Filmsorozat a nyiroködémáról

Sokan szenvednek nyiroködéma tüneteitől, azonban az okaival, kezelésével kevesen vannak tisztában. Számukra készítettem ezt a több részből álló tájékoztatót.

1. rész tartalma

Ebben a részben a nyiroködémával kapcsolatos általános tudnivalókról beszélek. Mi a nyiroködéma? Hol jelenik meg? Mi vezet nyiroködéma kialakulásához?

Kattints a lejátszás gombra és nézd meg!

2. rész tartalma

Ebben a részben a kezelés általános, kiegészítő lehetőségeit ismertetem, mint a rendszeres testmozgás és torna, a táplálkozás és diéta, az ödémát fokozó hatások (melegvízes fürdő, szauna, napozás) és gyógyszerek kerülése, a sérülések megelőzése, stb.

Kattints a lejátszás gombra és nézd meg!

3. rész tartalma

Ebben a részben a közvetlenül az ödéma csökkentésére irányuló olyan kezelésformákat ismerheted meg, mint a kötözés, fáslizás, kompressziós ruházat, a kézi, kompressziós és elektroterápiás nyirokdrenázs kezelések.

Segítsd további cikkek készítését.


Kattints a részletekért!

Kattints a lejátszás gombra és nézd meg!

4. rész tartalma

Ez a rész a nyirokmasszázs gépekről szól. Megismerheted a gépi kezelés hatását, kockázatait, helyes végrehajtását. Megértheted, hogy mik a kezelés kockázatai, mikre kell odafigyelned és ha ezt megteszed, akkor milyen eredményre számíthatsz.

Kattints a lejátszás gombra és nézd meg!

5. rész tartalma

Ez a rész a nyiroködéma csökkentő önmasszázs technikáról szól. Egy amerikai egyetemi kórház által javasolt technikát ismertetek, amit nagyon hatékonynak tartok. Nemcsak én…azok az érintett betegek is visszaigazolták a jótékony hatását, akik alkalmazni kezdték az önkezelést.

Kattints a lejátszás gombra és nézd meg!

Mindent egyben a nyiroködémáról

Iratkozz fel hírlevelemre és tudj meg mindent a nyiroködéma okairól, tüneteiről, kezelési lehetőségeiről, diétáról, gyógytornáról és ön-masszázsról!

Az Adatvédelmi szabályzatot itt olvashatod el.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (4)
 • comment-avatar

  Köszönöm a visszajelzést. Bizony, a betegségek jelentős része egyszerűen elkerülhető lenne. Örülök, hogy felismerte, hogy a saját érdekében a legtöbbet önmaga tehet. Nagyszerű, ha ténylegesen neki is fog a változtatásnak. Kis lépésekben haladjon. Minden napra egy újabb, de kis lépés. Kitartást hozzá! Persze akár egy lépésben is változtathat, azaz egyszerre mindent… de ez többnyire nehezebb megoldani, mert ehhez hatalmas önerőre van szükség pár hétig. Aztán akkorra megszokja az ember és az lesz a normális. Addig kell kitartani ! 🙂

 • comment-avatar
  Valéria 3 év

  Nagyon tetszik az oldal, most találtam rá. Meghallgattam a videókat és olyan szépen rájöttem, hogy saját magam vagyok az oka annak, hogy duzzad a lábam, a bokám. Mozgáshiány, elhízás, ülő életforma, stb. Eddig is tudtam, hogy ezek miatt alakult ki a dagadás, de most már belátom, hogy ha teszek érte, akkor meg is szüntethetem a bokám dagadását. Vízhajtót szedek kétnaponta, ezt orvosi rendelvényre teszem, mától azonban beindítom a mozgást és a helyes táplálkozást. Köszönet érte! 🙂

 • comment-avatar

  A nyirok és vénás keringés motorja az izmok működése, azaz a rendszeres testmozgás. Az ücsörgés, tétlenség még az egészséges embernél is rontja a vérkeringést és a bokatájon duzzanat észlelhető, a zokni bevág. Az inaktivitás tehát összefügg az ödéma megjelenésével.
  „Háziőrizetben” valóban nehéz mozogni, de lassan „kiszabadulunk” és Ön térjen vissza a normális testmozgáshoz. A szteroid biztosan fokozza az ödéma hajlamot, így Ön sem hagyhatja el a mozgást. Napi 50-60 perc séta, kerékpározás a megfelelő természetes gyógymód. Gépre akkor van szüksége, ha erre lusta vagy más okból nem tudja megtenni. A gyógyszerek semmiképpen nem befolyásolják a kézi vagy gépi nyirokmasszázs elvégezhetőségét, a szteroid mellett is végezhetők.

 • comment-avatar
  Gyula 3 év

  2011 -ben sürgősségi beutalójával kerültem Kórházba. Dermatomyositis Autoimmun betegség lett diagnosztizálva és kezelve.9 év eltelte után sem hagyhatom el a fenntartó adagban szedett 4 mg /szteroid/Medrolt.Évente járok felülvizsgálatra.2019-es kontrollvizsgálatom megvolt,de2020.06.04.-re kiirt éves felülvizsgálatom a járvány miatt ellett halasztva.Javasolt a rendszeres testmozgás,ami eddig meg is volt,de a virusjárvány időszakában az „önkéntes háziőrizetben” mérséklődött.A kialakult enyhe lábfej és bokaduzzanat miatt elöször voltam Kardiológusnál/negativ lelet/majd Traumatológusnál.Dg.:Lymphoedema cruris I.u.min.gr.Javaslatra Detralexet szedek.Már 3 nap után észrevehetően javult az állapotom,de nem kizárt,hogy mennem kell nyirokmasszásra is a tüneteim enyhe szintentartását várva.Jelenleg a lábujjakban és a lábfej elülső részében mozgatásra bizsergés szerű tünetet érzek.Egyébként nem hideg és fájni sem fáj sehol a végtagom.Kérdésem:Autoimmun terápiás gyógyszer szedése mellet helyes-e a kézi,vagy gépi nyirok masszázs az alsó végtagon?Tisztelettel:Gyula