egymást erősítve segítik a gyógyulást. Ahogy már a bevezetésben is javasoltam, a lágylézer mellett hidegmeleg terápiát, terápiás ultrahangot, mikroáramot, mágnesterápiát is alkalmazz.

 

Teniszkönyök otthoni kezelésére a B-Cure lágylézer készülékeket ajánlom

 

Bármelyik készüléket választod, ugyanazt a gyógyító hatást várhatod, azonban a hatás eléréséhez eltérő időre van szükség.

A 3,75 Joule teljesítményű készülék 6-8 percig alatt adja be a gyógyuláshoz szükséges energiamennyiséget.

Az 5 Joule-os készülékkel ehhez 4-5 perc elegendő.

Azaz az erősebb készülékkel rövidebb a kezelési idő. Egyéb különbség nincs.

CÍMKÉK
MEGOSZTOM

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (0)